Arkadaşlar telefonu alalı 3 ay oldu şimdi öncelikle kafamda ki olumsuz durumlardan bahsediyim sizde görüşlerinizi yazarsınız
Öncelikle telefonu istanbulda bir satıcıdan 1800'tl ye aldım rengi mavi , ayrıca kulaklık ve powerbankla beraber 1900'e geldi açıkcası biraz pişman oldum hatta zarar ettim neden derseniz
1-Cihazı teslim aldığımda çin rom'u yüklüydü gittim kilidi açtırmak için biraz bekledim uğraştırdı tabi en son türkçe rom yükledim bunu fazla önemsemedim , yurtdışından geldiği için normal
2-"IMEI" kaydı yokmuş telefonun , başta satıcı bana bunu alırken söylemişti 50 tl'ye yaptırırsın demişti bende pek önemsemedim çokta bilgim yoktu bu konu hakkında öğrendim ki "IMEI" kaydı 150 tl 'den aşağı değilmiş neyse ben o sıra telefonu alırken aynı fiyata "IMEI" kayıtlı olarak satan birisi vardı telefonu keşke ondan alsaydım diye baya bi pişman oldum ama iş işten geçmişti , gel görün ki 3 hafta sonra telefon kapanıcak "IMEI" kaydını yaptırmazsam başıma bela oldu
3-Telefonu alırken ki fiyatına bakıyorum şimdi ki fıyatına bakıyorum biraz düşmüş ama "Mİ6" hayla aynı fiyatta seyrediyor bu yüzden sinir bozucu
4-Hafıza olarak 64 gb tercih ettim ama şimdi bakıyorum ki daha uygun fiyata 128 gb versiyonu var , ben telefonla baya bi içli dışlı biri olduğum için 64 gb yetmicek gibime geliyor hatta şu anda bakıyorumda telefonda 20 gb yer kalmış
5-Bu telefonu Alırken baya bi düşündüm acaba "Mİ6" mı "NOTE3" mü diye ama mi 6 ' nın bi türlü mavi rengini bulamıyordum özellikle mavi istedim
biraz takıntılıyım neyse bu iki telefon arasında işlemci farkı var ("Mİ6" Snapdragon
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
835 vs "NOTE3" Snapdragon
660) genel kullanımda çokta gözle görülür bir farkı yok sanırım ama ileride yani uzun vadede ne olur bilmiyorum , ayrıca en çok gözüme takılan özelliklerden biriside
("Mİ6" UFS 2.0 bellek vs "NOTE3" eMMC
5.1) bu gerçekten göze batıyor arada baya bi fark var özellikle bilgisayardan telefona veya telefondan bilgisayara dosya aktarırken belli oluyor , sırf o yüzden mi6'ya geçmeyi düşünmedim değil
6-Telefon ekran koruyucusunu ve kılıfını bulunduğum şehirde hiç bir yerde bulamıyorum kaç mağaza gezdim , şu anda üstünde bulunan ekran koruyucusu ise telefonla beraber geldi ekranı tam kapatmıyor yanlardan ve üstlerden biraz boşluk var telefon çizilicek diye korkuyorum o açık olan bölümlerden , geçen gün istanbula parça temini için teknik servisine gittim temperli tam kapatan cam istedim onlardada sadece siyah rengi vardı mavisini bulamadım yalnız aliexpress'de filan bir kaç yabancı sitede buldum onlarda gelene kadar ölme eşşeğim ölme , ayrıca kusurlu çıkmasındanda korkuyorum
7-Kulaklığı normal takamıyorsunuz biliyorsunuz dönüştürücü olması lazım işte o ufak kablo varya usb-c kulaklık jack dönüştürücü o bozuldu
sadece istanbulda var adamla konuştum , 1-2 hafta içinde mavi temperli cam gelicekmiş ozaman onunla beraber satın alırım dedim işte ozamana kadar idare edicem artık yapıcak birşey yok
8-Şu saçma olay varya "Sim kartınız etkinleştirilmedi" ne işe yaradığınıda tam olarak bilmiyorum o gözüme batıyor arada sırada bir sorun teşkil ettiğinide sanmıyorum ama rahatsız ediyor
9-Şu meşhur güncellemede hayla gelmedi nisanda gelicekmiş herhalde bekliyoruz
10-Şarj cihazım amerikan fişli bu yüzden dönüştürücü kullanıyorum arada fişten çıkartırken dönüştürücü prizde takılıyor kalıyor uyuz birşey
BUNLARIN HARİCİNDE
Telefon gayet güzel çalışıyor en ufak problemi yok hatta 3-4 sefer yere düşürdüm herhangi birşey olmadı, şimdilik aklıma gelenler bunlar olursa ekleme yaparım