Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Şimdiye kadar gelen yorumlarda Mİ5 plus öne çıktı. Sağolun. redMi5 plusla ilgil aklıma takılan bri iki soru var:

- GPS hassasiyeti ne durumda?

- gorilla glass var mı?

- Ahize sesinde sorun var mı?

- Çeşitli ortamlarda fotoğraf ve video kalites nasıl (2000-4000 TL arasında değişen telefonlara yakın performans beklemiyorum)

Son düzenleme:
Oyla:

YusufArslan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Arslan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
27
Şimdiye kadar gelen yorumlarda Mİ5 plus öne çıktı. Sağolun. Mi5 plusla ilgil aklıma takılan bri iki soru var:

- GPS hassasiyeti ne durumda?

- gorilla glass var mı?

- Ahize sesinde sorun var mı?

- Çeşitli ortamlarda fotoğraf ve video kalites nasıl (2000-4000 TL arasında değişen telefonlara yakın performans beklemiyorum)
Mi 5S ve Redmi 5 Plus'ı karıştırıyorsunuz...

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Mi 5S ve Redmi 5 Plus'ı karıştırıyorsunuz...

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mi5 s plus modelini bilmiyorum. nerede yazmışım göremedim. ama sorduğum cihaz redmi 5 plus dır.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
yukarida mi5s plus yazmistin bende dedim hatta:)

redmi 5 plus in da diger xiaomi ler ile ayni olacagi kanisindayim hatta senin listendeki cihazlardan bi ffarki olmicaktir.
kamera acisindan oacisindan ortalama bi cihaz ama kesinlikle kotu de degil

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Listedeki diğer cihazları (redmi 4x ,redmi note 4 ve redmi a5 prime) eledik mi yani?

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
evet onlari ele direk hatta butcen yeterse redmi note 5 proyada bak derim o daha iyidi olur orta ust seviye bi telefon islemci olarak snapdragon 820 li cihazlari aramazsin.
ama iste bu fiyat isi ekleye ekleye 50 100 derken mi6 ya kadar cikar aslinda suan alinab8cek en makul cihaz mi6 1600 lira civarinda 4-64gb olani

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
evet onlari ele direk hatta butcen yeterse redmi note 5 proyada bak derim o daha iyidi olur orta ust seviye bi telefon islemci olarak snapdragon 820 li cihazlari aramazsin.
ama iste bu fiyat isi ekleye ekleye 50 100 derken mi6 ya kadar cikar aslinda suan alinab8cek en makul cihaz mi6 1600 lira civarinda 4-64gb olani
NOTE5 pro henüz ülkemize gelmemiş herhalde.

ama çok iyi bir işlemciye gerek yok bence. çok sık telefon değiştiren birisi değilim. Tabi bozulmazsa. Genel olarak Xiaomilerin ömrü nasıldır bilmiyorum tabi. Yani malzeme kalitesi ve işçilik önemli. Fiyat güzel, donanım da öyle. ama kalite ve servis kafamda soru işareti aslında.

Oyun da oynamam. sadece bazı uygulamaları yükler ve kullanırım.

Yani foto ve videoları kötü olmazsa, hat çekişi, 4,5 g performansı, GPS hassasiyeti, ahize sesi, pil ömrü konularında sorun yaşamazsam bana yetecek. A1 ya da redmi5 plus'ın yazılımları güncel, ikisinin ram'i de 2-3 sene rahatlıkla götürebilecek kapasitede.

Son düzenleme:
Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
NOTE5 pro henüz ülkemize gelmemiş herhalde.

ama çok iyi bir işlemciye gerek yok bence. çok sık telefon değiştiren birisi değilim. Tabi bozulmazsa. Genel olarak Xiaomilerin ömrü nasıldır bilmiyorum tabi. Yani malzeme kalitesi ve işçilik önemli. Fiyat güzel, donanım da öyle. ama kalite ve servis kafamda soru işareti aslında.

Oyun da oynamam. sadece bazı uygulamaları yükler ve kullanırım.

Yani foto ve videoları kötü olmazsa, hat çekişi, 4,5 g performansı, GPS hassasiyeti, ahize sesi, pil ömrü konularında sorun yaşamazsam bana yetecek. A1 ya da mi5 plus'ın yazılımları güncel, ikisinin ram'i de 2-3 sene rahatlıkla götürebilecek kapasitede.

tekrar duzelteyim hocam redmi 5 plus :)
mi5 plus baska bi model.
redmi 5 plus busekilde bi kullanim ile her turlu isinizi isiur malzeme kalitesi bence samsungdan daha iyidir xiaominin ha malzeme kalitesi en iyi cihaz hangisi dersen ben sana motorola derim oda premium sinif cihazlar icin gercekten kaliteli yapiyor ama xiaomi yanana atilicak bi firma degil.
ekran jdi ( toshiba hitachi sony sharp gibi firmalarin ortak urettigi ekran) pil cogunlukla sony anakart zaten tsmc tarafindan dokuluyor samsung ve tsmc bu konuda lider iki firma cipset zaten quallcom kasayida kendi cnc de iiyir yada isletiyor geriye montaj kaliyor butun furmalarda aslinda bu sekilde isliyor bu isler kimi alirsan al islem ayni:)

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
tekrar duzelteyim hocam redmi 5 plus :)
mi5 plus baska bi model.
redmi 5 plus busekilde bi kullanim ile her turlu isinizi isiur malzeme kalitesi bence samsungdan daha iyidir xiaominin ha malzeme kalitesi en iyi cihaz hangisi dersen ben sana motorola derim oda premium sinif cihazlar icin gercekten kaliteli yapiyor ama xiaomi yanana atilicak bi firma degil.
ekran jdi ( toshiba hitachi sony sharp gibi firmalarin ortak urettigi ekran) pil cogunlukla sony anakart zaten tsmc tarafindan dokuluyor samsung ve tsmc bu konuda lider iki firma cipset zaten quallcom kasayida kendi cnc de iiyir yada isletiyor geriye montaj kaliyor butun furmalarda aslinda bu sekilde isliyor bu isler kimi alirsan al islem ayni:)
ben hepsini düzelteyim. redmi 5 plus yapayım :D

Oyla:

ali.ozd

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
7
Ben 1 hafta önce redmi 5 plus aldim ve aynı senin gibi büyük olduğu icin biraz tereddüt lerim vardı ama aldiktan sonra gördüm ki 5.5 telefonla aynı ebatta bunun nedeni çerçevelerinin kısa olması. Bence hic dusunmeden redmi 5 plus al derim.

• Beğen
Tepkiler: fd_
Oyla:
Üst Alt