merhaba
bende de airpods var ve 1 senedir kullanıyorum aşağı yukarı, konuşma olsun müzik olsun gün içinde sürekli kullandığımdan sesin azalması gibi durumlar çok rahatsız ediyordu ve randıman alamıyordum kulaklıklardan, önceki telefonum GM8 saf android işlemciliydi onda bile bir süre sonra seste azalma meydana geliyordu yeniden bağlıyınca düzeliyordu ama sonra yine aynı... yabancı forumları araştırdım her şeyi denedim ama tam randıman alamadım takii 3 gün öncesine kadar..
kulaklıkları hem müzik hem konuşmada kullandığımızdan tahminimce bir süre sonra konuşma yaptığımızda telefon sistemine bağlı olarak sesi bir tık aşağıya çekiyor ve müzik dinlerkende bu şekilde dinlemeye devam ediyoruz fakat biz tutup yeni bir telefonda ya da kendi telefonumuza baştan eşitleme yaptığımızda ses direk yükseliyor ama hem konuşma hem müzik için kullandığımızda ses otomatik olarak geri azalıyor
öncelikle cihazınız root lu değilse şu çözümü öneririm ; (
ama mutlaka root'lu versiyonunu bir deneyin derim ses farkı inanılmaz olacak )
cihazı ek ayarlar - geliştirici seçeneklerinden mutlak sesi devre dışı bırak ayarını açın , sonrasında kulaklıkların eşitlemesini bluetooth ayarlarına girip cihaz eşitlemeden kaldırın , telefonu yeniden başlatıp açın, kulaklıkları eşitleyin ama eşitlerken çıkan ayarlardan o an medya sesi mi olarak kullanıcaksınız telefondan ses almak için mi ( konuşma sesi vs.) ona göre seçip devam edin ( 2sinide işaretlemeyin ) kullandığınızda düzgün bir ses alacaksınız
cihazı hangi seçenekte kullanıcaksanız o şekilde seçip bundan sonra öyle kullanırsanız ses normal kalıcaktır ama 2 seçeneğide seçtiğiniz anda ( hem telefon sesi için hem medya için ) görüşme yaptığınız zaman kulaklıklarla geri kısık seviye ye geçiyor ses malesef iphone dışında kullanınca bu şekilde , dediğim gibi kulaklıkları iphone da saf android telefonda ve miui işletim sisteminde kullandım, bir sürü yerli yabancı forumda araştırdım gözlemlerim bu şekilde
eğer ki cihazınız rootlu ise o zaman bu kulaklıklardan tam verim alınabiliyor şu şekilde ;
Bu başlıktaki
Mod - Dolby Atmos+Viper4AndroidFX+JamesDSP Kurma [MIUI 10 Pie] programları kurduğunuzda kulaklıklardan tüm bas ve sesleri gayet güzel alıyorsunuz ve yüksek kalite bir ses veriyor.
Ben dolby atmos ve viper4androidfx i kullanıyorum ( özellikle viper4androidfx çok büyük bir kalite sağlıyor kulaklıklara,
Rehber - Viper4AndroidFX Kullanımı ve Özel Ses Modları (Viper Codec) yine burdan ayarlara bakıp hepsini yapmanızı öneririm codecleride yükleyin derim ben apple new in ear olarak kullanıyorum viperDCC doğrulama ayarını ) JamesDSp yi kurup kaldırdım bir fark gözlemleyemedim kulkalıklarda
Bu şekilde 3 gündür kullanıyorum airpods ları konuşma yaptım, müzik dinledim,sürüm güncelledim romda bunlara rağmen ses kalitesi halen güzel ve aynı gayet memnunum.
Not: diğer bluetooth kulaklıklarda da tüm ayarlar yukarda belirttiğim 2 yolda da aynı olacağı düşüncesindeyim