Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Hocam forumda bu dediğiniz ile alakalı bir konu var şuan konunun nerede olduğunu hatırlamıyorum.Ama bilgisayardan bir kaç komut ile bu dediğinizi ayırıyor. O konuyu bi arayın bulun forumda sorununuz çözülür :)
Band 20 desteğinin önemi yok hocam çünkü artık kullanılmıyor bizim operatörlerce. 4.5 G çekmemesi alt yapı yetersizliği aslında :) Bir çok telefonda var 4.5 G sorunu :) 3G işinizi görüyorsa boş verin hocam 4.5G'yi. Mesela ben hep 3G kullanıyorum gayet memnunum :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daha önce yazmıştım sanırım untumuşsun. TTürk telekom kullanıyorum ve izmirin göbeğinde gördüğüm bağlantı H ya da H+ . 4 yada 4.5 görmek nasip olmadı. demek ki operatörlerimiz hala band 20'yi terk etmedi :) Yoksa bir kere olsun 4g'yi görürdüm.

ses seviyesi sorununu forumda bir araştırayım.

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Daha önce yazmıştım sanırım untumuşsun. TTürk telekom kullanıyorum ve izmirin göbeğinde gördüğüm bağlantı H ya da H+ . 4 yada 4.5 görmek nasip olmadı. demek ki operatörlerimiz hala band 20'yi terk etmedi :) Yoksa bir kere olsun 4g'yi görürdüm.

ses seviyesi sorununu forumda bir araştırayım.
Bu aralar çoğu şeyi unutuyorum hocam kusura bakmayın :)
Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp hiç sordunuz mu hangi bandlar üzerinden 4.5G servisi verdiklerini

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Bu aralar çoğu şeyi unutuyorum hocam kusura bakmayın :)
Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp hiç sordunuz mu hangi bandlar üzerinden 4.5G servisi verdiklerini

sormadım. Bu arada forumda bildirim ses seviyesini ayarlamak için persist (ses kontrol) uygulaması tavsiye edilmiş. ama ben onu denedim. işe yaramıyor. bildirim sesine ayrı ayar yapabiliyormuşum gibi gözüküyor. ama bu sadece görünüşte öyle fiiliyatta zil sesi ve bildirim sesi seviyesi aynı kalıyor.

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
sormadım. Bu arada forumda bildirim ses seviyesini ayarlamak için persist (ses kontrol) uygulaması tavsiye edilmiş. ama ben onu denedim. işe yaramıyor. bildirim sesine ayrı ayar yapabiliyormuşum gibi gözüküyor. ama bu sadece görünüşte öyle fiiliyatta zil sesi ve bildirim sesi seviyesi aynı kalıyor.
Malesef hocam denemediğim için pek bir bilgim yok.
Geri bildirim olarak Xiaomiye bildirin. Bir çok kişi bildirirse belki kendileri düzeltir

Oyla:
Üst Alt