MIUI 12.5 OneOS Android 11 MIUI 12.5 [9T Pro | K20 Pro] 15.11.2021

Buhara15

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ersin Yeşil
Cihazım
Note 2
Konular
8
Güncelledik galeriye hiç girilmiyor durduruldu hatası verip duruyor veriler temizlendi fayda olmadı bi önceki sürüme dönüş yapayım dedim telefon affaladi😊
Mi globe romun 28 Eylül sürümü var deneyen kuran oldu mu bu cihaza denesem mi bilemedim

mladenbmv

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ROOT
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
3
bir önceki roma sorunsuz dondum.galeri çalışıyor.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
LionKing17, hocam selamlar
21.9.13 sürümündeyim ben. Son güncellemeleri yapmadım ancak şuana kadar çıkan tüm güncellemeleri hemen uyguladım. Şimdiye kadar bir sefer bile çökme yaşamadım. Temiz kurulum ve yedekten yüklemedigimi belirteyim. Sizin de malumunuz miui vs aosp karşılaştırmasında animasyon hızı vs anlamında kazanan belli bunu tartışmaya gerek yok. Ancak kısa bir süre kullanımdan sonra menü, bazı kullanışlı özellikler anlamında ben bir süredir bu versiyonu severek kullanıyorum. Gördüğüm kadarıyla da pek bir problem yaşamadım. Aosp romlarda sorunsuz değil kesinlikle. Örneğin anlamsız bir anda lawnchair durduruldu hatası, yahut başıma birkaç defa geldiği üzere telefonu yeniden başlatınca ana ekran uygulamalarının yok olması, yahut kamera uyumluluk problemleri (bu belki de hep urnyx kullandigimizdandir yeni sürümlerde burial daha uyumlu olabilir). Yaşanan son xiaomi gelişmelerinden dolayı bizim cihaz haftalık güncellemeden aylık stabil olana alındı doğrudur. Haftalık bazda güncelleme alması çok önemli mi burada tercih kullanıcıya kalıyor. Ben şuan 7-8 saat civarı sot 24-28 saat civarı bekleme süresi alıyorum. Bir romda hata alınca hemen başkasını deniyordum bu da ciddi vakit kaybına sebep oluyordu. Artık whatsapp kod beklemekten gına gelmişti. Bir süre bu romda kalırım gibi simdilik memnunum. Abhix rog edition hakkında bir fikrim yok maalesef.
İyi forumlar

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
LionKing17 Aosp romlarda sorunsuz değil kesinlikle. Örneğin anlamsız bir anda lawnchair durduruldu hatası, yahut başıma birkaç defa geldiği üzere telefonu yeniden başlatınca ana ekran uygulamalarının yok olması, yahut kamera uyumluluk problemleri (bu belki de hep urnyx kullandigimizdandir yeni sürümlerde burial daha uyumlu olabilir).
Haklısınız. Fakat sanırım bu rom geliştirmenin doğası gereği oluşuyor. angel~~ Mesela yeni bir özellik geliyor onu ekliyorlar fakat sistemde başka noktaları etkilediği için bu da hataya sebebiyet veriyor. Bu hatayı giderdiklerinde yeni sürümde yeni bir özellik ekledikleri için bu sefer eklenen yeni özellik bazı hatalar meydana getiriyor zaten bu etkide güncelleştirme denilen kavramı ortaya çıkarıyor.
Burada benim kendi tecrübeme göre 3 ayrı başlık ortaya çıkıyor.
1.Romu kullanan kişi sayısı?
Romu ne kadar çok kişi kullanırsa hatalar o kadar çabuk bulunur ve müdahalede aynı şekilde hızlı olur.
2.Eğer romu kullanan kişi sayısı çok değilse romu geliştiren kişinin tavrı. Mesela ben şu an CherishOs romundayım, telegramda bu romu takip eden 384 kişi var fakat romu geliştiren kişi romu kullanan kişilerin söylemlerini dikkate alıyor ve bir sıkıntı varsa güncelleme yapıyor. EvolutionX romunda ise 4500'e yakın kişi takip ediyor. Romu geliştiren kişiye bir şeyler söylediğinizde sizi tersliyor ya da söyleminizi dikkate almıyor. Fakat kişi sayısı çok olduğu için hatalar çabuk bulunup çözüme hızlı gidiliyor.
3.Sade bir rom seçimi ve kararlı güncelleştirmenin olması. Burada UnlnViTeD hocamı anmadan geçemem. :D Rom sade olduğu için sistem içerisinde müdahale ettiği ve sistemi kararsızlığa iten noktalarda az olacaktır. Ve ArrowOs gibi hızlı güncelleme gönderen romlarda hatalarda minimuma inecektir.
Yaşanan son xiaomi gelişmelerinden dolayı bizim cihaz haftalık güncellemeden aylık stabil olana alındı doğrudur. Haftalık bazda güncelleme alması çok önemli mi burada tercih kullanıcıya kalıyor.
-Son XIAOMI gelişmeleri nedir? Uzun zamandır MIUI ROM yüklemedim. Bu romu merak ettim son sürümünü yükleyip inceleyeceğim. angel~~
-Yani eğer romu iyi test edip gönderiyorsa romun aylık gönderilmesi bir problem çıkarmaz benim düşünceme göre. :D
Bir romda hata alınca hemen başkasını deniyordum bu da ciddi vakit kaybına sebep oluyordu. Artık whatsapp kod beklemekten gına gelmişti. Bir süre bu romda kalırım gibi simdilik memnunum.
-Haklısınız ciddi bir vakit kaybı oluşturuyor. Ayrıca bu rom işlerine sarınca acaba onda ne var bunda ne var diye sürekli rom yüklemek durumunda kalıyoruz. :D
-Ben kod bekleme işlemini kendimce şöyle aştım. Kullandığım romun data yedeğini alıyorum sonrasında diğer romları deniyorum. Fakat diğer romlarda herhangi bir hesabımı açmıyorum. Sadece ne var ne yok diye bakıyorum, elimdeki rom ile kıyaslıyorum. Eğer romu değiştirmeye gerek duyuyorsam değiştiriyorum. Yaklaşık 3 aydan fazladır bu şekilde denediğimde hep CherishOs romuna döndüm. O romunda data yedeğini aldığım için zaten hesaplarım bağlı olmuş oluyor. :D

