Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Gcam 7 portre modunda 48MP çekilebiliyor mu? Nasıl?

Karşılaştırma fotoğraflarında harita alanını incelediniz değil mi? Yeterli ışıkta A3 harika bir iş çıkarmış. Düşük ışıkta ise Redmi Note 7'nin daha iyi olduğuna katılıyorum.

Oda içinde floresan lambası ışığı altında Mi A3'ün 48 MP modunu denedim. Pro modda enstantane süresi ve ISO denemeleri yaptım. ISO değerini 100'e sabitleyip enstantane süresini 1/4 yaptım. Net fotoğraf çekmek kolay olmadı. Telefonu sabit tutmak gerekiyor. Stock kamera 48MP modunda 4 adet 12MP fotoğraf çekip birleştiriyor sanırım. Aynı denemeleri gündüz yaptığımda daha iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Çünkü yeterli ışık olacak. Enstantane süresi kısa olacağından fotoğraflar titreşimlerden daha az etkilenecek.

Gcam serüvenine başladıktan sonra fotoğrafçılığı öğrendim iyi mi :) DSLR makine alırım bu gidişle.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
@ mevcetin

Gcam 7 portre modunda 48MP çekilebiliyor mu? Nasıl?

Karşılaştırma fotoğraflarında harita alanını incelediniz değil mi? Yeterli ışıkta A3 harika bir iş çıkarmış. Düşük ışıkta ise Redmi Note 7'nin daha iyi olduğuna katılıyorum.

Oda içinde floresan lambası ışığı altında Mi A3'ün 48 MP modunu denedim. Pro modda enstantane süresi ve ISO denemeleri yaptım. ISO değerini 100'e sabitleyip enstantane süresini 1/4 yaptım. Net fotoğraf çekmek kolay olmadı. Telefonu sabit tutmak gerekiyor. Stock kamera 48MP modunda 4 adet 12MP fotoğraf çekip birleştiriyor sanırım. Aynı denemeleri gündüz yaptığımda daha iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Çünkü yeterli ışık olacak. Enstantane süresi kısa olacağından fotoğraflar titreşimlerden daha az etkilenecek.

Gcam serüvenine başladıktan sonra fotoğrafçılığı öğrendim iyi mi :) DSLR makine alırım bu gidişle.
Sony sensörlü cihazlarda, böyle bir güzellik yapmışlar. Mi9 ve mi9t de test edilmiş. Portre moduna girip bir fotoğraf çektiğinizde 6000x8000 fotoğraf boyutu(48mp) veriyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu şekilde denmiş hocam, yani 48 mp ı tek fotoğraf ile hallediyor, 4 fotoğraf çekip birleştirmiyor.
Fotoğrafçılık hastalıktır angel~~

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Sony sensörlü cihazlarda, böyle bir güzellik yapmışlar. Mi9 ve mi9t de test edilmiş. Portre moduna girip bir fotoğraf çektiğinizde 6000x8000 fotoğraf boyutu(48mp) veriyor.
PMGC_7.0.009_Astrophoto_Version_V12.apk versiyonunu indirip portrait modunda çekim yaptım. Sonuç 3000x4000.

Mi9 ve Mi9T'de test edilen versiyon ve konfigürasyonuyla ilgili bilgi var mı?

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
PMGC_7.0.009_Astrophoto_Version_V12.apk versiyonunu indirip portrait modunda çekim yaptım. Sonuç 3000x4000.

Mi9 ve Mi9T'de test edilen versiyon ve konfigürasyonuyla ilgili bilgi var mı?
Herhangi bir özel ayar yok hocam.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Mi'nin Nepal ve Hindistan sitelerinde Mi A3 hakkında Sony IMX586 yazıyor. ---

Türkiye sitesinde ise sadece Sony denilmiş.

Kamera sensörü aynıysa neden bende 48MP olmuyor... Telefonu 11.11 kampanyasında MiStore'dan aldım bu arada. Güvenilir yani.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
@ mevcetin

Mi'nin Nepal ve Hindistan sitelerinde Mi A3 hakkında Sony IMX586 yazıyor. ---

Türkiye sitesinde ise sadece Sony denilmiş.

Kamera sensörü aynıysa neden bende 48MP olmuyor... Telefonu 11.11 kampanyasında MiStore'dan aldım bu arada. Güvenilir yani.
Sony imx586 sensörlü cihazınız hayırlı uğurlu olsun hocam, hindistan sürümü ile global sürümünde fark olacağını sanmıyorum. Hindistanda ne ise globalde o dur.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Mi A3'ün 48MP modunu gündüz ışığında test ettim. Ev içinde cam kenarından bahçedeki arabaların fotoğraflarını stock kamera 12MP ve 48MP modunda ayrı ayrı çektim ve plakalarını okumaya çalıştım. 48MP modunda bir tık daha net çektiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Test fotoğraflarında enstantane süresi 1/1000 civarındaydı. Öğle güneşi altında ters ışıkta kalmamak şartıyla Mi A3'ün 48MP modu iyi işler çıkarabilir.

