Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk versiyonuyla bugün gece görüşü modunda gündüz çekimleri yaparak daha düşük ISO değerleri elde etmeye çalıştım ama beklediğim gibi olmadı. Çoğu zaman normal moddan daha yüksek ISO değerlerine çıktı. Sadece karanlık ortamlarda pozlamayı uzun tutarak düşük ISO verdi. Güneşli ortamlarda normal moddan pek farkı olmadı pratik kullanımda.

Bu versiyonun ayarlar menüsündeki katı kısıtlamalardan dolayı ben MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk versiyonuna döneceğim galiba. Çünkü o versiyonda "autoexposure correction" ayarı var. "Noise reduction" oranını belirlemeye imkan veriyor. Savitar ZA V3 kütüphanesi var. Gece görüşü modunda 7.0.009 kadar iddialı. Sadece renk doygunluklarını optimize etmek gerekiyor ki onu da çözdüm sanırım. Arka kamera saturation değerlerini 1.1 / 1.3 , ön kamera saturation değerlerini 1.1 / 1.5 yaptım. Güzel oldu. Ama gündüz performansını görmem gerekiyor. Gece optimize ettiğim ayarlardan gündüz çoğu zaman memnun kalmadım. Bir ayarın sağlıklı çalışıp çalışmadığını en az 24 saat farklı ortamlarda test etmek gerekiyor.

7.0.009 versiyonuyla mücadeleme yarından itibaren MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk versiyonuyla devam ediyorum. :) -- @ mevcetin

MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk versiyonunda yeni deneyeceğim ayarlar:
- Autoexposure Correction: 1/4
- Exposure compensation: 0 (Duruma göre artabilir.)
- Noise reduction > Main camera %150 (Duruma göre artabilir veya azalabilir.)
- Saturation > Arka kamera (1.1 / 1.3) -- Ön kamera (1.1 / 1.5)
- Function Movement: ETKİN (Focus tracking özelliğini etkinleştirmek için bu özelliği de etkinleştirmek gerekiyor.)
- Focus tracking: ETKİN (Fotoğrafını çektiğim kişinin yüz bölgesine odağı kilitleyerek stock kameradaki "yüz tanıma" özelliği gibi çalışıp çalışmadığını test edeceğim.)
O halde bu rehber size yardımcı olacaktır hocam. Bende iki gündür incelemekteydim o sürümü. Telegram kanallarında o sürüm ile gerçekten güzel işler çıkarıyorlar. Kullanıcının ayarlayamacağı seçenek yok neredeyse. Yorumlarınızı bekliyorum. Gördüklerimi bende konuya ekleyeceğim. Kolay gelsin şimdiden angel~~

fella

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ben
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Appcloner ile istediginiz uygulamanin klonunu olusturarak ayni telefona birden cok kez kurabilirsiniz hocam. Dediginiz gibi bu surumun tek sorunu insan yuzleri.

bir türlü yapamadım bu appcloner nasıl bulurum ve clonlsmayı nasıl yapmam gerek.

portre için 6.2 v1a final iyi sonuçlar veriyor. bu sürümden vazgeçemiyorum , ama 7 sürümüde kurcalamak istiyorum. 2 sürümü aynı anda yükleyemedim güncelleme olarak görüyor.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
bir türlü yapamadım bu appcloner nasıl bulurum ve clonlsmayı nasıl yapmam gerek.

portre için 6.2 v1a final iyi sonuçlar veriyor. bu sürümden vazgeçemiyorum , ama 7 sürümüde kurcalamak istiyorum. 2 sürümü aynı anda yükleyemedim güncelleme olarak görüyor.

