Sohbet Xiaomi Mi5 n11'de satışta!

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar şimdi sapla samanı birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Aslında birşey yazmayacaktım. Çünkü taraf gibi göründüğümüz için yanlı bir mesaj gibi görünecek. Ancak ben yinede siteyi bağlamayan sadece kendi şahsi fikirlerimi yazacağım. Lütfen herkes sabırla okusun, yazının belli yerini okumasın, yanlış anlaşılır.
N11'in güvenilir olması konusunda hemfikirim. Ancak %100 değil. Çünkü;
Marka koruma politikamız var diye sitelerinde kocaman kocaman yazıyorlar. Geçen senelerde Semers, N11 üzerinden satışa başladığında Xioami'nin Piston kulaklıkları ve powerbankleri de aldı başını gitti. Onlardan başka yüzlerce satıcı da bunları satmaya başladı. Sayfalarda gezerken dikkatimi çeken ilanlar oldu. Şimdi rakamları tam olarak hatırlamıyorum ama oransal olarak yazdığımı düşünün. Xioami'nin resmi sitesinde kulaklığın satış fiyatı TL olarak 45TL iken ve uluslararası satıcılar olan ibuygou, Banggood, GeekBuying, GearBest v.s. gibi sitelerde de en ucuza 55TL'ye falan alınabiliyorken, N11'de 29TL'den falan satılıyordu. Ayrıca birsürü de renk seçeneği vardı. Yani Xiaomi'nin üretmediği saçma sapan renkler. Ben de madem marka koruma prensipleri var yazayım şunlara da en azından %100 orjinal Xiaomi yazısını kaldırsınlar dedim. Xiaomi'nin satış politikalarını yazdım. Sitesinde kaç paraya satıldığını, diğer satıcıların kaç paraya sattığını v.s. Linkleriyle beraber uzun uzun yazdım. Ürünlerin renk seçeneklerini de kendi sitesindeki renkleriyle beraber belirttim. Bu satılan ürünlerin orjinal olmasının mümkün olmadığını, madem ki %100 orjinal ürünlerin satılmasına yönelik marka koruma garantileri var, açıklama kısımlarından %100 Xioami ibarelerinin kaldırılması gerektiğini yazdım. Bana gelen cevap "Siz bu ürünün orjinal olmadığını nasıl anladınız? Satın alma yapmamışsınız" oldu. "Bize ürünün sahte olduğunu resmi belgelerle ispat etmeniz gerekiyor" dediler. Ben de yahu ürünün Çin'de ki satış fiyatı belli. Olmaz ya Xiaomi'den direkt olarak bile satın alıp ithal etseler bu fiyata satılması nasıl mümkün olabilir, ben Xiaomi değilim ki resmi belgelerle ispat edeyim, en büyük ispatı ürünün fiyatı zaten, ayrıca adamların üretmediği renkler satılıyor, üretilmeyen bir cihaz nasıl orjinal olabilir" diye cevapladım. Gelen cevap yine "resmi belgelerle ispat olmadan birşey yapamayız" oldu.
Yani N11 sütten çıkmış ak kaşık değil. Şu anda girip arasam bir sürü sahte Xiaomi bulacağıma eminim. Peki nerede kaldı marka koruma garantisi?
Gelelim firma tarafına. Şu ifade oldukça yanıltıcı hatta yalan:
"Xioami tarafından yetkilendirilmiş tek firma"
Böyle birşey yok ve Xiaomi'nin herhangi bir firmayı yetkilendirmesi de mümkün değil. Xiaomi Türkiye ofisi zaten 2 sene önce açıldı. Faaliyete geçeceği günü bekliyor. 2 senedir biz de bekliyoruz.
Evet belki bir yolunu bulup, ürünler Xioami'den değil Çin'deki büyük toptancılardan alınmış bile olsa ithal etmeyi başarmış olabilirler. Ancak "yetkilendirilmiş tek firma" yalanı bile firma hakkındaki tüm olumlu izlenimleri alıp götürdü benden. Hatta şimdi tam ifadeyi hatırlamıyorum N11 tarafından yetkilendirilmiş falan diye birşeyler de yazıyordu. N11 tarafından Xiaomi ürünleri satışı için yetkilendirme ne demek birisi bana açıklayabilir mi?

