- Adım
- Mevlüt Çetin
- Cihazım
- Xiaomi 13 Ultra
- Meslek
- 3D Designer
- Konular
- 162
MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk versiyonuyla bugün gece görüşü modunda gündüz çekimleri yaparak daha düşük ISO değerleri elde etmeye çalıştım ama beklediğim gibi olmadı. Çoğu zaman normal moddan daha yüksek ISO değerlerine çıktı. Sadece karanlık ortamlarda pozlamayı uzun tutarak düşük ISO verdi. Güneşli ortamlarda normal moddan pek farkı olmadı pratik kullanımda.
Bu versiyonun ayarlar menüsündeki katı kısıtlamalardan dolayı ben MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk versiyonuna döneceğim galiba. Çünkü o versiyonda "autoexposure correction" ayarı var. "Noise reduction" oranını belirlemeye imkan veriyor. Savitar ZA V3 kütüphanesi var. Gece görüşü modunda 7.0.009 kadar iddialı. Sadece renk doygunluklarını optimize etmek gerekiyor ki onu da çözdüm sanırım. Arka kamera saturation değerlerini 1.1 / 1.3 , ön kamera saturation değerlerini 1.1 / 1.5 yaptım. Güzel oldu. Ama gündüz performansını görmem gerekiyor. Gece optimize ettiğim ayarlardan gündüz çoğu zaman memnun kalmadım. Bir ayarın sağlıklı çalışıp çalışmadığını en az 24 saat farklı ortamlarda test etmek gerekiyor.
7.0.009 versiyonuyla mücadeleme yarından itibaren MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk versiyonuyla devam ediyorum. -- @ mevcetin
MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk versiyonunda yeni deneyeceğim ayarlar:
- Autoexposure Correction: 1/4
- Exposure compensation: 0 (Duruma göre artabilir.)
- Noise reduction > Main camera %150 (Duruma göre artabilir veya azalabilir.)
- Saturation > Arka kamera (1.1 / 1.3) -- Ön kamera (1.1 / 1.5)
- Function Movement: ETKİN (Focus tracking özelliğini etkinleştirmek için bu özelliği de etkinleştirmek gerekiyor.)
- Focus tracking: ETKİN (Fotoğrafını çektiğim kişinin yüz bölgesine odağı kilitleyerek stock kameradaki "yüz tanıma" özelliği gibi çalışıp çalışmadığını test edeceğim.)
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
O halde bu rehber size yardımcı olacaktır hocam. Bende iki gündür incelemekteydim o sürümü. Telegram kanallarında o sürüm ile gerçekten güzel işler çıkarıyorlar. Kullanıcının ayarlayamacağı seçenek yok neredeyse. Yorumlarınızı bekliyorum. Gördüklerimi bende konuya ekleyeceğim. Kolay gelsin şimdiden