Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

superdestek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Bilgi İşlem Destek
Konular
16
Biri telefonun herşeyi çok iyi olsun derse amiral gemi almaktan başka seçeneği yoktur zaten. Ama bazı özellikleri önemli diğerleri normal olsada olur derse o zaman orta segmentte kendine göre telefon arar zaten :) arkadaşta ona göre hareket ediyor galiba :)

Aynen, bende mesela şuan telefon arayışı içindeyim, eşimin telefonu bozuldu, benim mi5s'i ona verip kendime yine Xiaomi marka telefon alacağım ama bütçem kısıtlı, 1000TL civarında. Yani birazda bütçeye ve ihtiyaca göre bakmak lazım. Benim neye ihtiyacım varsa, bi telefonda neyi çok sevdiğimden ziyade ihtiyacımı karşılayacak mı? yeterli olacakmı? benim için bu önemli şu durumda. Anlatabildim sanırım. Arkadaşda buna odaklı düşünüyor.

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Hocam senin ihtiyaçlarını redmi 5 plus karşılıyor. Al redmi 5 plusu birde google camera kur sonra telefonun güzelliğini gör
google plus kurdun mu hocam? bazı modellerde sorun oluyormuş (hoş google play şart değil tabi)

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Aynen, bende mesela şuan telefon arayışı içindeyim, eşimin telefonu bozuldu, benim mi5s'i ona verip kendime yine Xiaomi marka telefon alacağım ama bütçem kısıtlı, 1000TL civarında. Yani birazda bütçeye ve ihtiyaca göre bakmak lazım. Benim neye ihtiyacım varsa, bi telefonda neyi çok sevdiğimden ziyade ihtiyacımı karşılayacak mı? yeterli olacakmı? benim için bu önemli şu durumda. Anlatabildim sanırım. Arkadaşda buna odaklı düşünüyor.
Aynen dediğiniz gibi :) Arkadaşta bu şekilde düşünüyor :)

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
google plus kurdun mu hocam? bazı modellerde sorun oluyormuş (hoş google play şart değil tabi)
Gün geçtikçe daha iyi google cameralar çıkacaktır. Şuan telefon bende değil ama kurdum gayet iyi çalışıyor. Ayarlamalarını düzgün yapınca iyi çalıştı şuan fazlasıyla iş görüyor :) zamanla daha stabil çalışan google cameralar çıkacaktır. Bu daha ilk çıkan o yüzden hatalarının veya eksiklerinin olması doğal bence :)

Oyla:

inflames

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ediz
Cihazım
Mi Note3
Meslek
Profesyonel Ses-Işık Sistemleri
Konular
6
Bunlar Redmi Note4 Gece ve gündüz Çekimleri.
f 2.0 ile gayet iyi sonuçlar veriyor..

Ekli dosyalar

• IMG_20171217_191959.jpg
    IMG_20171217_191959.jpg
    7,1 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20171113_180011_HDR.jpg
    IMG_20171113_180011_HDR.jpg
    3,9 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20171101_111944_HDR.jpg
    IMG_20171101_111944_HDR.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 9
Oyla:

ZAG

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Günkut
Cihazım
mi a1
Konular
3
-bu yazılımsal eksiklikler o kadar etkili mi gerçekten?
-gorilla glass var mı?
-GPS hassasiyetini denedin mi?
- ahize sesi ve hat çekim gücünü merak ediyorum.
- değişik ışık ve ses sevileyelerinde fotoğraf ve video çekimini inceleyebildin mi?
[doublepost=1524127689,1524127599][/doublepost][doublepost=1524127599,1524127496][/doublepost]

düşük ışıkta da karşılaştırma yapabildin mi hocam?

-yazılımsal eksiklikler daha önce android kullanıyorsanız sizin için hiçbir eksik oluşturmaz beni etkiledi çünkü ben bu yazılımdaki ekstra uygulamalar sayesinde xiaomi telefonları sevmiş istemiştim. ama a1 aldım kullanıyorum ve asla pişman değilim
-gps hassasiyeti çok incelemedim ama sorunda yaşamıyorum
-ahize sesi yüksek genelde kısarak kullanmam gerekiyor
-foto konusuna gelince bu paraya alınabilecek cihazlara kıyasla gayet iyi ama genel olarak degerlendirirsek düşük ışıkta çekim çok iyi olmuyor ama gündüz ve yüksek ışıkta gayet güzel

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Hocam senin ihtiyaçlarını redmi 5 plus karşılıyor. Al redmi 5 plusu birde google camera kur sonra telefonun güzelliğini gör
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
-yazılımsal eksiklikler daha önce android kullanıyorsanız sizin için hiçbir eksik oluşturmaz beni etkiledi çünkü ben bu yazılımdaki ekstra uygulamalar sayesinde xiaomi telefonları sevmiş istemiştim. ama a1 aldım kullanıyorum ve asla pişman değilim
-gps hassasiyeti çok incelemedim ama sorunda yaşamıyorum
-ahize sesi yüksek genelde kısarak kullanmam gerekiyor
-foto konusuna gelince bu paraya alınabilecek cihazlara kıyasla gayet iyi ama genel olarak degerlendirirsek düşük ışıkta çekim çok iyi olmuyor ama gündüz ve yüksek ışıkta gayet güzel

navigasyon için kullandınız mı a1'i?

Oyla:

ZAG

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Günkut
Cihazım
mi a1
Konular
3

navigasyon için kullandınız mı a1'i?

evet hocam dün navigasyon olarak kullandım birde iphone 8 den aynı anda yan yana acıp araçla bir noktaya gittik ikisi arasında hiçbir fark yoktu

Oyla:

alican.ozturks

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
0
Kesinlikle redmi 5 plus 4-64 alın bakın keyfinize