Sohbet Operatörler ve Fahiş fiyatlar

adzate

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Mi 6-Poco x6
Meslek
Tasarım-Otomasyon
Konular
15
Üstüme düşeni yaptım
Umarım işe yarar ve umarım gereken adımları atarlar

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bence kesin çözüm için tespiti doğru yapmak lazım. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom (Netgsm'i de artık ekleyelim) esasında devlet eliyle oluşturulmuş olan TEKELler. Doğaları gereği daha fazla kazanmak için varlar ve kazanırken de herhangi bir ahlaki kurala bağlı kalmalarını zorlamadığınız sürece bekleyemezsiniz. İktisada giriş dersi almış veya az buçuk kafa yormuş herkes tekellerin neden var olmaması gerektiğini, bu şirketlerin nasıl kartele dönüşme eğiliminde olduğunu bilecektir. Bizim sistemimizde, oluşturulan bu tekellerin kartele dönüşmesini engelleyen, kamu yararı aksine davranmamalarını sağlayan yani zorlayan kurum ise AB desteği ile (zorlaması da diyebiliriz) kurulan Rekabet Kurumu. Bu kurumun kararları, cezaları, müeyyideleri tüm yargı organlarının vereceği kararların da üzerindedir. Tam bağımsızdır ve rekabetin korunarak kamu yararının gözetilmesi ülke ekonomisinde olmazsa olmaz bir kilit taşıdır.

Neyse çok uzatmayayım Rekabet Kurumunun işini yapabilmesi için en temel özelliği bağımsız olmasıydı. Atanmış değil seçilmiş üyeleri ve başkanıyla...

Sonrasını yazıp da risk almaya gerek yok herhalde :D

Ne olup da bu düzenin bozulduğunu, kamu yararı yerine şirketlerin faydasının neden ve kim tarafından korunduğunu hepimiz biliyoruz.

Halim66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halim
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
15
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Bence kesin çözüm için tespiti doğru yapmak lazım. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom (Netgsm'i de artık ekleyelim) esasında devlet eliyle oluşturulmuş olan TEKELler. Doğaları gereği daha fazla kazanmak için varlar ve kazanırken de herhangi bir ahlaki kurala bağlı kalmalarını zorlamadığınız sürece bekleyemezsiniz. İktisada giriş dersi almış veya az buçuk kafa yormuş herkes tekellerin neden var olmaması gerektiğini, bu şirketlerin nasıl kartele dönüşme eğiliminde olduğunu bilecektir. Bizim sistemimizde, oluşturulan bu tekellerin kartele dönüşmesini engelleyen, kamu yararı aksine davranmamalarını sağlayan yani zorlayan kurum ise AB desteği ile (zorlaması da diyebiliriz) kurulan Rekabet Kurumu. Bu kurumun kararları, cezaları, müeyyideleri tüm yargı organlarının vereceği kararların da üzerindedir. Tam bağımsızdır ve rekabetin korunarak kamu yararının gözetilmesi ülke ekonomisinde olmazsa olmaz bir kilit taşıdır.

Neyse çok uzatmayayım Rekabet Kurumunun işini yapabilmesi için en temel özelliği bağımsız olmasıydı. Atanmış değil seçilmiş üyeleri ve başkanıyla...

Sonrasını yazıp da risk almaya gerek yok herhalde :D

Ne olup da bu düzenin bozulduğunu, kamu yararı yerine şirketlerin faydasının neden ve kim tarafından korunduğunu hepimiz biliyoruz.
Evet hocam. İşletme mezunuyum. İktisat derslerinde anlattılar. Adamlar kartel oldu. Dur diyen yok maalesef.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Örneklerini toplumsal bilinç kabiliyeti yüksek batı ülkelerinde gördüğümüz bu tür eylemler, karar verici mekanizma üzerinde baskı unsuru yaratabildiği için netice almak mümkün olabiliyor. Lakin bizim gibi demokrasi kültürü tam gelişmemiş yada emeklemekte olan bir ülkede aynı neticeyi vermesini beklemek fazla hayalcilik olur diye düşünüyorum.
Bildiğiniz gibi Türkiye'nin üç büyük GSM operatörü var. Türk Telekom devlete ait bir kurum ve herşeyini devlet belirliyor. TURKCELL derseniz o da devletin kontrolünde ve yönetim kadrosu iktidara yakın isimler olduğu için aynı politikayı güdüyor. Geriye bir tek Birleşik Krallık bünyesinde hizmet veren Vodafone kalıyor ama onların da fiyat politikası konusunda diğer iki operatörden aşağı kalır yanı yok. Herhalde benim başım kel mi diye düşünüyorlar.
Şimdi biz bunları şikayet edeceğiz. Kime ? Cumhurbaşkanlığına bağlı, " vatandaşların kamu yönetiminden şikâyetlerini sonlandıran, istek ve önerilerini toplayarak onları çözüme ortak eden " CİMER'e...
Evet kamuoyunda gitgide artan bir tepki var, bu belli. Lakin Türkiye'de( MOBİSAD' ın 2023 raporuna göre) internet kullanan 72 milyon bir araya gelip imza verse bile bir şey değişmeyecektir. Aslında bu problemi çözebilecek yetkili tek bir merci var ama onun da bizim emekli zamları konusundaki fikirlerini düşününce biz bu fahiş fiyatları ödemeye devam edeceğiz gibime geliyor.
Hani hep deriz ya... " Yapacak bir şey yok..." İşte aynen öyle.

Son düzenleme:

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Herkes destek olursa geri adım atacaklarını düşünüyorum...

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205

İnternet Neden Yavaş Ve Pahalı?​

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

AftPro

Elit üye
Premium Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Selçuk
Cihazım
redmi 11
Konular
1
Taahhüdünüz bittiginde birkaç ay paketsiz faturasız kullanın. Sonra faturalıya çağırmak için iyi fiyatlar teklif ediyorlar. En azından eskiden vf öyleydi

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Taahhüdünüz bittiginde birkaç ay paketsiz faturasız kullanın. Sonra faturalıya çağırmak için iyi fiyatlar teklif ediyorlar. En azından eskiden vf öyleydi
Bu olayada uyandı operatörler. Artık yemiyor. Kartel oldular. Şimdilik elde sadece numara taşıma kaldı. Yakında onuda absorbe ederler. Kesinlikle geçici çözümler bunlar. Ayrıca tüketici olarak niye sürekli bir kaçış yolu aramak zorundayım?

Üst Alt