Valla bu fanboyları kızılcık sopasıyla kovalıyasım var.
Çok merak ediyorum?
Acaba bu ve bunun gibi fanboylar, en ufak bir eleştiri karşısında "beğenmiyorsan alma..." yorumlarıyla markalardan ürün yada para mı alıyorlar?
Eğer cevap evet ise cv mi bırakıp bende fanboy olmak istiyorum.
Bu fanboy cevaplarsa sevinirim, müracaatı nereye yapıyoruz?
Sevgili fanboycuğum. Maalesef bu markayı çevremizde çok kullanan yok. Bu yüzden de telefon almak istediğimiz de araştırıyoruz. Lakin piyasada ki malum ekonomik şartlar doğrultusunda da kazancımız ve cebimize göre hareket ediyoruz.
Alternatifler ararken bile malum iki firmanın cihazlarıyla kıyas yapıyoruz.
Lakin o iki firmanın da orta karar cihazları 5.000 tl bandında.
Bu yüzden de alternatif arayışına giriyoruz. Alternatiflerden birisi de xiaomi olarak karşımıza çıkıyor.
Araştırırken de yorumları inceliyoruz. Genelde de karşımıza çoğu abartılı ve balon olarak çıkıyor.
Eleştiri ve kötü yanlarının olduğu yorumlar ise ya firma taleplerinden yada nedenini bilmediğim sebeplerden ya kilitleniyor veya siliniyor. Çoğu zamanda eleştiri yapanlar ise uzaklaştırılıyor.
Keşke elde imkan olsaydı bu cihazları önceden kullanıp deneyerek ve sonrasında da iyi veya kötü yanlarını görüp alabilseydik. Lakin böyle bir şansımız yok.
Emin ol firma dese ki "geri iade alacağız, şartlar doğtusunda da kur farkını karşılıyacağız..." emin ol ilk uçarak gidecek ben olacağım
Bu yüzden fanboyluk yaparken yorum yazarken kafanız güzelken yorum yapmayın.
Sevgili fanboyum emin ol şu iki malum firma fiyatları makula çekse hani sizin şu dünya devi olan uğruna öleceğiniz marka kaç ay ayakta kalacak???
Hepinize saygılarımla....
Eleştiri içeren mesajların kaldırıldığını belirtmişsiniz ancak şu an bulunduğunuz konu da dahil olmak üzere yüzlerce hatta binlerce eleştiri ve hata bildirimi konusu ve mesajı bulabilirsiniz... Kaldırdığımız mesajlar eleştirinin dozunu kaçırıp mesaj yazılan diğer kullanıcılarımızı aşağılamaya çalışan, hatalı bilgiler içeren, tartışma amaçlı yazılmış kullanıcıların mesajları. Örneğin şu an alıntılamış olduğum mesajınız güzel bir örnek...
"malum ekonomik şartlar doğrultusunda da kazancımız ve cebimize göre hareket ediyoruz.
Alternatifler ararken bile malum iki firmanın cihazlarıyla kıyas yapıyoruz.
Lakin o iki firmanın da orta karar cihazları 5.000 tl bandında.
Bu yüzden de alternatif arayışına giriyoruz. Alternatiflerden birisi de xiaomi olarak karşımıza çıkıyor.
Araştırırken de yorumları inceliyoruz. Genelde de karşımıza çoğu abartılı ve balon olarak çıkıyor."
veya
"
Keşke elde imkan olsaydı bu cihazları önceden kullanıp deneyerek ve sonrasında da iyi veya kötü yanlarını görüp alabilseydik. Lakin böyle bir şansımız yok.
Emin ol firma dese ki "geri iade alacağız, şartlar doğtusunda da kur farkını karşılıyacağız..." emin ol ilk uçarak gidecek ben olacağım "
gibi bir yorum yazmışsınız ki hiç bir sıkıntı yok. Olağan haklarınızı kullanarak görüş elbette bildirebilirsiniz ki bizler de forumumuz da zaten bu nedenle var.
Ancak...
"Sevgili fanboycuğum. " diye hitap ettiğiniz diğer kullanıcı arkadaşımıza "Bu yüzden fanboyluk yaparken yorum yazarken kafanız güzelken yorum yapmayın." ya da "Acaba bu ve bunun gibi fanboylar, en ufak bir eleştiri karşısında "beğenmiyorsan alma..." yorumlarıyla markalardan ürün yada para mı alıyorlar?" gibi ithamlarda bulunmanız, karşısındaki bireyi aşağılamaya çalışmanız tartışma çıkartmaya çalışmanız elbette ki kabul edilemez.
Bu tarz bir mesajda normal şartlarda mesajın tamamını kaldırıyoruz ki diğer kullanıcımız bu mesajı okuduğunda tartışma çıkmasın. (Hakikatten bu mesajınıza nasıl bir cevap bekliyorsunuz?, size karşı böyle bir mesaj yazılsaydı nasıl tepki verirdiniz? ) Bu aşamada mesajın içerdiği yorumlar da doğal olarak kaldırılmış oluyor. Yorumu kaldırılan kullanıcı ise başka konularda veya başka forumlarda benim eleştirim kaldırıldı yazıyor ve bu tarz yersiz, mesnetsiz eleştirileri cevaplamak için bizlerin böylesine uzun mesajlar yazması ve başka kullanıcılarımıza yardımcı olunabilecek vaktimizi gereksiz mesajlarla heba etmemiz gerekiyor. Bu nedenle de objektif olmaktan uzak ve diğer kullanıcılarımıza saygısızca yorum yazmayı alışkanlık haline getirmiş kullanıcıları forumumuzda barındırmamak herkes için çok daha mantıklı hale geliyor.
Aslında bunları forumumuzdan uzaklaştırılma nedeni bölümünde görmeniz daha uygun olurdu fakat hem genel bir açıklama olarak burada kalması daha mantıklı hem de bundan sonra farklı mecralarda "eleştirince beni banladılar" gibi suçlamada bulunma ihtimalinize karşı önlem olacaktır. Forumumuzdan uzaklaştırılma nedeninizi oldukça ayrıntılı bir şekilde açıkladığımı zannediyorum ancak bir defa daha yazayım ki her hangi bir yanlış anlaşılma olmasın.
Diğer kullanıcılarımıza yönelik aşağılayıcı tavırlarınız nedeniyle forumumuzdan süresiz olarak uzaklaştırıldığını ve almış olduğunuz bu cezanın yaptığınız eleştiriler ile her hangi bir ilgisi bulunmamaktadır.