Cihaz hakkında da şunu yazayım. Çin için üretilen cihazlarda 2 sim yuvası da aynı imei numarasına sahiptir. Global üretilen cihazlarda ise 2 farklı imei numarası vardır. Ayrıca BTK imei kaydı için resmi ithalat durumlarında çok cüzi bir rakam almaktadır. Cihazın fiyatının bu kadar yüksek olmasının imei kaydı ile ilgisi yoktur.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Şu konular açığa kavuşmadan bu firmanın benim için bir güvenirliği yoktur. Firmanın avukatlığını yapmaya hevesli olan arkadaşlar bunlara da cevap verebilirse hepimiz aydınlanmış oluruz.
Yukarda da yazdım, herşey yasal olabilir ben bunu sorgulamıyorum. Ben yalan beyanlarda bulunan bir firmanın güvenirliğini sorguluyorum.

1. Xioami tarafından yetkilendirilmiş tek firma yalanı

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

2. Patron Gıda Otomotiv adlı bir şirket Xiaomi Türkiye öyle mi? :D :D

3. N11-Xiaomi diye bir firma mı kuruldu da bunlara yetki verdi? Bu nasıl bir saçmalıktır? N11'in Xiaomi ile ne alakası var? Xioami ile ortak oldular da bundan dünyanın haberi mi yok?

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Şu konular açığa kavuşmadan bu firmanın benim için bir güvenirliği yoktur. Firmanın avukatlığını yapmaya hevesli olan arkadaşlar bunlara da cevap verebilirse hepimiz aydınlanmış oluruz.
Yukarda da yazdım, herşey yasal olabilir ben bunu sorgulamıyorum. Ben yalan beyanlarda bulunan bir firmanın güvenirliğini sorguluyorum.

1. Xioami tarafından yetkilendirilmiş tek firma yalanı

2. Patron Gıda Otomotiv adlı bir şirket Xiaomi Türkiye öyle mi? :D :D

3. N11-Xiaomi diye bir firma mı kuruldu da bunlara yetki verdi? Bu nasıl bir saçmalıktır? N11'in Xiaomi ile ne alakası var? Xioami ile ortak oldular da bundan dünyanın haberi mi yok?

xioami tarafından yetkilendirilmiş firma yazısını siteye girdiğimde benimde dikkatimi çekti usta biraz araştırma yaptım bende bu konuyla ilgili fazla sonuça varamadım milletin xioami tarafından yetkili kişi algısını oluşturup milletin burası daha garanti burdan alın havasını oluşturmuşlar gibime geldi.

Son düzenleme:

