Herkese selam bende deneyimlerimi paylaşmak istiyorum 30 aralıkta aldım cihazı. 6 ocakta elime geldi bugün itibariyle yaklaşık 25 gündür kullanıyorum. Beni tatmin eden noktalar ve hayal kırıklığına uğradığım noktaları yazmak istiyorum.
1- Ekran: Gerçekten ekran deneyimi Harika diyebilirim renk doygunluğu keskinlik çok çok tatmin edici ne de olsa amoled. Ekrana kimse kusur bulamaz gerçekten.
2- Batarya: İçindeki miui 11den midir bilinmez pil bekleme modunda hızlı tükeniyor. 5260 mah'lık pili duyunca insanın aklına orta güçte bir powerbank geliyor, Ama malesef iş pratikte öyle değil. Bekleme modunda pil hızlı tüketiyor. ama şöyle söyleyeyim mesela youtubeden film izleyin veya bir kitap okuyun tüketim o zaman normal seviyede ilerliyor. Cihazdan aldığım maksimum ekran süresi 9.30 saat oldu beklemede de 1 gün 12 saat oldu. Bu pil gücünden daha yüksek değerler beklemek hakkımız diye düşünüyorum. Yazılım ile düzeltilir diye umuyorum.
3- Tasarım: Çoğu kişi cihazın kalın olduğunu söylüyor, fakat ben tasarımı malzeme kalitesini, çok beğendim. çok premium duruyor.
3- Kamera: Bu konu biraz göreceli bir konudur. bir kaç küçük sıkıntısı var mesela kamera ilk açılışta bir iki takılma yapıyor sonra toparlıyor. birde fotoğrafı işleme konusunda bi 3/5 saniye bekliyor. mi note 10dan önce Huaweı P30 pro kullanıyordum yurt dışı cihazıydı kayıt ettiremedim satmak zorunda kaldım kamerasını onunla karşılaştırınca şunu söyleyebilirim. mi note 10da 108 mp ne ise P30 proda 40 mp aynı. mi note 10'da Sensör olarak çok büyük bir sensör var ama yazılım ile geliştirilmesi gerekiyor. iki cihazıda kullanmış birisi olarak söylüyorum. Ama fotoğraf kalitesi, renk doğruluğu olarak mi note 10 iki adım önde. bahsettiğim husus çekilen fotoğrafların yakınlaşıtırlmasındaki bozulmalar.
Sonuç olarak; Yıllardır bir çok marka ve model kullanmış birisi olarak cihazı gerçekten çok beğendim. Yazılım ile geliştirildiği taktirde bir çok kişiyi tatmin ve mutlu edecek bir cihazdır.