Haber Xiaomi Mi 5S Toplatılıyor

Xiaomi Mi5S güvensiz ürün kategorisine girmiş, ve toplatılma kararı çıkmış.

Telefonun arka kısmında model numarası yazar, ekran görüntüsünde yazanla uyuşuyorsa ve garanti belgesi üzerinde ithalatçı firma olarak Evo Bilgi Teknolojileri görünüyorsa cihaz sahipleri ücret iadesi alacak.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

YÖNETİM NOTLARI

Detay Bilgiler, Güncellemeler ve Açıklamalar

Arkadaşlar netleşmeden yazmak istemiyordum ama konu içerisinde çok fazla hatalı bilgi aktarımı oluyor...

Ülkemize Çin’den ithal edilecek tüm cihazların EMC (elektro manyetik uygunluk), RF (radyo frekansı), LVD (düşük voltaj değerleri) ve SAR (özgül soğurma oranı) değerleri test ediliyor ve sadece bu testlerden başarılı olarak geçen telefonların ithalatına izin veriliyor. Testlerden de anlayabileceğiniz gibi aslında cep telefonları sadece bizlere zararlı olarak sunulan SAR değerleri ile değil başka değerleri ile de sağlımıza zararlı olabiliyor. BTK ise zararlı olabilecek bu değerlerde firmaların, distribütörlerin, ithalatçıların ve hatta bağımsız bilim insanlarının sunmuş oldukları verileri tek başına geçerli saymıyor ve kendisi de ayrıca test ediyor. Bu testler -BTK tarafından iletilen bilgiye göre- Ankara Hacettepe’de bulunan ve büyüklük anlamında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıradaki son derece gelişmiş bir test merkezi tarafından yapılıyor. İthal edildikten sonra da piyasa kontrolleri yapılmaya devam ediyor ve muhtelif zamanlarda çeşitli mağazalardaki ürünler uzmanlar tarafından inceleniyor.

GÜBİS web sitesinde yapılan açıklama ise Evo Bilgi Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından ithal edilen Mı 5S (2015711-A7) model cihazın bu testlerden geçemediğini, güvensiz olarak ilan edildiği ve toplatılacağı anlamına geliyor. Bu karar Evo Bilgi Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından ithal edilen tüm cihazları değil Mı 5S (2015711-A7) model cihazları kapsamakta.

Karar Evo tarafından ithal edilen tüm Mi5s'ler mi kapsıyor yoksa sadece bir parti mi sakıncalı olarak ilan edilmiş bunun bilgisine maalesef henüz ulaşamadım. Neden bu şekilde düşündüğümü açıklamam gerekirse o dönemde ülkemizde Xiaomi resmi olarak bulunmadığı için ülkemizde satılan cihazlar şu an ithalatçı garantili cihazlarda olduğu gibi resmi kanallar dışında da temin edilebiliyordu. Bu şekilde temin edilen bir parti cihazda donanımsal değişiklik yapılarak güvensiz hale getirilmiş olması son derece olası. Toplama olduğu ortaya çıkan iPhone ve Samsung modellerini hatırladığımda ve aşağıya ekleyeceğim rapor sonuçlarını göz önüne aldığımda toplatma kararı son derece mantıklı bir şekle bürünüyor. Kesin bilgiye ulaştığımda tekrar bilgilendirme yazacağım.

Bu bildirim ve karar sonrası Mi5s kullanıcıları haklı olarak telefonlarını kullanmanın sağlıklarına bir etki etmeyeceği konusunda şüpheye düşüyorlar. Bu konuda irtibata geçtiğim yetkililerden yukarıda bahsetmiş olduğum rapor sonuçlarını talep ettim ve farklı bir ithalatçı tarafından ithal edilen Mı 5S (2015711-A7) modele ait test raporuna ulaştım. Teyit edilebilmesi için tarih, sayı ve numarasını kapatmadan (bazı bilgiler ticari sır niteliği taşıdığı için kapatmak zorunda kaldım) aşağıya ekliyorum. Rapor sonucuna göre farklı ithalatçılardan Mı 5S (2015711-A7) model telefon satın almış arkadaşlarımız cihazlarını güvenle kullanmaya devam edebilirler.

