Kullandığım en kötü rom diyebilirim. Rom aşırı derecede yavaş . Uygulama açılış hızları çok fazla yavaş. Galeri sorunu var. Animasyonlarda kasılma var.
Full clean flash yaptım bu arada dirty kurmadım. Lineage Os 18 e geçtim dünya varmış dedim. Şarj beklediğimden çok iyi şuan. Ve rom jet gibi.
Hocam en kötü ifadeniz biraz ağır olmuş, sonuçta bu romu miui romlariyla mukayese etmeniz lazım. Evet aospa göre animasyonlar yavaş ama galeri sorunu dahil hiçbir hata çökme vs yaşamadım. Aşağıya aldığım birkaç geekbench skorlarinin ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Bu romda kalmamizin bazı sebepleri var
1-benim gibi gcam kamerasını beğenmeyenler. Stok kamera çok önde. Ayrıca gcam yukluyorsunuz tam bir ara kullanacaksınız bir bakmışsın hata veriyor. Gcam deyken neredeyse hiç foto çekmediğimi farkettim.
2-uygulamaların karanlık modlarinin Olmasi. Evet aosp romlarda da bu ayar yapılabiliyor ama geliştirici seçeneğini açık tutmayanlar icin(bankacılık uygulamaları nfc vs sebebiyle) bu seçenek devre dışı.
3-yüzer pencere olayı. Başlı başına tercih sebebi olabilir. Zaten çoğu uygulamada otomatik doldurmayı verimli kullanamıyoruz, yüzer pencere ile gelen bir mesajdan birşey okumak, kısa cevap vermek vs çok pratik.
4- şarj olayında ciddi bir farkın kalmamış olması. Benim kullanimimda göre arada 1 saat civarı sot farkı var ki bence tolere edilebilir.
Tüm bu yazdıklarımdan miui efsane, aosp kötü gibi bir anlam çıkarılmamali elbette. Bu romdan sonra aosp rom yukledigimde aman Allahım bu nasıl bir animasyon hızı demiyor değilim ancak kamera vs bir problemle karşılaşınca anında soğuyorum romdan. Ayrıca gözüm miui a da alışıyor bir süre sonra sadece biraz şans vermeli. Bu rom miui romlar arasında benim tecrübe ettiğim en iyi rom. Ayrıca bir şeyin en iyisi olsaydı hepimiz onu kullanır ve ortada tek iyi kalırdı. Hepimizin beklentileri ve beğenileri farklı.
Sabır gösterip bu uzun ve dağınık yazıyı okuyanlara teşekkür ediyorum.