Appcloner uygulamasını indirip kurun hocam. Uygulamayı açtığınızda klonlanacak uygulamayı seçip ok diyorsunuz. Bu kadar basittir kullanımı.
-
İnternet üzerinden appcloner 1.5.21 premium olarak aratıp indirebilirsiniz. Sitede crackli uygulama paylaşımı yasak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

technix hocam bu sürümü denediniz mi?
6.3.017 v9

Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
O halde bu rehber size yardımcı olacaktır hocam. Bende iki gündür incelemekteydim o sürümü. Telegram kanallarında o sürüm ile gerçekten güzel işler çıkarıyorlar. Kullanıcının ayarlayamacağı seçenek yok neredeyse. Yorumlarınızı bekliyorum. Gördüklerimi bende konuya ekleyeceğim. Kolay gelsin şimdiden angel~~
MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk benim ilk göz ağrım. Favorim. Dönüp dolaşıp geri geliyorum bu versiyona. :)

Telegram kanallarında bu versiyonun konuşulduğunu ve sizin de odağınızda olduğunu bilmiyordum. Yalnız olmadığıma sevindim. Bu versiyonun değerini bilmek gerek. Doğru ayarlarla çok başarılı işler çıkarabilir.

Linkini verdiğiniz sayfayı daha önce incelemiştim. Başlıkta ilk sayfadaki ilk mesajımda ayarlarla ilgili açıklamalarımı bu kaynaktan yararlanarak yazmıştım. Gcam'in ayarlar sayfasında "About > Detailed information on modification settings" kısmından o linke doğrudan erişilebiliyor. Açıklamalar tamamen Rusça. Google Translate ile çeviride hatalar olmuştu. Ben de her paragrafı parça parça İngilizceye çevirip word ortamında kaydetmiştim. İngilizce çevirisini ekte paylaşıyorum.

Yalnız bir şeye dikkatinizi çekeceğim. Linkte verilen ayarlar aslında 6.0.2.30 versiyonunun ayarları. Başlıkta öyle yazıyor yani. Yine de işe yarar. Renk doygunluklarıyla ilgili şüphelerim var sadece.. Arka kamerada 1.5 / 1.8 , ön kamerada 1.2 / 2.0 değerleri öneriliyor. Çok yüksek değerler. Biliyorsunuz ben o yollarda yürüdüm bir süre. Yüksek renk doygunlukları öneriyordum bir ara. Sonra vazgeçtim. Çünkü bazen rahatsız edici renk tonları ortaya çıkıyordu. Bu değerler her ortama uymadı. Bir de Google Fotoğraflar uygulamasıyla sonradan doygunluk artırılabiliyor. O halde neden ilk baştan artıralım? Gölge ve ışık doygunluk oranı doğru olsun yeter. Ben şimdi arka kamera (1.1 / 1.3) -- ön kamera (1.1 / 1.5) değerlerine odaklandım.

6.3.017 v9 versiyonunu denemiştim. Selfie performansı 7.0.009'a benziyor. O yüzden birlikteliğimiz uzun sürmedi. :)

Ekli dosyalar

• Settings 6.0.2.30.rar
    17,3 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Engin46

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Engin
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0

celsoazevedo sitesinde back.rider ın türkçe olan gcam 6 apk ile g cam 7 yi hiç bir uygulamaya gerek kalmadan birlikte kullanıyorum uzun süredir..

Son düzenleme:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk benim ilk göz ağrım. Favorim. Dönüp dolaşıp geri geliyorum bu versiyona. :)

Telegram kanallarında bu versiyonun konuşulduğunu ve sizin de odağınızda olduğunu bilmiyordum. Yalnız olmadığıma sevindim. Bu versiyonun değerini bilmek gerek. Doğru ayarlarla çok başarılı işler çıkarabilir.

Linkini verdiğiniz sayfayı daha önce incelemiştim. Başlıkta ilk sayfadaki ilk mesajımda ayarlarla ilgili açıklamalarımı bu kaynaktan yararlanarak yazmıştım. O sayfaya Gcam'in ayarlar sayfasında "About > Detailed information on modification settings" kısmından doğrudan erişilebiliyor. Açıklamalar tamamen Rusça. Google Translate ile çeviride hatalar olmuştu. Ben de her paragrafı parça parça İngilizceye çevirip word ortamında kaydetmiştim. İngilizce çevirisini ekte paylaşıyorum.

