@ mevcetin
Xiaomi Mi A3'te arka kamera fotoğraflarım için, önerdiğiniz Gcam 7.2'yi resmen kullanmaya başladım. Ön kamerada Hypercam R6 kullanmaya devam ediyorum çünkü Gcam 7.2'de selfie fotoğrafları Sabre etkinken çekilemiyor. Sabre'yi devre dışı bıraktığımda fotoğraf adeta bulanıklaşıyor. Ayrıca HDR+gelişmiş modda selfie çektiğimde göz akı bölgemde kırmızılık oldu. Sevmedim. Hypercam R6'da "abhi hypercam" renk kütüphanesiyle çektiğim selfieler daha aydınlık ve daha net. En önemlisi de sorunsuz. Gcam 7.2'de bu sorunlar çözülünceye kadar ön kamerada Hypercam kullanmaya devam ederim.
Bugünkü denemelerimde aşağıdaki ayarları uyguladım:
PX Mod Settings
* Stock Features > Disable Motion Photos: ETKİN
(Kadraj menüsünde motion kapalıyken bile motion kaydı yaptığından ayarlardan "disable" ettim.)
* Super Res Zoom Always On: ETKİN
(Pratikte faydasını pek hissedemedim ama etkinleştirdim yine de.)
* Force Sabre Merge Method: ETKİN
(Fotoğraf çekildikten sonra işlenirken telefonun biraz kasmasına sebep oluyor ama değer. Ciddi faydası var.)
* AI AWB for HDR+ Enhanced: DEVRE DIŞI
(Stock ışık dengesini beğendiğimden telefona ekstra yük binmesin diye kapattım.)
Lib Patcher
* Enable Lib Patcher: ETKİN
* Tone Curve > Enable Tone Curve: ETKİN
* Tone Curve > Shadows (Lower Curve Half): -4
(Fotoğraftaki gölgelerin koyuluğu azalıyor, daha aydınlık fotoğraflar elde ediliyor.)
* Global Luma Denoise: 0.25
(Sabre sayesinde noise azaldığından denoise oranını düşürerek netliği artırdım.)
* Global Chroma Denoise: 0.25
(Sabre sayesinde noise azaldığından denoise oranını düşürerek netliği artırdım.)
Hypercam (Sabre) ve Gcam 7.2 (Sabre) karşılaştırma fotoğrafları sırasıyla:
* Hypercam - Saat (tam fotoğraftan küçük bir kesit)
* Gcam 7.2 - Saat (tam fotoğraftan küçük bir kesit)
* Hypercam - Çiçek (tam fotoğraftan küçük bir kesit)
* Gcam 7.2 - Çiçek (tam fotoğraftan küçük bir kesit)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.