Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Hocam seçenekler arasında yok ama eğer bekleyebilecek isen mi6x i öneririm fiyatı: 260$ özellikleri: sd 660 yonga seti ve ona eşlik eden 4gb ram tasarımı: inceligi su an çok aklımda değil ama oldukça ince şık, ve Xiaomi nin en iddialı kamerasına sahip olmasıyla meşhur bir cihaz seceneklerdeki diğer cihazlar ile kıyas bile tutulamaz özelliklere sahip tabikide karar sizin
İyi forumlar tüm Mi kullanıcılarına
çok geç :) redmi 5 plus aldım bile. ama çok yoğun bir döneme denk geldi. sağını solunu pek kurcalayamadım. ama GPS hassasiyeti iyi gibi :D

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
çok geç :) redmi 5 plus aldım bile. ama çok yoğun bir döneme denk geldi. sağını solunu pek kurcalayamadım. ama GPS hassasiyeti iyi gibi :D
Sizi pişman etmeyecek bir telefon aldınız merak etmeyin. Şimdiden hayırlı olsun :) Bir tane almıştım ailemden birine dün bir tane daha sipariş verdim. Fiyatını fazlasıyla hak ediyor :)

Oyla:

astegon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
astegon
Cihazım
S7
Konular
0
Konuyla alakası yok ama bu Global ne oluyor arkadaşlar? Global olunca ne avantajı oluyor?

"Siyah renk global altın rengi global değil" ne demek?

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Konuyla alakası yok ama bu Global ne oluyor arkadaşlar? Global olunca ne avantajı oluyor?

Global yani evrensel her ülkeye her kesime hitap eden,etmeye çalışan

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1

REDMİ5 PLUS için; kutusunu üzerinde global rom yazıyorsa hem yazılımsal hem de donanımsal olarak far var. global değilse çin için hazırlanan yazılımla gelir ya da satıcı kendisi sonradan global yazılımı yükler. aryıca global olmayan cihazlarda ban 20 (800 mhz) desteği yoktur. bu da turkcell harici operatörlerde 4,5 yi kullanamayacağınzı anlamına gelir. Kutunun dışında global rom etiketi varsa bu cihazlarda bu sorunu yaşamazsınız.

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
REDMİ5 PLUS için; kutusunu üzerinde global rom yazıyorsa hem yazılımsal hem de donanımsal olarak far var. global değilse çin için hazırlanan yazılımla gelir ya da satıcı kendisi sonradan global yazılımı yükler. aryıca global olmayan cihazlarda ban 20 (800 mhz) desteği yoktur. bu da turkcell harici operatörlerde 4,5 yi kullanamayacağınzı anlamına gelir. Kutunun dışında global rom etiketi varsa bu cihazlarda bu sorunu yaşamazsınız.
Band 20 hakkında söyledikleriniz eksik.
Türk Telekom'da band 20 üzerinden 4.5 G kullanmıyor. Sadece Vodafone kullanıyordu o da son aylarda band 20'den çıkmaya başladı. Yani band 20 artık bir öneme sahip değil. Olmaması fark etmez.
O yüzden ha china versiyon ha global versiyon tek farkları yazılım.
Tabi bazı telefonlarda artık versiyona göre donanımaal farklarda oluşturulmaya başlandı.(örn: note 5 Pro china versiyonda f1.9 açıklığa sahip globalde f2.2 açıklığa sahi gibi)
Cihazda donanımsal olarak fark oluşturmamışlarsa yazılımsal olarak artık pek fark etmiyor

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Benim Global dan anladığım Band 20 desteğinin olmasi hocam. Band 20 desteği yoksa boşuna Global demesinler.
Band 20 artık bir gereksinim değil hocam. Çünkü sadece vodafone kullanıyordu o da artık kullanmamaya başladı.

Oyla:
Üst Alt