Yalnız bir şeye dikkatinizi çekeceğim. Linkte verilen ayarlar aslında 6.0.2.30 versiyonunun ayarları. Başlıkta öyle yazıyor yani. Yine de işe yarar. Renk doygunluklarıyla ilgili şüphelerim var sadece.. Arka kamerada 1.5 / 1.8 , ön kamerada 1.2 / 2.0 değerleri öneriliyor. Çok yüksek değerler. Biliyorsunuz ben o yollarda yürüdüm bir süre. Yüksek renk doygunlukları öneriyordum bir ara. Sonra vazgeçtim. Çünkü bazen rahatsız edici renk tonları ortaya çıkıyordu. Bu değerler her ortama uymadı. Bir de Google Fotoğraflar uygulamasıyla sonradan doygunluk artırılabiliyor. O halde neden ilk baştan artıralım? Gölge ve ışık doygunluk oranı doğru olsun yeter. Ben şimdi arka kamera (1.1 / 1.3) -- ön kamera (1.1 / 1.5) değerlerine odaklandım.

6.3.017 v9 versiyonunu denemiştim. Selfie performansı 7.0.009'a benziyor. O yüzden birlikteliğimiz uzun sürmedi. :)
Ruslar beyaz hayatlarına sıcaklık katmak için doygunluk değerlerini yüksek tutuyorlar. angel~~
Evet hocam uygulamalar için ayarları ortak olabiliyor. 6.3 sürümünde vermiş olduğum ayarlar da 6.2 ile uyumlu idi. En iyisi doygunluk ayarını düşük tutmak.
MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk ve benim forumda paylaştığım 6.3, 7 sürümleri aynı geliştiriciye ait olmasına rağmen her sürümde bazı eksiklikler oluşuyor. Şuan 7 de bulunan ön kamera tonlamasınıda düzelteceklerdir umarım. Ama vermiş olduğum 6.3 sürümünüde detaylı inceleyebilirsiniz. Ondada çok fazla kişiselleştirilebilir alan var.

fella

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ben
Cihazım
redmi note 7
Konular
0

celsoazevedo sitesinde back.rider ın türkçe olan gcam 6 apk ile g cam 7 yi hiç bir uygulamaya gerek kalmadan birlikte kullanıyorum uzun süredir..

Aslında bende telefonu aldığımda ilk yüklediğim GCam_6.1.021_N7P_test2.6a sürümü kullanıyordum ve üzerine 7 sürümü yükleyip kullanıyordum. Sonra technix hoca öyle bir 6.2. 030 va1 finali anlattı ki artık portre için onu kullanmaya başladım.

Bu arada mevcetin hoca teşekkürler. Clonlamayı yaptım 2 sürüm sorunsuz çalışıyor

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ fella

RN7_V1a_FINAL versiyonuna ilave olarak StableAwbVersion_V16 versiyonunu da klonlayıp önerdiğim ayarları uygulayarak denemek ister misin? İlk sayfada detaylar mevcut. Belki daha memnun kalırsın. :)

fella

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ben
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Peki birde bunu kurcalıyalım technix hocam sayende 4 gcam oldular.

Ayarları yapıp izlenimlerini paylaşacağım.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Peki birde bunu kurcalıyalım technix hocam sayende 4 gcam oldular.

Ayarları yapıp izlenimlerini paylaşacağım.
Aynı sorundan muzdaribim ve arada bir telefonumu fabrika ayarlarına sıfırlamak zorunda kalıyorum.

StableAwbVersion_V16 versiyonunun RN7_V1a_FINAL'a göre ne gibi artıları var, beklenilen faydalar nelerdir, özetleyeyim:
+ Daha uzun pozlama. Daha iyi ISO değerleri.
+ Daha aydınlık fotoğraflar. (Fotoğraf fazla aydınlık olursa exposure compensation değerini sıfırlayabilir hatta eksi değerler atayabilirsiniz.)
+ Gece görüşü modunda Gcam7 kadar kaliteli fotoğraflar.

Bakalım yukarıda saydığım artılar sizin için de geçerli olacak mı :)

Üst Alt