Rehber Mi5 Unlock == Videolu Anlatım==

avepeci

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ali
Cihazım
xiaomi
Konular
0
Hocam çok güzel anlatmıssın.Cidden ellerine sağlık.Ama benim aklıma bir soru takıldı. Telefonu hepsiburadadan sipariş ettim.Ama ne geleceğini bilmiyorum.Büyük ihtimalle çin room yüklü olmaz.çin roomu nasıl yükleyecez açıklamada bulamadım.Ben bu işlemleri yaparken yarıda yada yanlış bir şey yapsam telefona zarar verir mi.?

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Hocam çok güzel anlatmıssın.Cidden ellerine sağlık.Ama benim aklıma bir soru takıldı. Telefonu hepsiburadadan sipariş ettim.Ama ne geleceğini bilmiyorum.Büyük ihtimalle çin room yüklü olmaz.çin roomu nasıl yükleyecez açıklamada bulamadım.Ben bu işlemleri yaparken yarıda yada yanlış bir şey yapsam telefona zarar verir mi.?

Gelen telefon üzerinde büyük ihtimalle sahte rom numarası olacağından, önce unlock yapıp, sonra mi flash 64biti le istediğiniz romu yükleyerek son sürüme geçebilirsiniz.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cantara kardeşim senin de beni anlamadığını görüyorum. Ben sizin yapmış olduğunuz işten bahsetmiyorum. Benim Xiaomi firmasının izlediği politikayı eleştirdim. Yoksa sizin vermiş olduğunuz teknik destek veya ücret talebiyle alakalı bir şikayette bulunmadım. Ortada bir talep var, arzı sunan da sizlersiniz. Ancak gerçek olan gelirleri kısıtlı olan bu ülkede insanların kıt kanat aldıkları cep telefonları için güncelleme sorunu yaşamaları... Kolay gelsin.

Hocam kusura bakmayın yanlış anlaşıldı :)

Asında Xiaomi'nin tüm cihazları güncelleme alıyor ancak bazı ithalatçılar cihazlara orijinal rom yerine çakma olarak tabir edilen romlardan yükleyip gönderiyor ve haliyle bu sahte yazılımlar güncelleme almıyor. Normal şartlarda bir Xiaomi telefon alındığında her hangi bir işleme gerek kalmaksızın kullanılabilir ve güncelleme alır. İşte burada hazırlanan rehber de cihazdaki satıcılar tarafından oluşturulan bu anormalliklerin nasıl normal hale getirileceğini anlatıyor. Yani burada kusur Xiaomi'nin değil...

Elimizden geldiği kadar satıcılarla ve servislerle de irtibata geçerek bu yaşanan sorunlardan bahsedip çözüm önerilerinde bulunuyoruz. Örneğin geçtiğimiz hafta cepport mağazası ve delta ile görüşüldü ve cepport yetkilileri stoklarında olan cihazları delta'ya göndererek hepsine güncelleme alan global rom yükleneceği bilgisini verdiler. Umuyorum bu ilk cihazlar dışında diğerlerinde benzer sorunlar olmayacaktır.

dost

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kamil
Cihazım
Mİ5
Konular
26
arkadaşlar şu hatayı alıyorum ismini doğru yaz diyor ben zaten doğru yazıyorum

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısıff.PNG
    Ekran Alıntısıff.PNG
    79,7 KB · Görüntüleme: 23

Emrahgurbuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Emrah
Cihazım
mi5
Konular
0
mi5 aldım çin'den tanıdık vasıtası ile getirttim. miui8 güncellemesini yükledim fakat ingilizce olduğu için sıhhatli kullanamıyorum. istediğim ayarları kontrol edemiyorum. hatta ibb trafik kullanırken konum tusuna basınca bulunamadı diyor. ayarları bulamadığmdandır herhal. türkçe yapmak için olsa gerek unlock basvurusunda bulundum 6 gün önce cevap olarak sms geleceği yazılmış bekliyorum. yüklediğim miui8 üzerine türkçe mi yüklicem yoksa rom mu yüklemem gerek. bu konuda izleyeceğim yol hakkında bilgi verir misiniz ?

Çalısmalarınızda basarılar

aygun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
aygün
Cihazım
mi note 2
Konular
4
mrb,
unlock yaptiktan sonra twrp yükleyip global romlar dan telfonunuza uygun olani indirip flashlayabilirsiniz türkce olur.

Emrahgurbuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Emrah
Cihazım
mi5
Konular
0
mrb,
unlock yaptiktan sonra twrp yükleyip global romlar dan telfonunuza uygun olani indirip flashlayabilirsiniz türkce olur.

Teşekkür ederim .

gokhanjx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gökhan
Cihazım
mi5
Konular
0
merhabalar,
telefonu unlock yapmak için çin rom yükleme zorunlu değil sanirim ben global stabil 8.1.2.0 rom üzerinden unlock u tamamladım yalnız unlock toolsdaki mi flash teli 2 kere görmedi kabloyu çıkartıp tekrar takarak 3 seferde yaptı unlocku, bu arada teldede ilk aldıgımda fake yada aski rom vardı global romuda kılıt açmadan edl ile kurdum telde twrp falan da yüklü değil.

Üst Alt