OneOS_HMK20ProMI9TPro_21.10.3_V125-11: Uzun süre AOSP Rom kullandıktan sonra MIUI Romlar nasıl diye bu sürümü indirip denemek istedim.
1.Öncelikle
galeride problem olduğu söyleniyordu fakat bende herhangi bir problem olmadı.
2.AOSP Romlara göre tabii ki biraz yavaş ve anladığım kadarıyla bu yavaşlığı meydana getiren sebeplerden birisi animasyon geçişleri gibi.
3.Volte ve vowifi için ayrı simgesi olması güzel
fakat volteyi iptal etseniz bile durum çubuğunda simgesi duruyor. Bu da insanın içine volte aktif mi değil mi diye kurt düşürüyor.
4.Son Kullanılanlar Bölüm Düzeni-Animasyon Style: IOS Style seçili olduğunda arka planda bir uygulamayı kaldırdığınızda diğer uygulamalarda hafif bir titreme oluyor sanki kasıyormuş gibi.
5.Sistemde gezinme-Düğmeler değil
hareketler seçiliyken ekranın sol ya da sağını kullanarak uygulama ya da sayfalarda ileri/geri gitmemizi sağlayan kısmın hassasiyeti düşük. AOSP Romlarda bu ayarlanabilirken bu romda bu hassasiyeti ayarlamak için
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
diye bir uygulama indiriyorsunuz.-Uygulamayı açıp arama kısmına
''Gesture Settings'' yazıyorsunuz ve buradan sağ/sol hareket ayarlarının hassasiyetini değiştiriyorsunuz.
6.Telefonumun
pili kendi ilk pili değil. AOSP Romlarda 3108 mah olarak gösteriyor.
İlk şarjda: 24 saat tam kullanım/ 8 saat 15 dakika ise açık ekran ikinci şarjda 42 saat tam kullanım/ 4 saat açık ekran üçüncü şarjda 24 saat 45 dakika tam kullanım / 6 saat 41 dakika ise açık ekran kullanımı verdi. (Değerler %100 ile %10 arasıdır.)
NOT: Telefonu ikinci kez şarj ettikten sonra pil kısmında %100'den %92'ye kırmızı yazı ile olan pil boşaltımı vardı. Ne sebep oldu bulamadım.
7.Telefonu uyutmak için ana ekrana çift tıkladığımızda bazen algılamıyor. Bazen de ana ekranda alt sıraya eklediğimiz uygulamaları açmak istediğimizde algılamıyor.
8.Diyelim ki
telefonumuzun ekranı kapalı ve saati kontrol etmek için ekrana bir kez tıklıyoruz yani
her zaman açık ekranı uyandırıyoruz. Burada saat 1-1,5 saniye kadar
geç açılıyor.
9.Parmak izi animasyonu 4 tane ile sınırlandırılmış daha çok olmasını beklerdim.
10.Bahsedeceğim özelliği ya ben bulamadım ya da bu özellik sadece AOSP romlarda var: Hızlı ayarlar menüsünü aşağıya çektiğimizde burada
güç menüsü tuşu yok. Yani telefonu kapatmak istiyorsak güç tuşuna uzun basıp - kapat demek zorundayız.
Recovery menüsüne girmek için ise
Ayarlar-Cihazım-MIUI Sürümü-Sağ üstteki 3 noktaya tıklıyoruz-Kurtarma modunda yeniden başlatın seçeneğini seçiyoruz.
11.Google Play Store sertifikalı. Bankacılık vb. uygulamalar için magisk kurmak zorunda değilsiniz hiçbir sıkıntı çıkarmıyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.