Rom Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Pixel Experience - Plus [Android 11] [FBE]

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Noluyor burda benchmark savaşları başlamış:D hevesinizi kaçırmak gibi olmasında dostlar bu yazılımlar önemsiz ya overclocklu kernella puanları her türlü arttırabilirsiniz mesela. önemli olan cihazın çok iyi pil süresi vercem diye yavaş çalışmaması yada çok hızlı olucam diye ısınıp pili içmemesi dengeli bi yapıda olmalı rahat olun bu romla cihaz akıyor. 8=)
kernel falan yüklemeyin pil performans ısı dengesini yazılımdaki stabiliteyide bozarsınız geliştirici kernel üzerinde kendisi çalışmış zaten :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Romu yükleyenlere ek bilgi Split APKs Installer (SAI) ile youtube vanced güncel sürümü kendiniz indirip yükleyebilirsiniz.

Ayarlar / Ağ ve İnternet / Gizli DNS buraya dns.adguard.com yazıp kaydedin sistem genelinde ve chrome dahil webdeki tüm reklamları programsız olarak engelleyebilirsiniz. google kartlarda haberlere falan bakarken reklamsız takılırsınız.

Son düzenleme:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Noluyor burda benchmark savaşları başlamış:D hevesinizi kaçırmak gibi olmasında dostlar bu yazılımlar önemsiz ya overclocklu kernella puanları her türlü arttırabilirsiniz mesela. önemli olan cihazın çok iyi pil süresi vercem diye yavaş çalışmaması yada çok hızlı olucam diye ısınıp pili içmemesi dengeli bi yapıda olmalı rahat olun bu romla cihaz akıyor. 8=)
kernel falan yüklemeyin pil performans ısı dengesini yazılımdaki stabiliteyide bozarsınız geliştirici kernel üzerinde kendisi çalışmış zaten :)

Romu yükleyenlere ek bilgi Split APKs Installer (SAI) ile youtube vanced güncel sürümü kendiniz indirip yükleyebilirsiniz.

Ayarlar / Ağ ve İnternet / Gizli DNS buraya dns.adguard.com yazıp kaydedin sistem genelinde ve chrome dahil webdeki tüm reklamları programsız olarak engelleyebilirsiniz. google kartlarda haberlere falan bakarken reklamsız takılırsınız.
Hocam euda bu değerler kırmızılarda geziyordu :D Oyun moyun oynatmıyordu. CPU optimizasyonu nasıl bakalım. Maksat sohbet olsun o romun akıcılığını bizzat test ettim zaten. Viper de olaydı iyiydi :D
Buyrun benim değerler:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Batflleck

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
kurulumla birlikte gelen kamerası miui den portlanmış ancak ben stoktaki kadar güzel çekmediğini düşündüm çünkü baya kalitesiz çekşyor sanki 3mp gibi . Gcam kurdum akşam üstü ve gece çekimleri harikalar yaratıyor hepimiz biliyoruz zaten onu. ancak yinede normal çekimlerde bir nebze iyi de olsa tam tatmin etmedi gcam da romun kamerası gibi. acaba bende mi sorun var diyerek mi-globe romuna geçtim. gcam da normal kamera da iyi çekiyor ve memnun kaldım. Ancak şu da varki bu pixel experience plus romunun performansını uzun süre hiçbir rom veremeyecek arkadaşlar ben de bir süre sonra tekrar pixel e geri döneceğim :) umarım temiz kurulumda tekrar kameramda netlik sorunu yaşamam.Bunlar da mi globeden aldığım değerler şu an pixel romu kullanan varsa
karşılaştırsın diye atıyorum :)

GODfloky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
163
ROM'u yüklemeyin. Ekran çözünürlüğünü değiştirdi global roma döndüm anca düzeltebildim. Navigasyon barı aşağıya kaymıştı, global romda düzeldi. Sıkıntılı bir rom.

Batflleck

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
ROM'u yüklemeyin. Ekran çözünürlüğünü değiştirdi global roma döndüm anca düzeltebildim. Navigasyon barı aşağıya kaymıştı, global romda düzeldi. Sıkıntılı bir rom.

bende böyle bir durum olmadı iki sürüm yükledim bir değişiklik yaptınız mı ayarlardan ? ben oynama yapmadan direk kullandım

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Note 6 bilmem ama Mix2'de sorunsuz, pürüzsüz çalışıyor, ben çok beğendim, gayet akıcı, kaliteyi hissedebiliyorsunuz. Miui'a olan bağlılığım vowifi'den kaynaklanıyordu, onu da magiskten voenabler flashlayarak hallettim. Tavsiye ederim.

