Doğru diyon aylık sadece operatörlere giderimiz (500TL desek) var. Mesela ev kiraları, temel besin gıdaları, yakıt/toplu taşıma gibi şeylerin ücretsiz olduğunu unutmamak gerekiyor. Bir de bazen dışarıda aktivite yapmak istiyoruz, ne gerek var boşuna masraf. Tüm bunları hesapladığımızda 16502TL kalıyor ve insanlar çok doyumsuz demiBence fais falan değil fiyatlar asgari ücret endeksli veriliyor gayet normal bence alışırsıniz arkadaşlar merak etmeyin
Aslında harika ve lüks yaşamlarını devam ettirebilmek için onların bize ihtiyacı var. Ama öğrenilmiş çaresizlik bilinci bunu yazmanıza sebepÇünkü anlaşmalı esnaflar gibiler, biz de onlara mecburuz
Faturasıza geçip, 1 hafta İnternete girmeyelim kimseyi aramayalım, boykot edelim milletçe bakalım kim dayanabilecekAslında harika ve lüks yaşamlarını devam ettirebilmek için onların bize ihtiyacı var. Ama öğrenilmiş çaresizlik bilinci bunu yazmanıza sebep
Toplum birlik ve bilinci yüksek milletlerde bu olmuyor.
Tabi burada ahlaki olarak çökmüş olan biz Türk milletinin bu bilince ulaşması elbette pek mümkün değil.
O bilinç bu millette varmı? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünen. Ama yılan kendine dokununca yandım anam diye ortalığı birbirine katan. Ahlak değerlerini yitirmiş bir toplum içinde yaşıyoruz.Faturasıza geçip, 1 hafta İnternete girmeyelim kimseyi aramayalım, boykot edelim milletçe bakalım kim dayanabilecek
Çürüyen toplum. Allah ıslah etsin.O bilinç bu millette varmı? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünen. Ama yılan kendine dokununca yandım anam diye ortalığı birbirine katan. Ahlak değerlerini yitirmiş bir toplum içinde yaşıyoruz.
Allah ıslah etsin etsin. Eyvallah. Ama kuran ve din konusunda şunu söyleyebilirim. Bu işler kuranla dinle hiç alakalı değil. Ahlakla ilgili insanlıkla ilgili Akılla ilgiliÇürüyen toplum. Allah ıslah etsin.
NetGSM hakkında görüşümü bildirmek isterim. Zamanında Taahhüt olmayan ev interneti seçeneği çıktığında insanlar akın akın o paket ve operatörlere koştular. Bende onlardan biriydim. Zaman geçtikçe taahhüt olmayan paketler avantajını yitirdi. Bu konuda en büyük örnek Turknet. Onlar bile şu anda abonelerine 12 aylık peşin ödeme ile paket satıp bunu bi şekilde anlaşmalı bankalar ile kredi kartına 6 ay taksit yapabiliyor. Taahhüt olan paketler sabit fiyat garantisi ile insanları belirli aylar boyunca kendine bağlıyor. Firmaların kartele dönüştüğü bizim gibi piyasalarda NetGSM firmasının da bir süre sonra bu akıma kapılması muhtemel. Hiçbir Garanti vermiyorlar. Her an istediklerini yapıp inanılmaz zam yapabilirler.
Burada önemli olan asıl mesele şu. Ahlaki değerlerini tamamen kaybetmiş toplum bilinci olmayan bizim gibi milletler bu şekilde sömürülmeye müsaittir. Avrupada yaşayan insanlar çok mu ahlaklı çok mu toplum bilincine sahip? Bizden daha çok olduğu kesin. Ancak orda şu varki zamanında bedeller ödenerek bu haklarını elde etmişler. Ve yöneticileri de öyle bir kültür içinden geldiği için kanun koyucu ile hemfikir olarak işler yolunda yürüyor. (Avrupa ve Amerika da elbette herşey dört dörtlük değil) Ama bizden her konuda ileride oldukları kesin
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında olan bir millet olarak biz daha çooook öpülürüz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Allah ıslah etsin etsin. Eyvallah. Ama kuran ve din konusunda şunu söyleyebilirim. Bu işler kuranla dinle hiç alakalı değil. Ahlakla ilgili insanlıkla ilgili Akılla ilgili
Kur'an ı birçok kez okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim. Birçok yerde Allah şunu der kendi ağzından. Hiç akıl etmezmisiniz? Hiç düşünmezmisiniz?
Aklını kullanmayan insanlara Allah yardım etmez. Gökten zembille bişeyler indirmez.
Tekrar etmek sürekli canlı kalmasını sağlar. Unutmayınız ki Fransız halk ihtilali de ufak fikirlerin toplum katında değer bulması ile büyüdü. Yöneticilerin bir eli yağda bir eli balda. Onların tuzu kuru. Elbetteki ses çıkaracağız. Yoksa Nasrettin hocanın fıkrası gibi olur. Timurlenk ve filler hikayesi. Bilirsiniz.Yazmayayım diyorum da birden fazla defa aynı şeyi tekrar ettiniz... Kartel oluşumunu dahi engellemeyecekse bu devlet, ekonomi bakanlığı neden var? Benim işim mi milyarlarla dolarlık firmaları hizaya getirmek, onlarla itişmek? Kurulması gereken baskı şirketlere değil sorumlu olan, işini yapmayan kişileredir, kuruluşlaradır...
Takip iyidir. Bu ülkede Sayıştay denen kurumun bile içi boşaltıldı. Hiç bir yer denetlenmiyor. Kanun var ama denetleme yok. Ülkedeki en büyük sorunlardan biride bu maalesef.Annemin hattını netgsme taşındığımdan beridir fatura dönemi ektedir. 250 dklik paket. Asım yaptığınızda (temmuz ayında olduğu gibi) 0-60 snyede 1 lira ek yansıyor. Okuma yazma bilmeyen biri için bilgilendirme smslerinin hiçbir anlamı yok. Allah'tan benim kontrolümde yoksa ne olacağını bilemezsinResimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.