Sohbet İnternet hızlarınız nasıl? + kaç tl veriyorsunuz?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Turk.nette boşuna 75-80 Mbps le sürünüyorum şu sıkıntıyı çözmezlerse iptal edeceğim artık fiyatı neyse Superbox'a geçerim.

2-3 Katını ödeyip, ping ve hız konusunda stabil olmayan bir hizmet almak demek bu. Turk Telekom'a geçin daha faydalı. :D Ayrıca kota var sınırsız pakette.

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
Bu durum sadece Türkiye'de olamaz mantık olarak diğer ülkelerde de olabilir. Sonuçta sadece bizim ülkemizde IPv4 adresleri kullanılıyor değil, dünya kullanıyor bunu. Adresi yok etme gibi şansları da yok. Bu durumda ISS'larına bir şey demek doğru değil, ellerinde değil daha doğrusu.

Mesele tek bir Ipv4 adresinki port üzerinden binlerce kişiyi internete çıkarmak zaten CGNAT sistemi dediğimiz olay bu, bunun sıkıntısı yatırımsızlıktan kaynaklanıyor hangi firma elini cebine koyup adam gibi yatırım yaptı. Almanyada yaşayan tanıdığım var 12 euroya fıstık gibi kullanıyor böyle sıkıntı yada sorunda yaşamıyor çünkü adam gibi yatırım yapan firmalar var orada bizim gibi müşteriyi kaz niyetine yolmuyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2-3 Katını ödeyip, ping ve hız konusunda stabil olmayan bir hizmet almak demek bu. Turk Telekom'a geçin daha faydalı. :D Ayrıca kota var sınırsız pakette.

Arkadaşım kullanmakta 246 Mbps download ve 45 Mbps Upload hızına sahip ping ise 15-20 Ms oyunlarda bir sıkıntı yaşanmıyor bende ondan görüp test ettiğim için bu kadar kararlıyım yoksa dediğiniz gibi o parayı verdikten sonra Türk Telekom'a da geçilir.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Mesele tek bir Ipv4 adresinki port üzerinden binlerce kişiyi internete çıkarmak zaten CGNAT sistemi dediğimiz olay bu, bunun sıkıntısı yatırımsızlıktan kaynaklanıyor hangi firma elini cebine koyup adam gibi yatırım yaptı. Almanyada yaşayan tanıdığım var 12 euroya fıstık gibi kullanıyor böyle sıkıntı yada sorunda yaşamıyor çünkü adam gibi yatırım yapan firmalar var orada bizim gibi müşteriyi kaz niyetine yolmuyorlar.

Dünya üzerinde ki IPv4 adresleri yeterli olmuyor artık. CGNAT sistemi bunun için var. Yatırım yapsalar IPv6 altyapısına geçilse, CGNAT gibi saçma bir durum yaşamayacağız.

Binlerce kişiyi IPv4 üzerinden internete çıkarmak da basit bir mantık değil. 150 abone tek 1 IPv4 kullanıyor evet. 1 Adam suç işledi diye geriye kalan 149'u sorumlu tutulmuyor. Sonuçta IP adresleri aynı olabilir ancak arka planda ISS'ları, aboneden farklı farklı veriler topluyor modem üzerinden.

Arkadaşım kullanmakta 246 Mbps download ve 45 Mbps Upload hızına sahip ping ise 15-20 Ms oyunlarda bir sıkıntı yaşanmıyor bende ondan görüp test ettiğim için bu kadar kararlıyım yoksa dediğiniz gibi o parayı verdikten sonra Türk Telekom'a da geçilir.

Elbette lokasyon ve trafik yoğunluğuna göre değişecektir. Arkadaşınızla aynı sokaktaysanız, çok fark etmeyecektir.

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3

Şuanda stabil hızım 12 Mbps'a lara düşmüş durumda bu hizmete birde 85 liramı ödeyeyim sizce Türknette ? normalde daha fazlasını alabilmem gerekiyor bunu burada söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama fiyatlandırmasında değilim işin değiştirecek halimiz yok zaten :120 Mbps'a kadar hat destekliyor belki adam gibi verebilecek bir firma vardır diye dedim resmen hızımız sabitlenmiş modemimizde :)

turkeycel

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
xiaomi Mi 6
Meslek
Mühendis
Konular
10
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Vodafone'un 35Mbps internetini kullanıyorum. 2 yıllık taahhüt var modem dahil 103 TL. Yeni geçtim sayılır şimdilik memnun gibiyim

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
Dünya üzerinde ki IPv4 adresleri yeterli olmuyor artık. CGNAT sistemi bunun için var. Yatırım yapsalar IPv6 altyapısına geçilse, CGNAT gibi saçma bir durum yaşamayacağız.

Binlerce kişiyi IPv4 üzerinden internete çıkarmak da basit bir mantık değil. 150 abone tek 1 IPv4 kullanıyor evet. 1 Adam suç işledi diye geriye kalan 149'u sorumlu tutulmuyor. Sonuçta IP adresleri aynı olabilir ancak arka planda ISS'ları, aboneden farklı farklı veriler topluyor modem üzerinden.

Elbette lokasyon ve trafik yoğunluğuna göre değişecektir. Arkadaşınızla aynı sokaktaysanız, çok fark etmeyecektir.

Hocam doğru diyorsun katılıyorum sana mesele suç durumu felan değil her seferinde modemi yeniden başlatmak durumunda kalmam CGNAT'ın da da değilim 4 senedir ne diyorum 80 Mbps alıyorum hizmeti bugün bunu tutupta 50'ye sabitleyip birkaç saat sonrada 12 Mbps'a sabitlemenin mantığı nedir çözemedim böyle bir talebim olmadı şayet.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Dostum doğru diyorsun katılıyorum sana mesele suç durumu felan değil her seferinde modemi yenien başlatmak durumunda kalmam CGNAT'ın da da değilim 4 senedir ne diyorum 80 Mbps alıyorum hizmeti bugün bunu tutupta 50'ye sabitleyip birkaç saat sonrada 12 Mbps'a sabitlemenin mantığı nedir çözemedim böyle bir talebim olmadı şayet.

O durum iç tesisat, port çıkışı ya da ilgili saha dolabından kaynaklanan bir durum. Durduk yere hattınızın kapasitesini sınırlandırmaya yetkileri yok, yapmazlar da zaten. Elbette böyle bir durumu hiçbir abone istemez, şahsen elimde olsa 1 Gbit hat çektireceğim ama imkansız, anlıyorum sizi.

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3

Aynı binadayız, aynı mevkideyiz hocam. Superonline ve Türk Telekom altyapısı mevcut. Sanıyorum memnuniyetle sonuçlanacaktır eğer geçer isek geçişimiz.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Aynı binadayız, aynı mevkideyiz hocam. Superonline ve Türk Telekom altyapısı mevcut. Sanıyorum memnuniyetle sonuçlanacaktır eğer geçer isek geçişimiz.

O halde elbette kullanabilirsiniz, fark yaratacağını düşünmüyorum cihazın aynı baz istasyonuna bağlantı kurduğu sürece.

Üst Alt