Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
@ mevcetin

Mi A3'e Gcam 7 yükledim ama iyi sonuçlar alamadım. Odaklama problemi var. Bir de bazen ön kamera karanlık çekiyor.

Redmi Note 7 ile Mi A3'ü kıyaslamamı istemiştin. Gece oda ışığında birkaç deneme yaptım.

Mi A3'te Hypercam R6, Redmi Note 7'de ise MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk yüklü.

Fotoğraflar sırasıyla:
- Mi A3 - Zoom 8x
- Redmi Note 7 - Zoom 8x
- Mi A3 - Tam fotoğraftan bir kesit (kırpıldı)
- Redmi Note 7 - Tam fotoğraftan bir kesit (kırpıldı)

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Elinize sağlık hocam. Mi a3 ün renkler daha doğru gibi, hangi cihazdaki renkler gerçek renk?
Bu arada size özelden gönderdiğim gcam 7.2 sürümünü denermisiniz. Ben beğendim, sizinde yorumlarınızı duymak isterim.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Elinize sağlık hocam. Mi a3 ün renkler daha doğru gibi, hangi cihazdaki renkler gerçek renk?
Bu arada size özelden gönderdiğim gcam 7.2 sürümünü denermisiniz. Ben beğendim, sizinde yorumlarınızı duymak isterim.
Bu örnekte Mi A3'ün çektiği fotoğraflarda renkler gerçeğe daha yakın. Farklılık renk kütüphanelerinden kaynaklı olabilir. Redmi Note 7'de "Savitar ZA V3" adlı kütüphane kullanıldı, Mi A3'te "Abhi Hypercam" adlı kütüphane.

Gönderdiğiniz 7.2 sürümünü indiriyorum şimdi. Gcam 7 versiyonuyla ilgili iyi haberler vermek istiyorum ama olmuyor genelde. Bakalım :)

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Bu örnekte Mi A3'ün çektiği fotoğraflarda renkler gerçeğe daha yakın. Farklılık renk kütüphanelerinden kaynaklı olabilir. Redmi Note 7'de "Savitar ZA V3" adlı kütüphane kullanıldı, Mi A3'te "Abhi Hypercam" adlı kütüphane.

Gönderdiğiniz 7.2 sürümünü indiriyorum şimdi. Gcam 7 versiyonuyla ilgili iyi haberler vermek istiyorum ama olmuyor genelde. Bakalım :)
Evet hocam renk kütüphanelerle alakalı anlaşılan.
Tam oturmamış bir sürüm daha.
Aşağıdaki ayarları uygulayınca 8dakikalık uzun pozlama yaptı.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Biraz önce Gcam 7.2'yi ( ) denedim. Yukarıdaki kıyaslamanın aynısını yaptım. Renk olarak 6.2.030'a benzer fotoğraflar çekti. Ama gölge koyuluğu fazla. Bu durum özellikle ön kamerada fazla hissediliyor. Göz çukurlarımdaki gölgeler çok koyu çıktı. Bunlar hep Google Lib'den kaynaklı. Hypercam'de renk kütüphanesini Google Lib yaptığımda da benzer durumlar ortaya çıkıyor. Gcam 7 versiyonlarına optimize bir kütüphane gerek.

Bu arada bugün 48MP modunu denerken aşırı kumlanmalardan rahatsız olup denoise programları araştırdım. Kumlanma giderici olarak en iyi programın olduğu söyleniyor. Ama ücretli. 80 dolar fiyatı var.

Play Store'a baktım. adlı ücretsiz bir uygulama keşfettim. Noise gidericilerini denedim ama memnun kalmadım. Bunun yerine fotoğrafı Google Fotoğraflarda açıp kontrast ve siyahlık miktarını artırınca daha iyi sonuçlar aldım.

Sonradan denoise uygulayabileceğim harici programlar var mı önerebileceğin? 48MP modu için arıyorum.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
@ mevcetin

Biraz önce Gcam 7.2'yi ( ) denedim. Yukarıdaki kıyaslamanın aynısını yaptım. Renk olarak 6.2.030'a benzer fotoğraflar çekti. Ama gölge koyuluğu fazla. Bu durum özellikle ön kamerada fazla hissediliyor. Göz çukurlarımdaki gölgeler çok koyu çıktı. Bunlar hep Google Lib'den kaynaklı. Hypercam'de renk kütüphanesini Google Lib yaptığımda da benzer durumlar ortaya çıkıyor. Gcam 7 versiyonlarına optimize bir kütüphane gerek.

Bu arada bugün 48MP modunu denerken aşırı kumlanmalardan rahatsız olup denoise programları araştırdım. Kumlanma giderici olarak en iyi programın olduğu söyleniyor. Ama ücretli. 80 dolar fiyatı var.