eren2535

Canım kızım
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aydın
Cihazım
xiaomi mi8
Meslek
matbaa
Konular
3
Arkadaşlar şimdi sapla samanı birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Aslında birşey yazmayacaktım. Çünkü taraf gibi göründüğümüz için yanlı bir mesaj gibi görünecek. Ancak ben yinede siteyi bağlamayan sadece kendi şahsi fikirlerimi yazacağım. Lütfen herkes sabırla okusun, yazının belli yerini okumasın, yanlış anlaşılır.
N11'in güvenilir olması konusunda hemfikirim. Ancak %100 değil. Çünkü;
Marka koruma politikamız var diye sitelerinde kocaman kocaman yazıyorlar. Geçen senelerde Semers, N11 üzerinden satışa başladığında Xioami'nin Piston kulaklıkları ve powerbankleri de aldı başını gitti. Onlardan başka yüzlerce satıcı da bunları satmaya başladı. Sayfalarda gezerken dikkatimi çeken ilanlar oldu. Şimdi rakamları tam olarak hatırlamıyorum ama oransal olarak yazdığımı düşünün. Xioami'nin resmi sitesinde kulaklığın satış fiyatı TL olarak 45TL iken ve uluslararası satıcılar olan ibuygou, Banggood, GeekBuying, GearBest v.s. gibi sitelerde de en ucuza 55TL'ye falan alınabiliyorken, N11'de 29TL'den falan satılıyordu. Ayrıca birsürü de renk seçeneği vardı. Yani Xiaomi'nin üretmediği saçma sapan renkler. Ben de madem marka koruma prensipleri var yazayım şunlara da en azından %100 orjinal Xiaomi yazısını kaldırsınlar dedim. Xiaomi'nin satış politikalarını yazdım. Sitesinde kaç paraya satıldığını, diğer satıcıların kaç paraya sattığını v.s. Linkleriyle beraber uzun uzun yazdım. Ürünlerin renk seçeneklerini de kendi sitesindeki renkleriyle beraber belirttim. Bu satılan ürünlerin orjinal olmasının mümkün olmadığını, madem ki %100 orjinal ürünlerin satılmasına yönelik marka koruma garantileri var, açıklama kısımlarından %100 Xioami ibarelerinin kaldırılması gerektiğini yazdım. Bana gelen cevap "Siz bu ürünün orjinal olmadığını nasıl anladınız? Satın alma yapmamışsınız" oldu. "Bize ürünün sahte olduğunu resmi belgelerle ispat etmeniz gerekiyor" dediler. Ben de yahu ürünün Çin'de ki satış fiyatı belli. Olmaz ya Xiaomi'den direkt olarak bile satın alıp ithal etseler bu fiyata satılması nasıl mümkün olabilir, ben Xiaomi değilim ki resmi belgelerle ispat edeyim, en büyük ispatı ürünün fiyatı zaten, ayrıca adamların üretmediği renkler satılıyor, üretilmeyen bir cihaz nasıl orjinal olabilir" diye cevapladım. Gelen cevap yine "resmi belgelerle ispat olmadan birşey yapamayız" oldu.
Yani N11 sütten çıkmış ak kaşık değil. Şu anda girip arasam bir sürü sahte Xiaomi bulacağıma eminim. Peki nerede kaldı marka koruma garantisi?
Gelelim firma tarafına. Şu ifade oldukça yanıltıcı hatta yalan:
"Xioami tarafından yetkilendirilmiş tek firma"
Böyle birşey yok ve Xiaomi'nin herhangi bir firmayı yetkilendirmesi de mümkün değil. Xiaomi Türkiye ofisi zaten 2 sene önce açıldı. Faaliyete geçeceği günü bekliyor. 2 senedir biz de bekliyoruz.
Evet belki bir yolunu bulup, ürünler Xioami'den değil Çin'deki büyük toptancılardan alınmış bile olsa ithal etmeyi başarmış olabilirler. Ancak "yetkilendirilmiş tek firma" yalanı bile firma hakkındaki tüm olumlu izlenimleri alıp götürdü benden. Hatta şimdi tam ifadeyi hatırlamıyorum N11 tarafından yetkilendirilmiş falan diye birşeyler de yazıyordu. N11 tarafından Xiaomi ürünleri satışı için yetkilendirme ne demek birisi bana açıklayabilir mi?

Cihaz hakkında da şunu yazayım. Çin için üretilen cihazlarda 2 sim yuvası da aynı imei numarasına sahiptir. Global üretilen cihazlarda ise 2 farklı imei numarası vardır. Ayrıca BTK imei kaydı için resmi ithalat durumlarında çok cüzi bir rakam almaktadır. Cihazın fiyatının bu kadar yüksek olmasının imei kaydı ile ilgisi yoktur.

Tebrikler hocam 10 numara tespit....

fanatik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
OPO
Konular
4
resmen kafamdaki soru işaretleri giderildi :D

object1500

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Object1500
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
3
Bende şunu söylerim, bana 200 lira fark vererek imeleri resmi olarak kayıtlı olan bu satıcıdan almak daha cazip geldi. Cihazlar zaten orijinal yorumlardan anlaşılıyor, yorumlar gelmeye başladı ufaktan. Ben onları yada buradaki satıcıları destklemiyorum, bama böyle cazip geliyo sadece sirf imei için. Ve odeme sistemi tabiki, eft bana cazip gelmiyor asla guvenemem daha önce bu durumdan muzdarip oldum, dolandırıldim, o para varya colugundan çocuğundan çıksın hastalıklardan kurtulamasin

paclix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
paclix
Konular
15
Hazır konusu açıkken sorayım, bu telefonu kesinlikle öneriyor musunuz?
Ben dandik mtkdan bıktım usandım, güncelleme almaz, kronik sorunları çıkar, telefon çekmez, kamerası dandiktir, donanım kağıt üzerinde hızlı gerçekten alakasızdır vs.
Şimdi mi5 alsam bu sorunları yaşamam dimi?
Yoksa z5, g5 falan mı önerirsiniz?

