Alış BANGGOOD - ALIŞVERİŞ - TELEFON

f.oksuz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
fatih
Cihazım
LeMax2 6/128
Konular
15
Yurt dışından normal kargo ile aldığım ilk telefon sorunsuz şekilde elime geçmişti. Hatta kutusunda telefon yazmasına rağmen. İkinci aldırdığım telefon ise ukim e gitti ve takıldı tabiki. 2. kargoda telefon değil farklı birşey yazıyordu ama yine de takıldı. xray cihazlardan geçmiyor telefonlar. Gümrük memuru işini yapmıyorsa o zaman herşey geçiyor. İşin kısacası bu. Ayrıca harici HDD kutularında vs. telefon getirenleri duydum hatta savcılıklara verdikleri ifadelerin resimlerini de gördüm ama ne derece doğru bilmiyorum.

Yurt dışından almak istediğim telefon, tabet vb. şeyleri şimdi batumdaki adresime yolluyorum.
Sonra oradan yolcu beraberinde içeri sokuyorum.
Bu şekilde gayri resmi de olmuyor iş. Olay net ve resmi. Yolcu kendi telefonu dışında bir telefon daha getirme hakkını kullanıyor ve iş bitiyor.

Yurt dışından almak istediğiniz telefon ve diğer elektronik eşyalar için yardımcı olabilirim size.
Hatta alışverişinizi kendi kartınız ile yapın adres olarak benim batumdaki adresimi gösterin. Ürün elime ulaşınca size kargo ile yollayayım onu.

Bunu yaparken kar alacakmıyım. Evet ama cuzi bir kar.
300 doların altındaki ürünler için 100tl ( bu siteye özel. normalde 150tl den aşağı kar almıyorum.)
300-500 dolar arası 150tl
500 dolar üstüne 250tl

Cebinizden sıcak para çıkmadan kendi kredi kartınız ile en uygun bulduğunuz siteden alışverişinizi yapın.
Örneğin mi mix 6/256gb 600 dolara buldunuz herhangi bir sitede. 600*3,45= 2070 tl
Benim karımı da ekleyince telefon size 2070+250 = 2320 tl ye gelir.
Ne kadar kar ettiğinizi anlamak içi mi mix 6/256gb satanların fiyatlarına bakın. Minimum 1000tl kardasınız ;)

batyus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Galaxy s2
Konular
0
1500-1600 tl civarı mi5s plus 6/128 oldugu zaman bende alacağım beklemedeyim :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yazacak çok şey var ama daha önce defalarca yazdığım için yeniden yazmaya üşeniyorum. Sadece yeni olarak şunları yazabilirim. Böyle devam edecek olursa, Devletin yapacağı şey şu olacak. Gelecek olan tüm yasaklı ürünlere el konup imha edilecek. Herkes te ödediği paranın üzerine güzel bir soğuk su içecek. Çünkü biz bunu istiyoruz.
Doğru yada yanlış (ki bana göre de yanlış) ortada bir kanun var. Bu kanunu uygulaması gereken kişiler işlerini doğru dürüst yapmadıkları için arada sırada geçen yasaklı ürünleri gören kişilerin ister istemez hevesleri kabarıyor aynı benim gibi. Sonra ya bende bir deneyeyim diyerek alıyor. Sonra da paket gelip gümrüğe takılıp dolar kurunun değişmesi ve geri gönderim masrafları yüzünden 425TL ödediği sipariş için 375 TL geri ödeme alıp gerisin geri oturuyor (bakınız ben). Bazı kişilerin ise paketleri geçip ellerine ulaşıyor. Sonra bu gazla bir tane daha alıyor ve bu sefer takılıyor.
Bazı siteler de birçok sorun yaşadığı böyle ülkelere gönderim yapmayı kesiyor. Aynı Tiny Deal sitesi gibi. Bu site artık Türkiye'ye hiçbir ürün göndermiyor. 1 dolarlık kılıf bile. Kurunun yanında yaş ta yanıyor.
Bana göre bunun sonu iyi görünmüyor. Caydırıcı bir önlem alınmadığı takdirde gümrüklerde çok sorun çıkacak. Başımızdaki insanların bunları görmediğini, bilmediğini, düşünemediğini düşünmek çok abes. Bardağın taşmasını bekliyorlar. Olay bizim bu bardağı ne zaman taşıracağımız. Ondan sonra dövünmenin bir faydası da olmayacak. Bizim en büyük sorunumuz, haklıyken haksız durumlara düşmeyi çok iyi becermemiz.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MHG

