Sohbet İnternet hızlarınız nasıl? + kaç tl veriyorsunuz?

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
Kablonet
100 mbps paketten neredeyse sıfır kayıpla sürekli 97-99 mbps arası hızlar alıyorum.

Ping değerleriniz iyiymiş. Upload da Türkiye şartlarına göre gene iyi 4 Mbps ile yayın dahi yapılır maşallah nazar değmesin. Bende paylaşacağım ama şuanda sıkıntı var öyle ki paylaşmaya dahi utanıyorum normalde 75-80 arası almam gerekirken şuanda 24 Mbps'e düştü hızım Türk.net te. Daha olmadı iptal ettirecekler bana ya hadi hayırlısı bekliyoruz düzelirse bende paylaşırım artık.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Ping değerleriniz iyiymiş. Upload da Türkiye şartlarına göre gene iyi 4 Mbps ile yayın dahi yapılır maşallah nazar değmesin. Bende paylaşacağım ama şuanda sıkıntı var öyle ki paylaşmaya dahi utanıyorum normalde 75-80 arası almam gerekirken şuanda 24 Mbps'e düştü hızım Türk.net te. Daha olmadı iptal ettirecekler bana ya hadi hayırlısı bekliyoruz düzelirse bende paylaşırım artık.
Evet Kablonet iyileştirmeler yaptı bu konularda.
Tek sıkıntı akşam 7 gece 12 arası hız 25 mbps oluyor aslında 25 mbps da fena değil 76 TL ödüyorum normalde 76 TL'ye 25 mbps tamamen sınırsız alınamıyor şu an hiçbir ISS'de. Eski müşteri avantajı kullandık epey.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Snr margin değerleriyle oynama yaparlar, hızınızı düşürüp ping değerlerini test ederler sonra sizi arayıp hat değerlerinizi düzelttik diyerek mis gibi aldığınız 93 Mbps'in içine ederler. Türkiye de internet lüksünü geçtim safii eziyet. Gene şükredilecek bir değer Türk Telekom bunu bile sağlayamıyor :) ancak o değerlerde o internete yakışan en kötü pingin 13-14 ms net olmasıdır.

İnternet hızıyla ping değerinin çok bir alakası yok. 3 Mbps hızda 1 SNR değeri düşmektedir, bu değerler böyle orantılıdır.

Millenicom'da fiber ya da VDSL kullanan abonelerin ping değerleri yine aynı oluyor değişen bir durum yok. Bu Millenicom'un çıkışından kaynaklanan bir durum, internet hızı ya da bağlantı tipi çok etki etmiyor. Normal olarak evet, fiber kullanıcısının ping değerleri çok daha iyi olabiliyor. Bunun yanında hat zayıflaması da önemli VDSL kullanıcısı için.

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
Evet Kablonet iyileştirmeler yaptı bu konularda.
Tek sıkıntı akşam 7 gece 12 arası hız 25 mbps oluyor aslında 25 mbps da fena değil 76 TL ödüyorum normalde 76 TL'ye 25 mbps tamamen sınırsız alınamıyor şu an hiçbir ISS'de. Eski müşteri avantajı kullandık epey.
Normalde Turknet te de yeni müşterilere en fazla 35 Mbps verilebiliyor ben ise bunların 4 senelik (ocağın başında5.senesine gireceğim) hat değerlerimle oynayıp duruyorlar. 24 Mbps alıyorum şuanda ve 85 Tl ödüyorum ayda normalde eski müşteri olarak ilk geçişte ne tanımlandıysa hattıma onu alabilmem gerekiyor. Kablonet gerçekten iyi de ben buraya adamları bir türlü getiremedim. Babam bina yöneticisi bir gün geldiler oturuldu konuşuldu adamlar bize binadan kaç kişi geçer diye saçma sapan bir soru sordular bizde bilemediğimizi söyledik, stand kurun reklam yapın imzalar toplansın ona göre kaç kişi geçer net bir sonuç çıkar dedik hiç oralı olmadılar gerisin geri gittiler yoksa bende şuanda eski müşterisiydim 2012 den beri daha gelen olmadı :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnternet hızıyla ping değerinin çok bir alakası yok. 3 Mbps hızda 1 SNR değeri düşmektedir, bu değerler böyle orantılıdır.