GODfloky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
163
bende böyle bir durum olmadı iki sürüm yükledim bir değişiklik yaptınız mı ayarlardan ? ben oynama yapmadan direk kullandım
2 rom değiştirip öyle kurmuştum. belki diğer romdan kaynaklıdır ama globale dönünce düzeldi.

Batflleck

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Stock evet bana da öyle geldi ve gcamde hdr kapatırsanız çok fazla karıncalanma oluyor dediğiniz gibi sanki 3mp. Eğer stock ön kamerası gibi çekmesini istiyorsanız hdr+ on da kalsın enchanted çok oynuyor renklerle. Gece çekimi için hdr+ enc çok güzel çekiyor. Gündüz ise hdr+.
Stock yüzümü çok beyaz gcam(hdr+ enc) ise çok esmer çıkarıyor. :) Gcam hdr+ daha doğru renkler ile çekti.
kesinlikle gcam da ayarlama şart ancak direk açıp sorunsuz kullandığımız romla birlikte gelen kameranın güzel çekmesini dilerdim gcam a kalmadan

2 rom değiştirip öyle kurmuştum. belki diğer romdan kaynaklıdır ama globale dönünce düzeldi.
direk romu temiz kurulum ile kurun twrp den kesinlikle hata almazsınız :)

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
kesinlikle gcam da ayarlama şart ancak direk açıp sorunsuz kullandığımız romla birlikte gelen kameranın güzel çekmesini dilerdim gcam a kalmadan

direk romu temiz kurulum ile kurun twrp den kesinlikle hata almazsınız :)
Mesajımı düzenledim hocam daha düzgün ve anlaşılır biçimde. Bir bakın kendinize göre bir ayar seçin :) Bu arada stock romda bile öyle çok güzel çekmiyor. Gündüz ve dışarıda çok iyi fakat ev içinde kötü çekiyor çoğunlukla. Tabi bu dediğim on kamera için.

Yok yine içime sinmedi mesaj baştan yazıyorum haha--
Gcamde HDR kapalı ise aşırı karıncalanma oluyor. Stock hakkında size katılıyorum.

Gcamde ön kamera için konuşacak olursam:
Hdr+ enchanted biraz karanlık çekiyor buna bağlı olarak akşam fotoğraf çektiğimde oda ışığı açık şekilde esmer çıkıyorum :D. Gerçekten biraz uzak çekiyordu. Ama Hdr on daha güzel çekiyor enchanted gibi karanlık çekmediği için gerçek renklere daha yakın hatta belki gerçek renklerde çekiyor.

Arka kamera için her türlü HDR+ Enchanted kullanıyorum. Ve Pixel awb modunu Pixel 3A XL olarak kullanıyorum. Çok daha iyi çekiyor gece awb yi açınca.

Gündüz ters ışıkta hdr+ enchanted o ters ışığı daha iyi düzeltiyor burada kurtaricim oluyor ama biraz karıncalanma oluyor bazen, her türlü hdr+ on tek geçerim :)

Açık havada hangisi daha iyi bilmiyorum daha test edemedim :(

Son düzenleme:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Twrpden veriyi biçimlendir diyip gelişmiş temizlikten hepsini seçerek cihazı temizleyin güncel fastboot romu yükleyin mi flash ile ardından konuda anlattığım gibi en baştan kurulum yapmanız gerekiyo bu romu. zip uzantılı farklı recovery romlardan geçiş yaparken sorun yaşarsınız kurulum şeklinizi tekrar gözden geçirin hocam.

Batflleck
Test ettim az önce evet hocam miui kamera port olduğu için globalden bi tık farklı çekiyor. Note 6 pro bölümünde cepkutusu nickli arkadaş gcam 7.2 stable+config paylaşmış trCameraV5 diye geçiyor onu kullanıyorum harika netlik ve detaylıkta çekiyor bi kaç ufak kendime göre ayarlarla onu kullanıyorum.

Üst Alt