MIUI 12.5 OneOS Android 11 MIUI 12.5 [9T Pro | K20 Pro] 15.11.2021

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
UnlnViTeD, teşekkürler üstad, adam ilginç bir karakter belli ki. Sonuçta geliştirici tercihlerine saygi duymak gerek ama şahsen projelerini kullanıcı istek/geri dönüşlere göre gelistirenlere daha çok saygı duyuyorum.

İlginize teşekkürler.bu arada İspanyol grubuna dahil olmanın bir yolu var mı?
Rica ederim üstad, ne demek.

Bilinçli kullanıcının geri dönüşlerine önem verilmeli. Pojenin gelişimi daha da güzelleşmesi için bazen çok kritik geri dönüşler olabiliyor.

Bilgim yok, girmeye çalıştınız mı? Banladı mı sizi?

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
UnlnViTeD, hayır henüz denemedim girmeyi. Bu romu kullandığından banlanmak istemedim öncesinde bir sorayım dedim. Sisteme sızabilirsem sonucu yazarım🤪

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bir kaç sürüm diğerlerine kıyasla daha düzgün bir rom yapınca ego patlaması yaşıyorlar... Ne Chainfire, ne topjohnwu bile bu tarz tek kelime etmemişken -ki onların bile yeri doldu- bunlara ne oluyor. :D Fasulyeden nimet geliştirici :P

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
UnlnViTeD, hayır henüz denemedim girmeyi. Bu romu kullandığından banlanmak istemedim öncesinde bir sorayım dedim. Sisteme sızabilirsem sonucu yazarım🤪
süvari2019 hocam İspanyol grubunda da sanırım aynı soruları soruyorlar, orada da İngilizce grubundaki gibi bir uyarı paylaşmış.

Açıklaması kısaca: Destek verdiği telefonlara MIUI 13 veya Android 12 gelse bile kendisi bunları iş yoğunluğundan dolayı eklemeyecek. En azından Nisan 2022'ye kadar. Birde sanırım geliştirirlerse AOSP rom geliştireceklermiş fakat onun da yayınlanması sarkmış. Ne zaman gelir belirsiz. Son olarak beğenmiyorsanız başka bir roma geçebilirsiniz filan demiş. giggle~~

Şu an son sürümdeyim (21.11.3) bir önceki sürümde Yanılmıyorsam Google'ın Pixel Sesler uygulaması vardı. Bu uygulamadaki sesler çalışmıyordu. Son sürümde bu problem ortadan kalkmış. Fakat Hava diye bir hava durumu uygulaması var. Bir önceki sürümde de konumu bulamıyordu yeni sürümde de konumu bulamıyor sizde de öyle bir durum var mı?

SkyMan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
SkyMan
Cihazım
Redmi K30 Pro
Konular
1
İndirme linki burada
Şu an bu romdayım. 21.10.3 sürümü üzerine 21.11.3 sürümünü yükledim bende herhangi bir problem yok. Problem yok derken şunu belirtmek isterim rom zaten sertifikalı geldiği için ve ben Magisk üzerinden cihaza herhangi bir şey yüklemediğimden dolayı Magisk'i kurup denemedim. O yüzden rom zaten safetynet geçmiş oluyor. Magisk üzerinden herhangi bir şey yüklemiyorsanız Magisk kurmanıza gerek yok. Bankacılık uygulamaları vb. sorun çıkmıyor.

EKLEME 1:
UnlnViTeD hocamın dediği gibi romda değişiklikle ilgili bilgi vermediler. Zaten rom çıkardıkları tüm cihazlar için güncellemeyi haftalık sürümden stabil sürüme aldılar. Yani eğer güncelleme gelirse ayda bir gelecek. Benim değişiklik olarak gözüme çarpan 2 nokta var: Birincisi Dosyaların içerisine girdiğinizde klasörlerin görseli değişmiş. İkincisi galeri uygulamasına girdiğinizde önceden çöp seçeneği varken şimdi temizleme, çöp kutusu, çöp şeklinde bir seçenek eklenmiş onun dışında bir değişiklik görmedim.

