- Adım
- Metin Çınar
- Cihazım
- Redmi Note 8
- Konular
- 131
Sinir oluyorum ben o özelliğe : DMe_yus, rica ederim hocam.. Cihazımı bul özelliğini devre dışı bırakamaz yada silemezsiniz.. Inat ederseniz cihaz açılış ekranında kalır, bizzat tecrübe etmiş bir kullanıcı olarak söylüyorum.
Yeminle benimde öyleBen bugüne kadar gereksiz gördüğüm tüm sistem uygulamalarını silerim cihazdan, her Rom kurduğumda yaparım bunu.. Bir faydası var mı, yok mu diye soruyorsanız bence yok.. Benim durumum psikolojikbaşkasını bilmem
![]()
Ben bu çeşit uygulamaları her yeni aldığım telefondan kaldırıyorum. Ram ve hafıza artışlarına; dolayısıyla telefonun daha akıcı çalışmasına ve pilin yavaş boşalmasına çok katkısı oluyor. Tavsiye ederim.Ben bugüne kadar gereksiz gördüğüm tüm sistem uygulamalarını silerim cihazdan, her Rom kurduğumda yaparım bunu.. Bir faydası var mı, yok mu diye soruyorsanız bence yok.. Benim durumum psikolojikbaşkasını bilmem
![]()
Zaten kaldırıyorum sistem uygulamalarını hocam ancak dediğim gibi benim durumum psikolojikBen bu çeşit uygulamaları her yeni aldığım telefondan kaldırıyorum. Ram ve hafıza artışlarına; dolayısıyla telefonun daha akıcı çalışmasına ve pilin yavaş boşalmasına çok katkısı oluyor. Tavsiye ederim.
kesinlikle var google nin bir çok uygulaması var arka planda çalışıyor sürekli güncelleme alarak boyutu artıyor ve cihazı gerçekten yoruyor özellikle hafıza sorunu yaşayan 16gb cihazlarda çok sorun oluyor her zaman silerim gereksiz uygulama adı gibi gereksiz kullanmadığın uygulama gereksizdir bence .Selamün aleyküm hocam benim anlamadığım bir şey bu silme işini neden yapıyoruz . Tüm yorumları okudum belki gözden kaçırmış olabilirim fakat ram yada rom yada performans a bir yararı var mıdır acaba yoksa ben hepsinden memnunum uygulamalarımın : )
Evet haklısınız hocam hafıza konusunda çok gereksiz bir yer kaplama durumu oluyor . Ama ram konusunda bir işe yaramadığını okumuştum başka bir forum da 128 hafızam var her hafta format atıyorum pek hafıza sorunu yaşamıyorum ama ram konusunda faydası olacağını bilsem silerim bana o lazım : )kesinlikle var google nin bir çok uygulaması var arka planda çalışıyor sürekli güncelleme alarak boyutu artıyor ve cihazı gerçekten yoruyor özellikle hafıza sorunu yaşayan 16gb cihazlarda çok sorun oluyor her zaman silerim gereksiz uygulama adı gibi gereksiz kullanmadığın uygulama gereksizdir bence .
bizzat denedim samsung cihazlarda özellikle 3gb ram de 300 mb kazandırıyor.Evet haklısınız hocam hafıza konusunda çok gereksiz bir yer kaplama durumu oluyor . Ama ram konusunda bir işe yaramadığını okumuştum başka bir forum da 128 hafızam var her hafta format atıyorum pek hafıza sorunu yaşamıyorum ama ram konusunda faydası olacağını bilsem silerim bana o lazım : )
Forumda bir arkadaş parmak izi okuyucuyu dilediğini ve debloader ile ram artışı sağladığını söylemişti onu da ben beceremedim :/
O zaman silmeye başlayalım deneyelim bakalım : ) unutmaz isem geri dönüş yaparım hocambizzat denedim samsung cihazlarda özellikle 3gb ram de 300 mb kazandırıyor.
Parmak izi konusunu okumuştum olabilir belki bilemiyorum ancak uygulamalar için yola çıkarsak istediğiniz kadar uygulamayı silin, sildiğiniz uygulamaların yerine başka uygulamaları çalıştırıyor cihaz arka planda.. Bunu çok kez kontrol ettim..Evet haklısınız hocam hafıza konusunda çok gereksiz bir yer kaplama durumu oluyor . Ama ram konusunda bir işe yaramadığını okumuştum başka bir forum da 128 hafızam var her hafta format atıyorum pek hafıza sorunu yaşamıyorum ama ram konusunda faydası olacağını bilsem silerim bana o lazım : )
Forumda bir arkadaş parmak izi okuyucuyu dilediğini ve debloader ile ram artışı sağladığını söylemişti onu da ben beceremedim :/