İade, değişim gibi ticari konular maalesef ki uzmanlık alanıma girmiyor. Dolayısı ile farklı firmalar nasıl iade alıyor ya da almıyor, THH kararı nasıl olmalı, başvurular nasıl yapılmalı ya da koşullar uygun olmadığı halde iade edilen cihazlar nasıl iade edildi gibi sorularda maalesef ki benim de bilgim sınırlı. Aramızda hukukçu arkadaşlarımız mevcut onlar daha güzel yönlendirecek ve bilgi aktarımı sağlayacaklardır ancak toplatma bildirimini yapan Bilgi Teknolojileri Kurumu bildirimi yayınlanan bildirimin aksine sadece model olarak değil kendi kayıtlarından almış olduğu IMEI numaraları ile gerçekleştirmiş durumda. Dolayısı ile "acaba benim cihazım da toplanacak mı?" sorusuna verilecek cevap sadece satıcı, ithalatçı veya modele bakarak değil birebir IMEI numaraları ile yapılmalı. Bu IMEI numaraları ise sadece ithalatçı firmada ve Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda mevcut. Dolayısı ile şu an için yapılacak en doğru davranış Evofone veya BTK tarafından net bir açıklama yapılana kadar beklemek gibi görünüyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 13.12.2019 tarihinde yapmış olduğunuz 1902915605 sayılı başvurunuz 24.12.2019 tarihinde BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI (BTK) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz Bilgi Edinme Başvurunuz ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz ile ilgili olarak Kurumumuzun ihtisas birim(ler)inden alınan bilgi “Mobil Telefon cihazları da dahil olmak üzere tüm Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının ithalat denetimi ile ilgili işlemler Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği (2019/8) kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) üzerinden ve risk analizine göre yapılmaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından, tüm ithalatçıların tüm cihazlarına şamil olmamakla birlikte son iki yıldır ithalatı gerçekleştirilecek olan bazı mobil telefon cihazlarından numune cihazlar alınarak Kurumumuz Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğüne test amacıyla gönderilmekte ve yapılan test sonuçları Kurumumuzca değerlendirilerek test sonuçlarının Bakanlığa bildirilmesini müteakip Bakanlık tarafından ithal izinleri verilmektedir. Ancak, ithalatları gerçekleştirilen cihazların Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) süreçleri kural olarak, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde Kurumumuzca yürütülmektedir. PGD faaliyetleri çerçevesinde söz konusu cihazlara gerek idari denetim bağlamında teknik dosya incelemesi gibi ve gerekse rassal olarak numune alınması neticesinde Kurumumuz Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü'nde EMC, RF, LVD ve SAR testlerine tabi tutulması işlemleri uygulanmaktadır. Numune cihazlara uygulanan testler sonucunda düzenlenen test raporları doğrultusunda incelemeler yapılmakta ve temel gerekler açısından uygun olmayan ve risk seviyeleri de kabul edilebilir ölçüler içerisinde bulunmayan cihazlar “güvensiz” olarak kabul edilmektedir. Bunun sonucunda ise ilgili firmalara 4703 sayılı Kanun uyarınca idari para cezası, cihazların piyasaya arzlarının yasaklanması, piyasaya arz edilmiş cihazların toplatılması gibi idari yaptırım ve tedbirler uygulanmaktadır. Güvensiz bulunan cihazların sorumlu firmaları ve güvensizliğe neden olan gerekçeleri güvensiz ürünlerin yayınlandığı Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde ( ) duyurulmaktadır.
