Merhaba arkadaşlar, konuyla alakalı olduğu için konu içeriğine yazıyorum. Mi 5 kullanmaktayım. Telefon %45 şarjdayken gitti kendiliğinden. Tuşların hiçbiri tepki vermiyor,şarja bağladığımda ışık yanmıyor sadece bilgisayara bağladığımda 9008 portu olarak aygıt yöneticisinde gözüküyordu 1 gündür.Sanıyorum edl mod deniyor veya hard brick olmuş. Cihaza ne yazılım güncellemesi yapıp yarıda kestim ne de deep flash kablosu bağladım.Kendiliğinden olan bir durum. Cihaz 1 gün boyunca 9008 de gözüktü kendiliğinden ve çıkmadı da. 1 gündür tuşlara basıp basıp oynuyorum,arada bilgisayara bağlıyorum vs bir değişiklik var mı kendiliğinden düzelir mi acaba diye. İnternette cihazın şarjı bittikten sonra şarja takın düzelir gibi bir şeye denk geldim, ona takıldım. Yaklaşık 1 günü geçkin bir süre içinde şu an farklı bir tepkime oldu. Cihazın ses açma,ses kapama ve güç tuşlarına aynı anda daha önce birçok kez bastım tüm tuş kombinasyonlarını denedim fakat bu sefer 3 tuşa aynı anda basmamda cihazın kırmızı ışığı sönük bir şekilde yanmaya başladı, sonra 3-5 kez yanıp söndü gibi, sonra gitti. Bu olaydan sonra cihazı bilgisayara bağladığımda ve bootloader menüse girmek için bastığımız tuş kombinasyonu ile aygıt yöneticisinde ilk önce android phone başlığı altında sonra sürücü yüklemesi bittikten sonra Kedacom USB Device başlığı altında android bootloader interface olarak gözükmeye başladı.9008 gözükmüyor artık. bu işlemler olurken cihazın ekranına hiçbir şey gelmiyor hala ve ışık da yanmıyor yine.
Cihazımın bootloader kilidi açık değil ama açmak için onay almıştım. Cihazı servise göndermeye korkuyorum çünkü Delta'dan çok fazla şikayet geliyor, sağlam cihazı bozup gönderiyorlar. Garanti dışılık bir durum olmayan cihaza garanti dışı deyip ücret çıkartıyorlar vs. Eğer kendi imkanlarımla yazılımsal olarak çözme imkanım olursa ben çözeyim diyorum. Cihazım tertemiz cihaz çünkü, cihazı yapmadıkları gibi hasar verip gönderdiklerini çok okudum.
Bu konuda yapılabilecek bir şey var mıdır? Merak ettiğim bir konu da cihazın içindeki veriler silinmeden rom atılabilir mi? Daha da merak ettiğim konu BL kilidi açılmamış ve bu şekilde kalmış bir cihaza rom atılabilir mi? Mümkünse içindeki verileri kaybetmeden cihazı kurtarayım istiyorum.
Fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.