Play Store'a baktım. adlı ücretsiz bir uygulama keşfettim. Noise gidericilerini denedim ama memnun kalmadım. Bunun yerine fotoğrafı Google Fotoğraflarda açıp kontrast ve siyahlık miktarını artırınca daha iyi sonuçlar aldım.

Sonradan denoise uygulayabileceğim harici programlar var mı önerebileceğin? 48MP modu için arıyorum.
Ben adobe lightroom kullanıyorum hocam. Topaz labs ı bilgisayarımda, photoshop programında kullanıyorum. Gerçekten çok başarılı.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Bugün GsmArena'nın fotoğraf kalite karşılaştırma sayfasını incelerken bir şey dikkatimi çekti. Seçeneklerde Canon 5D Mk III 22MP DSLR fotoğraf makinesi de vardı. Değeri 10 bin TL olan profesyonel bir makine. Merak edip karşılaştırma listesine ekledim ve Mi A3 ile kıyasladım. Sonuç tuhaf. İncelemek ister misiniz:

Buradaki kıyaslamaya göre -sadece Mi A3 değil- birçok telefon modeli Canon 5D'den daha ayrıntılı fotoğraflar çekebilir(!)

Canon'la çekilen fotoğrafta detaylar zayıf ancak kumlanma son derece az. Mi A3'ün çektiği fotoğrafta detaylar iyi ancak kumlanmalar mevcut.

O halde kendi kendimize sormak gerek: Kaliteli fotoğraf nedir; daha çok detay veren mi, daha az kumlanan mı? Algımızı değiştirmemiz mi gerekiyor?

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
@ mevcetin

Bugün GsmArena'nın fotoğraf kalite karşılaştırma sayfasını incelerken bir şey dikkatimi çekti. Seçeneklerde Canon 5D Mk III 22MP DSLR fotoğraf makinesi de vardı. Değeri 10 bin TL olan profesyonel bir makine. Merak edip karşılaştırma listesine ekledim ve Mi A3 ile kıyasladım. Sonuç tuhaf. İncelemek ister misiniz:

Buradaki kıyaslamaya göre -sadece Mi A3 değil- birçok telefon modeli Canon 5D'den daha ayrıntılı fotoğraflar çekebilir(!)

Canon'la çekilen fotoğrafta detaylar zayıf ancak kumlanma son derece az. Mi A3'ün çektiği fotoğrafta detaylar iyi ancak kumlanmalar mevcut.

O halde kendi kendimize sormak gerek: Kaliteli fotoğraf nedir; daha çok detay veren mi, daha az kumlanan mı? Algımızı değiştirmemiz mi gerekiyor?
Evet hocam inceledim. Birçok cihaz 12mp de bile daha detaylı fotoğraflar çekmiş. Fakat renk olarak kameranın yanına yaklaşamamışlar. Noise az olması, renklerin doğal renkler olması ve ışığı en iyi şekilde kullanması ile öne çıkmış kamera. Netlik konusunda birşeyler olduğunu düşünüyorum. Öyle kaliteli bir kameranın böyle bulanık resimler çekmesi pek normal değil. (Nikon kullanıcısıydım, gerçekten net fotoğraflar elde ediliyordu.)

ridvanterzi13

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi5 prime
Konular
15
Merhaba. Konu çok faydalı ve gerekli bir konu tebrik ederim. Rn 7 kullanıyorum ve konudaki tüm yorumları okudum. Her ayarın kendine göre iyiliği var ve en iyi her zaman görecelidir. Ama yeterli düzeyde doygun, gürültüsü az ve yeterli düzeyde parlak fotoğraflar için hangi ayarı önerirsiniz değerli hocalarım?

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Merhaba. Konu çok faydalı ve gerekli bir konu tebrik ederim. Rn 7 kullanıyorum ve konudaki tüm yorumları okudum. Her ayarın kendine göre iyiliği var ve en iyi her zaman görecelidir. Ama yeterli düzeyde doygun, gürültüsü az ve yeterli düzeyde parlak fotoğraflar için hangi ayarı önerirsiniz değerli hocalarım?
Sizin de ifade ettiğiniz gibi göreceli bir durum. Pek tabi herkes kendi ayarlarını önerir.

Bana göre: MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk
@ mevcetin 'e göre: Uygulama - [RN7 - OTHER] Google Kamera 7.0.009 V12 [TÜRKÇE][STABİL][GÜNCEL]
@ Sefa B. 'ye göre: Google Kamera 7.0.009 v12 (sb.xml kişisel konfigürasyon)
@ oyatci 'ya göre: Uygulama - Hypercam (GCAM) R6 [31.10.2019 Güncel]

ridvanterzi13

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi5 prime
Konular
15