Söz konusu ürünlerin güvensizlik teşkil ettiğine dair bilgi, ürün görselleri ile birlikte Kurumumuz internet sayfasında tüketicilerin bilgisine sunulmaktadır. Kurumumuzca yapılan güvensizlik tespitleri sadece bahsi geçen ilanda sözü edilen marka/model cihazlara yönelik firma tarafından piyasaya arz edilen tarihteki o zamanki parti ürünler için geçerli olup, değişik tarihlerde piyasaya arz ettiği parti ürünleri kapsamadığı gibi; ilanda sorumlu adı geçen firma dışında başka firmalar tarafından getirilen aynı marka ve model ürünleri de kapsamamaktadır.
Tüketicilerin bu ürünleri iade etmek veya değiştirmek istemesi halinde ilgili firma ile irtibata geçerek işlemlerini yürütmesi gerekmekte olup, gübis.gov.tr’de bu durum “Güvensiz ürüne ilişkin haklarınız” başlığı altında şu şekilde açıklanmaktadır; “Güvensiz olarak ilan edilen ürünlerden birini almış iseniz üretici/ithalatçı firmaya başvurarak haklarınızı (değişim, para iadesi gibi) kullanabilirsiniz. Talebinizin kabul görmemesi halinde ise genel hukuk yollarına başvurabilirsiniz.”
Tüketicilerin genel anlamda PGD sistemi, güvensiz ürün ve sorumlu firma kavramlarına ilişkin bilgi edinmek istemesi halinde GÜBİS’te “Genel bilgiler” başlığından da ( ) yararlanabileceği değerlendirilmektedir.” şeklindedir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz Bilgi Edinme Başvurunuz ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz ile ilgili olarak Kurumumuzun ihtisas birim(ler)inden alınan bilgi “Telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD), 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde Kurumumuzca yürütülmektedir. PGD faaliyetleri çerçevesinde söz konusu cihazlardan numune alınarak, Kurumumuz Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü'nde testlere tabi tutulmaktadır. Numune cihazlara uygulanan testler sonucunda düzenlenen test raporları doğrultusunda incelemeler yapılmakta ve temel gerekler açısından uygun olmayan ve risk seviyeleri de kabul edilebilir ölçüler içerisinde bulunmayan cihazlar “güvensiz” olarak kabul edilmektedir. Bunun sonucunda ise ilgili firmalara 4703 sayılı Kanun uyarınca idari para cezası, cihazların piyasaya arzlarının yasaklanması, piyasaya arz edilmiş cihazların toplatılması gibi idari yaptırım ve tedbirler uygulanmaktadır. Güvensiz bulunan cihazların sorumlu firmaları ve güvensizliğe neden olan gerekçeleri güvensiz ürünlerin yayınlandığı Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde ( ) duyurulmaktadır.
Ayrıca söz konusu ürünlerin güvensizlik teşkil ettiğine dair bilgi, ürün görselleri ile birlikte Kurumumuz internet sayfasında da tüketicilerin bilgisine sunulmaktadır. Kurumumuzca yapılan güvensizlik tespitleri sadece bahsi geçen ilanda sözü edilen marka/model cihazlara yönelik olup, aynı firmanın diğer ürünlerini kapsamadığı gibi; ilanda sorumlu firma olarak bildirilen firma dışındaki firmalara ait ürünleri de kapsamamaktadır. Tüketicilerin bu ürünleri iade etmek veya değiştirmek istemesi halinde ilgili firma ile irtibata geçerek işlemlerini yürütmesi gerekmekte olup, gübis.gov.tr’de bu durum “Güvensiz ürüne ilişkin haklarınız” başlığı altında şu şekilde açıklanmaktadır; “Güvensiz olarak ilan edilen ürünlerden birini almış iseniz üretici/ithalatçı firmaya başvurarak haklarınızı (değişim, para iadesi gibi) kullanabilirsiniz. Talebinizin kabul görmemesi halinde ise genel hukuk yollarına başvurabilirsiniz.”
Son olarak, tüketicilerin genel anlamda PGD sistemi, güvensiz ürün ve sorumlu firma kavramlarına ilişkin bilgi edinmek istemesi halinde GÜBİS’te “Genel bilgiler” başlığından da ( ) yararlanabileceği değerlendirilmektedir.”