EKLEME 2: Romun Telegram grubunda F2FS desteği yok deniyor hatta bunu diyen romu geliştiren kişi. ( UnlnViTeD hocamın paylaştığı görseldeki kişi.) Ama ben yine de bir deneme yapıp sonucu buraya yazarım. :D (Evet, F2FS şeklinde denediğimde açılış ekranında takılı kalıyor.)

Eğer F2FS desteği olan bir rom olsun diyorsanız AbhiX ROG Edition V12.5.6.0 Stable | Miui 12 sürümü var. 21 Kasım'da geldi yeni sürümü.

hajkhanx33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
şuan yok
Konular
13
süvari2019 hocam İspanyol grubunda da sanırım aynı soruları soruyorlar, orada da İngilizce grubundaki gibi bir uyarı paylaşmış.

Açıklaması kısaca: Destek verdiği telefonlara MIUI 13 veya Android 12 gelse bile kendisi bunları iş yoğunluğundan dolayı eklemeyecek. En azından Nisan 2022'ye kadar. Birde sanırım geliştirirlerse AOSP rom geliştireceklermiş fakat onun da yayınlanması sarkmış. Ne zaman gelir belirsiz. Son olarak beğenmiyorsanız başka bir roma geçebilirsiniz filan demiş. giggle~~

Şu an son sürümdeyim (21.11.3) bir önceki sürümde Yanılmıyorsam Google'ın Pixel Sesler uygulaması vardı. Bu uygulamadaki sesler çalışmıyordu. Son sürümde bu problem ortadan kalkmış. Fakat Hava diye bir hava durumu uygulaması var. Bir önceki sürümde de konumu bulamıyordu yeni sürümde de konumu bulamıyor sizde de öyle bir durum var mı?
Bunu kendi mağazasından yada play storeden kendiniz tekrar indirin bu sefer bulacaktır.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Bunu kendi mağazasından yada play storeden kendiniz tekrar indirin bu sefer bulacaktır.
hajkhanx33 hocam bilgilendirme için teşekkür ederim fakat Play Store ve kendi mağazasında göremedim uygulamayı. Mağazasında olan Xiaomi'nin kendi hava durumu uygulaması. Onu yükledim onda problem olmuyor fakat bu kendi uygulamasında hava durumu çalışmıyor. (Bir ihtimal ilk kurulum aşamasında dili İngilizce olarak değil de Türkçe olarak seçtiğimden olabilir.)

Mesela bir önceki sürümde de Google Sesler uygulaması çalışmıyordu, hangi sese tıklasam çalmıyor yanında ünlem işareti çıkıyordu. Bu son sürüm ile birlikte bu hatayı çözmüşler. Birde Android ekim ayı güvenlik güncellemesini yüklemişler.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
LionKing17, hocam selamlar. Açıklama için teşekkürler. Geliştiricilere saygı duyuyoruz ama onlar da son kullanıcıya (müşterilerine) saygı duymalilar elbette. BadWolf saçmalamış bence.

Hocam bende de aynı hava durumunda konum bulmuyor. Widgetlari daha kötü olsa da ben meteorolojinin uygulamasını kullanıyorum, hava tahminleri daha tutarlı sanki.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
LionKing17, hocam selamlar. Açıklama için teşekkürler. Geliştiricilere saygı duyuyoruz ama onlar da son kullanıcıya (müşterilerine) saygı duymalilar elbette. BadWolf saçmalamış bence.

Hocam bende de aynı hava durumunda konum bulmuyor. Widgetlari daha kötü olsa da ben meteorolojinin uygulamasını kullanıyorum, hava tahminleri daha tutarlı sanki.
hajkhanx33 ve süvari2019 hocam OneOs romunda bulunan hava durumunun dil ile alakası varmış. Çünkü dili İngilizceye çevirdiğimde konumu hemen buluyor. hajkhanx33 hocam sizde dil Türkçe olsa da konum buluyor mu? Eğer konumu buluyorsa romu ilk kurduğunuzda İngilizce olarak mı kurdunuz?

süvari2019 hocam aslında bende tarayıcı üzerinden (Brave), Freemeteo sitesine bakarak takip ediyorum fakat bu hava uygulaması çalışmayınca acaba bana has bir problem mi diye merak etmiştim.

Evet hocam OneOs geliştirici BadWolf biraz fazla bir tepki gösterdi. Ama benim gördüğüm burada karşılıklı bir problem var. Mesela Telegram kullanıcıları uygulamayı bence kullanmayı bilmiyorlar. Daha doğrusu grupları kullanmayı bilmiyorlar. Mesela haftalık rom neden gelmedi diyorlar. Halbuki bu sorunun cevabı grupta duyurular kısmında var oraya bakmıyorlar. Yine aynı şekilde Telegramda grup içerisinde arama butonu var, oraya tıklayarak bile sorusuna cevap bulabilir fakat bunu bile yapmayıp 5 satır altta aynı soruyu tekrar tekrar soruyorlar. Tabii ki burada geliştirici ve grup yöneticileri sakin davranıp açıklamaya yönlendirmeliler.
Mesela geliştirici tarafında da şöyle bir iletişimsizlik var. Rom çıkarıyorlar hangi firmware kullanılacak? F2FS desteği var mı/yok mu? GAPPS'li mi değil mi? Romun kurulum aşamaları nedir? gibi noktaları romu paylaştıklarında açıklamıyorlar. İnsanlarda sürekli aynı soruları sormak durumunda kalıyor.
Şimdilik iletişim açısından en güzel Nusantara romunun grubunun bakımcısı. Sakinlikle ve güzel bir şekilde cevaplıyor. Android 12 de özellikleri geliştirdiklerinde oraya doğru yol alacağım gibi. angel~~

hajkhanx33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
şuan yok
Konular
13
hajkhanx33 ve süvari2019 hocam OneOs romunda bulunan hava durumunun dil ile alakası varmış. Çünkü dili İngilizceye çevirdiğimde konumu hemen buluyor. hajkhanx33 hocam sizde dil Türkçe olsa da konum buluyor mu? Eğer konumu buluyorsa romu ilk kurduğunuzda İngilizce olarak mı kurdunuz?

süvari2019 hocam aslında bende tarayıcı üzerinden (Brave), Freemeteo sitesine bakarak takip ediyorum fakat bu hava uygulaması çalışmayınca acaba bana has bir problem mi diye merak etmiştim.

Evet hocam OneOs geliştirici BadWolf biraz fazla bir tepki gösterdi. Ama benim gördüğüm burada karşılıklı bir problem var. Mesela Telegram kullanıcıları uygulamayı bence kullanmayı bilmiyorlar. Daha doğrusu grupları kullanmayı bilmiyorlar. Mesela haftalık rom neden gelmedi diyorlar. Halbuki bu sorunun cevabı grupta duyurular kısmında var oraya bakmıyorlar. Yine aynı şekilde Telegramda grup içerisinde arama butonu var, oraya tıklayarak bile sorusuna cevap bulabilir fakat bunu bile yapmayıp 5 satır altta aynı soruyu tekrar tekrar soruyorlar. Tabii ki burada geliştirici ve grup yöneticileri sakin davranıp açıklamaya yönlendirmeliler.
Mesela geliştirici tarafında da şöyle bir iletişimsizlik var. Rom çıkarıyorlar hangi firmware kullanılacak? F2FS desteği var mı/yok mu? GAPPS'li mi değil mi? Romun kurulum aşamaları nedir? gibi noktaları romu paylaştıklarında açıklamıyorlar. İnsanlarda sürekli aynı soruları sormak durumunda kalıyor.
Şimdilik iletişim açısından en güzel Nusantara romunun grubunun bakımcısı. Sakinlikle ve güzel bir şekilde cevaplıyor. Android 12 de özellikleri geliştirdiklerinde oraya doğru yol alacağım gibi. angel~~
silip tekrar yükleyince buldu şuan ındıa kulanıyorum oda bulamadı ma sonra kendılıgınden konuma geçti

Üst Alt