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
LionKing17, haklısınız hocam rom geliştiricileri elbette daha iyiye doğru adım atmak istiyorlar ancak ben bir son kullanıcı olarak hem kullanışlı özellik olsun hem de stabil çalışsın istiyorum. Ama sistem launcher çökünce garipsiyorum keza bir uygulamanın açılmaması gibi bir durum değil bu. Bu sürümü bir ara denemenizi öneririm ancak bazı arkadaşlarımızın ifade ettiği üzere son sürümlerde hata(galeri) yaşayanlar olmuş. İsterseniz birkaç hafta önce yayınlanan sürümü deneyiniz.

Geliştiricilerin İngilizcesi pek iyi değil zaten benim takip ettiğim telegram grubu yoruma kapalı. Yayınlanan changelog dan anladığım kadariyla xiaominin bizim Cihazı son değişikliklerden mahrum bırakması ve eklenen bazı özelliklerin bizim cihazimizla birlikte stabile alınan diğer cihazlarda bazı hatalara sebep olduğu için bizim cihaz stabile alınmış. Linkini atmıştım bir ara gruba.

Kod bekleme hadisesi yüklediğim romlari ciddi anlamda kullanmak üzere yukledigimden dolayı tüm hesaplarımı aktif ediyorum, ancak ayarlar düzenlemeler hesaplar indirmeler.vs derken ciddi zaman kaybı. Ben mümkün mertebe yedegim olsa dahi yedekten yükleme yapmıyorum. Yedekten yüklemelerim sanki sistemde kararsızlık oluşturuyor ya da bana öyle geliyor.

Cherish OS romunda iyi niyetli ve yardımsever arkadaşlar var. Ben de hem o romu kullanırken hem önce ve sonrasında takip ediyordum. Ancak gruptaki kraldan çok kralcı tayfa beni sinir ediyor. Yaşanan sorundan bahsediliyor "clean flash, your device problem, i dont have this bug" yorumları alınınca ayrıldım. Sözüm geliştirici ye değil elbet(danipunk)

wiper30

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şükrü
Cihazım
mi 11T Pro
Meslek
Güvenlij+PC vs..
Konular
55
Bu romu kullandım hemde 3 defa geçtim rom güzel özellik ve arayüz olarak güzel diyebilirim her şey çalışıyor pil performans iyi diyebilirim fakat bu romda şöyle bir hatta var kesinlikle bu hatta var mutlaka bu hatayi eklesinler hatta şu twrp ilgili mesela bu romu yüklediniz rom başarılı bir şekilde yüklediğiniz zaman ve cihaz açıldığı Zaman bakıyorsunuz her şey tamam ama bir hatta var siz bunun farkında değilsiniz hatta anlatayım cihaz açıldığı zaman bütün uygulamanızı yüklediniz her şey çalışıyor süper fakat cihazını twrp modunda başlattığınız zaman sizi fesboot moduna atar tekrar dan PC üzerinden twrp modu yüklemeniz lazım bu sefer twrp yüklüyorsunuz. Gene her şey tamam fakat bir sorun daha var eğer Aosp Roma geçiş yaparsanız Aosp romu başarılı yüklediğiniz zaman cihazı twrp alırsanız bir bakarsınız gene fesboot mod tekrar PC gerekiyor ne kadar twrp atsanız bile atarsanız fakat cihaz pil biterse fesboot mod kalma ihtimali yüksek ve cihazı ayarlarda recovery modu alırsanız tekrar fesboot mod düşer ve zor durumda kalırsınız artık Aosp rom yükmek için MIUI başka bir romu kurup sonra Aosp Roma geçiniz sorun düzelecek yani açıkçası bu romda twrp yok oluyor kalıcı olmuyor.