Orijinal Mesaj : Haber - Xiaomi Mi 5S Toplatılıyor

1. Hepsiburada - Tüm satıcılar 20.12.2019 Sonrası sadece Evo tarafından ithal edilen ve satıcısı Hepsiburada olan cihazları kabul etmektedir.

Bir diğer örnek : Haber - Xiaomi Mi 5S Toplatılıyor

İlgili mesaj : Haber - Xiaomi Mi 5S Toplatılıyor Haber - Xiaomi Mi 5S Toplatılıyor

HB İade Tamamlananlara Örnek :
Haber - Xiaomi Mi 5S Toplatılıyor

1. Migros (Bir adet iade edilen cihaz mevcut)
2. Gittigidiyor - Tüm satıcılar
3. N11 - Tüm Satıcılar
4. Teknosa - Tüm Satıcılar

‘’Sayın Kullanıcımız, BTK ile gerçekleştirilen ilk görüşmeler neticesinde Mi5s ürünümüzle ilgili herhangi bir teknik problem bulunmadığı, bunun yerine diğer uluslararası uygunluk mevzuatından kaynaklanan ürün teknik işaretlemelerine yönelik olumsuzluğun bulunduğu anlaşılmaktadır. Mi5s teknik incelemesine dair detaylı teknik rapor BTK'dan talep edilmiş olmakla, en kısa sürede, süreçle ilgili yol haritası sizinle paylaşılacaktır. ‘’
Veli ERTAŞ
Hukuk Departmanı

SONUÇ

Başlatılan hukuki süreçler sonucunda hemen hemen tüm yetkili merciler sadece Evofone tarafından ithal edilmiş olan Mi5s'lerin toplanacağı kararını vermişlerdir. Eğer cihazınız Evofone tarafından ithal edilmiş ise (garanti belgesi üzerinde yer alan ithalatçı firma adında Evofone yazıyor ise) cihazınızı satın almış olduğunuz yere konu içerisinde yer alan başvuru örneklerinden de yararlanarak iade edebilir ve fatura bedelini geri alabilirsiniz. Ancak telefonunuzun ithalatçısı farklı bir firma ise başvurunuz çok büyük ihtimalle reddedilecektir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

endera

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
Redmi Note4G
Konular
12
Cepport yetkilisi telefonda dedikleri şu evo ithal etmiş biz kendimiz getirdik telefonları yersen :) eğer o seri de sıkıtı varsa kimin getirdiğine bakılmadan geri alınması lazım ama bizim ülkemizde işler nerede doğru yürüyor ki burada aynı şeyi bekleyelim . Teknolojik alet getirip içini açıp parça değiştiren olmayacağına göre ... O seri de evo firmasının getirdiği telefonlar bozuk ama diğerlerinin getirdiği sağlam ya da btk diyor ki ben sadece evo yu inceledim geri kalanları incelemeye zamanım kalmadı zaten üstünden de iki sene geçmiş artık ... Bu arada benim telefon sağlam ve aktifti firma kabul etmedi ama thh başvurdum bakalım ordan bir sonuç çıkar mı çıkarsa ne zaman çıkar 2 sene de onu beklersek :)
Ne fark eder, mi5s her yerde aynıdır, egosu cepportu farketmez.sorun varsa hepsi bozuktur

Mi9 Pro 5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

albati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi 5S
Konular
0
Ben de migrosun olumsuz yanıtı üzerine az önce THH'ye edevlet üzerinden başvurumu yaptım. Başvuracaklara yol göstermesi açısından dilekçe yazısını da paylaşayım. Daha önce LG G4'ün iadesini thh üzerinden almıştım. Umarım bunda da iademizi alırız.

