Sohbet Hasan Bahar Hakkında(!)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SlmKbr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selim
Cihazım
Mi5
Konular
2
Hasan BAHAR hala hakaret ve aynı üsluba devam ediyorsun devam et problem yok.

1-Sen günde 5 kişi ile online uğraşıyorsun ben 50 kişi ile, sen günde 5 kargo çıkarsın ben 50, o yüzden bana insanla uğraşmaktan sabırdan bahsetme Facebook: Tesbih Bedesteni bana ait gir bak ve esnaflığımı sor.
2- Karşında çocuk yok ben de maalesef ki seninle meslektaşım yani öğretmenim (Atanamamış olsam da)
3- Tekrar ediyorum mesele cihaz değil mesele senin üslup ve saygın. Bana atarlanıp engelleyip kaçamazsın.
4 - Beni çok merak ediyorsan kargo adresim var, buyur gel beklerim
5- Tüm konuşmaları yazma bizzat ekran videosu çek ve burada paylaş
6- Saçlarımı hiç taramam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şaka mısınız gönder der demez engelleyip kaçıyor diyorum ve asıl derdimiz de bu üslup zaten
Engelleme olayını gözden kaçırmışım, haklısınız hocam.

böyle soruları meşgul bir insana sormak yerine bu google.com.tr ye sorarsanız daha hızlı daha güvenilir cevaplar alabilirsiniz
Google'a sorduğum için tekrar kendisine sorup onaylamak istedik hocam.

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Engelleme birşeyi değiştirmez, SATICI kargo bilgilerini ve telefon numarasını verdikten sonra ALICI bu bilgiler ışığında telefonu kargolayıp SATICI ürünü geri alır ve para iadesi yapmaz , engeller, üstünü örter ise bu dolandırıcılık kapsamına girer. Fakat ben bu konuda dolandırıcılık göremiyorum.

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
@crzypwrx hocam bende çok uzatmaya gerek yok, cihazı gönderin, paranızı alamazsanız paramı ödemedi dolandırıcı dersiniz. En son mesaj kargo ve adres bilgisi, kaldıki arkadaşın telefonu var, sms atarsınız, sabitten ararsınız, sinirlenince ben eş dost gözüm görmüyor engelliyorum sonra kaldırıyorum olabiliyor böyle şeyler. Bir diğer konuda hukukçu olarak konuşuyorum, kaçak mal almakta bir suçtur, iş 5607 den kamu davasına döner sizde patlarsınız.

Oda yetmez burada beyan ettiğiniz "günde 50 kargo yapıyorum, 50 mal satıyorum" hikayeside olaya karışır, güzel paralar verirsiniz avukat arkadaşlarıma aklanmak için. O yüzden inat etmeyin, sinirle hareket hiç etmeyin, gönderin cihazı paranızı alın.
Kimse kimseyi karalamasın, birşey ispat etmesin, laf sokup gitmesin ne siz nede hasan arkadaş.
Tatlıya bağlayın son anlaştığınız şekilde olay bitsin gitsin.
Ben kimseye dolandırıcı demedim kelimesini dahi ağzıma almadım asla. Ve sürekli derdimin cihazla alakalı olmadığını üstteki yanıtlarda belirttim. Derdim satıcının ters üslubu ve engelleyip kaçması.

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Engelleme birşeyi değiştirmez, SATICI kargo bilgilerini ve telefon numarasını verdikten sonra ALICI bu bilgiler ışığında telefonu kargolayıp SATICI ürünü geri alır ve para iadesi yapmaz , engeller, üstünü örter ise bu dolandırıcılık kapsamına girer. Fakat ben bu konuda dolandırıcılık göremiyorum.
dolandırıcılık kısmında haklısınız ama kendinizi bu durumda düşünün. ben bu sene ilk defa garantisiz bi telefon aldım ve semers ile turan gsm dışındakilere güvenemedim. Bu işi yapan hatta bi kaç yıldır yapanda epey satıcı varmış fakat benim gibi ilk defa alan birisi için konuşmak gerekirse; alacağım deyip engelleyen birine güvenipte telefonu yollayamam :D çünkü aldığım ürün kayıtsız yasal değil takibini yapmakta sıkıntı ha burada en büyük sıkıntıyı satan kişi yaşar ama neyse :)