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet Hayri
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
5
Sağduyunun sesi olmuşsunuz resmen... Bunun kokusu çıkacak ama dur bakalım ne zaman...

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GöZTePeLee

Asla ölmeyen ve Hay Olana tevekkül et.(Furkan/58)
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
12
Benim de çok araştırdığım bir konu. Hatta buluşma da kime sorsam ben getirttim yurt dışından demişti de iyice gazlanmıştım.
Ama para iadesinden çok riskli olan konu postanın alı konulması olabilir. Alacağınız telefon düşük maliyette ise riske edilebilir fakat yüksek maliyetli telefonlarda risk tamamen kendi kararınızdır.
Not: Alı konulması derken yasal bir olaydan bahsetmiyorum. Yasal olarak alı koymamalı fakat arada nasıl oluyorsa illegal olarak alı koyanlar olabiliyor.

Basitçe bakarsak kargosu ptt de kaybolan iade bile edilemeyen kişiler de var.
bu arada ptt ne demiş;
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

f şıkkına bakarsak; yasak madde varsa ziya, hasar ve teslimdeki gecikmelerden sorumlu tutulmam demiş.
Kaldı ki gönderilecek telefon zorunlu olarak en fazla 75 euro faturalı olacak. Bu fatura kadar bir para iadesi olabilir en fazla.

Ben sadece bu nedenden dolayı yurt dışından telefon sipariş edemiyorum. Bu olay kimsenin başına gelmemişse de benim şansıma kesin gelir :(

Türkiye içerisinden aracılar tarafından alım ise çok daha garantili bir yöntem. Sonuçta yapabiliyor ve kendi kar marjini da koyuyor.
abilerim kardeşlerim daha bugün yayınlanan bir haberde 75 euro 150 euro ya çıkarılmış.. kararnamenin resmi de vardı hatta. shiftdelete de var haberi.. keşke biraz daha artsa ama bu bile iyi bişey :)

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
150 euro mu. çok iyi. 3g'siz tabletlere, aksiyon kameralarına hücum eder millet, gümrükler iyice dolar taşar, ürünlerimiz de 80 günde gelir. hali hazırda 30-50 günde geliyor :D

sınır limit uygulaması illaha ki olmalı ama işin saçma yanı şu:

75 euro aldık ürüne, ve kanıtı ile gösterdik. vergisiz aldık yasaklı birşey değilse.
75.01 euro olan ürüne 15 euro vergi vermek koyuyor. Kademelendirme ve sonra da 75 euro çıktıktan sonra %20 ekleme olmalı.

80euroya kadar 2 euro
80.01-90 arası 5 euro
90.01-100 arası 8 euro

100 üstündeki ürünlere 50 euro'luk kısmı çıkarıldıktan sonra %20 Çin için, %18 Avrupa için gümrük vergisi kesilmeli. 100.01 euro'luk ürünün 100.01-50 = 50.01 euro'dan 10 euro vergi kesilmesi makul.
300 euro'luk ürün de 250'nin %20'si 50 euro yani 60 euro değil.

Son düzenleme:

GöZTePeLee

Asla ölmeyen ve Hay Olana tevekkül et.(Furkan/58)
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
12
150 euro mu. çok iyi. 3g'siz tabletlere, aksiyon kameralarına hücum eder millet, gümrükler iyice dolar taşar, ürünlerimiz de 80 günde gelir. hali hazırda 30-50 günde geliyor :D

sınır limit uygulaması illaha ki olmalı ama işin saçma yanı şu:

75 euro aldık ürüne, ve kanıtı ile gösterdik. vergisiz aldık yasaklı birşey değilse.
75.01 euro olan ürüne 15 euro vergi vermek koyuyor. Kademelendirme ve sonra da 75 euro çıktıktan sonra %20 ekleme olmalı.

80euroya kadar 2 euro
80.01-90 arası 5 euro
90.01-100 arası 8 euro

100 üstündeki ürünlere 50 euro'luk kısmı çıkarıldıktan sonra %20 Çin için, %18 Avrupa için gümrük vergisi kesilmeli. 100.01 euro'luk ürünün 100.01-50 = 50.01 euro'dan 10 euro vergi kesilmesi makul.
300 euro'luk ürün de 250'nin %20'si 50 euro yani 60 euro değil.
sistem ne zaman mantıklı ve düzgün oldu ki. buna da şükür demekten başka çare kalmıyor

zeze1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferdi Alevci
Cihazım
Redmi note 3
Konular
11
Kız arkadaşım kıbrısta okuyor da öyle ekstra telefon olarak lenovo P1 almayı düşünüyorum 425 tl ye geliyor sizce almalımıyım ve de 2 gb ile 3 gb arasında cok fark olur mu?

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar gümrük çalışanlarının, yetkililerin, kanun koyucuların bunları düşünmediğini, yazdıklarınızı okuyamayacaklarını, Internet bağlantısına sahip olmadıklarını size düşündüren şey ne? Yani demek istediğim siz neden onlardan daha akıllısınız da onlar bu kadar aptal? Banggood telefon gönderiyor ve üzerine mp4 yazınca geçiyor çünkü gümrük memuru mp4 ve telefon arasındaki farkı anlamayacak kadar cahil. Farkında mısınız gümrükteki o memur pek çoğumuzun girmeye çekindiği bir sınavdan bir kaç yıl önce tam puan aldı. Pek çoğumuzdan çok daha iyi bir okul mezunu ve hatta o derece güvenilir ki tüm yetkililer bu işi ona verdi. Yok emin olun bu adam aptal veya cahil değil. Sadece iyi niyetli. Bizlerin mağdur olmasını istemiyor. O da sistemin akılca olmadığınız farkında ve mantıksızlıklar silsilesi içinde elinden geldiğince mantıklı olmaya çalışıyor. Bizler ise müthiş zekalarımızla bak böyle bir durum var sonuna kadar sömürün diyoruz. Gümrükteki bu arkadaşın üstünde bulunan kişi bu yazdıklarınızı gördükten sonra güzel bir fırça atacak. Telefon olsun olmasın bundan sonra banggood'dan gelen her şeyi en ufak bir zarfı bile UKIM'e gidecek. Kargo süreleri iki katına çıkacak. Her gelen şeyden UKIM ücret kesecek ve sonunda banggood da buraya ürün gönderimini durduracak. Kazanç geçen 3 telefon. Tebrikler zeka küpü arkadaş kimse bilmiyordu zaten bir sen kahramansın bir sen akıllısın...

JohnA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can AKAR
Cihazım
mi note 2
Konular
7
abilerim kardeşlerim daha bugün yayınlanan bir haberde 75 euro 150 euro ya çıkarılmış.. kararnamenin resmi de vardı hatta. shiftdelete de var haberi.. keşke biraz daha artsa ama bu bile iyi bişey :)

2009 yılında 150 euro ya zaten geçilen limit, 2011 yılında bakanlar kurulu kararı ile 75 euro ya indirilmiş tekrar.
(Vergi Kanunu'na bakarsanız 150 euro olarak görürsünüz.)

O nedenle değiştirileceğini düşünmüyorum. Ha es kaza değişirse bir kararname ile tekrar 75'e çekilir. Aradaki sürede 150 olabilir tabiki.

Üst Alt