..... Tarihinde, .....mağazasından almış olduğum ......imei numaralı ve halen kullanmakta olduğum Xiaomi Mi5s (2015711-A7) cep telefonum, 25.11.2019 tarihinde Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu tarafından sitesinde yer aldığı şekliyle güvensiz ürün ilan edilmiştir. Güvensizlik gerekçesi olarak "Telsiz Ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliğinin 5'İnci Maddesinin Birinci Fıkrasının (A) Bendine Aykırılık" şeklinde belirtilmiştir. Buna önlem olarak da "Piyasaya Arzın Yasaklanması Ve Toplatma" kararı alınmıştır. Aynen yukarıda belirttiğim şekilde ve bilgilere istinaden, cep telefonunun iadesi amaçlı 5M Migros Gaziemir mağazasına başvuru yapılmış ve olumsuz cevap alınmıştır.
Piyasadan toplatılma kararı alınacak kadar güvensiz olan bu cihazın aldığım mağaza tarafından iadesini talep ediyorum.
Sunduğum eklerde telefonumun toplatılma kararı alınan serisinden olması da hem görsel olarak hem de imei sorgusunda çıkan şekliyle belirtilmiştir.
Ek 1: Fatura
Ek 2: imei seri numarası fotoğrafı
Ek 3: Ürünün güvensi olduğuna dair alınan resmi kararlar ve ilgili kanun linkleri.

talhayranci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi Mi 5S
Konular
2
Cepport yetkilisi telefonda dedikleri şu evo ithal etmiş biz kendimiz getirdik telefonları yersen :) eğer o seri de sıkıtı varsa kimin getirdiğine bakılmadan geri alınması lazım ama bizim ülkemizde işler nerede doğru yürüyor ki burada aynı şeyi bekleyelim . Teknolojik alet getirip içini açıp parça değiştiren olmayacağına göre ... O seri de evo firmasının getirdiği telefonlar bozuk ama diğerlerinin getirdiği sağlam ya da btk diyor ki ben sadece evo yu inceledim geri kalanları incelemeye zamanım kalmadı zaten üstünden de iki sene geçmiş artık ... Bu arada benim telefon sağlam ve aktifti firma kabul etmedi ama thh başvurdum bakalım ordan bir sonuç çıkar mı çıkarsa ne zaman çıkar 2 sene de onu beklersek :)
Bende de durum aynı şekilde. Farklı bir firma ama yine de almadılar. THH'ye başvurduk, bekleyeceğiz bakalım. BTK EVO olanlar hakkında karar çıkarttı ama şuan satmaya çalış bakalım EVO olmayan telefonu birine, onu da kimse almıyor. Kaldı ki Sahibinden'de satışlar yasaklanmış. Orada EVO ayrımı falan yok. Hepsi yasak. Dolayısıyla EVO olmayanlara da iade hakkını mecbur vermek zorunda BTK. Ben THH'nin bizim açımızdan olumlu bir karar vermesi gerektiğini düşünüyorum bu yüzden. Savunmamda vs. bunlardan da bahsedeceğim. Sizler de mutlaka bahsedin...

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Nasıl bir ülkeyiz ya... İçinde yaşamasak eğlenceli. :D

Kimse BTK'nın işini düzgün yaptığına inanmıyor hatta düzgün olabileceğini aklına bile getiremiyor. Herkes bir "pislik" yapma peşinde ki herkes karşısındakinin "pislik" yaptığına inanıyor.

Olay basit. Evo bir "pislik" yaptı, muhtemelen doa cihazları ucuza topladı ve sattı. (Mi5s HB'de Çin fiyatında düşüktü o dönem) Doa cihazlarda anakart üzerinde oynandığı için SAR veya RF sıkıntısı vardı ve BTK bunu 3 yıl sonra yakaladı. Toplatma kararı verdi. Bu nedenle de adam gibi "pislik" yapmadan ithal eden firmaların cihazlarına toplama kararı çıkmadı.

