Haber Xiaomi Türkiye facebook sayfasının resmi sayfa tarafından kapattırılması

5 yıldır sadece Xiaomi'yi insanlara tanıttığımız, haberler paylaştığımız, Xiaomi'yi her cümlede övdüğümüz sayfa dün itibari ile resmi sayfa tarafından kapattırıldı. Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle sayfada biz resmiyiz gibi ibareler bile kullanılmadı. Resmi olmadığımızı fan sayfası olduğumuzu bile birçok gönderi paylaşarak yayınladık. Fakat tüm bunca emeğe rağmen, Mi Türkiye sayfası, bizim sayfamızı şikayet ediyor ve facebookta kapatıyor.

Mi Türkiye sayfasına mesaj attığımızda bize fake hesap muamelesi yapan kişinin üslubü adeta o sayfanın fake hesap olduğunu düşündürmüştür.

''Emek sarfetmişsin ama maalesef oluru yok, kurallar katı'' gibi bir cümle de kuruldu. 5 yıldır Xiaomi'yi biz tanıtalım insanlara sen parayı bas sayfaya takipçi çek 5 yıldır emek veren insanların emeğini çöpe at.

Şu saatten sonra hiçbir şekilde Xiaomi ürünü almam, aldırmam. Kar marjım %5 olacak de, insanlar senin kapitalist düzeni bozmanı insanlara anlatsın, 5 yıl boyunca senin reklamını yapsın en güncel haberlerini paylaşsın, tek kuruş almadan üstelik ve sen gel hesabı kapattır. Emek hırsızlığı ve saygısızlıktır bu.

Bundan sonra gerek ekşi gerekse diğer sözlüklerde mücademele sürdürüp, 5 yıl nasıl Xiaomi'yi övdüysem, şimdi Xiaomi'yi gömeceğim. Her mecrada yaptıkları emek hırsızlığını anlatacağım.

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
"Çükerler" diye kaba bir üslup takınan birisisiniz ve bu tarz bir üslup ile bize derdinizi anlatmanız ne kadar doğru ne kadar mantıklı düşünmek gerek. Sonuçta siz müşterilere destek ve hizmet vermek için çalışıyorsunuz fakat şu kelimenizi göz önüne aldığımda tek diyebileceğim yazık. Burada onlarca mesaj var hatta forumda yüzlerce binlerce mesaj var fakat hem biz şöyle firmayiz böyle firmayiz diyip hem de en ufak bir durumda bu şekilde tavır takinmaniz son derece yanlis. Ayrıca biz Evo firmasının yazısı ile ilgilenmiyoruz. Türkçe anlatıyoruz , biz Xiaomi'nin Türkiye'ye resmi olarak girmediğini söylüyoruz. Yani evonun gece yarısı sitesinde açıklama yapması da bir şey ifade etmeyecektir.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şayet varsayalım ki evo resmiyetini kanıtladı.
"Çükerler" kelimesi ile düzgün bir mesele anlattığını sanan bir müşteri hizmetleri çalışanları varsa demek ki yine bir öneme sahip olmayacaklar.
Şuan ki gibi basit, bir işe yaramayan halleriyle devam ederler.
Yani her iki ihtimalde de üzerlerine kazınan "bu firma garantisi ile alacağımıza garantisiz telefon alsaydık daha iyiydi" ibaresi olduğu gibi kalacak :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kikiemre61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
mi Note 2
Konular
6
Şayet varsayalım ki evo resmiyetini kanıtladı.
"Çükerler" kelimesi ile düzgün bir mesele anlattığını sanan bir müşteri hizmetleri çalışanları varsa demek ki yine bir öneme sahip olmayacaklar.
Şuan ki gibi basit, bir işe yaramayan halleriyle devam ederler.
Yani her iki ihtimalde de üzerlerine kazınan "bu firma garantisi ile alacağımıza garantisiz telefon alsaydık daha iyiydi" ibaresi olduğu gibi kalacak :)

Yani hayatınızda sanırım siz hiç argo kelime kullanmayan biriymiş gibi konuşuyorsunuz söylediğim kelimeyi savunmuyorum ama kendiniz sadece bir şeye odaklayıp kendinizi haklı görme yada karşınızdakini küçük görme çabalarından vazgeçin keza ben ne müşteri hizmetlisi sorumlusuyum nede müşterilerle ilgilenen biriyim satın almasını bizzat yapan kişilerden biriyim genpa ve evo ile anlaşan ve siparişlerini çeken kişi benim yani adamlar bize yalan konuştular öylemi Türkiyenin en büyük Ceo larından birisiyle çalışıyorum ve o adamı kandırdılar öylemi yahu altdan alıyım dedim şu küçük ve hor görme konuşmanıza dayanamadım size çok ama çok başarılar hayatınızda ama lütfen hayatınızda en ufak argo kelime kullanmadğınızdan emin olun yoksa yazdıklarınızı inkar etmiş olursunuz.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Sanırım siz bizi ufak bir telefon satıcısı zannettiniz. Biz Türkiye'nin her yerinde olan bir kurumsal firmayız. İsim vermek istemiyorum ama az çok tahmin etmişsinizdir. Bize kimse bu şekilde mail atıp Xiaomi Türkiye resmi dağıtıcısı olduğunu iddia edemez. Anlayacağınız odur ki Xiaomi Türkiye resmi olarak Genpa ve EvoBT'dedir. Size de başarılar diliyorum, bu tartışmayı da fazla uzatmak istemiyorum çünkü bu foruma değer veren birisiyim.
Siz hangi firmasınız bi açıklarsanız da biz de öğrensek kardeş. Ben cihazımi miuiturkiye destekli ve resmi Xiaomi distribütörü olarak bildiğim Cepport' tan satın aldım. Demek adamlar bizi Xiaomi distribütörüyüz diye kandırmışlar !!! Çevredeki Xiaomi alacak arkadaşları şimdiden uyarmak lâzım. Bazıları adamlar Türkiye pazarına resmi giriş yapmadan cihaz almayiz diyorlardı. Sayenizde Xiaomi nin Türkiye ye resmi giriş yapacağını öğrendik, minnettarız. Bir kez daha aldatılmamak adına soruyorum. Sahi siz kimsiniz ve size resmi yoldan nasıl ulaşabiliriz ?

kikiemre61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
mi Note 2
Konular
6
Siz hangi firmasınız bi açıklarsanız da biz de öğrensek kardeş. Ben cihazımi miuiturkiye destekli ve resmi Xiaomi distribütörü olarak bildiğim Cepport' tan satın aldım. Demek adamlar bizi Xiaomi distribütörüyüz diye kandırmışlar !!! Çevredeki Xiaomi alacak arkadaşları şimdiden uyarmak lâzım. Bazıları adamlar Türkiye pazarına resmi giriş yapmadan cihaz almayiz diyorlardı. Sayenizde Xiaomi nin Türkiye ye resmi giriş yapacağını öğrendik, minnettarız. Bir kez daha aldatılmamak adına soruyorum. Sahi siz kimsiniz ve size resmi yoldan nasıl ulaşabiliriz ?

Firma önemli değil Xiaomi Türkiye garantili telefonlar Genpa ve şuanda piyasada olan EVO garantili telefonlardır dalga geçmek yada dokundurmak için yazdığınızı anlayabiliyorum ama ben yinede insanca cevap veriyorum nereden aldığınızın önemi yok.

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Yani hayatınızda sanırım siz hiç argo kelime kullanmayan biriymiş gibi konuşuyorsunuz söylediğim kelimeyi savunmuyorum ama kendiniz sadece bir şeye odaklayıp kendinizi haklı görme yada karşınızdakini küçük görme çabalarından vazgeçin keza ben ne müşteri hizmetlisi sorumlusuyum nede müşterilerle ilgilenen biriyim satın almasını bizzat yapan kişilerden biriyim genpa ve evo ile anlaşan ve siparişlerini çeken kişi benim yani adamlar bize yalan konuştular öylemi Türkiyenin en büyük Ceo larından birisiyle çalışıyorum ve o adamı kandırdılar öylemi yahu altdan alıyım dedim şu küçük ve hor görme konuşmanıza dayanamadım size çok ama çok başarılar hayatınızda ama lütfen hayatınızda en ufak argo kelime kullanmadğınızdan emin olun yoksa yazdıklarınızı inkar etmiş olursunuz.
Usanmadan bıkmadan tekrar yazayım haddime değil belki cevabı başka bir arkadaşıma vermissiniz ama kendimi tutamadım. Xiaomi'nin resmi olarak Türkiye topraklarına girmediğini söylüyoruz biz. Bunun anlamadiginiz noktası tam olarak neresi acaba ? İster Evo ister GENPA sitesinde isterse açıklama isterse yayın yapsın bu bizi ilgilendirmiyor ve ilgilendirmemesi de gayet doğal çünkü burası evo ya da GENPA değil resmi Miui fan platformu. Kimseyi küçük görme ya da aşağılama yok aksine buradaki tüm arkadaşlar gerektiği gibi kibar ve oldukça açıklayıcı konuşmaya çalışıyor. Lütfen konuyu Xiaomi firmasından Evo ya da GENPA tarafına cekmeyiniz çünkü konu gereksiz yere uzuyor.
Ayrıca herkes günlük hayatta argo konuşabilir fakat burası bir platform bu nedenle burada görgü ve saygı kurallarını baz almanız gerekiyor. Dile getirdiginiz kelimenin anlamını sordum soyleyemediniz, yönetici arkadaşımın mesajına evet kullanmamaliydim hataliydim dediniz fakat basit bir özür dilerim kusuruma bakmayın yazamadiniz. Zordan söylediğiniz hataliyim laflarıniz ne sizi temize çıkarır ne de bizi tatmin eder.
Bu arada hizmet veren veya calisan değilim demissiniz. Bu daha da acı , daha üst bir makamda olan siz eğer böyleyseniz çalışanlarınizi düşünmek bile istemiyorum açıkçası. Acı ama gerçek ..

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23

Sizin gibi önemli bir noktada çalışmıyor, kimseye karşı bir sorumluluğum bulunmuyor. Ben sıradan bir vatandaş iken siz koskoca adı sanı ismi cismi yeri yurdu belli olmasa bile bir CEO'nun adamsınız. O zaman koskoca CEO'nun birlikte çalıştığı birinin koskoca ülkeye karşı bir ağırlığı, ahlaki sorumluluğu olmalı. Bu çalışma pozisyonunda iken argo kelime kullanma hakkınız yok.( Özel hayatınız beni veya başkasını ilgilendirmez.)
Ben ise argo kelime kullandığımı inkar etmeyen sıradan bir vatandaşım :)

kikiemre61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
mi Note 2
Konular
6
Usanmadan bıkmadan tekrar yazayım haddime değil belki cevabı başka bir arkadaşıma vermissiniz ama kendimi tutamadım. Xiaomi'nin resmi olarak Türkiye topraklarına girmediğini söylüyoruz biz. Bunun anlamadiginiz noktası tam olarak neresi acaba ? İster Evo ister GENPA sitesinde isterse açıklama isterse yayın yapsın bu bizi ilgilendirmiyor ve ilgilendirmemesi de gayet doğal çünkü burası evo ya da GENPA değil resmi Miui fan platformu. Kimseyi küçük görme ya da aşağılama yok aksine buradaki tüm arkadaşlar gerektiği gibi kibar ve oldukça açıklayıcı konuşmaya çalışıyor. Lütfen konuyu Xiaomi firmasından Evo ya da GENPA tarafına cekmeyiniz çünkü konu gereksiz yere uzuyor.
Ayrıca herkes günlük hayatta argo konuşabilir fakat burası bir platform bu nedenle burada görgü ve saygı kurallarını baz almanız gerekiyor. Dile getirdiginiz kelimenin anlamını sordum soyleyemediniz, yönetici arkadaşımın mesajına evet kullanmamaliydim hataliydim dediniz fakat basit bir özür dilerim kusuruma bakmayın yazamadiniz. Zordan söylediğiniz hataliyim laflarıniz ne sizi temize çıkarır ne de bizi tatmin eder.
Bu arada hizmet veren veya calisan değilim demissiniz. Bu daha da acı , daha üst bir makamda olan siz eğer böyleyseniz çalışanlarınizi düşünmek bile istemiyorum açıkçası. Acı ama gerçek ..

:) Çalışanlarımızdan yana sıkıntı yok kaldıki anlamadığınız konu şu biz ne genpayı savunuyoruz nede evo yu biz satıcıyız kaldıki evo ve genpa ile anlaşan xiaomi ceo larıdır hadi diyelim bize yalan söylediler biz tüm mağzalara bu bilgiyi verdik satarken bu şekilde satıcaksınız diye xiaomi türkiye garantili diye dediğiniz gibiyse evo ve genpadan alacağımız maddi ve manevi tazminatı hayal bile edemiyorum ama sonuçta genpadan emin değilim ama evo nun servis hizmetinden emin olun bizde memnun değiliz.

Makarna76

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert Fatih
Cihazım
MiMax2
Konular
1
Magaza acacaklari icindir büyük ihtimalle.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

kikiemre61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
mi Note 2
Konular
6
Sizin gibi önemli bir noktada çalışmıyor, kimseye karşı bir sorumluluğum bulunmuyor. Ben sıradan bir vatandaş iken siz koskoca adı sanı ismi cismi yeri yurdu belli olmasa bile bir CEO'nun adamsınız. O zaman koskoca CEO'nun birlikte çalıştığı birinin koskoca ülkeye karşı bir ağırlığı, ahlaki sorumluluğu olmalı. Bu çalışma pozisyonunda iken argo kelime kullanma hakkınız yok.( Özel hayatınız beni veya başkasını ilgilendirmez.)
Ben ise argo kelime kullandığımı inkar etmeyen sıradan bir vatandaşım :)

Ben argo kelime kullanan biriyimdir bunu inkar edemem ama forum üzerinde yapmamam gerekiyordu artık bana burdan tokat atmasanız diyorum :)

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
:) Çalışanlarımızdan yana sıkıntı yok kaldıki anlamadığınız konu şu biz ne genpayı savunuyoruz nede evo yu biz satıcıyız kaldıki evo ve genpa ile anlaşan xiaomi ceo larıdır hadi diyelim bize yalan söylediler biz tüm mağzalara bu bilgiyi verdik satarken bu şekilde satıcaksınız diye xiaomi türkiye garantili diye dediğiniz gibiyse evo ve genpadan alacağımız maddi ve manevi tazminatı hayal bile edemiyorum ama sonuçta genpadan emin değilim ama evo nun servis hizmetinden emin olun bizde memnun değiliz.
O zaman bol şans diyeyim size. Lakin farkında mısınız bilmiyorum ama şu an siz de neyin ne olduğunu bilmiyorsunuz , aksi halde maddi manevi tazminat ne olur düşünmek bile istemiyorum cümlenizin yerine başka şeyler duyardık. Bilinçli tüketici her zaman kazanır , durumun netliği ilerleyen zamanlarda belli olur.

Üst Alt