Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
evet hocam dün navigasyon olarak kullandım birde iphone 8 den aynı anda yan yana acıp araçla bir noktaya gittik ikisi arasında hiçbir fark yoktu
süper test olmuşYes~~
[doublepost=1524137332,1524135031][/doublepost]A1 genel olarak kamerasıyla öne çıkarılıyor. kullanmayanlar bile kamerası daha iyi diyor niyeyse. Bu arada redmi note4 de tercih edilebilir gibi...Yani en azından kötü değil. ama android 6.0 la geliyor.

Son düzenleme:
Oyla:

ZAG

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Günkut
Cihazım
mi a1
Konular
3
süper test olmuşYes~~
[doublepost=1524137332,1524135031][/doublepost]A1 genel olarak kamerasıyla öne çıkarılıyor. kullanmayanlar bile kamerası daha iyi diyor niyeyse. Bu arada redmi note4 de tercih edilebilir gibi...Yani en azından kötü değil. ama android 6.0 la geliyor.

A1 arka kamerası çift kamera olması ve boke efekti olması sebebiyle ön plana çıkıyor yalnız özellikle ön kamerasında düşük ışıkta çekim çok iyi değil ama tabi bu paraya olabilecek en iyi telefon ve kamera

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
A1 arka kamerası çift kamera olması ve boke efekti olması sebebiyle ön plana çıkıyor yalnız özellikle ön kamerasında düşük ışıkta çekim çok iyi değil ama tabi bu paraya olabilecek en iyi telefon ve kamera

düşük ışıkta pek de iyi performans gösterememesine rağmen redmi 4X, redmi note4, redmi5 plus ve redmi a5'ten daha iyi bir kamerası var yani. Bu telefonların fotoğraf çekimlerini kıyaslayabilen var mı bilmiyorum. ama genel kanı bu. Yani parasına göre en iyi xiaomi.

Oyla:

ali.ozd

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
7
neden bu kanıya vardınız?
[doublepost=1524126503,1524126381][/doublepost]
hocam modeli kullanan birisin. olarak sana sorayım;

- GPS hassasiyeti ne durumda?

- gorilla glass var mı?

- Ahize sesinde sorun var mı?

- Çeşitli ortamlarda ve düşük ışıkta fotoğraf ve video kalites nasıl (2000-4000 TL arasında değişen telefonlara yakın performans beklemiyorum)
[doublepost=1524126694][/doublepost]

sanırım redmi 5 plus da da aynı batarya ve işlemci var. bu nedenle şarj sorunu yaşanmaz.
GPS hassasiyeti derken neyi kastettiğinizi anlamadım.
Telefonda Gorilla Glass yok.
Ahize sesinde hiçbir sorun yok gayet iyi çalışıyor.
Arka kamera düşük ısıkta orta seviyede fotoğraf çekiyor ama ön kamera düşük ışıkta biraz düşük diyebilirim.

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
GPS hassasiyeti derken neyi kastettiğinizi anlamadım.
Telefonda Gorilla Glass yok.
Ahize sesinde hiçbir sorun yok gayet iyi çalışıyor.
Arka kamera düşük ısıkta orta seviyede fotoğraf çekiyor ama ön kamera düşük ışıkta biraz düşük diyebilirim.

Bazı modellerde GPS bulunduğunuz yeri doğru göstermeyebiliyormuş. bu da trafikte navigasyon kullanırken sorun olur haliyle. Başka bir konu da; konum atma. Örneğin Karşıyaka girnedeyim. ama telefonun aldığı konum medical park hastanesini gösteriyor (Bilenler bilir buraları). Bu da adamı yanlış bir yere gönderiyor haliyle. GPS in sürekli kopması, gogle maps haricindeki navigasyon programlarında çalışmaması gibi sorunlar var. evet amiral gemisi almıyoruz. ama bunlar önemli. o açıdan soruyorum. teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
[doublepost=1524214926,1524206399][/doublepost]Redmi5 plusda hızlı şarj yok sanırım. ne kadar sürede şarj oluyor acaba?
[doublepost=1524216416][/doublepost]redmi 5 plusda video çekimlerinde sesin boğuk y ada cızırtılı çıktığını yazanlar var. bu sorun düzeldi mi acaba? kullanan arkadaşlarda durum nedir?