Millenicom'da fiber ya da VDSL kullanan abonelerin ping değerleri yine aynı oluyor değişen bir durum yok. Bu Millenicom'un çıkışından kaynaklanan bir durum, internet hızı ya da bağlantı tipi çok etki etmiyor. Normal olarak evet, fiber kullanıcısının ping değerleri çok daha iyi olabiliyor. Bunun yanında hat zayıflaması da önemli VDSL kullanıcısı için.

Bunu bende biliyorum zaten :) iss nin yapacağı şeyi söylüyorum alaklı şeyler yaptıklarını ne zaman gördük ?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Normalde Turknet te de yeni müşterilere en fazla 35 Mbps verilebiliyor ben ise bunların 4 senelik (ocağın başında5.senesine gireceğim) hat değerlerimle oynayıp duruyorlar. 24 Mbps alıyorum şuanda ve 85 Tl ödüyorum ayda normalde eski müşteri olarak ilk geçişte ne tanımlandıysa hattıma onu alabilmem gerekiyor. Kablonet gerçekten iyi de ben buraya adamları bir türlü getiremedim. Babam bina yöneticisi bir gün geldiler oturuldu konuşuldu adamlar bize binadan kaç kişi geçer diye saçma sapan bir soru sordular bizde bilemediğimizi söyledik, stand kurun reklam yapın imzalar toplansın ona göre kaç kişi geçer net bir sonuç çıkar dedik hiç oralı olmadılar gerisin geri gittiler yoksa bende şuanda eski müşterisiydim 2012 den beri daha gelen olmadı :)
Kablonet getirmek için apartman ile anlaşma lazım maalesef. Apartman içine ya da önüne kutu koyuyorlar çünkü. Fiber altyapı döşeyecekler sonuçta. Size gelip teklif sunmaları bile şahane aslında normalde ilgilenmiyorlar bile. Arkadaşım apartmanından imza toplayıp başvurduğu halde getirtemedi. Bizim apartman çoğunlukla kablonet kullandığı için o açıdan rahatız sanırım.

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
Kablonet getirmek için apartman ile anlaşma lazım maalesef. Apartman içine ya da önüne kutu koyuyorlar çünkü. Fiber altyapı döşeyecekler sonuçta. Size gelip teklif sunmaları bile şahane aslında normalde ilgilenmiyorlar bile. Arkadaşım apartmanından imza toplayıp başvurduğu halde getirtemedi. Bizim apartman çoğunlukla kablonet kullandığı için o açıdan rahatız sanırım.

Saçma sapan bir diyalog geçmişti o seneler, adamlar müneccim sanıyorlar herhalde ki kaç kişinin geçeceğine dair kafadan bir sonuç istiyorlar geri gelmediler çok şey etmedik peşlerinde koşmamızı beklediler sanırım :D :)

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
50 mbit Sınırsız uydunet + tele dünya + sınama kanalları 65 TL

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

YasPeh

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
31
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

telefondan 48 çekiyor ama pcden 31 :D
50mbps+1ghz destekli fiber modem 125+8 tl ilk 3 ay bedava

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
Mevcut alt yapı nedeni ile Adsl internet kullanıyorum.
Netspeed 16 Mbps - 66 TL

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Benim snr değeri 5,5-6 arası hatta bazen 3.5 2.5 düşüyor ama nette ne kopma ne de ping sorunu var. Yaşayan ölü bir internetim var :D Millenicomdan altyapı sorguladigimda TT altyapisi max34 görünüyordu alabileceğim en iyi hızı alıyorum turknetten galiba. Bu aralar düştü hızım türknette karantina yoğunluk diyorlar da ben zaten karantina dönemi boyunca 42/16 kablolu , wifi ile 35/13 kullandım. M.hizmetleri yanıt süresi çok hızlı beğeniyorum. Mesajıma destekten 1 gün içinde cevap yazıp hemen arıyorlar.

Ekli dosyalar

• IMG_20200614_154352.jpg
    IMG_20200614_154352.jpg
    91,7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Üst Alt