Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

astegon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
astegon
Cihazım
S7
Konular
0
Mesela Cepport'da 5 Plus 4/64 için siyah renk global diğerleri değil diyor. E şimdi çince yazılım mı çıkıyor?

Band20'yi artık dert etmeyin. 4.5G çekmez diye bir şey yok.

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Mesela Cepport'da 5 Plus 4/64 için siyah renk global diğerleri değil diyor. E şimdi çince yazılım mı çıkıyor?

Band20'yi artık dert etmeyin. 4.5G çekmez diye bir şey yok.
Global sürüm mü yazıyor global rom mu yazıyor.
Global sürümse hazır romla gelmiş,global romsa china sürüme sonradan rom atılmış demektir. Olayın başka esprisi yok.

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Band 20 artık bir gereksinim değil hocam. Çünkü sadece vodafone kullanıyordu o da artık kullanmamaya başladı.
izmirin göbeğinde karşıyaka ve çiğli'de h veya h+ görüyorum. 4 - 4,5 G nasip olmadı . hattım türktelekom. yani çokça dillendirilen "sadece vodafone da sorun olur" durumu maalesef yanlışmış.

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
izmirin göbeğinde karşıyaka ve çiğli'de h veya h+ görüyorum. 4 - 4,5 G nasip olmadı . hattım türktelekom. yani çokça dillendirilen "sadece vodafone da sorun olur" durumu maalesef yanlışmış.
3G 4.5G'den daha hızlı ise 4.5G kullanmayı verelim :)
Alt yapı olarak ülkenin geneli 4.5G'ye hazır bile değil 5G'den bahsediyorlar.
Ben 3G kullanmaya devam ediyorum işimi fazlasıyla görüyor 4.5G olmasa da olur.

Ayrıca yaşadığınız sorun band 20 ile alakalı değil alt yapı eksikliğiyle alakalı :)

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Band 20 artık bir gereksinim değil hocam. Çünkü sadece vodafone kullanıyordu o da artık kullanmamaya başladı.

Hocam gereksinimdir değildir ben o kısma birşey demiyorum. Sadece Benim için Global demek Band 20 desteği demek. Yoksa Bende Mi6 da hiç sorun yaşamadım Türk Telekom ile.

Oyla:

astegon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
astegon
Cihazım
S7
Konular
0
Hocam gereksinimdir değildir ben o kısma birşey demiyorum. Sadece Benim için Global demek Band 20 desteği demek. Yoksa Bende Mi6 da hiç sorun yaşamadım Türk Telekom ile.
Redmi 5 Plus'ların hiç birinde BAND20 yok. Donanımsal olarak yok. İsterse global yazsın. Tamamen yazılımsal bir durum o zaman. Zaten global rom'lar da official sitesinde var.

Oyla:

xiaomifun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi max 2
Konular
1
Hocam Redmi 5 Plus tavsiye ederim, canlı gördüm, görünüş harika,donanım tatmin edici, büyüklüğünü kafanıza takmayın, ergonomik olduğu için büyüklüğü hissedilmiyor.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Hocam Redmi 5 Plus tavsiye ederim, canlı gördüm, görünüş harika,donanım tatmin edici, büyüklüğünü kafanıza takmayın, ergonomik olduğu için büyüklüğü hissedilmiyor.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sanırım konu sahibi arkadaş zaten Redmi 5 Plus aldı :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Sanırım konu sahibi arkadaş zaten Redmi 5 Plus aldı :)

evet redmi 5 plus aldım. özellikle de senin sayende hocam. iki sıkıntı gördüm: band 20 desteği olmadığı için 4,5 g'den yararlanamamak ve bildirim ses seviyesi için ayrı bir ayar bulunmaması. neden bildirim ses seviyesinin ayrı bir ayarı yok da zil sesini hangi seviyeye ayarlarsanız bildirim sesi de o seviyeye geliyor. anlamadım neden bu özelliği koymamışlar. yazılımsal bir eksik. giderilmesi çok kolay. Samsunglarda böyle bir ayar var. diğer pek çok markada da olduğunu tahmin ediyorum. açıkçası bu bildirim sesi seviyesi beni rahatsız etti. pek çokları için hiç önemli olmayabilir ama benim için önemli.

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
evet redmi 5 plus aldım. özellikle de senin sayende hocam. iki sıkıntı gördüm: band 20 desteği olmadığı için 4,5 g'den yararlanamamak ve bildirim ses seviyesi için ayrı bir ayar bulunmaması. neden bildirim ses seviyesinin ayrı bir ayarı yok da zil sesini hangi seviyeye ayarlarsanız bildirim sesi de o seviyeye geliyor. anlamadım neden bu özelliği koymamışlar. yazılımsal bir eksik. giderilmesi çok kolay. Samsunglarda böyle bir ayar var. diğer pek çok markada da olduğunu tahmin ediyorum. açıkçası bu bildirim sesi seviyesi beni rahatsız etti. pek çokları için hiç önemli olmayabilir ama benim için önemli.
Hocam forumda bu dediğiniz ile alakalı bir konu var şuan konunun nerede olduğunu hatırlamıyorum.Ama bilgisayardan bir kaç komut ile bu dediğinizi ayırıyor. O konuyu bi arayın bulun forumda sorununuz çözülür :)
Band 20 desteğinin önemi yok hocam çünkü artık kullanılmıyor bizim operatörlerce. 4.5 G çekmemesi alt yapı yetersizliği aslında :) Bir çok telefonda var 4.5 G sorunu :) 3G işinizi görüyorsa boş verin hocam 4.5G'yi. Mesela ben hep 3G kullanıyorum gayet memnunum :)

Oyla:
Üst Alt