Haber Xiaomi Türkiye facebook sayfasının resmi sayfa tarafından kapattırılması

5 yıldır sadece Xiaomi'yi insanlara tanıttığımız, haberler paylaştığımız, Xiaomi'yi her cümlede övdüğümüz sayfa dün itibari ile resmi sayfa tarafından kapattırıldı. Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle sayfada biz resmiyiz gibi ibareler bile kullanılmadı. Resmi olmadığımızı fan sayfası olduğumuzu bile birçok gönderi paylaşarak yayınladık. Fakat tüm bunca emeğe rağmen, Mi Türkiye sayfası, bizim sayfamızı şikayet ediyor ve facebookta kapatıyor.

Mi Türkiye sayfasına mesaj attığımızda bize fake hesap muamelesi yapan kişinin üslubü adeta o sayfanın fake hesap olduğunu düşündürmüştür.

''Emek sarfetmişsin ama maalesef oluru yok, kurallar katı'' gibi bir cümle de kuruldu. 5 yıldır Xiaomi'yi biz tanıtalım insanlara sen parayı bas sayfaya takipçi çek 5 yıldır emek veren insanların emeğini çöpe at.

Şu saatten sonra hiçbir şekilde Xiaomi ürünü almam, aldırmam. Kar marjım %5 olacak de, insanlar senin kapitalist düzeni bozmanı insanlara anlatsın, 5 yıl boyunca senin reklamını yapsın en güncel haberlerini paylaşsın, tek kuruş almadan üstelik ve sen gel hesabı kapattır. Emek hırsızlığı ve saygısızlıktır bu.

Bundan sonra gerek ekşi gerekse diğer sözlüklerde mücademele sürdürüp, 5 yıl nasıl Xiaomi'yi övdüysem, şimdi Xiaomi'yi gömeceğim. Her mecrada yaptıkları emek hırsızlığını anlatacağım.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Firma önemli değil Xiaomi Türkiye garantili telefonlar Genpa ve şuanda piyasada olan EVO garantili telefonlardır dalga geçmek yada dokundurmak için yazdığınızı anlayabiliyorum ama ben yinede insanca cevap veriyorum nereden aldığınızın önemi yok.
Beni yanlış anlamışsın hocam. Ben cihazı alırken evo yada delta yerine kvk garantili olsun diye 200tl fazla para ödedim. Fakat şimdi siz kalkmış bana firma önemli değil diyorsunuz. Ben ironi yaparım ama insanlarla dalga geçmem. Fakat bu cevabı gördükten sonra asıl siz benimle dalga geçiyorsunuz hissine kapıldım. Eğer daha işin başında böyle söylemler içine girerseniz durumunuz hiç te iç açıcı olmaz. Ciddi ciddi sordum size. Siz hangi firmasınız ve ben bir adet Xiaomi ürünü almak istesem muhatabım kim olacak? Bu kadar basit...

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Ben argo kelime kullanan biriyimdir bunu inkar edemem ama forum üzerinde yapmamam gerekiyordu artık bana burdan tokat atmasanız diyorum :)
Olması gerektiği gibi özür dileseydiniz tabi ki bu konuyu dile bile getirmeyecektik :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kikiemre61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
mi Note 2
Konular
6
Beni yanlış anlamışsın hocam. Ben cihazı alırken evo yada delta yerine kvk garantili olsun diye 200tl fazla para ödedim. Fakat şimdi siz kalkmış bana firma önemli değil diyorsunuz. Ben ironi yaparım ama insanlarla dalga geçmem. Fakat bu cevabı gördükten sonra asıl siz benimle dalga geçiyorsunuz hissine kapıldım. Eğer daha işin başında böyle söylemler içine girerseniz durumunuz hiç te iç açıcı olmaz. Ciddi ciddi sordum size. Siz hangi firmasınız ve ben bir adet Xiaomi ürünü almak istesem muhatabım kim olacak? Bu kadar basit...
Ben burda hangi firma adına çalıştığımı kusuruma bakmayın söyleyemem bende size ciddi ciddi söyledim nereden aldığınızın önemi yok garantisi genpa yada evo ise xiaomi türkiye garantilidir değilse ithalat garantidedir yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Ben burda hangi firma adına çalıştığımı kusuruma bakmayın söyleyemem bende size ciddi ciddi söyledim nereden aldığınızın önemi yok garantisi genpa yada evo ise xiaomi türkiye garantilidir değilse ithalat garantidedir yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.
Mesaj alınmıştır hocam. Anlaşılan o ki burada ciddi ciddi bir geyik muhabbeti yapılmış ve konunun artık bir ehemmiyeti kalmamıştır. Bu lüzumsuz sohbetinize dahil olduğum için asıl siz kusuruma bakmayın.
Bu arada Chatin-62, Mertuska ve Mkalkan 21 hocalarıma da saygılarımı sunarım. Miuiturkiye forumuyla sade bir üyelik ilişkisinden başka hiçbir çıkarı olmayan xiaomisever Koçara açısından bu konu arzettigi önemsizlik ve ciddiyetsizlik nedeniyle tarafımca kapanmıştır. İyi geceler Türkiyem....

