Alış BANGGOOD - ALIŞVERİŞ - TELEFON

muharremerd

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yok
Cihazım
g2
Konular
0
sonuçta karsız satış yapılmaz, hayrımıza uğraşmıyor satıcılar.
buradan garantili alırım ya da banggooddan alırım 400lira ucuza ama takılma bekleme ihtimali var ya da 100 lira farkla sahibinden alırım ya da burada satanlardan karı en düşük olandan.
seçim size kalmış, bu işlerle uğraşıyorsanız çinden almak mantıklı yok çinle uğraşamam 300lira fazla veriyim 2 günde alıyım diyorsanız hemen sipariş verebilirsiniz.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Arkadaşlar bir konuya açıklık getirelim. Bu yolla evet ülkeye telefon sokarsınız ama satacak kadar stok yapamazsınız. 3 siparişten 1 i geçer diyelim kaba tabirle. Bu arkadaşların ellerinde 3-5 telefon yok günde 10-15 telefon satıyorlar. Anlayacağınız bizim forumdaki ve başka forumlardaki satıcılar bu yolla getirmiyorlar telefonları. Sizin dediğiniz gibi bu yolla getirip satsalardı hiçbir siparişin gümrüğe takılmaması gerekirdi ki o durumda neden onlardan alalım? Bu arkadaşlar cihazları ülkeye sokarken çok farklı yollar izliyorlar, şimdi onları anlatamam ama masrafları telefon başına 200tl yi geçiyor 200 de kendi kâr yapmasa bu iş yapılmaz değil mi?

hsyn045

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hüseyin
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
Arkadaşlar bir konuya açıklık getirelim. Bu yolla evet ülkeye telefon sokarsınız ama satacak kadar stok yapamazsınız. 3 siparişten 1 i geçer diyelim kaba tabirle. Bu arkadaşların ellerinde 3-5 telefon yok günde 10-15 telefon satıyorlar. Anlayacağınız bizim forumdaki ve başka forumlardaki satıcılar bu yolla getirmiyorlar telefonları. Sizin dediğiniz gibi bu yolla getirip satsalardı hiçbir siparişin gümrüğe takılmaması gerekirdi ki o durumda neden onlardan alalım? Bu arkadaşlar cihazları ülkeye sokarken çok farklı yollar izliyorlar, şimdi onları anlatamam ama masrafları telefon başına 200tl yi geçiyor 200 de kendi kâr yapmasa bu iş yapılmaz değil mi?

? Bu arkadaşlar cihazları ülkeye sokarken çok farklı yollar izliyorlar. (yasadışı)
Ülkeye telefon sokmak her ne olrsa oslun yasa dışı istern benim anlattığım ister farklı yollardan.

Ancak alan memnun satan.!

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
? Bu arkadaşlar cihazları ülkeye sokarken çok farklı yollar izliyorlar. (yasadışı)
Ülkeye telefon sokmak her ne olrsa oslun yasa dışı istern benim anlattığım ister farklı yollardan.

Ancak alan memnun satan.!
Evet sizin anlattığınız şekilde de sokulur ona lafım yok ama dediğim gibi şansınız varsa geçiyor yoksa takılıyor, bu şekilde satacak kadar fazla cihaz geçiremezsiniz hatta kendiniz için geçirebildiyseniz şükredin :)

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozergul

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özer
Cihazım
redmi note 3
Konular
28
Satıcılar da cihaza kar payi koymak zorunda. Hakkini yemeyin adamların.. Kizacaksaniz hepsiburadaya vs kızın.

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Garanti takıntınız yoksa, formlardaki arkadaşlardan almak daha mantıklı :)
Tabi şunu söylemeden de geçemeyeceğim, resmi olarak satılan telefonların garanti sözleşmesi de tartışmaya açık. drunk~~

.AhMet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi 3 Pro
Konular
2
arkadaş karşılıksız,maliyetine getirilsin istiyor sanırım. bin lira değerinde telefon için 100-150 arası kar oldukça makuldur benim nebzimde. karvo ve yazılım masraflarınında hesabını yapın tabii

Ordan Geçenbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
K20 PRO
Konular
24
Satıcılar abartmadiktan sonra belli bir miktar koyup satması çok doğal ama bazıları çok abartıyor,digerleride onları görüp fiyat yükseltiyor o yüzden piyasa gereksiz yere yükseliyor maalesef. Benim aldığım arkadaş makul bir oranla satış yapıyordu herkes onun gibi satsa kimsenin gözüne batmaz bu fiyatlar.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
denemenizi aralık şubat sonu yapmanızı kesinlikle önermem. yaz aylarında serbest olur.
ocak 1 dedi mi yukarıdan bu ne laubalilik derler ve acayip denetim olur. %99 bile değil, %100 kalır.
şubatta çin yeni yılı nedeniyle 2 hatta 3 hafta çin tatilinde posta çıkmaz çin'den biriken tüm postalar martta gelince oluşan yoğunluktan dolayı hafif hafif rahatlama olur.

paypal artık Türkiye'de olmadığı gibi olsa da ürün telefon olunca kesinlikle satıcıdan yana tutum gösterdiler son yıllarda.

ayrıca paypal ile 6 haziran öncesi yaptığım harcamalarda site para iadesi yapmış olsa da 700 dolarım hala paypalde kaldı ve bunlar çinden türkiyeye telefon da değil hani. almanya dan bulgaristan a gönderttiğim telefonların almanya da stok bittiği için sitenin para iadesi yaptığı ama paypal in kredi kartına iade yerine paypal bakiyesi yaptığı iade ve çok madur oldum paypal bakiyesi duruyor ama o parayı alamıyorum.

JohnA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can AKAR
Cihazım
mi note 2
Konular
7
Benim de çok araştırdığım bir konu. Hatta buluşma da kime sorsam ben getirttim yurt dışından demişti de iyice gazlanmıştım.
Ama para iadesinden çok riskli olan konu postanın alı konulması olabilir. Alacağınız telefon düşük maliyette ise riske edilebilir fakat yüksek maliyetli telefonlarda risk tamamen kendi kararınızdır.
Not: Alı konulması derken yasal bir olaydan bahsetmiyorum. Yasal olarak alı koymamalı fakat arada nasıl oluyorsa illegal olarak alı koyanlar olabiliyor.

Basitçe bakarsak kargosu ptt de kaybolan iade bile edilemeyen kişiler de var.
bu arada ptt ne demiş;
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

f şıkkına bakarsak; yasak madde varsa ziya, hasar ve teslimdeki gecikmelerden sorumlu tutulmam demiş.
Kaldı ki gönderilecek telefon zorunlu olarak en fazla 75 euro faturalı olacak. Bu fatura kadar bir para iadesi olabilir en fazla.

Ben sadece bu nedenden dolayı yurt dışından telefon sipariş edemiyorum. Bu olay kimsenin başına gelmemişse de benim şansıma kesin gelir :(

Türkiye içerisinden aracılar tarafından alım ise çok daha garantili bir yöntem. Sonuçta yapabiliyor ve kendi kar marjini da koyuyor.

Üst Alt