Buhara15

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ersin Yeşil
Cihazım
Note 2
Konular
8
Galeri işini de çözdüm şükür

Useress

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ednan
Cihazım
Mi 8
Konular
3
Hocam en kötü ifadeniz biraz ağır olmuş, sonuçta bu romu miui romlariyla mukayese etmeniz lazım. Evet aospa göre animasyonlar yavaş ama galeri sorunu dahil hiçbir hata çökme vs yaşamadım. Aşağıya aldığım birkaç geekbench skorlarinin ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Bu romda kalmamizin bazı sebepleri var
1-benim gibi gcam kamerasını beğenmeyenler. Stok kamera çok önde. Ayrıca gcam yukluyorsunuz tam bir ara kullanacaksınız bir bakmışsın hata veriyor. Gcam deyken neredeyse hiç foto çekmediğimi farkettim.
2-uygulamaların karanlık modlarinin Olmasi. Evet aosp romlarda da bu ayar yapılabiliyor ama geliştirici seçeneğini açık tutmayanlar icin(bankacılık uygulamaları nfc vs sebebiyle) bu seçenek devre dışı.
3-yüzer pencere olayı. Başlı başına tercih sebebi olabilir. Zaten çoğu uygulamada otomatik doldurmayı verimli kullanamıyoruz, yüzer pencere ile gelen bir mesajdan birşey okumak, kısa cevap vermek vs çok pratik.
4- şarj olayında ciddi bir farkın kalmamış olması. Benim kullanimimda göre arada 1 saat civarı sot farkı var ki bence tolere edilebilir.

Tüm bu yazdıklarımdan miui efsane, aosp kötü gibi bir anlam çıkarılmamali elbette. Bu romdan sonra aosp rom yukledigimde aman Allahım bu nasıl bir animasyon hızı demiyor değilim ancak kamera vs bir problemle karşılaşınca anında soğuyorum romdan. Ayrıca gözüm miui a da alışıyor bir süre sonra sadece biraz şans vermeli. Bu rom miui romlar arasında benim tecrübe ettiğim en iyi rom. Ayrıca bir şeyin en iyisi olsaydı hepimiz onu kullanır ve ortada tek iyi kalırdı. Hepimizin beklentileri ve beğenileri farklı.
Sabır gösterip bu uzun ve dağınık yazıyı okuyanlara teşekkür ediyorum.
Buyrun bu da 12.5.1 miui skoru işlemciyi yutmuş yazılım

Ekli dosyalar

• IMG_20211009_092929_188.jpg
    IMG_20211009_092929_188.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 16

ondercok

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
önder
Cihazım
mi 5s Plus
Konular
9
Bu romu kullandım hemde 3 defa geçtim rom güzel özellik ve arayüz olarak güzel diyebilirim her şey çalışıyor pil performans iyi diyebilirim fakat bu romda şöyle bir hatta var kesinlikle bu hatta var mutlaka bu hatayi eklesinler hatta şu twrp ilgili mesela bu romu yüklediniz rom başarılı bir şekilde yüklediğiniz zaman ve cihaz açıldığı Zaman bakıyorsunuz her şey tamam ama bir hatta var siz bunun farkında değilsiniz hatta anlatayım cihaz açıldığı zaman bütün uygulamanızı yüklediniz her şey çalışıyor süper fakat cihazını twrp modunda başlattığınız zaman sizi fesboot moduna atar tekrar dan PC üzerinden twrp modu yüklemeniz lazım bu sefer twrp yüklüyorsunuz. Gene her şey tamam fakat bir sorun daha var eğer Aosp Roma geçiş yaparsanız Aosp romu başarılı yüklediğiniz zaman cihazı twrp alırsanız bir bakarsınız gene fesboot mod tekrar PC gerekiyor ne kadar twrp atsanız bile atarsanız fakat cihaz pil biterse fesboot mod kalma ihtimali yüksek ve cihazı ayarlarda recovery modu alırsanız tekrar fesboot mod düşer ve zor durumda kalırsınız artık Aosp rom yükmek için MIUI başka bir romu kurup sonra Aosp Roma geçiniz sorun düzelecek yani açıkçası bu romda twrp yok oluyor kalıcı olmuyor.
Ben Android'in çıktığı yeni zamanlardan beri rom robot kernel işleriyle uğraşırdım. Benim fikrim sık güncelleme demek , o rom iyidir demek anlamına gelmez çünkü dediğiniz gibi, mutlaka bir yerinden bozulma oluyor rom'un.

Mesela bir adet stable rom ve ona yapılan Minor güncellemeler ile iyi hale getirilebilir . Örneğin Arrow Os çok iyi halldeydi 3_4 günde bir güncelleme geliyordu sonra şarj hızlı bitmeye başladı.

Ben normal stable MIUI romda kullandım ama Miui12 ye asla ısınamadım ve hala sorunlu ve sıkıntılı rom olduğunu düşünüyorum.

Şuan lineage Os' kullanıyorum. Ölü pille 1 gün çıkarıyorum. Rom'da gereksiz bütün app'ler temizlenmiş. Aosp candır :)

Üst Alt