Alış BANGGOOD - ALIŞVERİŞ - TELEFON

Sefa YSn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sefa YSn
Konular
10
Arkadaşlar gümrük çalışanlarının, yetkililerin, kanun koyucuların bunları düşünmediğini, yazdıklarınızı okuyamayacaklarını, Internet bağlantısına sahip olmadıklarını size düşündüren şey ne? Yani demek istediğim siz neden onlardan daha akıllısınız da onlar bu kadar aptal? Banggood telefon gönderiyor ve üzerine mp4 yazınca geçiyor çünkü gümrük memuru mp4 ve telefon arasındaki farkı anlamayacak kadar cahil. Farkında mısınız gümrükteki o memur pek çoğumuzun girmeye çekindiği bir sınavdan bir kaç yıl önce tam puan aldı. Pek çoğumuzdan çok daha iyi bir okul mezunu ve hatta o derece güvenilir ki tüm yetkililer bu işi ona verdi. Yok emin olun bu adam aptal veya cahil değil. Sadece iyi niyetli. Bizlerin mağdur olmasını istemiyor. O da sistemin akılca olmadığınız farkında ve mantıksızlıklar silsilesi içinde elinden geldiğince mantıklı olmaya çalışıyor. Bizler ise müthiş zekalarımızla bak böyle bir durum var sonuna kadar sömürün diyoruz. Gümrükteki bu arkadaşın üstünde bulunan kişi bu yazdıklarınızı gördükten sonra güzel bir fırça atacak. Telefon olsun olmasın bundan sonra banggood'dan gelen her şeyi en ufak bir zarfı bile UKIM'e gidecek. Kargo süreleri iki katına çıkacak. Her gelen şeyden UKIM ücret kesecek ve sonunda banggood da buraya ürün gönderimini durduracak. Kazanç geçen 3 telefon. Tebrikler zeka küpü arkadaş kimse bilmiyordu zaten bir sen kahramansın bir sen akıllısın...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
benim anlamadığım riske girip posta ile telefon alanlar var. Alsınlar tamam.

paypal yok, paypal olsa da zaten telefon olduğundan dolayı para iadesi yapmıyorlar. onlar da biliyor mu mevzuyu. 6 haziran öncesinde de satıcı tarafını tutmuşlardı forumlarda konuşuldu.

alipay vs de yok bu gibi sitelerde. Para iadesini sadece dürüstlüklerine güvenerek yapacaklarına olan inancınız ile mi yapıyorsunu bu alışverişler. Ya yapmasalar? Bankanız da yardımcı olmaz yalnız. ne aldın, nereden aldın, nasıl aldın, nasıl gelmedi vs uzun prosedürler geçerli o işlerde.

Yasar2121

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yasar
Cihazım
İphone 5s
Konular
0
2009 yılında 150 euro ya zaten geçilen limit, 2011 yılında bakanlar kurulu kararı ile 75 euro ya indirilmiş tekrar.
(Vergi Kanunu'na bakarsanız 150 euro olarak görürsünüz.)

O nedenle değiştirileceğini düşünmüyorum. Ha es kaza değişirse bir kararname ile tekrar 75'e çekilir. Aradaki sürede 150 olabilir tabiki.
Gümrük bakanlığının hazırladığı taslakta böyle bir madde var ve bu şekliyle onaylanırsa muhtemelen 10 Aralık tan sonra yürürlüğe girer. Yalnız aynı taslakta posta Yoluyla gelmesine izin verilmeyen mal varsa gümrük tarafından imha edilmesi veya el konulmasını sağlayan bir maddede var.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Gümrük bakanlığının hazırladığı taslakta böyle bir madde var ve bu şekliyle onaylanırsa muhtemelen 10 Aralık tan sonra yürürlüğe girer. Yalnız aynı taslakta posta Yoluyla gelmesine izin verilmeyen mal varsa gümrük tarafından imha edilmesi veya el konulmasını sağlayan bir maddede var.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vuuvvv. çok pis.

el koyarlar, satarlar sonra da posta ile telefon getirenlerin telefonlarını :D

hsyn045

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hüseyin
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
Arşatırmalarım sonucunda okulumdaki ,uygur türkü arkadaşımın babası restaurant işletmekte ve bu restauranta çinliler geliyor
Burdurda ikamet ettiğimden mermer için burdura gelen çinli sayısı 1000den fazla...
ve bu çinlilerle iletişime geçmiş bulunmaktayım, 2 aya bi yurt dışına çıktığını belirtti, Sordum, dedim ki; telefon getirebilirmisiniz dedim adam türekçeyi çözmüş parasını verme ben getireyim gelince alırım parayı dedi kaç yuansa verirsin , ek para almam dedi.
mermer işinde çok fazla para var o çinli için 1000 dolar hiç birşey. adamlar qashqai 1 sene kiralayıp pelte çıkarıp yeniden kiralıyorlar.
kazanç olmadan bu işi yapmayı düşünmüyor değilim... Bakalım 2 ay sonra çine gidecek mi mix veya mi note 2 siparişi verdim getirecek mi görelim....

burdura yakın olan varsa gitsion orda akşam üzeri çinliler geliyor gitsin konuşsun.
Cana yakın insanlar ancak mutfak anlayışları pek iyi değil.

tahirbenk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
tahir
Cihazım
a5
Konular
7
bende almak istiyorum ama tabi kalır mı kalmazmı endişesi var. banggood iade parası yapıyor ama bazılarınki geçiyor bizde şansımızı denemeliyiz diye düşünüyorum.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
bende almak istiyorum ama tabi kalır mı kalmazmı endişesi var. banggood iade parası yapıyor ama bazılarınki geçiyor bizde şansımızı denemeliyiz diye düşünüyorum.
sim kart girişi olmayan ve 1500 euro değerini aşmayan bir tablet gümrükte kalmaz. en fazla bir kısım vergi çıkar. muhtemlen 1 2 ay geçerli 150 euro'luk fırsatı değerlendirmek lazım. aslıdna şu birkaç gün tam sırası dolar 3.40 iken. haftaya 3.60 ı yine bulacak.

tahirbenk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
tahir
Cihazım
a5
Konular
7
sim kart girişi olmayan ve 1500 euro değerini aşmayan bir tablet gümrükte kalmaz. en fazla bir kısım vergi çıkar. muhtemlen 1 2 ay geçerli 150 euro'luk fırsatı değerlendirmek lazım. aslıdna şu birkaç gün tam sırası dolar 3.40 iken. haftaya 3.60 ı yine bulacak.
Ben telefon almayı düşünüyorum hocam redmi note 3 pro

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular