Herkes aynı derecede yansa sıkıntı yok... Birilerine sauna etkisi yaparken birileri kavruluyor maalesef...Bundan daha kötüsü yok. Ben yandım herkes yansın. Yetmez ama evet.
Güzel bir dille konuya açıklık getirmissiniz hocam ağzınıza yüreğinize sağlık..Bu konunun tartışıldığı milyon tane forum konu site var bir sonuç olmadı olmayacak , 90 öncesi nesil kaybolmadan da düzelmeyecek , bir onlar sıkıntı yaşadı çünkü zorluk gördü dert gördü darbe gördü v.s ,
Ama bunların hiç birini de kendilerinden bilmediler , yukarıda arkadaş yazmış 20 yıl öncesi adam zaten 30 yaşında olsa 20 yıl öncesi onu ilgilendirmiyor 10 yaşındaydı garip bir çeliş ki , Hala 1940 lar dan bahseden bir guru bar ülke de , siz ne yaptınız 90 larda kasa atan adamı Ecevite ne oldu ona mesela sivivri soğuk mu dedi mi ya da bu gün yapa bilir misin bunu ? Ya ftocu ya pkk ya deaş hangisini beğenirse artık
Halk neyse baştaki de odur , halk düzelmedikçe durumda düzelmez , düzeltilmeyecek te çünkü dış güçler var ve tek dertleri durup durup " ya bu türkler bişi yapsak da ayaklarını kaydıralım " gibi bir düşüncelerinin olması , ama o dış güçlere bu ülkenin ne değerleri satıldı kimsenin umrunda olmaması
bir böyle devam ederiz , sonuç da değişen bir şey olmaz ,
Atatürk hayatını okumadan bir kaynak aramadan dedikoduyla Atatürkçü olanlar ile onu sömürenler
Kuran ve Hz. Muhammed hayatını anladığı dilde okumadan masal dinleyerek müslüman olanlar oldukca
Bu yalan pazarlaması bitmez , bizden de bişi olmaz
Ben söyleyeyim geçen yıl domates biber fiyatlarınıhocam saydığınız tüm ürünler yaz ürünleri, biz kışın ortasındayız. daha önceleri (geçtiğimiz yıl vb) fiyatları ne idi bilmiyorum ancak biz Ocak ayını bitirmiş şubata yelken açıyoruz kışın ortasındayız yani fiyatlarının yaz ayları gibi olmasını beklememelisiniz bence.
İnsan görmek istemeyince takacak bir kulp buluyor işte... Yaz gelince ne kulpu takacaklar fiyatlara merak ettim şimdiden...Ben söyleyeyim geçen yıl domates biber fiyatlarını
Biber 5 TL
Domates 4 TL
Gördüğünüz gibi geçen yıla göre %100 artış söz konusu. Bu fiyatlar öyle mevsimi değil diyerek kabullenilecek fiyatlar değil
Fiyatlar gerçekten çok yükseldi de... Yalnız domates, biber diyerek örnekleme yapan forumdaşların unuttuğu bir şey var.
Domates, biber; bu mevsimin sebzesi değildir ! Yediklerimizin tamamı örtü altı tarımı ile seradan soframıza gelen ürünlerdir. Tevellütü eski olanlar iyi bilir. Eskiden turfanda diye bir tabir vardı. Örtü altı tarımı yaygınlaşınca, turfanda tabiri de tarihe karıştı. Eskiden turfanda çıkan ürünler pahalı olurdu. Ama lezzeti, vitamini vs ne varsa eksik olurdu. Aşeren hanımlara alınırdı genellikle...
Diyorum ki, hem mevsim sebzesi almıyorsunuz, hem de fiyatlar artmış diye yakınıyorsunuz. Eğer fiyatların arttığını çarşı - pazar fiyatları üzerinden örneklemek istiyorsanız, mevsim sebzeleri üzerinden örnekleyin ki, bir anlamı olsun. Mesela; lahana, pırasa, ıspanak gibi sebzeleri örnekleyin.
Hem mevsim sebzesi tüketme alışkanlığı tarihe karıştı. Esasında mevsim sebzesi tüketmeyerek te, sağlıksız beslenmenin önünü açmış oluyoruz.
Eskiden telefon mu vardı ? Gidip postaneye ihbarlı saatli sıraya girip, yazılıp, görüşmek istediğimiz kişinin karşı postaneye gelip, görüşmemizi gerçekleştirirdik.
Eskiden kışın ortasında domates mi vardı. Herkes yaz ayından domatesleri kurutur, kışın yemeklerine katıp tüketirdi.
Hasılı; yaşam biçimlerimiz değişti, farkında değiliz. Ya da yaşam biçimlerimizi değiştiğini konuşmak istemiyoruz.
Dalga degil tsunami hocam bu. Ama anlayana.En ufak ekonomik dalgalanma derken ? Yaklaşık 2 senedir dalgalaniyoruz