Sohbet İnternet hızlarınız nasıl? + kaç tl veriyorsunuz?

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
O durum iç tesisat, port çıkışı ya da ilgili saha dolabından kaynaklanan bir durum. Durduk yere hattınızın kapasitesini sınırlandırmaya yetkileri yok, yapmazlar da zaten. Elbette böyle bir durumu hiçbir abone istemez, şahsen elimde olsa 1 Gbit hat çektireceğim ama imkansız, anlıyorum sizi.

Vallahi bilmiyorum hocam kabloları hamam böcekleri felan yemediyse aynı kablo, aynı bina yıllardır kullandığım aynı iç tesisat. Ben tabiki bende sorun yok demiyorum ilerisini düşünüyorum ama ilgili firma hata bizde demiyor, dediklerini görmedim sadece Turk.net için değil hepsi aynı zaten biliyoruz hepimiz. 12 Mbps olayı düzelmezse iptalini başlatacağım. 85 Lira buna vereceğime 130 lira veririm Superbox'a hiç yoktan bundan daha iyisini alırım yanlışmıyım :)

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
DeathSilence
Sorun şu ki herkes hızlı internet istiyor ama herkese hızlı internet vermeleri mümkün değil hem türkiyede hem dünyada total olarak alt yapının ve web trafiğinin kaldırabilceği belli trafik limitleri vardır hatırlarsanız korona zamanı herkes eve kapandı dev mecralar bile çöktü sıkıntılar yaşadı belli sınırlamalara gitti yani işin özeti herkesin bu kadar hızlı istek gönderip veri almalarına izin vermezler birileri yavaş internet kullanmak zorunda. :)

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Vallahi bilmiyorum hocam kabloları hamam böcekleri felan yemediyse aynı kablo, aynı bina yıllardır kullandığım aynı iç tesisat. Ben tabiki bende sorun yok demiyorum ilerisini düşünüyorum ama ilgili firma hata bizde demiyor, dediklerini görmedim sadece Turk.net için değil hepsi aynı zaten biliyoruz hepimiz. 12 Mbps olayı düzelmezse iptalini başlatacağım. 85 Lira buna vereceğime 130 lira veririm Superbox'a hiç yoktan bundan daha iyisini alırım yanlışmıyım :)

Modem arayüzüne girin ve xDSL istatistiklerinizi ekran görüntüsü alın, hattınıza bakabilir miyim? Belki kabloda sorun vardır, incelemekte fayda var.

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
DeathSilence
Sorun şu ki herkes hızlı internet istiyor ama herkese hızlı internet vermeleri mümkün değil hem türkiyede hem dünyada total olarak alt yapının ve web trafiğinin kaldırabilceği belli trafik limitleri vardır hatırlarsanız korona zamanı herkes eve kapandı dev mecralar bile çöktü sıkıntılar yaşadı belli sınırlamalara gitti yani işin özeti herkesin bu kadar hızlı istek gönderip veri almalarına izin vermezler birileri yavaş internet kullanmak zorunda. :)

100 Mbps'e kadar denilipte 12 Mbps internete 85 lira ücret ödeyemem ben hocam fiyatı dahilinde eğer bu hizmeti sunuyorsa kusura bakmayın vermek zorunda. O halde depremde Operatörlerdeki iletişim kesildiği zamanda insanlar durun ne oluyor demeyecek birileride aynı şekilde o gün görüşme yapamayacak sevdikleriyle kaderine terkedilecek bu mantıkla hareket etmek pek doğru değil aynı süreci Almanyada yaşıyor dediğim gibi altyapısı iyi adamların. Günümüzde bilişimin öneminin hepimiz farkındayız daha ileriye gitmek yerine, altyapıyı iyileştirmek yerine birşeyleri kesmek, hızı düşürmek çözüm değil.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
100 Mbps'e kadar denilipte 12 Mbps internete 85 lira ücret ödeyemem ben hocam fiyatı dahilinde eğer bu hizmeti sunuyorsa kusura bakmayın vermek zorunda. O halde depremde Operatörlerdeki iletişim kesildiği zamanda insanlar durun ne oluyor demeyecek birileride aynı şekilde o gün görüşme yapamayacak sevdikleriyle kaderine terkedilecek bu mantıkla hareket etmek pek doğru değil aynı süreci Almanyada yaşıyor dediğim gibi altyapısı iyi adamların. Günümüzde bilişimin öneminin hepimiz farkındayız daha ileriye gitmek yerine, altyapıyı iyileştirmek yerine birşeyleri kesmek, hızı düşürmek çözüm değil.
Siz hayatı fazla ciddiye alıyosunuz ve insanların markaların herşeyi ayaklarınıza sericeğini düşünüyosunuz. pratikte yaşam böyle bişey değil çok zengin olmanız gerek ayda 5000 TL fatura ödeyecek kadar metro internet ile o zaman parayla herşey ayağınıza serilir. operatörlerde çöker issler kafasına göre hızda verir çünkü burası türkiye.
etrafınıza bakın sadece internet için değil genel olarak insanlar hayatını nasıl dönderiyor kullandığımız telefonlar bilgisayarlar ne kadar kusursuz? dışarda bi mekana gidiyosun bi şeyler içmeye garson çöpten pipet alıp koyup gönderiyor veya sana gıcık kapıyor sabah sabah bu nerden çıktı diyip çayına tükürüyor.
dünyada bu kadar mükemmel olan işleyen nedir? biz bile saatli bomba gibi yaşıyoruz ölüp gidicez stres yapmayın boşverin ve herşeyi akışına bırakıp tadını çıkarın yoksa bu hayat çekilmez. ;)

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Turknet

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
talhacker

Farklı şeyleri konuşuyoruz sevgili hocam emin olun hayat tecrübem fazla :) kendim ödüyorum bu arada internet ücretini baba parası yemiyorum yani yeri gelmiş iken hatırlatayım eğer kişi hizmeti onu vadederek sunuyorsa vermek zorundadır birbirimizi kandırmayalım siz yetinin tabiki olanla ben yetinmiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

talhacker

hayırdır hocam komik mi geldi ? yoksa yaşadığınız gündelik gerginliğinizi benim üzerimdemi atmaya çalışıyorsunuz anlayamadım söylerseniz bilelim. Konuda da sizin mesajınızı alıntıladığımı sizinle muhattap olduğumu sanmıyorum bence uzatmayalım kalp kırarız. Ben sizin gibi herşeye eyvallah diyemiyorum. :)

Son düzenleme:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
DeathSilence
Hocam ben karantina dönemi geçtim mis gibi 40/16 alıyordum şuan hızım düştü 34-33/12 civarlarına. Mesaj attım hızımı 40/16 tanımlayın gerekirse snr düşsün umrumda değil diye dedi ki 33 gayet kabul edilebilir bir değer bir şey yapmazlar o yüzden yoğunluk var ondandır diyor. Karantina bitti neyin yoğunluğu anlamadım. Zaten dediğim gibi yogunken 40 alıyordum :) Ee müşteri memnuniyeti nerede? 7 mbps yaklaşık 1 mb/s demek bu da benim gibi hayvan gibi download yapanlar için önemli :) Amaan daha kötüsü de var diyip şükrediyorum :)

serdartuzen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serdar
Cihazım
redmi note 6pro
Konular
9
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Eve kadar fiber altyapım.
Dün Millenicom'a geçiş yaptım. Ping biraz yüksek görünüyor speedtest'de ama oyunlarda sorun yok.
BF1'de 60 ping BF5'de 65 civarı dolanıyor. Denemek için PUBGM indirdim ortalama 55 ping.
Şimdilik memnunum milleni'ye geçmek isteyen olursa refeans kodumu kullanabilir; C8B3B333
Aylık 115₺ içerisinde 10₺ sabit hat ücreti ve 15₺ modem kirası ücreti var.
Fiber altyapı olduğu elinizde fiber destekli modem olsa bile kira ücretini vermek zorunda kalıyorsunuz.​
hocam dışardan gelen dsl kablosunun ucunu kopraıp tekrar soyun yeni bir dsl kablo takın. benim fazla bi faydası olmasa da işe yaradı 14-15 ms den 7-8 ms sabit. (anlamıyorsanız hiç bulaşmayın)

Üst Alt