Sohbet nedir bu xiaomi?

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Kendi güvenlik uygulaması AVL Avast tencent firmalarının dataları kullanarak koruma sağlıyor zaten ayrıca antivirüs programına gerek yok

alf0606

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
orta
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
34
Hocam emin olun kimse memnun kalmadığı birşeyi yere göğe sığdıramayıp övmez canı yanan parası çöpe giden yada parasının hakkını vermeyen bi marka olsaydı kimse bu markayı almazdı ve xiaomi dünyada en çok satılanlar listesine giremezdi şuda var xiaominin hataları yokmu tabiki var her markada olduğu gibi sizin sorunlarınız öyle büyütülecek ve çözülmeyecek bişey değil xiaomi kar payını en düşük tutan firma haliyle adamlar uygulamalarına reklam koyup destek olmak istiyenler için bi alternatif koymuş bunu kapatmanın yoluda var tamamen kapatmak için hiç reklam görmemek için formda konuları mevcut onlara bakın çözülür portredeki makyajlı çıkmasını sebebi güzellik modu açıktır onu kapatın çözülür

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Valla bu fanboyları kızılcık sopasıyla kovalıyasım var.
Çok merak ediyorum?
Acaba bu ve bunun gibi fanboylar, en ufak bir eleştiri karşısında "beğenmiyorsan alma..." yorumlarıyla markalardan ürün yada para mı alıyorlar?
Eğer cevap evet ise cv mi bırakıp bende fanboy olmak istiyorum.
Bu fanboy cevaplarsa sevinirim, müracaatı nereye yapıyoruz?

Sevgili fanboycuğum. Maalesef bu markayı çevremizde çok kullanan yok. Bu yüzden de telefon almak istediğimiz de araştırıyoruz. Lakin piyasada ki malum ekonomik şartlar doğrultusunda da kazancımız ve cebimize göre hareket ediyoruz.
Alternatifler ararken bile malum iki firmanın cihazlarıyla kıyas yapıyoruz.
Lakin o iki firmanın da orta karar cihazları 5.000 tl bandında.
Bu yüzden de alternatif arayışına giriyoruz. Alternatiflerden birisi de xiaomi olarak karşımıza çıkıyor.
Araştırırken de yorumları inceliyoruz. Genelde de karşımıza çoğu abartılı ve balon olarak çıkıyor.
Eleştiri ve kötü yanlarının olduğu yorumlar ise ya firma taleplerinden yada nedenini bilmediğim sebeplerden ya kilitleniyor veya siliniyor. Çoğu zamanda eleştiri yapanlar ise uzaklaştırılıyor.

Keşke elde imkan olsaydı bu cihazları önceden kullanıp deneyerek ve sonrasında da iyi veya kötü yanlarını görüp alabilseydik. Lakin böyle bir şansımız yok.

Emin ol firma dese ki "geri iade alacağız, şartlar doğtusunda da kur farkını karşılıyacağız..." emin ol ilk uçarak gidecek ben olacağım

Bu yüzden fanboyluk yaparken yorum yazarken kafanız güzelken yorum yapmayın.

Sevgili fanboyum emin ol şu iki malum firma fiyatları makula çekse hani sizin şu dünya devi olan uğruna öleceğiniz marka kaç ay ayakta kalacak???

Hepinize saygılarımla....

Eleştiri içeren mesajların kaldırıldığını belirtmişsiniz ancak şu an bulunduğunuz konu da dahil olmak üzere yüzlerce hatta binlerce eleştiri ve hata bildirimi konusu ve mesajı bulabilirsiniz... Kaldırdığımız mesajlar eleştirinin dozunu kaçırıp mesaj yazılan diğer kullanıcılarımızı aşağılamaya çalışan, hatalı bilgiler içeren, tartışma amaçlı yazılmış kullanıcıların mesajları. Örneğin şu an alıntılamış olduğum mesajınız güzel bir örnek...

"malum ekonomik şartlar doğrultusunda da kazancımız ve cebimize göre hareket ediyoruz.
Alternatifler ararken bile malum iki firmanın cihazlarıyla kıyas yapıyoruz.
Lakin o iki firmanın da orta karar cihazları 5.000 tl bandında.
Bu yüzden de alternatif arayışına giriyoruz. Alternatiflerden birisi de xiaomi olarak karşımıza çıkıyor.
Araştırırken de yorumları inceliyoruz. Genelde de karşımıza çoğu abartılı ve balon olarak çıkıyor."

veya

"
Keşke elde imkan olsaydı bu cihazları önceden kullanıp deneyerek ve sonrasında da iyi veya kötü yanlarını görüp alabilseydik. Lakin böyle bir şansımız yok.

