Sohbet nedir bu xiaomi?

vezzeyf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
Mi
Konular
15
Reklam çıkan uygulamalara girip ayarlarından ''önerileri al'' devre dışı bırakın hocam.

Mi dosya yöneticisi için:

1. Mi dosya yöneticisini açın.
2. Sol üst köşedeki üç çizgi /Ayarlar /Öneriler ,kısmını kapatın.

Güvenlik Uygulaması için:

1. Güvenliği açın.
2. Sağ üst köşeden ayarlar/Tavsiyeleri alın(en aşağıda) , kapatın.

Reklam tanımlayıcı kapatmak için:

1. Ayarları açın.
2. Ek ayarlar/Gizlilik/Reklam servisleri/Reklam tanımlayıcı, kapatın.

Temizleyici için:

1. Güvenliği açın.
2. Sağ üst köşeden ayarlar/Temizleyici/Tavsiyeleri al, kapatın.

Ayrıca ayarlar - ek ayarlar - yetkilendirme & geri almaya girip ''msa'' kapatın.

Ben de ilk aldığım zamanlar çok reklam çıkıyordu bunları yaptım şuan tek bir reklam görmüyorum. Bölge seçimi olarak ''Gürcistan''ı seçin hocam şuan bölge olarak en sıkıntısızlardan biri.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Tam çözüm isteyen teli rootlayıp adaway yükleyecek.nokta.

LloydGanzer54

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
17
Hocam bence reklam işini çok kafaya takmayın başka uygulamalar kullanabilirsiniz
Tam ekran sorunu da elbette bir gün düzelecektir yani sonuçta xiaomi ne idüğü belirsiz bir firma değil ki kendi amiral gemisindeki hataları düzeltmesin

_CeKoCu_

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aptal Adam
Cihazım
Mİ 5 , Mİ9 SE
Meslek
Danışman
Konular
33
Yerleşik uygulamalarda Reklamlar uygulama içinde hakkında veya ayarlar kısmından kaldırılabiliyor. Miui 10 da iken temiz kurulumdan sonra ben bu şekilde bakıyor kaldırıyorum.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

msamisengul

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Sami ŞENG
Cihazım
Asus zenfone
Konular
4
Beğenmiyorsanız almayın, zorla aldıran olmadı sonuçta. Yüzbinlerce Xiaomi fanı varsa şu dünyada demek ki birşeyleri doğru yapıyor bu firma..

Valla bu fanboyları kızılcık sopasıyla kovalıyasım var.
Çok merak ediyorum?
Acaba bu ve bunun gibi fanboylar, en ufak bir eleştiri karşısında "beğenmiyorsan alma..." yorumlarıyla markalardan ürün yada para mı alıyorlar?
Eğer cevap evet ise cv mi bırakıp bende fanboy olmak istiyorum.
Bu fanboy cevaplarsa sevinirim, müracaatı nereye yapıyoruz?

Sevgili fanboycuğum. Maalesef bu markayı çevremizde çok kullanan yok. Bu yüzden de telefon almak istediğimiz de araştırıyoruz. Lakin piyasada ki malum ekonomik şartlar doğrultusunda da kazancımız ve cebimize göre hareket ediyoruz.
Alternatifler ararken bile malum iki firmanın cihazlarıyla kıyas yapıyoruz.
Lakin o iki firmanın da orta karar cihazları 5.000 tl bandında.
Bu yüzden de alternatif arayışına giriyoruz. Alternatiflerden birisi de xiaomi olarak karşımıza çıkıyor.
Araştırırken de yorumları inceliyoruz. Genelde de karşımıza çoğu abartılı ve balon olarak çıkıyor.
Eleştiri ve kötü yanlarının olduğu yorumlar ise ya firma taleplerinden yada nedenini bilmediğim sebeplerden ya kilitleniyor veya siliniyor. Çoğu zamanda eleştiri yapanlar ise uzaklaştırılıyor.

Keşke elde imkan olsaydı bu cihazları önceden kullanıp deneyerek ve sonrasında da iyi veya kötü yanlarını görüp alabilseydik. Lakin böyle bir şansımız yok.

Emin ol firma dese ki "geri iade alacağız, şartlar doğtusunda da kur farkını karşılıyacağız..." emin ol ilk uçarak gidecek ben olacağım

Bu yüzden fanboyluk yaparken yorum yazarken kafanız güzelken yorum yapmayın.

Sevgili fanboyum emin ol şu iki malum firma fiyatları makula çekse hani sizin şu dünya devi olan uğruna öleceğiniz marka kaç ay ayakta kalacak???

Hepinize saygılarımla....

