Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

ZAG

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Günkut
Cihazım
mi a1
Konular
3
Redmi 5 plusun boyutu büyük değil. Çerçevesi ince. Yoksa 5.5 inç bir telefon ile yan yana koysan bir cm farkı ya var ya yok. Redmi note 4 ve redmi 5 plusu da aldım. Redmi note 4 pilde daha iyi Android 6.p ile değil Android 7.0 ile geliyor orada yanlışınız var. Redmi 5 plus ise Android 7.1 öle geliyor.
Hem batarya hem boyut hem Android sürümü hem kamera hemde tasarım olarak bu saydıklarınız arasında en ideali redmi 5 plus.
Alın google camerayı kurun rahat rahat her türlü ihtiyacınızı karşılar.
Tüm şartlarınızı göz önüne alırsak bu telefonlar arasında en ideali kesinlikle redmi 5 plus

Hocam bilmedigim icin soruyorum redmi 5 plus için neden google camera kurulumu gerekli ?

Oyla:

adibelli

Web Designer
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur A.
Cihazım
Mi9T PRO 128GB
Meslek
Web Designer
Konular
35
Hocam valla açıkcası benim elimde şuan mi5 var ben bu cihazı satıp redmi 5 plus almayı düşünüyorum,tasarım konusunda cezbetti beni.
Sadece şu Type-C ve NFC olmaması canımı sıktı gerçi hızlı şarj destekliyor, onun dışında öyle sık fotoğraf çeken biri değilim.Ses olarakta inceleme videolarından anladığım kadarıyla mükemmel bir ses deneyimi yaşamazsın ama kötü de değil.

Tercihini Redmi 5 Plus'tan yana kullanabilirsin bence.

Oyla:

SK7TR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezgin
Cihazım
Poco F5
Konular
4
Note 5 pro al genel olarak iyi bir cihaza benziyor gerçi inceleme performans testlerini falan tam göremedik ama iyiye benziyor.

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Hocam bilmedigim icin soruyorum redmi 5 plus için neden google camera kurulumu gerekli ?
Aslında illa gerekli diyemeyiz. Kurmadan kullananda çok kişi var. Google camera kamerayı çok daha iyi kullanmamıza yarıyor. Çünkü xiaominin kendi kamera uygulaması yazılımsal eksiklerden dolayı tam hakkını veremiyor donanımının. Aslında bu sorun hemen hemen tüm Xiaomi cihazlarda var. Google camera ile donanımsal olarak iyi olan kamerayı yazılımsal olarakta iyi kullanmamıza yardımcı oluyor yani :)

• Beğen
Tepkiler: ZAG
Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Hocam sana mi note 3 lazım
neden bu kanıya vardınız?
[doublepost=1524126503,1524126381][/doublepost]
Ben 1 hafta önce redmi 5 plus aldim ve aynı senin gibi büyük olduğu icin biraz tereddüt lerim vardı ama aldiktan sonra gördüm ki 5.5 telefonla aynı ebatta bunun nedeni çerçevelerinin kısa olması. Bence hic dusunmeden redmi 5 plus al derim.
hocam modeli kullanan birisin. olarak sana sorayım;

- GPS hassasiyeti ne durumda?

- gorilla glass var mı?

- Ahize sesinde sorun var mı?

- Çeşitli ortamlarda ve düşük ışıkta fotoğraf ve video kalites nasıl (2000-4000 TL arasında değişen telefonlara yakın performans beklemiyorum)
[doublepost=1524126694][/doublepost]
Redmi Note 4 32 ve 64 Gb,
Redmi 4x 32 Gb ve Halihazırda Mi5 Kullanıyorum.

Batarya ve Malzeme Kalitesi olarak 4x ve Rn4 Çok iyi, Batarya Performans Sd625 ve 4000Mha ile birleştiğinde efsane oluyor.
Benim gibi oyun ile işi olmayan biriysen işlemci üzmez sanırım.
Bende 5.2" üzeri telefonlara yazın tahammül edemiyorum büyüklüklerinden dolayı. Redmi 5plus ekran kasa oranı olarak ilgili çekti ama 155mm büyüklük özellikle yazın hiçbir cepte durmaz, hele hele kumaş pantolon tam kaos. Bende bu yüzden Mi5 deniyorum şu aralar :)

sanırım redmi 5 plus da da aynı batarya ve işlemci var. bu nedenle şarj sorunu yaşanmaz.

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
neden bu kanıya vardınız?
[doublepost=1524126503,1524126381][/doublepost]
hocam modeli kullanan birisin. olarak sana sorayım;

- GPS hassasiyeti ne durumda?

- gorilla glass var mı?

- Ahize sesinde sorun var mı?

