süvari2019 hocam,
MIUI de sistem uygulamaları çoğu birbirine entegre bir şekilde çalışıyor, bazen bahsettiğiniz gibi bir sorundan kurtulmak için birçok uygulamayı kaldırmak/devre dışı bırakmak gerekebiliyor. Böyle yapınca da başka hatalarla karşılaşma ihtimalimiz oluyor. Can sıkıyor, kişiyi cihazdan soğutuyor.
Bizim cihazlar için MIUI 11 sonrası çok sıkıntılı ilerledi, MIUI 13 (epeyi bir sorunun çözüldüğü/çözüleceği söyleniyor) nasıl olur bilmem ama böyle giderse ya kişiler komple Xiaomi den uzaklaşacak ya da direk AOSP romlara yönelecek.
Rom arayışı da çok çileli bir süreç;
*Gelişmelerden haberdar olabilmek için grupları, farklı farklı dillerden kanalları/forumları takip etme gereksinimi ortaya çıkıyor
*Kişiyi bezdiriyor
*Birçok gereksiz bilgi sahibi olmasına sebep oluyor
*Belirli bir aşamadan sonra yaşamını etkiliyor
*En önemlisi zaman gibi çok değerli bir kavramı, boşuna harcatıyor.
Benim 2010 da ilk kurcaladığım Android telefon
HTC Desire'ydi o zamanlarda da aynı arayış içindeydik. Cihaza paralel olarak MIUI gelişiyordu, hevesliydik. Yine zamanımızı boşuna harcıyorduk. 2010 ile 2022 arası çok vaktimi yedi Android. Bu süreler içinde bir kaç defa iPhone (3GS ve 7) ve BlackBerry (Bold serisi ve Q10) girişimim oldu 3GS'yi 1 ay kadar kullanıp, satmıştım. iPhone 7 kullandığım dönemde (2 yıl) rahattım.
BlackBerry dönemi ise çok iyiydi özellikle Q10 (şimdi sıfırı olsa yine alırım) efsaneydi.
Bu paragraf mesela gereksiz bir bilgilendirme (◔‿◔)
Velhasılıkelam Forumun %90 ile %100 arasının sorunu aynı.