Arkadaşlar her ne kadar cihaz satmasam da bu işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Az önce farklı bir platformdan satıcı bir arkadaş işe yaptığımız konuşmayı aktarmak istiyorum sizlere.
X cihazı için çinde 1400tl dedi bu herkesin karşılaştırma yaptığı ilk fiyat. Bundan sonrasında olay başlıyor zaten. X cihazımız çinden bu cihazı getiren aracılar ile satıcıların eline 1500tl den geçiyor. Satıcılar bootloader kilidi açma, imei tamiri, global rom yükleme vb işlemleri yapıyor ve yanında kılıf+cam ile 1650tl ye satıyorlar. Yani çin fiyatı ile tr fiyatı arasında 250tl fark oluyor bu farkın 100 ü aracıdan kaynaklı. Peki 150 çok diyenleri duyar gibiyim satıcının kârı için. Onlara da şunu söylemek istiyorum. Ben bir imei tamirine 50tl ücret kesiyorum ve imeileri müşteriden alıyorum. 50 yi çıkın ne kaldı 100. Bir de bu adamlar cihaza atılacak imei yi de kendileri buluyor müşteriden almıyor. Bir adet imei ücreti 15tl en ucuz. Çift simli hat 30tl oldu. Ne kaldı 75tl mi? Camı ve kılıfı saymıyorum. Evet arkadaşlar son söz bence budur. Ne kadar düşük bir kâr payları olduğu aşikârdır. Burada
--SEFA-- hocam (yakından tanıdığımdan ismini kullanıyorum) sattığı cihazın arkasında son noktasına kadar da duruyor. İçinden çıkamadığı durumlarda beraber çözmeye çalışıyoruz, müşterisi için, memnuniyet için uğraşıyor gecesini gündüzüne katıyor. Kısaca bir satıcının satış hayatı bunlarla geçiyor arkadaşlar.