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Arkadaşlar selam, sıkı bir Samsung kullanıcısı olarak kısa bir süre önce uzun araştırmalar sonucu Xiaomi Mi8 aldım. Forumlarda, videolarda öve öve bitiremiyorlar. Malum Samsung'daki muadilinin fiyatı can yakıyor. Ben telefondan çok anlayan bir insan değilim tek amacım işlerimi görsün, güzel fotoğraf çeksin, kasma donma yapmasın falan yani. İşin yazılım boyutunu pek bilmem. Araştırmalarım sonucu bu işleri en uygun fiyata görebilecek telefonun mi8 olduğuna karar verdim ve aldım. Fakat şu an neredeyse satma raddesine geldim. Yani karşılaştığım sorunlar bir değil iki değil. Neyse bir tarafından başlayayım;

Merhaba ,

Öncelikle dünyada telefon üreticileri için 2 pazar vardır , çin ve Hindistan buralarda başarı sağlayamaz isen globalde de başarı sağlayamıyorsun , dünya nüfusuna yakınlar neredeyse , bu sebeple öncelik onların iphone da bile böyle , bu yılkı beklentisini çindeki satiş düşüşü sebebi ile azaltı milyar dolar düştü değeri apple in

Zaten çin firması olması ve çok uygun fiyatla telefon satmasından dolayı reklam geliri beklentisi mevcut , bunlar uygulama ayarlarından kısmı kapatıla biliyor ,

Yüz Tanımada resmi olarak desteklediği ülkelerde var gibi bu sebeple bunu forumda her ülkede deneyen vardı arkadaş ona göre baka bilirsin , yada basit eu rom yada reklam engelleyici ile de çöze bilirsin ,Türkiye de destek var ancak resmi sitesinde hala Türkiye yok :D

Uygulamalarda ise çentikle ilgili sorun her telefonda var gibi , içindeki rom da buna etkisi mevcut , bölgeyi ya rusya yada azerbaycan ( saat sorunu da yaşamasınız ) seçmenizi tavsiye ederim bir arkadaş Gürcistan demiş deneye bilirsiniz., çin ve hindistan reklam v.s gibi onlara özgü ayarlar geliyor , Hindistan bölge olarak cidden batık bir yer asla seçmeyin , belki huzursuzluğunuz da ondandır .

Ama gerçek den sorunsuzluk istiyorsanız bl kilit açıp , twrp atıp eu rom yada mi-globe rom kuracaksınız , daha globale bakmazsınız bile , bu evet normal kullanıcılar için biraz can sıkıcı uğraşmak istemeye bilirsiniz , ancak kullananların çoğuda bu sebeple alıyor = ) Scorpi gibi : )

Mi 8 se bende var ve mi iyidir, sadece firma politikası değişiktir.İlk alım maliyeti düşüktür içinde kapatila bilen reklam felan vardır , samsung girmiyorum 5000 tl geçeli çok oldu.

1700 tl mi 8 se kullanıyorum samsung da bu ücretlere ateri kolu alınır : D

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Elektronik cihaz almadan önce teknoloji sitelerinin reklamlarına değil kullanıcıların açtıkları form konularına bakmakta fayda var

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Teknoloji siteleri bu telefonların donanım performansına göre parayı hak edip etmediğinden bahseder. Yazılım içinse içine girip biraz kurcalamak gereklidir. Bizim teknoloji firmaları doğru bilgiden çok hızlı bilgi vermek için uğraştığından (Türkiye'de İlk!) sadece donanım ve tasarıma bakabiliyorlar haliyle. Benim size tavsiyem mutlaka fiyat performans telefonu alın. Hâlâ Mi5 kullanıyorum, o zamanların amiral gemisiydi. Snapdragon 820 ile geliyor ve şu an stabilitesinden rahatsız olduğumda geçiyorum bir custom roma, telefon resmen akıyor. Telefonunuz donanımsal olarak yavaşlamadığı sürece yazılımla ilgili mutlaka bir çözüm, kaçış oluyor. Bunlara yönelirseniz kendinizi de üzmemiş olursunuz.

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Her yerde yazıp çizdiğim gibi özellikle donanım haberde.

Bu telefonlar büyük firmalardaki yazilimsal stabiliteyi beklememek lazım. Eger yazılım ve Android bilgisi var ise xiaomi almalarini tavsiye ederim kullanıcıların.

Miui rom stabilite konusunda başından beri iyi durumda degil
Misal,mi 10 var cihazda otomatik döndürme açık
Video açıyorum ekran birkez döndü mu tekrar eski haline gelmiyor :)

Xiaomi cihaz alirken ilk yaptigim is rootlamak ve aosp rom yüklemek olur genelde ve xda.com

Tabi son kullanıcıya bunlar hic bir anlam ifade etmiyor

Sizinde bahsettiğiniz gibi ben alirken donanıma para verip alıyorum yazılım tiriska olduğunu biliyorum

Mesela selfie kamerasi yazilimi berbat redmi note 5 cihazımda

Gcam yükledim kameralari coştu cihazın

O yuzden cihaz tavsiye ederken Android bilgisi kesinlikle sorulmali

14 günü gecmediyse iade edilebilir diye biliyorum.

evorelismus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
mi 8
Konular
3
Sorun çok,yine geldi diyecekler ama çok işte napim,misal bir uygulamaya izin veriyorsun pat diye iptal oluyor tekrar izin istiyor,bakın esed antivirüs programına defalarca korunan tarayıcı seçmeme rağmen hergün iptal ediyor,bunun gibi pek çok uygulamada izinleri tekrar tekrar ayarlıyorum,netflixte ekran kapanıyor evet düzeldi sanmıştım ama yok video izlerken ekran kapanıyor,ben ekranı mecburen sürekli açıkta kullanıyorum,google play sertifikası yok vs,ve şimdi xiaomi bey bunların hiç birini düzeltmeden mi9 çıkarıyor

Üst Alt