alan müşteri agresif olabilir tavırları vs.. bende kamu çalışanıyım yeri geliyor günde 20-30 kişiyle muhattap olmama rağmen hep daha fazla alttan alan kişi oluyordum. diğer türlü olsa evin yolunu bulamazsın kavga etmekten :) satan arkadaş çabuk tepki göstermiş...

Son düzenleme:

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
Hangi mesajımda dolandırıcı dediğimi gördünüz ya da itham ettiğimi? Lütfen cevap olarak yazdıklarımı okuyun problemim ve bu konuyu paylaşma sebebim satıcının üslubu ve engellemesi. Ve ayrıca size engel atan birine cihazı iade ettiniz sonra bu adama hangi şekilde ulaşıp para iadenizi alacaksınız? Kaldı ki engellememiş olsa ben kendim diyorum zaten cihaz elinize ulaştıktan sonra para iadesini yaparsınız diye. Ekran görüntülerini okursanız

dolandırıcılık kısmında haklısınız ama kendinizi bu durumda düşünün. ben bu sene ilk defa garantisiz bi telefon aldım ve semers ile turan gsm dışındakilere güvenemedim. Bu işi yapan hatta bi kaç yıldır yapanda epey satıcı varmış fakat benim gibi ilk defa alan birisi için konuşmak gerekirse; alacağım deyip engelleyen birine güvenipte telefonu yollayamam :D çünkü aldığım ürün kayıtsız yasal değil takibini yapmakta sıkıntı ha burada en büyük sıkıntıyı satan kişi yaşar ama neyse :)

alan müşteri agresif olabilir tavırları vs.. bende kamu çalışanıyım yeri geliyor günde 30-40 kişiyle muhattap olmama rağmen hep daha fazla alttan alan kişi oluyordum. diğer türlü olsa evin yolunu bulamazsın kavga etmekten :) satan arkadaş çabuk tepki göstermiş... Gerçi alıcıda esnafmış nasıl esnafsa oda baya agresif |(
Ben mi agresfim :( ilk mesajdaki ekran görüntülerini lütfen birkez daha okuyun

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129

alan müşteri agresif olabilir tavırları vs.. bende kamu çalışanıyım yeri geliyor günde 20-30 kişiyle muhattap olmama rağmen hep daha fazla alttan alan kişi oluyordum. diğer türlü olsa evin yolunu bulamazsın kavga etmekten :) satan arkadaş çabuk tepki göstermiş... Gerçi alıcıda esnafmış nasıl esnafsa oda baya agresif |(
Böyle bir ürünü alırken risk alabiliyorsanız, bir sıkıntı çıktığında geri gönderirken de risk alabilmelisiniz.

aristokratris

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Mi A2
Konular
6
İki tarafda buraydayken ve kendilerini ifade edebiliyorken yazışıp bir mutabakata varabilirler. Satıcının bir şekilde konuya cevap verip cihazı iade alıcam yada sorununuzu şu gün şu saatte çözücem diyip konuyu tatlıya bağlayabilir. (Şahsi fikrim hiç kimseyi bağlamaz)

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
Tekrar yazıyorum derdim kesinlikle IMEI olmaktan çıkmış durumda üç kuruşluk şey umrumda zaten olamaz. Problemimiz satıcının kaale almayan baştan savan üslubu, karşısındakine saygısız davranışları ve engelleyerek kaçması eğer yaptığı bu davranıştan dolayı burada herkesin okuyacağı şekilde özür dilerse ben sineye çekeceğim. Aksi durumda tüm gruplardaki tüm yazışmalar, konuşmalar, mesajlar elimde ve bu yüzden basım dik alnım ak. Gidebildiği yere kadar götüreceğim.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Bu yorum fazla ağır olmuş, insanları zan altında bırakmak doğru değil hocam. Hani hukuki tarafını geçtim, insani olarakta doğru değil. Konuyu açan arkadaşa destek verebilirsiniz sorun değil, fakat böyle ölümüne savunmak, dolandırıcı ilan etmek ve tanıdmadığınız birisi için ne idüğü belirsiz sıfatını kullanmak doğru değil. İnsani olarak vicdan sahibi birinin böyle ithamlarda bulunmaması gerekir.
Evet yorumum belki biraz ağır kaçmış olabilir. Lakin yazdıklarımı doğru okursanız kimseyi dolandırıcılıkla itham etmediğimi görürsünüz. Birisi dolandırıldığını iddia ediyor ve ben forumda tanınmış güvenilir satıcılar varken iddia sahibinin dolandırıldığını iddia ettiği insanlara güvenmesinin akıl karı olmadığını söylüyorum. Yani sizin iddia ettiğiniz gibi konuyu açan arkadaşa akılsızlık yapmışsın diyerek destek falan olmuyorum. Aslına bakarsanız düştüğü durumu hakkettiği de söylenebilir.
Ne idüğü belirsiz tanımı ise hakaret içermez. Yerini, yurdunu yada soyunu sopunu bilmediğiniz insanlar için kullanılan bir halk tabiridir. Bunu alıcı olan taraf için de kullanabilirim çünkü ne onu ne satıcıyı ne de sizi tanırım. Sadece toplumda ahlak çöküntüsüne uğramış ve kolay para kazanma sevdası içinde olan bir takım dejenere insanlara vurgu yapmak istedim. Dolayısıyla tanımadığım insanlara hakaret etmek tarzım değildir, aldığım eğitim ve terbiye kurallarına da aykırı.
İsmi zikredilen arkadaşı belki tanıyor olabilirsiniz. Lakin yanlış bir ifade kullandığımı düşündüğünüz için beni ikaz etmek maksadıyla yapmış olduğunuz bir yorumda aynı yanlışa düştüğünüzü görüyorum.
Lütfen bir yazıyı okurken peşin hükümden uzak ve doğru anlayarak okuyun.
Saygılarımla... İyi forumlar....

Son düzenleme:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Ben mi agresfim :( ilk mesajdaki ekran görüntülerini lütfen birkez daha okuyun
editledim tekrar baktım. konuda br kaç mesajı okurken karışmış aklım :D satıcı tutumunun devamı üzerine yazmışsınız

Böyle bir ürünü alırken risk alabiliyorsanız, bir sıkıntı çıktığında geri gönderirken de risk alabilmelisiniz.
tam olarak olmasada bu biraz şey gibi "beğenmiyorsan arabistana/avrupaya git :)" ortada anormal bi durum var daha önce bu işi yapıyor olan az çok ismi duyulmuş birinden alıyorsunuz ama konuşma sonu engelleniyorsunuz. Valla satan kişi kusura bakmasında kim olsa elindeki ürünü gönderip telefonsuz kalmak istemez gitmesi paranın geri gelmesi vs... zamandan çalan şeyler. doğal olarak imei tamirinin yapılması için zorlar

edit: buda benim açtığım konu. telefonu abim kullanıyor 1 aydır yok telefon. ben hakeme verelim gelince diyorum yok onla mı uraşcam göndersinler kurtulayım diyor oda. şuan elindeki telefon sadece whatsapp kaldırabildiği için perişan oda :) (xperia ray kullanıyor geçici) umarım yukarıdaki son cümlede anlatmak istediğim anlaşılmıştır.

Diğer - Garantili Cihaz Ücretli Tamirde 20 Günü Geçti

dip: bu arada konuyu okumadım satan arkadaş yazdı ise engelleme işini yalanlıyorsa veya ss leri kusura bakmayın :D doğru kabul ederek yazdım mesajlarımı o yüzden dahada yazmayacağım konuya boş bulunup içeri daldım :)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt