Arkadaşlar 2 gündür deli gibi uğraşıyorum. Şuanda sorunu çok şükür buldum. Bir yol bulmuştum ama eskisinden iyi gibiydi çok nadir donuyordu. Ama bu sorun kökten çözüm. Sizlerinde mağduriyetini bildiğim için hemen üşenmeden uzunca tane tane anlatacağım. Bana da dua edersiniz artık.
Öncelikle numaralarınızın Gmail hesabında kayıt olması lazım şahsen benim 710 numaram orada kayıtlı idi.
Şu adımı izleyin dostlar. Ayarlar - Yüklü Uygulamalar - Kişiler ve Çevirici ye giriyoruz. Verileri temizle var. Ona tıklıyoruz. Tamamiyle tüm veriler siliniyor. Rehber sıfırlanıyor. Ama korkmayın çünkü Gmail hesabınızdaki numaraların hiç birine bir şey olmuyor.
Verileri Temizle dedikten sonra şu adımı uygulayacaksınız..
Ayarlar - İzinler - İzinler - Kişiler e tıklıyorsunuz ve orada 55 - 60 civarı uygulama vardır hepsine izin verin arkadaşlar. Hiç düşünmeden deneyin çünkü korkulacak bir şey yok.
Bu adımı da yaptıktan sonra son işlem kalıyor geriye..
Ayarlara tıklıyorsunuz arama yerine senkronizasyon yazın ve Senkronizasyon yazan kutucuğa tıklayın. Sonra Google kutucuğuna tıklayın. Ve kişiler kısmını Senkronizasyon yapın. Yani tekrardan Gmaildeki tüm numaralarınızı rehbere çekin.
Ve sorun tamamen halloldu. Ben denedim iki arkadaşa denettirdim. Eskisi gibi fişek gibi hızlı oldu arkadaşlar.
Kardeşim öncelikle emeğine sağlık, zahmet edip o kadar yazmışsın. Ama maalesef bende işe yaramadı. Telefonum en son güncellemeden sonra rehberde acayip yavaşlamaya başladı. Klavyeden AHMET yazdığımda eskiden anında rehberdeki tüm AHMETLER gelirdi. Şimdi 3 saniye kadar sürüyor. Bazen düzelir gibi oluyor. İki ismi hızlı getiriyor ama üçüncü isimde yeniden o 3 saniye bekleme olayı tekrar ediyor maalesef. Kesinlikle son güncelleme ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum.
Bu arada telefonum Redmi Note 4 . Mi6 değil. Bu nedenle yukarıda dediğim gibi son güncelleme ile alakası var bence. Güncellemeden önce böyle bir durum yoktu.
Bu durumu Xiaomi'ye iletmemizin bir yolu var mı acaba ? Umarım çözüm bulabiliriz.