raizo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Okan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
5
Bende şunu söylerim, bana 200 lira fark vererek imeleri resmi olarak kayıtlı olan bu satıcıdan almak daha cazip geldi. Cihazlar zaten orijinal yorumlardan anlaşılıyor, yorumlar gelmeye başladı ufaktan. Ben onları yada buradaki satıcıları destklemiyorum, bama böyle cazip geliyo sadece sirf imei için. Ve odeme sistemi tabiki, eft bana cazip gelmiyor asla guvenemem daha önce bu durumdan muzdarip oldum, dolandırıldim, o para varya colugundan çocuğundan çıksın hastalıklardan kurtulamasin
Evet cihazlar orjinal, gerçekten imei'ler BTK kayıtlı ve her ne kadar iyi de olsa kötü de olsa 2 yıl garantili. Buraya kadar problem yok. Fakat chatin_62 'nin de değindiği gibi profilleri itibar ve güven sağlama adına şişirilmiş ve yalan denilebilecek bilgilerle dolu. Tercih sebebinize gelince; sırf imei için tercih ederim demişsiniz. İmei işini forumda güvenilir, çok cüzi miktarlara yapan arkadaşlar var. Bence imei problemi en basit problem. Ödeme konusunda da haklısınız güvenilir satıcı bulmak zor bu devirde fakat elden satış yapan, referanslı satıcılar da var onları tercih edebilirsiniz. Gümrük problemi olmasa 900-950 tl civarına alabileceğimiz ürüne 1500 tl vermek çok mantıklı gelmiyor bana.

Ben dandik mtkdan bıktım usandım, güncelleme almaz, kronik sorunları çıkar, telefon çekmez, kamerası dandiktir, donanım kağıt üzerinde hızlı gerçekten alakasızdır vs.
Hocam telefonu alma diyen ya da alınmaması için geçerli bir gerekçe gösteren birini görmedim henüz. Ufak tefek yazılımsal problemler çıkıyormuş fakat onlarda çözülür illaki. Ben de alma arefesindeyim uygun satıcı araştırıyorum şuan.

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269

yüksek meblağlar veripte boşa para vermeye gerek yok bence bu telefon son çıkan telefonlarla kafa kafaya giden bi telefon forumda kullanan arkadaşlar var gayette memmunlar bildiğim kadarıyla tam bir fiyat performans cavavarı :) biraz bekleyin derim acele etmeyin almakla fiyatlar düşebilir bi kaç bilindik sitelerde internet üzerinden satışa sunulmaya başladı zaten piyasının nabızını yoklayın telefon hakkında detaylı bilgi edinin yazılımda biraz sıkıntı var onu zamnla düzeltirler die umut ediyoruz :)

Mİ5 İnceleme Videosu:

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
Hocam GittiGidiyor, sanalpazar, sahibinden gibi sitelerde satıcı üyeliği açmak çok kolay ama n11 böyle değil. Vergi levhası vs bayağı belge istiyorlar. Yani öyle dolandırıcılar burdan o işlere girmezler. Faturasız gelen ürünü iade edebilirsiniz. Kimsede sahte fatura basıp dağıtmaz. Eğer elinizde herhangi bir kanıt yoksa bence ön yargılı yaklaşmayın.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arkadaşa bende de aynı sizin yazdığınız şekilde yazdım ama garip bir şekilde bana "Sen geç onları sana n11 den belgesiz üyelik açarsam bana iPhone alacak mısın?" gibi garip bir mantıkla cevap verdi. Sanırım n11'in sahibi bu kadar rahat konuştuğuna göre...

Üst Alt