Yani muz cumhuriyeti olmayan bir ülkede bu şekilde olması gerekirdi ama herkes muzun kökünde yaşadığı ve 18 yıldır düzgün çalışan kurum görmediği için artık kimse kararın gerçekten doğru olabileceğini aklına dahi getirmiyor, mutlaka bir eksik vardır, yanış yapılmıştır, ben de bir yerlerden kar sağlar mıyım acaba diye düşünüyor :D

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13
Nasıl bir ülkeyiz ya... İçinde yaşamasak eğlenceli. :D

Kimse BTK'nın işini düzgün yaptığına inanmıyor hatta düzgün olabileceğini aklına bile getiremiyor. Herkes bir "pislik" yapma peşinde ki herkes karşısındakinin "pislik" yaptığına inanıyor.

Olay basit. Evo bir "pislik" yaptı, muhtemelen doa cihazları ucuza topladı ve sattı. (Mi5s HB'de Çin fiyatında düşüktü o dönem) Doa cihazlarda anakart üzerinde oynandığı için SAR veya RF sıkıntısı vardı ve BTK bunu 3 yıl sonra yakaladı. Toplatma kararı verdi. Bu nedenle de adam gibi "pislik" yapmadan ithal eden firmaların cihazlarına toplama kararı çıkmadı.

Yani muz cumhuriyeti olmayan bir ülkede bu şekilde olması gerekirdi ama herkes muzun kökünde yaşadığı ve 18 yıldır düzgün çalışan kurum görmediği için artık kimse kararın gerçekten doğru olabileceğini aklına dahi getirmiyor, mutlaka bir eksik vardır, yanış yapılmıştır, ben de bir yerlerden kar sağlar mıyım acaba diye düşünüyor :D

btk evo cihazı alıp incelemiş başka cihaz incelememis, bize gelen bilgiler bu yönde. bu tamamen tesadüf mü. evo cihazı alıyorsun birde ne görüyorsun cihaz sıkıntiliymis bak bak bak. ne şans. baska cihaz incelemezsen biz kullanicilarda diger cihazlarda sıkıntı olduğunu düşünürüz. simdi bunca insan kullanıcılar sahtekar mı sizin gözünüzde. yalancı mı riyakar mı. sizin elinizdeki doa ile ilgili belge yada belgeler varmı. bu iddialarınızi kanitlayabilirmisiniz

Karadelikten ses dalgaları kullanılarak gönderildi.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
btk evo cihazı alıp incelemiş başka cihaz incelememis, bize gelen bilgiler bu yönde. bu tamamen tesadüf mü. evo cihazı alıyorsun birde ne görüyorsun cihaz sıkıntiliymis bak bak bak. ne şans. baska cihaz incelemezsen biz kullanicilarda diger cihazlarda sıkıntı olduğunu düşünürüz. simdi bunca insan kullanıcılar sahtekar mı sizin gözünüzde. yalancı mı riyakar mı. sizin elinizdeki doa ile ilgili belge yada belgeler varmı. bu iddialarınızi kanitlayabilirmisiniz

En altı okumadınız galiba... Bir daha alıntılayayım.

"Yani muz cumhuriyeti olmayan bir ülkede bu şekilde olması gerekirdi ama herkes muzun kökünde yaşadığı ve 18 yıldır düzgün çalışan kurum görmediği için artık kimse kararın gerçekten doğru olabileceğini aklına dahi getirmiyor, mutlaka bir eksik vardır, yanış yapılmıştır, ben de bir yerlerden kar sağlar mıyım acaba diye düşünüyor"

Ama madem kanıt dediniz "size gelen bilgilerin yönüne" ilişkin bir kanıtı sizin paylaşmanız, ondan sonra bu mesajı yazmanız gerekmez mi?