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar öncelikle EVo yada genpa çalışanı değilim onlarla anlaşması olan kurumsal bir firmanın parçasıyım benim kızdığım nokta resmi olan bir yazıyı belgeyi kabullenmeyip halen daha bu belgeyi bende yapar fotoshoplarım kafası olması arkadaşım ben zaten sizin yanınızdayım emek verdiniz senelerce isterdimki bu işin içinde devamlı olan birisine verseydiler ama malesefki yada sizin kızgınlığını anlayarak söylüyorum Xiaomi Türkiye Resmi olarak Genpa ve EvoBT dedir bunun üstüne halen daha gelip bana yalan konuştuğumu ima eden olursa ben kırılmaya başlıcam resmi yazışmaları yapan biziz kurumlar arası ve bize böyle bir belge ve yazı geldi bunun yalanı dolanı olamaz adamı çükerler anlatabiliyormuyum.

İyi forumlar ayrıca Evo nun kendi resmi sitesinden bu gece 12 den sonra açıklanacağını düşünüyorum yada başka bir güne.

Acaba anlamak mı işinize gelmiyor yoksa kendinizi bu kadar mı şartlandırmışsınız? Kendisini distribütör zanneden bir firmanın kendi antet ve kaşesini delil olarak kabul ediyorsanız size sadece acıyabilirim. Neyin Photoshop'undan bahsediyorsunuz siz? Belgeye sahte diyen oldu mu size? Şöyle isim vererek tekrar örnek vereyim. Abc iletişim diye bir firmanın, kendi antet ve kaşesi ile bayilerine böyle bir yazı göndermesi onların da Xiaomi Türkiye olduklarının ispatı mı olacak? Buna nasıl delil diyebilirsiniz? Buna Türkçe'de kendi çalıp kendi oynamak diyorlar". Neyse madem doğru dürüst bir cevap yazamıyorsunuz sizi daha fazla zorlayıp zor durumlara düşmenizi istemiyorum. Yoksa kullandığınız üslup sonucunda hiç istemediğimiz halde banlanacaksınız. İstemiyoruz çünkü bunun sonucunda orada burada "Resmi siteymiş, hadi oradan, işlerine gelmediği için bize konuşma fırsatı bile vermeden banlıyorlar" diyeceksiniz. İşin içyüzünü bilmeyenler, yazdığınız o kelimeleri görmeyenler de inanacak. Bu arada mesajınızı aslında silmemiz gerekirdi ama ilerde delil olarak kullanmak gerekebilir diye silmiyorum.

İkide bir Genpa diyorsunuz da garanti hizmetini Genpa'nın vermesi neyi ifade ediyor? O zaman KVK kime hizmet veriyor söyler misiniz? Genpa ile KVK arasında ne fark var? Hadi Doğa Mobil KVK'yı kullanarak KVK'nın sanki sadece distribütörlere hizmet verdiğine dair bir algı yaratmaya çalıştı. Delta'nın paralel ithalat (ki bu arada Evo'nun da hiç te iyi bir intibası olmayan bir paralel ithalat garanti firması olarak tanınmakta olduğunu hatırlatayım) KVK'nın distribütör firmaları olduğuna dair önyargısı bulunan birçok kullanıcı da onların gerçekten Xiaomi Türkiye olduklarına inandılar. Aynı şeyi şimdi siz yapıyor ve Genpa ile aynı algıyı yaratmaya çalışıyorsunuz. Doğa şimdi ne durumdaysa, Evo da çok kısa bir sürede aynı duruma düşecek. Sunulan delillere baktıktan sonra buna emin olabilirsiniz diyebilirim. Çünkü deliller çok saçma.

Madem Evo ile bağınız yok, sadece onlarla çalışan bir firmasınız yapılan anlaşmaları görmüş olmanıza imkan yok. Bu yüzden kendinizden bu kadar emin olmanıza anlam veremiyorum. En azından bu kadar emin olmak yerine kendinizi sorgulamanız ve 8 senedir Xiaomi ile birebir iletişimde, takipte olan insanlara kulak vermeniz, en azından olaya temkinli yaklaşmanız gerekir. Hatta aklıma geldi, Doğa olayında bir arkadaş, (kuzenim mi arkadaşım mı demişti tam hatırlamıyorum, yakınım diye yazayım ben), "bir yakınım orada çalışıyor, ona sordum, haber doğru, Xiaomi'nin Türkiye resmi distribütörü olduk dedi" diye yazmıştı. Diyorum ya herkes kendini buna şartlamış zaten. Ama imzayı atan kim? Xiaomi değil tabiki. Onun bir distribütörü olduğu ortaya çıktı. Bu yüzden sayfalarındaki distribütör yazılarını kaldırdılar artık. Sonra o kişiye soracaktım, hani yakınınız çok iddialıydı noldu diye ama onları da sizin gibi savunan bu kişileri araki bulasın.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Arkadaşlar evo veya genpa çalışanı değilsiniz sadece satıcısınız, eğer öyleyseniz ben görevim olanı yapıp sizi uyarıyorum. Kandırılıyorsunuz. Evo nun böyle bir distribütörlüğü yok arkadaşlar. Sadece şu dediklerimi bir düşünün.

Biz resmi fan sitesiyiz. Resmi fan sitesinin haberi olmaz mıydı o ülkede bir firmaya distribütörlük verildiğinde? Ya da resmi fan sitesi distribütörün arkasından sallar mıydı? Böyle bir anlaşma imzalandığında o firmanın o ülkedeki gözü kulağı fan sitesi adminleri oraya çağrılmaz mıydı? Hangi firmanın distribütörü ile fan sitesinin birbirinden habersiz ve ters iş yaptığını gördünüz?

Evo ben distribütörüm diyor, çok güzel. Xiaomi distribütörlük verdiğinde resmi sitede bunun haberi yapılıyor, resmi olarsk distribütörü olduğunu belirtiyor xiaomi ve ardından o firma satış yapmaya başlıyor. Neden resmi sitede evo ile ilgili hiçbir şey yok?

Ben siz kandırılmayın diye uğraşıyorum. Size anlatıyorum, okuyup anlamaya çalışan zaten hemen evonun dist. olmadığını anlar şu mesajımdan sonra. kikiemre61 Trabzon'daysanız ben de Trabzon'luyum. Buluşalım, çayınız, kahveniz, sigaranız benden. Xiaomi nin ülkedeki tek resmi oluşumunun yetkilisi ile tanışın, saçma sapan distribütörüm diyenlere kulak asmayın. Ben sizler için diyorum, bundan önce kandırılanlar ceplerindeki son kuruşa kadar soyuldurlar, bize mahkemede yanımızda olun diye seslendiler ama bir zamanlar onlar da sizin gibi bize atıp tutuyordu, uyardık anlamak istemediler ve kandırılıp silindi gittiler.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Xiaomi'den henüz bir açıklama, bir bildiri gelmedi. Bu durumda Xiaomi, Türkiye'de kimseye distribütörlük vermedi. Bizim aldığımız bilgiye göre Evo da Xiaomi'nin değil, onun bir distribütörünün Türkiye distribütörüdür. Ama kendilerini Xiaomi'nin distribütörü zannediyorlar ve şimdiye kadar da aksini ortaya koyacak hiçbir delil göremedik. Sunulan deliller, sadece akli melekeleri yerinde olmayanları tatmin edebilecek cinsten deliller.

Bazı mesajlarda görüyorum. Bizim kimseye bir kızgınlığımız, kırgınlığımız, kimseden bir beklentimiz yok ve olamaz da. Bizim distribütörlük gibi bir beklenti içinde olduğumuzu düşünmek oldukça saçma bir düşüncedir. Çünkü bunlar için hiçbir sebep yok. Biz sadece bu yükselen değer karşısında birilerinin rant uğruna bizleri salak yerine koymalarını istemiyoruz. Bugüne kadar da ortaya çıkan en güçlü iddiaları bile çürütüp salak olmadığımızı gösterdik. Bakıyoruz Xiaomi ile örtüşmeyen durumlar var, biraz sorguluyoruz. Sorguladıkça yazılan şeyler daha saçma bir hal alıyor. Saçma mesajlar geldikçe durumun bir yalan olduğu daha fazla netleşiyor ve daha fazla üzerilerine gidiyoruz. Sonunda da gerçekler ortaya çıkıyor. 4 senedir böyle oldu. Bu durum da aynı diğerleri gibi sizlerin yazılarıyla daha net ortaya çıkıyor. Bizler, sizlerin yazdıklarıyla, sunduğunuz delillerle buna karar veriyoruz.

Eğer Xiaomi bize bizim Türkiye distribütörümüz şu firmadır derse onlarla çalışmaktan mutluluk duyarız, kızgınlık değil. Bu firmanın isminin hiçbir önemi yoktur. Yeter ki Xiaomi bunu teyit etsin. Yoksa her önüne gelen ben distribütörüm diyor.

Hepsine inansaydık bugün MIUI Türkiye diye bir oluşum olmazdı. Zaten Xiaomi, her ülkede ister kendisi olsun, ister distribütörü olsun, Fan sitesi ile birlikte hareket edilmesini şart koşar. Bugüne kadar yani Global dünyaya açılmaya karar verip harekete geçtikleri 2014 yılından bu yana girdiği tüm ülkelerde bu hep böyle olmuştur. Türkiye için bunu değiştirecek halleri yoktur.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
kikiemre61
Son yazdıklarınızdan sonra şunu anlıyorum. Eğer tahmin ettiğim gibi zincir mağazaları olan ve ülkemizin en önemli holdinglerin bir kolu olan firmanın bir yetkilisi iseniz bence avukatlarınızı hazır tutun. Dediğiniz gibi oldukça yüklü miktarlarda tazminat almanız mümkün olabilir.
Görüyorum biraz daha yumuşamış daha temkinli yazmaya başlamışsınız. Durum iyiye doğru gitmeye başlamışken lütfen bizim yazdıklarımız aklınızın bir köşesinde bulunsun. Bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Sadece yukarıda da yazdığım gibi rant uğruna salak yerine konulmak istemiyoruz o kadar.

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
"Çükerler" diye kaba bir üslup takınan birisisiniz ve bu tarz bir üslup ile bize derdinizi anlatmanız ne kadar doğru ne kadar mantıklı düşünmek gerek. Sonuçta siz müşterilere destek ve hizmet vermek için çalışıyorsunuz fakat şu kelimenizi göz önüne aldığımda tek diyebileceğim yazık. Burada onlarca mesaj var hatta forumda yüzlerce binlerce mesaj var fakat hem biz şöyle firmayiz böyle firmayiz diyip hem de en ufak bir durumda bu şekilde tavır takinmaniz son derece yanlis. Ayrıca biz Evo firmasının yazısı ile ilgilenmiyoruz. Türkçe anlatıyoruz , biz Xiaomi'nin Türkiye'ye resmi olarak girmediğini söylüyoruz. Yani evonun gece yarısı sitesinde açıklama yapması da bir şey ifade etmeyecektir.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İşte bu adamlar 100 binlik sayfa yönetiyor ve şerefsiz bir şekilde 5 yıldır emek verdiğimiz bir sayfayı kapattırıyor. Gerekli yerlere bu durumu yazacağım dediğimde de noldu senin xiaomi sevgin diye attığı mesajları var bana sayfadan. Düşünün. Sayfayı kapattığınız yetmedi gelin bir de yüzüme tükürün xiaomi sevgimden dolayı yarrabi şükür diyeyim.

Yapılan şerefsizce şeyi gelip burda savunuyor bir de utanmaz herif.

Üst Alt