Emin ol firma dese ki "geri iade alacağız, şartlar doğtusunda da kur farkını karşılıyacağız..." emin ol ilk uçarak gidecek ben olacağım "

gibi bir yorum yazmışsınız ki hiç bir sıkıntı yok. Olağan haklarınızı kullanarak görüş elbette bildirebilirsiniz ki bizler de forumumuz da zaten bu nedenle var.

Ancak...

"Sevgili fanboycuğum. " diye hitap ettiğiniz diğer kullanıcı arkadaşımıza "Bu yüzden fanboyluk yaparken yorum yazarken kafanız güzelken yorum yapmayın." ya da "Acaba bu ve bunun gibi fanboylar, en ufak bir eleştiri karşısında "beğenmiyorsan alma..." yorumlarıyla markalardan ürün yada para mı alıyorlar?" gibi ithamlarda bulunmanız, karşısındaki bireyi aşağılamaya çalışmanız tartışma çıkartmaya çalışmanız elbette ki kabul edilemez.

Bu tarz bir mesajda normal şartlarda mesajın tamamını kaldırıyoruz ki diğer kullanıcımız bu mesajı okuduğunda tartışma çıkmasın. (Hakikatten bu mesajınıza nasıl bir cevap bekliyorsunuz?, size karşı böyle bir mesaj yazılsaydı nasıl tepki verirdiniz? ) Bu aşamada mesajın içerdiği yorumlar da doğal olarak kaldırılmış oluyor. Yorumu kaldırılan kullanıcı ise başka konularda veya başka forumlarda benim eleştirim kaldırıldı yazıyor ve bu tarz yersiz, mesnetsiz eleştirileri cevaplamak için bizlerin böylesine uzun mesajlar yazması ve başka kullanıcılarımıza yardımcı olunabilecek vaktimizi gereksiz mesajlarla heba etmemiz gerekiyor. Bu nedenle de objektif olmaktan uzak ve diğer kullanıcılarımıza saygısızca yorum yazmayı alışkanlık haline getirmiş kullanıcıları forumumuzda barındırmamak herkes için çok daha mantıklı hale geliyor.

Aslında bunları forumumuzdan uzaklaştırılma nedeni bölümünde görmeniz daha uygun olurdu fakat hem genel bir açıklama olarak burada kalması daha mantıklı hem de bundan sonra farklı mecralarda "eleştirince beni banladılar" gibi suçlamada bulunma ihtimalinize karşı önlem olacaktır. Forumumuzdan uzaklaştırılma nedeninizi oldukça ayrıntılı bir şekilde açıkladığımı zannediyorum ancak bir defa daha yazayım ki her hangi bir yanlış anlaşılma olmasın.

Diğer kullanıcılarımıza yönelik aşağılayıcı tavırlarınız nedeniyle forumumuzdan süresiz olarak uzaklaştırıldığını ve almış olduğunuz bu cezanın yaptığınız eleştiriler ile her hangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Pocophone'da böyle reklamlara hiç rastlamadım.

Akay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Öğrenci
Konular
2

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Peki bahsettigim tam ekran sorununu yaşadınız mı? Ya da bölge bölge özellik kısıtlanması durumunu?

hocam yüz tanıma benim için önemsiz olduğu için hiç kullanmadım, bilmiyorum. tam ekran sorunu nedir? ekran kilidi bile kullanmayı sevmiyorum, işim yok her dakka başı kilit açmakla mı uğraşacağım?

Akay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Öğrenci
Konular
2
hocam yüz tanıma benim için önemsiz olduğu için hiç kullanmadım, bilmiyorum. tam ekran sorunu nedir?
Ekrani yan tutup kullanılan uygulamalarda ekranın kenarlarında kalan butonların yarısı falan ekranın dışında kalıyor yani gözükmüyor. Bazı uygulamalarda navigasyon tuşlarını açarak girince sorun olmuyor, bazılarında navigasyon tuşları kendiliğinden kaybolduğu için yine aynı durum oluyor. Yani telefonu yan tuttuğumda oyun, uygulama falan kullanamıyorum.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
ne oyunda, ne fotoda, ne youtube videolarında tam ekran sorunuyla karşılaşmadım.

Babboable

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi8
Konular
28
Arkadaşlar selam, sıkı bir Samsung kullanıcısı olarak kısa bir süre önce uzun araştırmalar sonucu Xiaomi Mi8 aldım. Forumlarda, videolarda öve öve bitiremiyorlar. Malum Samsung'daki muadilinin fiyatı can yakıyor. Ben telefondan çok anlayan bir insan değilim tek amacım işlerimi görsün, güzel fotoğraf çeksin, kasma donma yapmasın falan yani. İşin yazılım boyutunu pek bilmem. Araştırmalarım sonucu bu işleri en uygun fiyata görebilecek telefonun mi8 olduğuna karar verdim ve aldım. Fakat şu an neredeyse satma raddesine geldim. Yani karşılaştığım sorunlar bir değil iki değil. Neyse bir tarafından başlayayım;

-İlk gözüme çarpan şey, müzik çalardaki reklamlar oldu. Yıllardır farklı farklı marka telefonlar kullandım, böyle birşey görmedim.