Bence kısmını da yazayım ki yanlış anlaşılma olmasın. BTK kötü, gereksiz ve beceriksiz. Adam gibi iş yapamıyor, Evo dolandırıcı çakma cihaz satıyor, THH'ye gidenler 3 yıldır kullandığı cihazı sıkıp suyunu çıkartarak kar elde etmeye çalışıyor. Toptan çökmüş bir toplumuz ve helak olmayı köküne kadar hak ediyoruz. Bir Allah'ın kulu da bu cihaz sağlıksızsa ben bunu toplu taşımadan kullandım yanımda oturan bebeğe bile zarar vermişimdir diye düşünmemiş, istisnasız herkes PARA peşinde. Yani sorunuza cevabım hayır, kimse riyakar, yalancı ya da sahtekar değil. Kurumlar, şirketler ve kullanıcıları tanımlamak için kullanacağım sıfat hepsinden daha ağır ama forumu seviyorum ve banlanmak istemiyorum.

Yani banane... Cihazı almadım, satmadım, kullanmadım yakınımda da kimse kullanmadı. BTK memuru değilim, telefoncu değilim, ithalatçı değilim. Alacağı 1200 lira için aylarca açık kovalayan boş beleş de değilim. Banane ne yaparsanız yapın. ninja~~

impompe

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ERDAL
Cihazım
Xiaomi Mİ5S
Meslek
Öğrenci
Konular
0
Arkadaş biz getirdik yalanını atıyorlar ortaya ama garanti belgesi üzerinde nazlı ticaretin kaşesi var o ne olacak? Koca cepport yetkilileri sitede bir tane açıklama yapmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"Yani muz cumhuriyeti olmayan bir ülkede bu şekilde olması gerekirdi ama herkes muzun kökünde yaşadığı ve 18 yıldır düzgün çalışan kurum görmediği için artık kimse kararın gerçekten doğru olabileceğini aklına dahi getirmiyor, mutlaka bir eksik vardır, yanış yapılmıştır, ben de bir yerlerden kar sağlar mıyım acaba diye düşünüyor"

Ama madem kanıt dediniz "size gelen bilgilerin yönüne" ilişkin bir kanıtı sizin paylaşmanız, ondan sonra bu mesajı yazmanız gerekmez mi?

Bence kısmını da yazayım ki yanlış anlaşılma olmasın. BTK kötü, gereksiz ve beceriksiz. Adam gibi iş yapamıyor, Evo dolandırıcı çakma cihaz satıyor, THH'ye gidenler 3 yıldır kullandığı cihazı sıkıp suyunu çıkartarak kar elde etmeye çalışıyor. Toptan çökmüş bir toplumuz ve helak olmayı köküne kadar hak ediyoruz. Bir Allah'ın kulu da bu cihaz sağlıksızsa ben bunu toplu taşımadan kullandım yanımda oturan bebeğe bile zarar vermişimdir diye düşünmemiş, istisnasız herkes PARA peşinde. Yani sorunuza cevabım hayır, kimse riyakar, yalancı ya da sahtekar değil. Kurumlar, şirketler ve kullanıcıları tanımlamak için kullanacağım sıfat hepsinden daha ağır ama forumu seviyorum ve banlanmak istemiyorum.

Yani banane... Cihazı almadım, satmadım, kullanmadım yakınımda da kimse kullanmadı. BTK memuru değilim, telefoncu değilim, ithalatçı değilim. Alacağı 1200 lira için aylarca açık kovalayan boş beleş de değilim. Banane ne yaparsanız yapın. ninja~~

1200tl'cik parayı küçümsemişsiniz ancak 1 TL hakkım olsa söke söke alırım. Diğer arkadaşlara ve size de aynısını tavsiye ederim. Bizim oralarda bir laf var. Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Anlatabildim mi? Böyle bir durum yayıldı. Sahibinden ilanı kaldırılan arkadaşlar oldu. 30 ay telefonu kullanıp geri verme peşine giren insanları para peşinde tanımlamışsınız. 1200-1300tl veren arkadaşlar o zamanın amiral gemisini almış. Şuan muadil ürünü 1200tl'ye alabilecek mi? Hatta yaptıkları durum için muadil ürün vermeleri gerekir. Çünkü verilebilecek o para ile aynı ürünü alamayız. Hak aramak ne zamandır ağır ithamlara sahip oluyor? Şunu gördünüz mü? Seri numarası farklı olan cihazı iade etmek istiyor mu? Cihazların hepsi aynı seri numarasına sahip. Bir çoğu piyasaya Nazlı Ticaretten girip evo garantili.