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Bazı modellerde GPS bulunduğunuz yeri doğru göstermeyebiliyormuş. bu da trafikte navigasyon kullanırken sorun olur haliyle. Başka bir konu da; konum atma. Örneğin Karşıyaka girnedeyim. ama telefonun aldığı konum medical park hastanesini gösteriyor (Bilenler bilir buraları). Bu da adamı yanlış bir yere gönderiyor haliyle. GPS in sürekli kopması, gogle maps haricindeki navigasyon programlarında çalışmaması gibi sorunlar var. evet amiral gemisi almıyoruz. ama bunlar önemli. o açıdan soruyorum. teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
[doublepost=1524214926,1524206399][/doublepost]Redmi5 plusda hızlı şarj yok sanırım. ne kadar sürede şarj oluyor acaba?
[doublepost=1524216416][/doublepost]redmi 5 plusda video çekimlerinde sesin boğuk y ada cızırtılı çıktığını yazanlar var. bu sorun düzeldi mi acaba? kullanan arkadaşlarda durum nedir?

bazı modellerde değil tüm cep telefonlarında gps bulundugun yeri dogru göstermez o bazı diyen arkadas kim...
şuan cep telefonlarında kullanılan gps çipleri 5-10 metre yakınlıga kadar gösteriyor bu tutup note 8de alsan aynı mi note 4 alsanda aynı iphone x alsanda aynı hepsinin kullandıgı temel aynı.
o yüzden şu gps konusundan cıkman daha mantıklı olur. şuan her türlü çıkan cep telefonu belki alt seviye cihazlar hariç neredeyse tamamı navigasyon cihazlarıyla aynı kaliteye sahip hatta daha iyiler. kullandıgın navigasyo programına özgü durumlar hariç.

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
bazı modellerde değil tüm cep telefonlarında gps bulundugun yeri dogru göstermez o bazı diyen arkadas kim...
şuan cep telefonlarında kullanılan gps çipleri 5-10 metre yakınlıga kadar gösteriyor bu tutup note 8de alsan aynı mi note 4 alsanda aynı iphone x alsanda aynı hepsinin kullandıgı temel aynı.
o yüzden şu gps konusundan cıkman daha mantıklı olur. şuan her türlü çıkan cep telefonu belki alt seviye cihazlar hariç neredeyse tamamı navigasyon cihazlarıyla aynı kaliteye sahip hatta daha iyiler. kullandıgın navigasyo programına özgü durumlar hariç.

"bazı cihazlarda diyen arkadaş" benim :) eğer sapma 5-10 metre ise kabul edilebilir tabi. daha önce bahsettiğim konum atma örneğini bizzat ben yaşadım mesela.
[doublepost=1524221913,1524220011][/doublepost]redmi 5 plus için donanimhaber'de şöyle söylenmiş: "arkadaşlar geçen hafta siburada'dan mavi rengini alarak bende aranıza katıldım. Telefonun sağlamlığını test ederken hafif çapraz esnettiğimde yarım santimetre kadar çok kolay yamuldu. Kasa yamulması yaşayan oldumu hiç, yoksa bu bir üretim hatasımıdır?". Eğer bu doğruysa bu telefonu cepte taşımak büyük risk.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
aluminyum kasalı bütün cihazlar esneyebilir üretim hatası değildir esme istemezsen çelik kasalı bi cihaz alman gerekir

gps konusunda eğer x cihazı aynı bölgede çekim sıkıntısı yaşıyorsa aynı sorunu diğer cihazda yaşar eğer sorun yaşadıgın cihaz çok eski ve alt seviye bi telefonsa oda gayet normaldir aksi paranoyaya girer hepsinde aynı çipset kullanılıyor zaten.

günümüz cihazlarında kullanılan gps çipleride zaten 5-10 metrelik sapma gösterir ama bu anlık değildir uydudan aldığın veriyi işleyen telefonun işlemcisi o işlemci yüzünden geç tepki verirse sende anlık o konumu paylaşırsan yanlış konum paylaşırsın tabiki

gps sinyalini alır işlemci sinyali işler senin karşına çıkarır burada işlemcin nekadar iyiyse aldıgın sinyali okadar çabuk işler okadar dogrulukla verir sana buradaki sorun gps den degil cihazın işlemcisinden kaynaklı yoksa aynı sinyali alıp aynı sinyali işliyor sonuçta ama senin cihazının işlemcisi yavaş işliyorsa burada sorunu gps e bulamazsın değilmi :)

yetersiz bellek yetersiz işlem gücü gibi sorunlar herşey için sıkıntı yaşatır birtek gps değil yani o yüzden donanım önemli ama siz orta seviye donanım alıp üst seviye performans beklentisine giriyorsunuz bu yanlış olur bugün aldıgın orta seviye cihazı kaç sene kullancıcaksın dogru sorun bu olmalı bu cihaz beni kaç sene taşır olmalı. şuan için sorun yaşamazsın ama 2 sene max sorun yaşamaya başlarsın

neden dolayı sorun yaşicaksın ben sana hemen özetleyeyim

şuan senin cihazın 100 k lık bir işlem gücü üretsin
şuan kullanacağın uygulamalar ise 30 k güç tüketsin işlemci ihtiyacı ram ihtiyacı vs hepsini aynı şartlarda yazıyorum

yarın kullanacagın uygulamalar daha yüksek işlem gücüistemeye devam edicek yok hd görüntüydü yok full hd destegiydi yok 4 k görüntü destegiydi yok o motoruydu yok bu motoruydu derken bi bakmıssın facebook bile kasıyor niye kasıyor hemen onuda yazayım

cihazın halen 100k güç uretiyorr belki çipsetin yorulmasını dirençlerin eskimesini hesaba katarsak artık 95 k güç üretebiliyor diyelim
ama kullandıgın uygulamalar artık 80 k güç isticek ee bu sefer nolacak senin cihazın artık kasıcak gps sinyallerini daha yavaş işler hale gelecek ondan sonra başlican bu telefon öldü bu telefon şöyle kötü böyle kötü gps de konumumu dogru göstermiyor vs demeye başlicaksın

bu her cihaz için böyle ama 3 sene ama 5 sene sonra kaçınılmaz son böyle olacaktır sebebide teknoloji ilerlemesi adı altında düdüklenmemiz :)

sanırım bütün sorularının cevabı bu olur şuan ihtiyacın ne yarın neye ihtyiac duyacaksın bunu hesap ederek cihaz almanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
aluminyum kasalı bütün cihazlar esneyebilir üretim hatası değildir esme istemezsen çelik kasalı bi cihaz alman gerekir

gps konusunda eğer x cihazı aynı bölgede çekim sıkıntısı yaşıyorsa aynı sorunu diğer cihazda yaşar eğer sorun yaşadıgın cihaz çok eski ve alt seviye bi telefonsa oda gayet normaldir aksi paranoyaya girer hepsinde aynı çipset kullanılıyor zaten.

günümüz cihazlarında kullanılan gps çipleride zaten 5-10 metrelik sapma gösterir ama bu anlık değildir uydudan aldığın veriyi işleyen telefonun işlemcisi o işlemci yüzünden geç tepki verirse sende anlık o konumu paylaşırsan yanlış konum paylaşırsın tabiki

gps sinyalini alır işlemci sinyali işler senin karşına çıkarır burada işlemcin nekadar iyiyse aldıgın sinyali okadar çabuk işler okadar dogrulukla verir sana buradaki sorun gps den degil cihazın işlemcisinden kaynaklı yoksa aynı sinyali alıp aynı sinyali işliyor sonuçta ama senin cihazının işlemcisi yavaş işliyorsa burada sorunu gps e bulamazsın değilmi :)

yetersiz bellek yetersiz işlem gücü gibi sorunlar herşey için sıkıntı yaşatır birtek gps değil yani o yüzden donanım önemli ama siz orta seviye donanım alıp üst seviye performans beklentisine giriyorsunuz bu yanlış olur bugün aldıgın orta seviye cihazı kaç sene kullancıcaksın dogru sorun bu olmalı bu cihaz beni kaç sene taşır olmalı. şuan için sorun yaşamazsın ama 2 sene max sorun yaşamaya başlarsın

neden dolayı sorun yaşicaksın ben sana hemen özetleyeyim

şuan senin cihazın 100 k lık bir işlem gücü üretsin
şuan kullanacağın uygulamalar ise 30 k güç tüketsin işlemci ihtiyacı ram ihtiyacı vs hepsini aynı şartlarda yazıyorum

yarın kullanacagın uygulamalar daha yüksek işlem gücüistemeye devam edicek yok hd görüntüydü yok full hd destegiydi yok 4 k görüntü destegiydi yok o motoruydu yok bu motoruydu derken bi bakmıssın facebook bile kasıyor niye kasıyor hemen onuda yazayım

cihazın halen 100k güç uretiyorr belki çipsetin yorulmasını dirençlerin eskimesini hesaba katarsak artık 95 k güç üretebiliyor diyelim
ama kullandıgın uygulamalar artık 80 k güç isticek ee bu sefer nolacak senin cihazın artık kasıcak gps sinyallerini daha yavaş işler hale gelecek ondan sonra başlican bu telefon öldü bu telefon şöyle kötü böyle kötü gps de konumumu dogru göstermiyor vs demeye başlicaksın

bu her cihaz için böyle ama 3 sene ama 5 sene sonra kaçınılmaz son böyle olacaktır sebebide teknoloji ilerlemesi adı altında düdüklenmemiz :)

sanırım bütün sorularının cevabı bu olur şuan ihtiyacın ne yarın neye ihtyiac duyacaksın bunu hesap ederek cihaz almanı tavsiye ederim.

Kasayla ilgili tereddütüm cepte taşıma nedeniyle kasada deformasyon olma ihtimalidir. Bazı marka modellerde bunu yaşadığını yazanlar var internette.

Bu arada; önceki mesajlarımda verdiğim "konum atıp, yanlış yere yönlendirme" olay araçla hareketli giderken değil, sabti beklerken yaşandı.

Evet telefon ihtiyaçlara göre seçilir ve evet telefondan parasına göre bir şeyler beklemek lazım. Ama bu mümkün olanın en iyisini almaya çalışmamızı engellemez. Hem biz neden Xİaomi alıyoruz vey almayı düşünüyoruz? Teknoloji, sağlamlık gibi bir üstünlüğü mü var diğer markalara? sadece daha ucuza daha üst seviye donanım sağlıyor.

Yani redmi 5 plus'ı araştırıyorum ama niye? Çünkü bu donanımı piyasadaki hakim markalarda almak istesem, 1500 TL den aşağı olmaz herhalde. Ama ben 950 TL'ye almaya çalışıyorum aynı donanımı. Bana "bu paraya neyi soruyorsun hemşerim. bulduğunu al " anlamına gelebilecek cümleler kuranlar oldu. İyi de bir sürü eksiği olacaksa ya da temel beklentilerimi karşılamayacaksa neden alayım ki ben bunu?

Hepimizin peşinde koştuğu şey ucuz etin yahnisidir. Xiaomiyi daha pahalı telefonlardaki donanımı daha ucuza almak için istiyoruz. Ama daha pahalı telefonlardaki (aynı donanıma sahip olanlar) özellikleri bulamayacaksak ne anlamı var? Onun için ne aldığımdan emin olmak istiyorum. Belki bu donanım seviyesindeki daha pahali telefonlarla aynı olmaz verecekleri. ama en azından yakın olsun.

Elbette teknoloji çabuk eskiyor. Ama redmi plus seviyesindeki bir telefon bozulmadığı sürece en az 2 sene güncel kalır. 3-4 sene de kullanılır. 2. seneden sonra yazılım güncellemesi ile ilgili sorunlar yaşanmaya başlayabilir. Ama bir süre idare eder. sonrasında rom atılır filan. Maximum olacağı bu yani.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
zaten bu gps le ilgili yazdigim durum hareketli veya hereketsiz fark etmicektir cihazin tepki suresi islemciylede alakali yukarida yazdigim gibi cip sinyali alir gerisi islemcinin isi :)
tabiki sorucaksin ama mesajlarinda en az 20 kere gps e takilip ayni seyi sormak mantikli degil sadece gerek duydugun baska sorular varsa onlari sor bence ama hep ayni sorular.domuyor yardim etmek isteyen nasil yardim etsin ki :)

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt