Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

inflames

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ediz
Cihazım
Mi Note3
Meslek
Profesyonel Ses-Işık Sistemleri
Konular
6
Redmi Note 4 32 ve 64 Gb,
Redmi 4x 32 Gb ve Halihazırda Mi5 Kullanıyorum.

Batarya ve Malzeme Kalitesi olarak 4x ve Rn4 Çok iyi, Batarya Performans Sd625 ve 4000Mha ile birleştiğinde efsane oluyor.
Benim gibi oyun ile işi olmayan biriysen işlemci üzmez sanırım.
Bende 5.2" üzeri telefonlara yazın tahammül edemiyorum büyüklüklerinden dolayı. Redmi 5plus ekran kasa oranı olarak ilgili çekti ama 155mm büyüklük özellikle yazın hiçbir cepte durmaz, hele hele kumaş pantolon tam kaos. Bende bu yüzden Mi5 deniyorum şu aralar :)

Oyla:

superdestek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Bilgi İşlem Destek
Konular
16
Redmi Note 4 'ü neden elediniz anlayamadım? ilk gelen android sürümüne bakmayın siz, 8.0 oreo destekleyen cihazlar arasında yer alıyor. üstelik kamerası da 2.0 diyafram açıklığında. redmi 5 plus 2.2. bunu gözardı etmeyin.

NOT: Ayrıca Redmi 5 Plus Usb type-c olsa daha iyi olurdu. bilmiyorum kişisel görüşler farklıdır ama ben uzun olmasını sevmiyorum telefonun. 5.5" ideal büyüklük.

Son düzenleme:
Oyla:

gendarme

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Naci
Cihazım
mi 5
Konular
0
Aralık altından beri 64 GB Redmi Note 4 kullanıyorum. And. 7.0 ile geldi. Genel olarak memnunum. Şu an imkan olsa Mi Note 3 alırdım.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

inflames

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ediz
Cihazım
Mi Note3
Meslek
Profesyonel Ses-Işık Sistemleri
Konular
6
Redmi Note 4 'ü neden elediniz anlayamadım? ilk gelen android sürümüne bakmayın siz, 8.0 oreo destekleyen cihazlar arasında yer alıyor. üstelik kamerası da 2.0 diyafram açıklığında. redmi 5 plus 2.2. bunu gözardı etmeyin.

NOT: Ayrıca Redmi 5 Plus Usb type-c olsa daha iyi olurdu. bilmiyorum kişisel görüşler farklıdır ama ben uzun olmasını sevmiyorum telefonun. 5.5" ideal büyüklük.

Kamera detayına katılıyorum. RN4 f2.0 ile başarılı sonuçlar veriyor. Ayrıca son yıllarda kullandığım en sorunsuz cihaz diyebilirim. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi Mi5 almama rağmen halen acaba RN4 ile devam mı etsem diye bekliyorum 2,3 gün daha. :)

Oyla:

ZAG

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Günkut
Cihazım
mi a1
Konular
3
Bir hafta önce A1 aldım hiç kafana takma çok rahat 1 günü çıkartıyor hatta şimdiye kadar yalnızca 1 sefer bir gün sürdü genelde 1.5 günü görüyorum.
İslemcisi ve hızı çok iyi verdiğim paranin her kuruşunu hakediyor.
Yalnız diğer mi lerden bir farkı var oda bu vizha yani A1 saf android olduğu için yani miui olmadığı için Xiaomi lerdeki pek çok ozellik şuan yok (ikinci alan, çift uygulama vs vs ) ben buna dikkat etmeden teknik özelliklerine bakarak aldim yazılıma hiç dikkat etmedim tek pişmanlığın bu cihazla ilgili onun disinda gayet iyi bir cihaz

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
hocam rn 4 dedigin cihazin donanim olarak kullanim omruyle mi5 in kullanim omru dogal olarak ayni olmayacakdir bunu hepimiz biliyoruz bu yuzden olabildigince guncel cihaz olmasi kullanim omru acisindan iyidir yarin bi bakmissin guncellemeyi kesmisler ha su var obur gingü digerine kesilir cok fark olmaz. bu dediklerim resmi romlari kullananlar icin gecerli suan ben oyle yapıyorum custom romla ugrasicak vaktim ona ayiricak zamanim yok. mesela 4 sene once lg g3 cihazimi guncellerken sorun yasadim orjinalini kurdum sim kilit girdi attim cekmeceye direk 1 hafta sonra gittim elden hemen yapilsin diye dogubanktaki bi telefoncuya bunun burda kalmasi lazim yok o dosyasi silinmis yok o olmus yok bu olmuş ayak bacak yapiyor bana sen ver onu bana ben 1 saatte evde kendim yaparim hizlica yapilsin zamanim yok diye geldim sizin karniniz tok ugrasmiyorsunuz dedim aldim gittim eve xda dan 1 saatte hallettim ama i bir saati kizmis olmasam telefoncuya hayatta ayirmazdim cunku o zaman yok:) boyle kisiler icin cihazin guncel olmasi onemli ha yok benim gani gani zamanim zar hergun ugrasirim brick edersem baska sorun olursa ucrasir cizerim diyenler icin zaten modelin bi biemi yok donanim yeterli olsun yeterlidir... seceneklerden onceki degerlendirilmesi gereken durum bu.

Oyla:

sessizkurgu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ekrem
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
11
Mi A1 in 3080 mah batarya ile gelmesi sizi aldatmasin saf android arayüzü ile batarya tüketimi gayet iyi değerlerde..Bir önceki telefonum LG xpower idi 4000 mah ile ve bu telefonun onun yanında batarya açısından fiyasko olacağını düşünmüştüm ama beni sasirtti

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Redmi 5 plusun boyutu büyük değil. Çerçevesi ince. Yoksa 5.5 inç bir telefon ile yan yana koysan bir cm farkı ya var ya yok. Redmi note 4 ve redmi 5 plusu da aldım. Redmi note 4 pilde daha iyi Android 6.p ile değil Android 7.0 ile geliyor orada yanlışınız var. Redmi 5 plus ise Android 7.1 öle geliyor.
Hem batarya hem boyut hem Android sürümü hem kamera hemde tasarım olarak bu saydıklarınız arasında en ideali redmi 5 plus.
Alın google camerayı kurun rahat rahat her türlü ihtiyacınızı karşılar.
Tüm şartlarınızı göz önüne alırsak bu telefonlar arasında en ideali kesinlikle redmi 5 plus

Oyla:

rüstempasa

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
rÜSTEM
Cihazım
REDMI NOTE4X
Konular
0
XIAOMI REDMI NOTE4X al bre evlat ...