- Çeşitli ortamlarda ve düşük ışıkta fotoğraf ve video kalites nasıl (2000-4000 TL arasında değişen telefonlara yakın performans beklemiyorum)

Redmi 5 plus için:
-GPS hassasiyeti iyi durumda
- Gorilla glass kullanılmış ama hangisi olduğu belirtilmemişti
-Ahize sesi bayağı yüksek. Bazen kısmak zorunda kalıyorsunuz :)
- Arka kamerası yeterli ışıkta çok canlı çekiyor ön kamerasıda fena değil. Ama kendi uygulaması yazılımdan dolayı donanımsal olarak sunulan kameranın hakkını vermiyor.(bu sorun her Xiaomide var neredeyse) Ama google camera kurup kamerayı kullanırsanız mükemmel şeyler çıkıyor. Zifiri karanlıkta bile mükemmel selfie sonuçları almıştım. Kamara konusunda bi google camera ile 2000 tl civarı satılan telefon kamerası kalitesine geldiğini söyleyebilirim :)

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Redmi Note 4 'ü neden elediniz anlayamadım? ilk gelen android sürümüne bakmayın siz, 8.0 oreo destekleyen cihazlar arasında yer alıyor. üstelik kamerası da 2.0 diyafram açıklığında. redmi 5 plus 2.2. bunu gözardı etmeyin.

NOT: Ayrıca Redmi 5 Plus Usb type-c olsa daha iyi olurdu. bilmiyorum kişisel görüşler farklıdır ama ben uzun olmasını sevmiyorum telefonun. 5.5" ideal büyüklük.

Yani Redmi Note 4 için oreo güncellemei mi gelecek ya da şu anda hangi sürümü kullanıyor?

Redmi Note 4'ün kamerası redmi 5 plustan daha mı iyi yani?
[doublepost=1524127024,1524126934][/doublepost]
Redmi 5 plus için:
-GPS hassasiyeti iyi durumda
- Gorilla glass kullanılmış ama hangisi olduğu belirtilmemişti
-Ahize sesi bayağı yüksek. Bazen kısmak zorunda kalıyorsunuz :)
- Arka kamerası yeterli ışıkta çok canlı çekiyor ön kamerasıda fena değil. Ama kendi uygulaması yazılımdan dolayı donanımsal olarak sunulan kameranın hakkını vermiyor.(bu sorun her Xiaomide var neredeyse) Ama google camera kurup kamerayı kullanırsanız mükemmel şeyler çıkıyor. Zifiri karanlıkta bile mükemmel selfie sonuçları almıştım. Kamara konusunda bi google camera ile 2000 tl civarı satılan telefon kamerası kalitesine geldiğini söyleyebilirim :)

google kamera kurunca yine otomatik odaklama ile sadece çekim tuşuna basıp mı çekiyorsunuz yoksa ekstra özellikler/ ayarlar kullanıp mı çekiyorsunuz?

GPS hassasiyetini nasıl denediniz?

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Redmi Note 4 'ü neden elediniz anlayamadım? ilk gelen android sürümüne bakmayın siz, 8.0 oreo destekleyen cihazlar arasında yer alıyor. üstelik kamerası da 2.0 diyafram açıklığında. redmi 5 plus 2.2. bunu gözardı etmeyin.

NOT: Ayrıca Redmi 5 Plus Usb type-c olsa daha iyi olurdu. bilmiyorum kişisel görüşler farklıdır ama ben uzun olmasını sevmiyorum telefonun. 5.5" ideal büyüklük.
Redmi note 4 ile Redmi 5 plusun kameralarını diyaframdan değilde hiç kendiniz bizzat deneyimleyip kontrol ettiniz mi? :)

Oyla:

superdestek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Bilgi İşlem Destek
Konular
16
Redmi note 4 ile Redmi 5 plusun kameralarını diyaframdan değilde hiç kendiniz bizzat deneyimleyip kontrol ettiniz mi? :)

Kendim bizzat kontrol etmedim, netdeki kullanan arkadaşların yorumları ve inceleme testlerinde görülüyor zaten ki, diyafram açıklığını biliyorsundur, 2.0 demek karanlık ortamlarda daha iyi çekim demek.

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Kamera detayına katılıyorum. RN4 f2.0 ile başarılı sonuçlar veriyor. Ayrıca son yıllarda kullandığım en sorunsuz cihaz diyebilirim. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi Mi5 almama rağmen halen acaba RN4 ile devam mı etsem diye bekliyorum 2,3 gün daha. :)

Kullanan birisi olarak:

-RN4'ün GPS hassasiyeti nasıl acaba?
-gorilla glass var mı?
-video çekimi nasıl?
-ahize sesi ne durumda

Bir de, neden değiştirdiniz RN4'ü?

Oyla:
Üst Alt