Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Zeki58462

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
zeki
Cihazım
xiaomı
Konular
2
Mi a1 kullanıyorum kesinllikle öneririm pişman olmicağına eminim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:

ayesey67

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsa
Cihazım
mi 6
Konular
2
merhaba bir şey sormak istiyorum. Babama telefon alacağız. Bataryası iyi olan 1000 tl altında olan xiaomi lerden hangisini almamızı önerirsiniz?

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
redmi 5 redmi 5 plus redmi note 4 bunlardan birini secin derim

bu seveneklerin dısında moto g5 de alabilirsiniz hata ben direk onu öneririm.

babama 6 ay önce vestel 5580 almısım sırf 8 çekirdek ve 3gb ram vr diye malzeme kalitesi dandik ama 650 liraya gayet uygundu bes para etmicek cihaza kasası az saglam diye 1000 lira vermek istemedim ozaman için bu cihaz olsaydı ben tereddütsüz bunu alırdım babama.

önerme sebebimide yazayım saf android ve htasız yazılıma sahip olması diyelim. yukarıdaki cihazlar daha iyi ancak babanıza alacaksınız ve en ufak yazılımsal sııntıda yada yazılımda kasma olsa çin malı telefon aldırdın dyecek ancak motorolada her nekadar amerikan firması olsada lenovoya satıldıkdan snra oda çin malı :) bu cihaza çpk güncelleme gelmez ama gelen güncellemedede en ufak hata olmaz. xiaomide çok nadirende olsa hata oluyor mesela müzmin mi 5s cilerden biriside benim eşim kullanıyor hep hata hep hata mi6 aldım sırf hataları yüzünden mix 2 ye geçtim. ama hatalı yanıda olsa memnundum hatasız romlarıda vardı ancka kurmak işime gelmedi :D

Son düzenleme:
Oyla:

ayesey67

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsa
Cihazım
mi 6
Konular
2
redmi 5 redmi 5 plus redmi note 4 bunlardan birini secin derim

bu seveneklerin dısında moto g5 de alabilirsiniz hata ben direk onu öneririm.

babama 6 ay önce vestel 5580 almısım sırf 8 çekirdek ve 3gb ram vr diye malzeme kalitesi dandik ama 650 liraya gayet uygundu bes para etmicek cihaza kasası az saglam diye 1000 lira vermek istemedim ozaman için bu cihaz olsaydı ben tereddütsüz bunu alırdım babama.

önerme sebebimide yazayım saf android ve htasız yazılıma sahip olması diyelim. yukarıdaki cihazlar daha iyi ancak babanıza alacaksınız ve en ufak yazılımsal sııntıda yada yazılımda kasma olsa çin malı telefon aldırdın dyecek ancak motorolada her nekadar amerikan firması olsada lenovoya satıldıkdan snra oda çin malı :) bu cihaza çpk güncelleme gelmez ama gelen güncellemedede en ufak hata olmaz. xiaomide çok nadirende olsa hata oluyor mesela müzmin mi 5s cilerden biriside benim eşim kullanıyor hep hata hep hata mi6 aldım sırf hataları yüzünden mix 2 ye geçtim. ama hatalı yanıda olsa memnundum hatasız romlarıda vardı ancka kurmak işime gelmedi :D
çok teşekkürler yardımınız için :)

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
çok teşekkürler yardımınız için :)

dedigim gibi eger yazilimsal bir sorun olursa ugrasir hallederim dersen yukaridaki xiaomilerden birini kesin al ama yok donanim az dusuk olsun ama globale yillar once acilmis saglam bir marka olsun dersen moto g5 daha iyidir g5s modeli var birde 1000 lira civari bi fiyati var ama son zamanlarda piyasada yok o model pek getirmediler turkiyeye

Oyla:

Ramazan03

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ramazan
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
0
Hocam seçenekler arasında yok ama eğer bekleyebilecek isen mi6x i öneririm fiyatı: 260$ özellikleri: sd 660 yonga seti ve ona eşlik eden 4gb ram tasarımı: inceligi su an çok aklımda değil ama oldukça ince şık, ve Xiaomi nin en iddialı kamerasına sahip olmasıyla meşhur bir cihaz seceneklerdeki diğer cihazlar ile kıyas bile tutulamaz özelliklere sahip tabikide karar sizin
İyi forumlar tüm Mi kullanıcılarına

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Hocam seçenekler arasında yok ama eğer bekleyebilecek isen mi6x i öneririm fiyatı: 260$ özellikleri: sd 660 yonga seti ve ona eşlik eden 4gb ram tasarımı: inceligi su an çok aklımda değil ama oldukça ince şık, ve Xiaomi nin en iddialı kamerasına sahip olmasıyla meşhur bir cihaz seceneklerdeki diğer cihazlar ile kıyas bile tutulamaz özelliklere sahip tabikide karar sizin
İyi forumlar tüm Mi kullanıcılarına
Mi 6x sadece çinde satılacak ve resmi olarak global rom olmayacak. Custom rom kullanılmadan Türkçe kullanma şansı yok

Oyla:
Üst Alt