Haber Xiaomi Türkiye facebook sayfasının resmi sayfa tarafından kapattırılması

5 yıldır sadece Xiaomi'yi insanlara tanıttığımız, haberler paylaştığımız, Xiaomi'yi her cümlede övdüğümüz sayfa dün itibari ile resmi sayfa tarafından kapattırıldı. Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle sayfada biz resmiyiz gibi ibareler bile kullanılmadı. Resmi olmadığımızı fan sayfası olduğumuzu bile birçok gönderi paylaşarak yayınladık. Fakat tüm bunca emeğe rağmen, Mi Türkiye sayfası, bizim sayfamızı şikayet ediyor ve facebookta kapatıyor.

Mi Türkiye sayfasına mesaj attığımızda bize fake hesap muamelesi yapan kişinin üslubü adeta o sayfanın fake hesap olduğunu düşündürmüştür.

''Emek sarfetmişsin ama maalesef oluru yok, kurallar katı'' gibi bir cümle de kuruldu. 5 yıldır Xiaomi'yi biz tanıtalım insanlara sen parayı bas sayfaya takipçi çek 5 yıldır emek veren insanların emeğini çöpe at.

Şu saatten sonra hiçbir şekilde Xiaomi ürünü almam, aldırmam. Kar marjım %5 olacak de, insanlar senin kapitalist düzeni bozmanı insanlara anlatsın, 5 yıl boyunca senin reklamını yapsın en güncel haberlerini paylaşsın, tek kuruş almadan üstelik ve sen gel hesabı kapattır. Emek hırsızlığı ve saygısızlıktır bu.

Bundan sonra gerek ekşi gerekse diğer sözlüklerde mücademele sürdürüp, 5 yıl nasıl Xiaomi'yi övdüysem, şimdi Xiaomi'yi gömeceğim. Her mecrada yaptıkları emek hırsızlığını anlatacağım.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Geçmiş olsun. Ne desem bilemiyorum. Bunun gerçek Xiaomi ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Haberleri bile yoktur. Sözde Mi.Türkiye yapmıştır diye düşünüyorum. Sözde diyorum çünkü gerçek Mi Türkiye olduklarına dair mavi tik dışında hiçbir kanıt yok. Evo internette Xiaomi ile ilgili sayfalarda kendilerine inanılmadığını görünce böyle bir yola başvurdu diye düşünüyorum. Sahte distribütör olduklarını daha fazla insan bilmesin diye. Başka bir açıklama gelmiyor aklıma.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun. Ne desem bilemiyorum. Bunun gerçek Xiaomi ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Haberleri bile yoktur. Sözde Mi.Türkiye yapmıştır diye düşünüyorum. Sözde diyorum çünkü gerçek Mi Türkiye olduklarına dair mavi tik dışında hiçbir kanıt yok. Evo internette Xiaomi ile ilgili sayfalarda kendilerine inanılmadığını görünce böyle bir yola başvurdu diye düşünüyorum. Sahte distribütör olduklarını daha fazla insan bilmesin diye. Başka bir açıklama gelmiyor aklıma.

Hocam zaten adminlerden biri o sayfayla iletişime geçti ve onların yaptıklarını kabul etti. Gerekçe ise bizim fake hesap olmamızmış. Gerçekten içler acısı durum.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
buraya bir şey yapabilirler mi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam zaten adminlerden biri o sayfayla iletişime geçti ve onların yaptıklarını kabul etti. Gerekçe ise bizim fake hesap olmamızmış. Gerçekten içler acısı durum.
Mi Türkiye sayfası Evo'nun diye biliyorum. Onlar zaten sözde Xiaomi Türkiye. Bahsettiğiniz admin gerçek Çin Xiaomi'nin admini mi?

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi Türkiye sayfası Evo'nun diye biliyorum. Onlar zaten sözde Xiaomi Türkiye. Bahsettiğiniz admin gerçek Çin Xiaomi'nin admini mi?

Hayır direk Mi Türkiye sayfasıyla iletişim kurduk

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Geçmiş olsun hocam.
Dile kolay 5 yıl vermişsiniz.
Gerçekten adınıza üzülüyorum.Bunca emeğiniz birilerinin egosu, kendilerini gösterme çabası yüzünden yok oluyor.
İnşallah bir çözüm yolu bulabilirsiniz.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hayır direk Mi Türkiye sayfasıyla iletişim kurduk
Xiaomi gerçek manada Türkiye'de değil. Aslında Xiaomi'ye mail atılarak bunların resmi olup olmadıkları sorulup gelen cevap ile Facebook ile iletişime geçilerek bunların da fake hesap oldukları kanıtlanabilir belki. Vaktiniz varsa uğraşın bence.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
buraya bir şey yapabilirler mi
Merak etmeyin hocam, o sözde distribütörler buraya hiçbir şey yapamaz. Xiaomi'nin Türkiye'de tanıdığı tek resmi yetkili merci burası. Bunlar ise gelip geçici hayaller peşinde koşan insanlar. Daha önce böyleleri çok türedi ve hepsinin yeri forumumuzda tarihe gömülmüş konuları oldu. En.miui.com da fan siteleri kısmında Türk bayrağına tıkladığınızda sizi buraya yönlendirdiğini göreceksiniz. Fakat resmi satış yaptıkları ülkeler sıralamasında böyle bir şey görünmüyor bu bile resmi olmadıklarının kanıtı. Kendileri orada burada açıklama yapıyorlar kendi imzalı Türkiye'deki tek yetkli distribütör olduklarını söyleyen şeyler paylaşıyorlar. Varsın paylaşsınlar kendilerini kandırsınlar :) Xiaomi bir açıklama yaptı mı biz ona bakarız.

srcn09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Mi Note 10
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
3
Bu kapatılma olayı geçenlerde moderatörlerinizden birinin biz " RESMİ SAYFAYIZ XİAOMİ TÜRKİYE BİZİZ" şeklinde açıklama yapılmasından sonra gerçekleştiğini az çok biliyorsunuzdur hatta gönderi altına tartışmalar çıkmıştı ve bende bu tartışmaya katılmıştım, Ardından siz gönderiyi silerek açıklama yapmıştınız ancak resmi kurumlar için bu tarz şeyler çok önem arz etmektedir.

Eğer Xiaomi Distribütör yetkisini Evofone firmasına verdiye yapacak birşey yok her türlü haklılar , sonuçta VW Türkiye'nin tüm hesapları ve işletimi yetkısı Doğuş Otomotiv'e bağlıdır

Üst Alt