Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Şuradaki karşılaştırmada Redmi Note 7'yle çektiğim fotoğraflarda duvar renginin neden grileştiğini anladım. Bu sorunun renk kütüphanesinden kaynaklandığını sanıyordum ama değilmiş. Saturation ayarını dengesiz değiştirmemden kaynaklıymış. Ayarlar 1.1 / 1.3 şeklindeydi. 1.1 / 1.6 olarak güncelleyince duvar rengi normale döndü. Bir şey daha fark ettim. Exposure compensation değerini artırmak yeşil renklerin cırtlak çıkmasına sebep olabiliyor. Sadece +0,2 yaptığımda bile gece oda ışığında çiçek yaprakları aşırı parlıyor nedense. @ mevcetin

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Şuradaki karşılaştırmada Redmi Note 7'yle çektiğim fotoğraflarda duvar renginin neden grileştiğini anladım. Bu sorunun renk kütüphanesinden kaynaklandığını sanıyordum ama değilmiş. Saturation ayarını dengesiz değiştirmemden kaynaklıymış. Ayarlar 1.1 / 1.3 şeklindeydi. 1.1 / 1.6 olarak güncelleyince duvar rengi normale döndü. Bir şey daha fark ettim. Exposure compensation değerini artırmak yeşil renklerin cırtlak çıkmasına sebep olabiliyor. Sadece +0,2 yaptığımda bile gece oda ışığında çiçek yaprakları aşırı parlıyor nedense. @ mevcetin
Evet hocam, exposure değerini artırınca parlaklık bütün resimde değil, koyu renklerde artıyor. Bu da renklerin cırtlak görünmesine sebep oluyor. Bu yüzden - 0.2 de daha doğru renkler alınabiliyor.

.Vaye

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
1) Telefon modeli: Redmi Note 7 (M1901F7G 4/64 global versiyon)
back: lavender_s5kgm1_ofilm_i
back_aux: lavender_s5k5e8_ofilm_i
front: lavender_ov13855_ofilm_i
2) Android sürümü: Android 9 Pie
3) MIUI sürümü: Global 11.0.4.0 (PFGMIXM)
4) GCAM versiyon:Uygulama - [RN7 - OTHER] Google Kamera 7.0.009 V12 [TÜRKÇE][STABİL][GÜNCEL]
5) Ayarlar

* Telefon ayarları > Uygulamaları Yönet > Camera > Depolama > Verileri temizle > Tüm verileri temizle
* HDR+ Enhanced: Açık
* Sabre: Açık
* Face retouching: Kapalı(çektikten sonra snapseed üzerinden yapıyorum.)
* Save location: Kapalı
* Camera coaching: Açık
* Google Lens suggestions: Açık
* Camera photo resulotion: Full resulotion
* Resolution camera(Lens Blur): Full resulotion
* Show dirty lens warning: Açık
* Save selfies as previewed: Açık
* HDR+ control: Açık
* Use hint photo Position relativeto horizon: Açık
* Hide icon "Movement": Açık
* Use mode McFly™: Kapalı
* Focus Tracking: Açık
* Enable "Google photos": Açık
* Maximum brightness: Kapalı
* Compress DNG "RAW": Kapalı
* RAW+JPEG control : Kapalı
* Store videos efficiently: Açık
* Quick settings: Açık
* Zoom image: Manual zoom(Default)
* Open default mode: Photo
* Use Pixel AWB Mod: Güneş ışığında Pixel 4XL(Default) / Beyaz ışıkta OmniVision 13855
* Correction auto exposure: ISO 100
* Exposure Compensation: +0.4
* Binary file "Libraries": Default From Google
* Sharpness: 2.0
* Brightness noise suppression: 1.875
* Color noise reduction: 1.75
* Dehase: 1.125
* Saturation: 1.50
* Noise reduction with sharpness in shadow: 0.75
* ISO limit: 100(ISO50)
* Correction NightSight: Açık
* AntiBanding Mode: Auto
* Bitrate: 100Mbps
* Use DCI-P3 color space: Açık
* Save to /DCIM/Camera: Açık
* Fix forced focus: Açık
* Arka kamera video kayıt çözünülürlüğü: UHD 4K (30 fps)
* Ön kamera video kayıt çözünülürlüğü: FullHD 1080p (30/60 fps)
* UHD 4K in "Acceleration"mode: Açık
* Video stabilization: Kapalı
* Playground: Yüklü
* Telefonu yeniden başlat
6) Tecrübeler: İlk gcam yüklediğimde, ayarlarda 12mp yazıyor ve fotoları 3000x2000 çekiyor diye silmiştim. Stock kamerada 48mp yazıyordu ve 7000x8000 fotoğraf çekiyordu. Ama öyle değilmiş. 48mp olan ana kamera 4 tane 12mp kameradan oluşuyormuş, o yüzden gcam 12mp gösteriyormuş(fotoğraf çekip bilgilere tıklayıncada 12mp gösteriyor redmi note 7 için portlananlarda bile 12mp yazıyor, bari geliştiriciler elleriyle düzeltselermiş). Daha düşük çözülünürlükte çekmesine gelirsek daha az zoom yapalım netliğini kaybetmesin düşüncesindeler. Bence bu yanlış bir düşünce, bir fotoğraf çekince bir ayrıntıya bakmak için tabiri caizse telefonu gözümün içine kadar sokuyorum. En azından seçeneği olsaydı da isteyen düşük çözülünürlükte isteyen yüksek çözülünürlükte çekebilseydi. Fotoğrafı çekmeden önce zoom yapınca bir yeri net gösteriyor, çektikten sonra aynı yere aynı oranda zoom yapınca netliği düşüyor. Google kameranın beni tatmin eden en iyi yanı gece çekimleri oldu. Ön kamera flaş efekti de iyi düşünülmüş bir özellik. Bir yere odaklanınca beyaz, içi boş bir nokta çıkıyordu. Telefonu hareket ettirince sabit kalıyordu. Son sürümlerde kasmaya başladı. Zoom yapınca karıncalanmayı gitgide azalttılar. Ben fazla selfie çekmem, o yüzden arka kamera daha önemli benim için.
ISO'yu sonuna kadar düşürdüm. Parlaklık azaldı, ev'yi +0.4 yaptım. Sonuç olarak netlik arttı. Çünkü düşük isoda netlik artar. Normalde ev değerini düşük severim(düşük derken çok düşük değil, -0,2 filan). Ancak iso düşük olunca netliğin arttığını bu konuda öğrendim. Fotoğrafın çok karanlık olmasını önlemek için ev değerini arttırmayı düşündüm.
Not: Config dosyam ekte.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba kurulumu yaptim config dosyasını indirdim kamerayı açtım çift tıkladım ama ayarları kaydedemeden yanlışlıkla delete dedim ve sanırım sizin ayarlarinizi kullanamıyorum şimdi nasıl config dosyanızı açabilirim

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Merhaba kurulumu yaptim config dosyasını indirdim kamerayı açtım çift tıkladım ama ayarları kaydedemeden yanlışlıkla delete dedim ve sanırım sizin ayarlarinizi kullanamıyorum şimdi nasıl config dosyanızı açabilirim
Merhaba hocam. Delete diyince config dosyası silinir. Tekrar yükleyip kurmanız lazım. Dosya yöntecisine girip "GoogleCamera" isminde klasör oluşturup GoogleCamera klasörüne girip onun içinde"ConfigsCamera" klasörü oluşturup yüklediğiniz sb.xml dosyasını ConfigsCamera klasörüne taşımanız lazım. Daha sonra gcam'a girip en alta çift tıklayarak sb.xml'yi seçip restoreye tıklamanız lazım.

Klasörü şu şekilde oluşturabilirsiniz.

Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Bu arada mesaj düzenlemesine kısıtlama getirilmiş galiba. Ayarlarımı yazdığım mesajı güncelleyemiyorum.

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Bu arada mesaj düzenlemesine kısıtlama getirilmiş galiba. Ayarlarımı yazdığım mesajı güncelleyemiyorum.
Bende de 2-3 gün önce olmuştu. Mesajımı güncelleyemiyordum. Ama şuan düzenleyebiliyorum. Sebebini ben de bilmiyorum.
no~~

Son düzenleme:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Bende de 2-3 gün önce olmuştu. Mesajımı güncelleyemiyordum. Ama şuan düzenleyebiliyorum. Sebebini ben de bilmiyorum.
2-3 gun once gecici olarak kapatilmisti mesaj duzenleme. Suan mesaj duzenlemede bir kisitlama yok diye biliyorum.
İlk 10 dakika düzenleme yapılabiliyor sonra yapılamıyor benim hesapta. Bugün saat 16.56'da yazdığım mesajı bile düzenleyemiyorum mesela.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
İlk 10 dakika düzenleme yapılabiliyor sonra yapılamıyor benim hesapta. Bugün saat 16.56'da yazdığım mesajı bile düzenleyemiyorum mesela.
Yöneticilerle iletişime geçin isterseniz hocam.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
technix
Tam sizlik ayar hocam.

Üst Alt