Diğer yandan Gcam Sabre modunu test ettim. Hemen not edeyim ki Parrot043'ün Gcam 7.0.009 versiyonunda Sabre komple devre dışı bırakılmış. Açık veya kapalı olması arasında bir fark yok. Bu sebeple HyperCam R6 versiyonunu kullandım. Sabre modu açıkken 8x zoom yaparak çektiğim fotoğraflarda bir tık iyileşme oldu. Ama bu durum sadece 8x zoom'da geçerli. Zoom 1x iken kayda değer bir fark göremedim.

Test fotoğrafları sırasıyla:
- Stock kamera 8x zoom. HDR kapalı.
- HyperCam R6 TrueLight 1.1.xml, HDR+gelişmiş, Sabre kapalı
- HyperCam R6 TrueLight 1.1.xml, HDR+gelişmiş, Sabre açık

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
@ mevcetin

Mi A3'ün 48MP modunu gündüz ışığında test ettim. Ev içinde cam kenarından bahçedeki arabaların fotoğraflarını stock kamera 12MP ve 48MP modunda ayrı ayrı çektim ve plakalarını okumaya çalıştım. 48MP modunda bir tık daha net çektiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Test fotoğraflarında enstantane süresi 1/1000 civarındaydı. Öğle güneşi altında ters ışıkta kalmamak şartıyla Mi A3'ün 48MP modu iyi işler çıkarabilir.

Diğer yandan Gcam Sabre modunu test ettim. Hemen not edeyim ki Parrot043'ün Gcam 7.0.009 versiyonunda Sabre komple devre dışı bırakılmış. Açık veya kapalı olması arasında bir fark yok. Bu sebeple HyperCam R6 versiyonunu kullandım. Sabre modu açıkken 8x zoom yaparak çektiğim fotoğraflarda bir tık iyileşme oldu. Ama bu durum sadece 8x zoom'da geçerli. Zoom 1x iken kayda değer bir fark göremedim.

Test fotoğrafları sırasıyla:
- Stock kamera 8x zoom. HDR kapalı.
- HyperCam R6 TrueLight 1.1.xml, HDR+gelişmiş, Sabre kapalı
- HyperCam R6 TrueLight 1.1.xml, HDR+gelişmiş, Sabre açık

Gcam, stock kameraya göre çok daha iyi iş çıkarmış. Sabre modununda etkisi olmuş netliğe.
48mp modunda yakınlaştırma yapılabiliyormu ? Sony lense sahip cihazlarda yapılabiliyordu.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Gcam, stock kameraya göre çok daha iyi iş çıkarmış. Sabre modununda etkisi olmuş netliğe.
48mp modunda yakınlaştırma yapılabiliyormu ? Sony lense sahip cihazlarda yapılabiliyordu.
Maalesef 48MP modunda yakınlaştırma yapılamıyor.

Bu arada 48MP fotoğrafları Pro modda ufak dokunuşlar yaparak çekmek daha kaliteli sonuçlar almayı sağlayabiliyor. Şöyle ki ISO değerini 100'e sabitliyorum. Deklanşör tuşuna basılı tutmayı ayarlarda "odakla" olarak değiştirdim. Deklanşöre uzun bastığımda odağı yeniliyor ve parmağımı çektigimde fotoğrafı çekiyor. ISO100 olduğundan detay kapasitesini sonuna kadar kullanıyor. Fotoğrafın aydınlığından memnun kalmazsam onu da manuel değişiyorum önceki fotoğraftaki değere bakarak. :)

Şunu da ekleyeyim: Gcam'de 8x zoom yaparak çektiğim fotoğraflarda Mi A3 sabre özelliği ile Redmi Note 7'den daha iyi çekiyor. Ama Gcam'de zoom yapmadan (1x) çektiğim fotoğraflarda Redmi Note 7 genellikle daha kaliteli çekiyor.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Maalesef 48MP modunda yakınlaştırma yapılamıyor.

Bu arada 48MP fotoğrafları Pro modda ufak dokunuşlar yaparak çekmek daha kaliteli sonuçlar almayı sağlayabiliyor. Şöyle ki ISO değerini 100'e sabitliyorum. Deklanşör tuşuna basılı tutmayı ayarlarda "odakla" olarak değiştirdim. Deklanşöre uzun bastığımda odağı yeniliyor ve parmağımı çektigimde fotoğrafı çekiyor. ISO100 olduğundan detay kapasitesini sonuna kadar kullanıyor. Fotoğrafın aydınlığından memnun kalmazsam onu da manuel değişiyorum önceki fotoğraftaki değere bakarak. :)

Şunu da ekleyeyim: Gcam'de 8x zoom yaparak çektiğim fotoğraflarda Mi A3 sabre özelliği ile Redmi Note 7'den daha iyi çekiyor. Ama Gcam'de zoom yapmadan (1x) çektiğim fotoğraflarda Redmi Note 7 genellikle daha kaliteli çekiyor.
Teşekkür ederiz hocam. Fotoğraflı karşılaştırmalarda redmi note 7 vs mi a3 karşılaştırmasıda bekliyorum müsait olduğunuz zamanlarda. Almak isteyenler ve kameraya önem verenler için güzel bir rehber oluyor.

Üst Alt