Buradan kimseyi tanımam etmem. Ben kimsenin düşüncesini okuyamam. Siz birçok insanın, kurumun kuruluşun düşüncesini okuyabiliyorsunuz. İçinden geçenleri biliyorsunuz. Bu yüzden size münnecim denilmesi gerekiyor. Ancak müneccim olmanız tanımadığınız insanlara sadece forumdaki kural gereği ağır ithamlar kullanmayıp içinizden geçirdiğinizi dile getirmeniz çok yanlış. Madem dile getirdiniz bu durumu cesaretli olup boş bir konuyu okuyup içinizden geçirdiğinizi yazabilecek yüreğiniz olsa keşke. Müneccim olduğunuz kadar o yüreğinizi de görsek. Herkesi itham altında bırakmışsınız. O kadar boş beleş değilsiniz neden boş beleş olduğunu düşündüğünüz yere mesaj atıyorsunuz. Sizin dediğiniz ''Muz Cumhuriyeti'' tanımını bilemem. Ancak çok boş beleş insan olacaksınız ki herkesin yorumuna göre bir çıkarımda bulunmuşsunuz. Hatta inceden siyasete de girmişsiniz. Daha fazla vakit geçirmeyin bu banlanmaya götürebilecek şeyleri düşündüğünüz insanların olduğu yerde. Ya da yürekli olun ağır ithamları söyleyin. Lütfen rica ediyorum.

Son düzenleme:

uygun20

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi note LTE
Meslek
anestezi
Konular
14
Hepsiburada'dan alınma satıcı Webdenal. İade için Hepsiburada ile mi görüşeceğiz yoksa Webdenal'la mı? Şikayetvar'da Webdenal BTK kararına rağmen telefonu iade almak istemiyor diye yazmış birisi. Burada da üye olduğunu düşünüyorum. Hepsiburada artık sadece satıcı kendisi ise mi iade alıyor?

Garanti EVO, ithalatçı EVO, satıcı Webdenal Hepsiburada üzerinden
Sikayetvar.com uzerinden yazan benim. Thh ye de basvurdum. Webdenal.com sitesi uzerinden alınmış bir telefon benimkisi, siz direkt hepsiburada ile muhatap olup ucret iadesi alabileceğinizi düşünüyorum. Bundan böyle hepsiburada'dan şaşmam bende

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13

bi sorun bi sıkıntı çıkmasa bunca mi 5s kullanacisi neden ucret iadesi ile uğraşsın ki. bu duruma bizi btk getirdi. toplatilma kararı çıkmış güvensiz diye kanıt istiyorsanız gubis ten aciklamaya bakabilir siniz. boş beleş konuşmaya gerek yok. bir seri guvensizse o seri güvensiz demektir. burda ithalatçı ya bakılmaz. toplatilma kararı çıkmış btk nin açıklaması altına birde tum seri toplatilacak iade almayan ithalatçı ya yaptırım uygulanacak notu dusulseydi kimse ugrasmazdi. bir sorun var diyorsan çözümünude o an getirirsin. insanları muallak ta bırakmazsın.

"THH'ye gidenler 3 yıldır kullandığı cihazı sıkıp suyunu çıkartarak kar elde etmeye çalışıyor. Toptan çökmüş bir toplumuz ve helak olmayı köküne kadar hak ediyoruz. Alacağı 1200 lira için aylarca açık kovalayan boş beleş de değilim"

sozleriniz hiç hoş değil. insanlar hakkını arıyor. buda gayet normal, hatta kandırıldı aldatıldı diye dava bile acanlar olabilir buda en dogal haktır.

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Boş beleş yorumları aldırış etmeyin.

Üst Alt