LionKing17 Aosp romlarda sorunsuz değil kesinlikle. Örneğin anlamsız bir anda lawnchair durduruldu hatası, yahut başıma birkaç defa geldiği üzere telefonu yeniden başlatınca ana ekran uygulamalarının yok olması, yahut kamera uyumluluk problemleri (bu belki de hep urnyx kullandigimizdandir yeni sürümlerde burial daha uyumlu olabilir).
Haklısınız. Fakat sanırım bu rom geliştirmenin doğası gereği oluşuyor.
Mesela yeni bir özellik geliyor onu ekliyorlar fakat sistemde başka noktaları etkilediği için bu da hataya sebebiyet veriyor. Bu hatayı giderdiklerinde yeni sürümde yeni bir özellik ekledikleri için bu sefer eklenen yeni özellik bazı hatalar meydana getiriyor zaten bu etkide güncelleştirme denilen kavramı ortaya çıkarıyor.
Burada benim kendi tecrübeme göre 3 ayrı başlık ortaya çıkıyor.
1.Romu kullanan kişi sayısı? Romu ne kadar çok kişi kullanırsa hatalar o kadar çabuk bulunur ve müdahalede aynı şekilde hızlı olur.
2.Eğer romu kullanan kişi sayısı çok değilse
romu geliştiren kişinin tavrı. Mesela ben şu an
CherishOs romundayım, telegramda bu romu takip eden 384 kişi var fakat romu geliştiren kişi romu kullanan kişilerin söylemlerini dikkate alıyor ve bir sıkıntı varsa güncelleme yapıyor.
EvolutionX romunda ise 4500'e yakın kişi takip ediyor. Romu geliştiren kişiye bir şeyler söylediğinizde sizi tersliyor ya da söyleminizi dikkate almıyor. Fakat kişi sayısı çok olduğu için hatalar çabuk bulunup çözüme hızlı gidiliyor.
3.Sade bir rom seçimi ve kararlı güncelleştirmenin olması. Burada
UnlnViTeD hocamı anmadan geçemem.
Rom sade olduğu için sistem içerisinde müdahale ettiği ve sistemi kararsızlığa iten noktalarda az olacaktır. Ve
ArrowOs gibi hızlı güncelleme gönderen romlarda hatalarda minimuma inecektir.
Yaşanan son xiaomi gelişmelerinden dolayı bizim cihaz haftalık güncellemeden aylık stabil olana alındı doğrudur. Haftalık bazda güncelleme alması çok önemli mi burada tercih kullanıcıya kalıyor.
-Son XIAOMI gelişmeleri nedir? Uzun zamandır MIUI ROM yüklemedim. Bu romu merak ettim son sürümünü yükleyip inceleyeceğim.
-Yani eğer romu iyi test edip gönderiyorsa romun aylık gönderilmesi bir problem çıkarmaz benim düşünceme göre.
Bir romda hata alınca hemen başkasını deniyordum bu da ciddi vakit kaybına sebep oluyordu. Artık whatsapp kod beklemekten gına gelmişti. Bir süre bu romda kalırım gibi simdilik memnunum.
-Haklısınız ciddi bir vakit kaybı oluşturuyor. Ayrıca bu rom işlerine sarınca acaba onda ne var bunda ne var diye sürekli rom yüklemek durumunda kalıyoruz.
-Ben kod bekleme işlemini kendimce şöyle aştım. Kullandığım romun data yedeğini alıyorum sonrasında diğer romları deniyorum. Fakat diğer romlarda herhangi bir hesabımı açmıyorum. Sadece ne var ne yok diye bakıyorum, elimdeki rom ile kıyaslıyorum. Eğer romu değiştirmeye gerek duyuyorsam değiştiriyorum. Yaklaşık 3 aydan fazladır bu şekilde denediğimde hep CherishOs romuna döndüm. O romunda data yedeğini aldığım için zaten hesaplarım bağlı olmuş oluyor.