Rehber MIUI Cihazları Gereksiz Uygulamalardan Arındırma (Debloat bloatware)

• Konbuyu başlatan r00t88
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 128
  • Görüntüleme 35K

Me_yus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
12
Parmak izi konusunu okumuştum olabilir belki bilemiyorum ancak uygulamalar için yola çıkarsak istediğiniz kadar uygulamayı silin, sildiğiniz uygulamaların yerine başka uygulamaları çalıştırıyor cihaz arka planda.. Bunu çok kez kontrol ettim..
Yani arka planda 30 uygulama çalışıyor diyelim, sildiniz 10 sistem uygulamasını, arka planda 20 uygulama kalmıyor sildiğiniz uygulamaların yerine başkaları geliyor.. Yine 30 uygulama çalışıyor orada..

Ram konusuna gelince, sistem uygulamalarını kaldırmadan önce mesela 2 GB kullanılabilir ram miktarı kalıyor, cihaz iyi güzel, uygulamaları kaldırdıktan sonra kullanılabilir ram miktarı 1.6 gb.. Bu işte bir terslik yok mu :) Ama cihaz çok daha akıcı geliyor.. Bence bu psikolojik bişi şahsım adına.. Yani Android her türlü arka planda çalıştıracak bişi buluyor.. Sistem yada kullanıcı uygulaması farketmez.
Evet hocam başka bir yerde okumuştum sistem zaten belli bir miktar ram için yer ayırıyor ve bunu birşeyleri silsen de silmesen de kendi adına kullanıyor. Yazılımsal olarak değişikliğe gidilmedigi sürece ram tüketimi aynı . O yüzden Aosp rom kullanılıyor . Daha basit karmaşa az gibi yanlışım varsa düzeltin .

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Evet hocam başka bir yerde okumuştum sistem zaten belli bir miktar ram için yer ayırıyor ve bunu birşeyleri silsen de silmesen de kendi adına kullanıyor. Yazılımsal olarak değişikliğe gidilmedigi sürece ram tüketimi aynı . O yüzden Aosp rom kullanılıyor . Daha basit karmaşa az gibi yanlışım varsa düzeltin .
Aosp romları zaten miui ile kıyaslamak büyük hata bence.. Aosp romlar her türlü tokatlar miui tabanlı romları.. Bi aosp rom kurarsınız, aklınız gider, kullandığınız telefonun performansına hayran kalırsınız :) Dediğiniz gibi hocam basit.. Gereksiz bişi yok hemen hemen.. Kur kullan, ne şişer ne de pişman eder ama işte benim gibi illa miui olsun diyenlerin canı sıkılıyor bazen.. Tabi her aosp romda iyi değil ayrı konu, işini bilen biri yapınca sonuç gayet iyi.. Şu miui takıntısı olmasa iyi olacak, ne diyim Allah tez zamanda kurtarsın beni ve benim gibileri.. Amin :D

Me_yus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
12
Aosp romları zaten miui ile kıyaslamak büyük hata bence.. Aosp romlar her türlü tokatlar miui tabanlı romları.. Bi aosp rom kurarsınız, aklınız gider, kullandığınız telefonun performansına hayran kalırsınız :) Dediğiniz gibi hocam basit.. Gereksiz bişi yok hemen hemen.. Kur kullan, ne şişer ne de pişman eder ama işte benim gibi illa miui olsun diyenlerin canı sıkılıyor bazen.. Tabi her aosp romda iyi değil ayrı konu, işini bilen biri yapınca sonuç gayet iyi.. Şu miui takıntısı olmasa iyi olacak, ne diyim Allah tez zamanda kurtarsın beni ve benim gibileri.. Amin :D
MIUI bnde seviyorum bazı yönlerden benim ihtiyaçlarıma yatkın ekran overclock edilebiliyor ( mi 9T de ) kendi game turbosu güzel , ve önbellek temizleme aracı var vs vs ( Mimix kullanıyorum ) mi tabanlı bu uygulamaları da baya güzel işlevsel benim açımdan .

Bir süre syberia OS kullandım onun ram tüketimi olsun şarjı olsun iyiydi ama oyun performansı çok kötüydü bnde geri Mimix e geçtim mesela kaçış yok MIUI den öyle gözüküyor 😅en sonunda kendi romu mu yapacam xdxdxd

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
MIUI bnde seviyorum bazı yönlerden benim ihtiyaçlarıma yatkın ekran overclock edilebiliyor ( mi 9T de ) kendi game turbosu güzel , ve önbellek temizleme aracı var vs vs ( Mimix kullanıyorum ) mi tabanlı bu uygulamaları da baya güzel işlevsel benim açımdan .

Bir süre syberia OS kullandım onun ram tüketimi olsun şarjı olsun iyiydi ama oyun performansı çok kötüydü bnde geri Mimix e geçtim mesela kaçış yok MIUI den öyle gözüküyor 😅en sonunda kendi romu mu yapacam xdxdxd
Oyun konusunda hocam, aosp romlar iyi de oyun performansı açısından miui tabanlı romlar daha iyi.. Nedendir bilinmez :)

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
.

Son düzenleme:

Me_yus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
12
Oyun konusunda hocam, aosp romlar iyi de oyun performansı açısından miui tabanlı romlar daha iyi.. Nedendir bilinmez :)
Maalesef bnde anlam veremedim her rom da denedim Aosp romları sırf oyun için denedim bu gereksiz uygulamalar yok vs diye ama olmuyor be oyun performansı kesinlikle MIUI romlar

ilyas1212

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilyas
Cihazım
oneplus 9R
Konular
10
O zaman silmeye başlayalım deneyelim bakalım : ) unutmaz isem geri dönüş yaparım hocam
umarım işine yarar faydasını görürsün ben özellikle samsung 3gb ram li donma, kasma, hafıza dolu vs uyarı verenlerde etkisini gördüm.

Me_yus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
12
umarım işine yarar faydasını görürsün ben özellikle samsung 3gb ram li donma, kasma, hafıza dolu vs uyarı verenlerde etkisini gördüm.
Hocam aslında anlamsız bir durum var ( Cahilliğime verin )

6 gb Ram
128 hafıza ya sahip bir cihazda 200 300 MB bir ram artışına gerek bile duymamam gerekirken . Ben ram konusunda çare arıyorum .
Fortnite mobil , COD , Pubg , Apex Mobile gibi oyunlarda ! minimum %82 ! ram kullanımı görüyorum - ( fazlaca Zram de ayriyeten Fortnite da kullanıyor %11 ile %28 ) Gpu yetersiz mi kalıyor darboğaz mı oluşuyor anlamıyorum . 🤷🤷

ilyas1212

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilyas
Cihazım
oneplus 9R
Konular
10
Hocam aslında anlamsız bir durum var ( Cahilliğime verin )

6 gb Ram
128 hafıza ya sahip bir cihazda 200 300 MB bir ram artışına gerek bile duymamam gerekirken . Ben ram konusunda çare arıyorum .
Fortnite mobil , COD , Pubg , Apex Mobile gibi oyunlarda ! minimum %82 ! ram kullanımı görüyorum - ( fazlaca Zram de ayriyeten Fortnite da kullanıyor %11 ile %28 ) Gpu yetersiz mi kalıyor darboğaz mı oluşuyor anlamıyorum . 🤷🤷
sadece ram yeterli olmaz performans için işlemciniz ve ekran kartı gpu ne bunlar çok önemli unutmayalım.

Üst Alt