-Yüz tanıma özelliği olmaması garibime gitti ve biraz araştırdıktan sonra bölgeyi Hindistan yapınca özelliğin geldiğini söylediler. Ne??? Evet özellik açılıyor fakat bölgeyi neden Hindistan yapmak isteyeyim ki?? Türkiye'de neden kullanamıyorum abi??!?!?!?

-Video izledikten sonra da dizi film reklamları görmekten sıkıldım, yani herhangi bir uygulama da değil, xiaominin video oynatıcısı. Neyse.

-İnternette yere göğe sığdıramadıkları kamerası, portre modunda insan yüzlerine öyle bir makyaj uyguluyor ki kendimi tanıyamadım. Nedenini araştırınca yine bölgeyi değiştirmem gerektiğini öğrendim. NE??!!?!?? Evet bölge değiştirince kamera farkedilir şekilde iyileşiyor fakat neden değiştireyim nedenn??!?!?

-Bir kaç uygulama kurdum, telefonu yan tutarak kullanmam gereken uygulamalar. Fakat telefonu yan tutunca en köşelerdeki butonlar maalesef ekranın dışında kaıyor ve görüntü enine doğru uzuyor. Yani uygulamayı kullanamıyorum. Navigasyon tuşlarını açıp uygulamayı açınca tuşlar kendiliğinden gizleniyor ve yine aynı şey oluyor. Bunu da araştırdım ve adam akıllı bir çözüm bulamadım. Ve şu dikkatimi çekti Xiaomi kullanıcıları aylardır bunların düzelmesi için bir güncelleme bekliyor. Ve bu güncelleme kesinlikle gelmiyor.

-Son güncellemeyle çentik gizleme özelliği de ortadan kayboldu. Ve bunun çözümü de nedense o herkesin dört gözle beklediği güncellemeye bağlanmış. Bu ve bunun gibi şeyler işte.

Yani telefonu daha 1 haftadır kullanıyorum ve bu kadar çok sorunla karşılaşmam nedense normal gelmiyor bana. İster istemez ''Acaba daha nelerle karşılaşacağım?'' diye soruyorum kendime.

Sadede gelicek olursak arkadaşlar, bunları yaşayan ben miyim, yoksa tüm Xiaomi kullanıcıları bunları yaşıyor fakat görmezden mi geliyor? Yani ben mi çok kafama takıyorum, yoksa kimse bunları önemsemiyor mu? Ve sizden ricam, eğer bu sorunların çözümlerini biliyorsanız yardımcı olur musunuz? Yok çözülemeyen şeylerse tez zamanda satıp tekrar Samsung'a dönücem. Şimdiden teşekkürler...
Sistem uygulamalarındaki bütün reklamlar kapatılabiliyor.
Bölge değiştirmeye kimse anlam veremiyor ama bu kadar büyütülecek ne var anlamadım. Taş attın da kolun mu yoruldu? Değiştir bölgeni bak keyfine.
Kamerayı beğenen var beğenmeyen var, bu sadece bu telefon için değil bütün telefonların kamerasını beğenen ya da beğenmeyen çıkar.
Diğer sorunu da(görüntünün enine uzaması) ben hiç yaşamadım net bir şey söyleyemem.
Demem o ki ufacık sorunları kafaya takıp durmayın. Bu telefon da böyleymiş diyip geçin. Keyif almaya bakın.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Ekrani yan tutup kullanılan uygulamalarda ekranın kenarlarında kalan butonların yarısı falan ekranın dışında kalıyor yani gözükmüyor. Bazı uygulamalarda navigasyon tuşlarını açarak girince sorun olmuyor, bazılarında navigasyon tuşları kendiliğinden kaybolduğu için yine aynı durum oluyor. Yani telefonu yan tuttuğumda oyun, uygulama falan kullanamıyorum.

sadece yapı kredi bankacılık uygulamasında ekranın en alt kısmında bir %10-15 lik kısmı görünmüyor. ama hiç yapamadığım bir işlem olmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

shadow fight 3 oyununu tam ekran oynuyorum. sıfır sıkıntı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım Poco F1, Mi8'den daha stabil bir telefon. Mi8 ile ilgili konuları bu forumda okudum. İyi ki Poco almışım diyorum.

Üst Alt