- Adım
- Baran
- Cihazım
- Mi 6
- Konular
- 2
Az önce telefonla müzik dinlerken birden ekran karardı ve bir daha açılmadı , güç tuşuna felan tepki vermiyor. Ne yapabilirim ?
garanti kapsamından çıkmaz zaten stock rom yükleyeceksiz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sıkça Sorulan Sorular buraya göz atın
Son sürümü kullanıyorum evet tam olarak en son güncellememi yapmıştımcihazda kullandığınız son sürüm neydi acaba, miui 10 mu?
Eğer çözemez ve garantiye yollarsam (ki ithalatçı garanti umarım kullanıcı hatası diyip benden para talep etmezler) O zaman sonucu size bildiririm hocamGaranti / servis yolundan önce çözüm bulursan, cidden ben de bilmek isterim...
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Hiçbir ısınma yoktu telefon geceden beri kullanılmamıştı %40 civarlarında şarj seviyesindeydi. Sabah elime alıp 3-4 dk anca kullanmışımdır. Pzt günü garantiye vereyim en iyisiHerhangi bir yazılımsal-DONANIMSAL müdahelede bulunmayın.
Telefonunuzun arızası Donanımsal olan "nand chip" yani Hafıza çipi arızasıdır. Garantide anakart değişimi yapılacaktır. Garantiye gönderin. Ve cihazın durduk yere kapandığını belirtin.
Bu arıza LG lerde çok sık olan, Bootloop sorununa sebep olan Donanımsal arızadır.
Xiaomi gibi telefonlarda olmasının sebebi daha çok cihaz sıcakken-ısınmışken Darbe(ler) görmesidir.
Darbe sonucu Hafıza çipinin Lehimleri salmakta ve kendi hafızasını göremez duruma gelmektedir. Bunun sonucunda cihaz kendisini sanki yazılım sonucu hard brick olmuş gibi, "Emergency download" moduna, Yani QH-USB moduna atmaktadır.
Bu sebeple garantisi olanlar garantiye, Olmayanlar da Özel teknik serviste Hafıza çipine Reball işlemini yaptırmak zorundadırlar.
İyi Akşamlar..