Satış xiaomi fiyatları neden böyle tavan?

ay203

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ay
Cihazım
mi5s
Konular
4
Honorbuy veya diğer Çin sitelerinin fiyatı ile buradaki fiyatları kıyaslama yapacağınıza bir click daha yapın ve satın alın bakalım maliniz gelecek mı ? 200 TL fiyat farkı çok normaldir. Isteyen direk ordan alsın buradaki satıcı arkadaşlara eleştiri yapacağına.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Eğer konu bu şekilde ikili tartışmalar halinde ilerleyecekse, bilgilendirmeleriniz/eleştirileriniz hakaret aşamasına geçecekse hiç kimseye cezai bir yaptırım uygulamadan konuyu şimdiden kapatalım isterseniz?

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Satis yapan sahsiyetler, niye Millete hakaret ediyorsunuz siz?

coravan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
fatih
Cihazım
Mi5s 4 / 128
Meslek
sağlık
Konular
24
Nacizane fikrim, iki tarafta haklı olabilir alıcının parası satıcının malı var. Saygı çerçevesinde konu tartışılabilir tek dileğim amacını aşan sohbetler olmasın

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

koraygundogdu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
KORAY
Cihazım
note pro
Konular
9
burda çoğu insan saygı çerçevesinde hareket ediyor ve hala da öyle forumdaki insanların çoğu böyle fakat bi adam çıktı ve çingenler, ölücüler dedi kendini satıcı zanneden bu şahsın yüzünden biraz alevlendi konu aslında bu durum.forumda saygıyı bir nebze de olsa ateşledi ve başka bir yöne itti.belkide kendini satıcı diye nitelendiren bu şahıs diğer ürün satan arkadaşlara da bi nevi saygısızlık yaparak olumlu düşüncelerin bir nebze zedelenmesine zemin hazırladı şahsi fikrim.

ultio_23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eh işte
Cihazım
note 3
Konular
2
bazı satıcılar çok giderli müşteri elbette cihazı en uygun fiyata almak isteyecek. çingene falan demek çok aşağılayıcı. fiyat artışının varsa sebeplerini (yurtdışından gelmesi,aracılar vs. gibi) makul açıklama yaparsın müşteride konuyu anlar ve cihazı ya alır veya almaz. adam xiaomi neden bu kadar pahalı deyince satıcı sanki babasının fabrikasında bu cihazı üretmişte git 4400 tl ye samsung veya iphone al diyecek kadar küstahlaşıyorr. sana mı soracam ne alacağımı hayvan eti yemiş :)

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Arkadaşlar her ne kadar cihaz satmasam da bu işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Az önce farklı bir platformdan satıcı bir arkadaş işe yaptığımız konuşmayı aktarmak istiyorum sizlere.

X cihazı için çinde 1400tl dedi bu herkesin karşılaştırma yaptığı ilk fiyat. Bundan sonrasında olay başlıyor zaten. X cihazımız çinden bu cihazı getiren aracılar ile satıcıların eline 1500tl den geçiyor. Satıcılar bootloader kilidi açma, imei tamiri, global rom yükleme vb işlemleri yapıyor ve yanında kılıf+cam ile 1650tl ye satıyorlar. Yani çin fiyatı ile tr fiyatı arasında 250tl fark oluyor bu farkın 100 ü aracıdan kaynaklı. Peki 150 çok diyenleri duyar gibiyim satıcının kârı için. Onlara da şunu söylemek istiyorum. Ben bir imei tamirine 50tl ücret kesiyorum ve imeileri müşteriden alıyorum. 50 yi çıkın ne kaldı 100. Bir de bu adamlar cihaza atılacak imei yi de kendileri buluyor müşteriden almıyor. Bir adet imei ücreti 15tl en ucuz. Çift simli hat 30tl oldu. Ne kaldı 75tl mi? Camı ve kılıfı saymıyorum. Evet arkadaşlar son söz bence budur. Ne kadar düşük bir kâr payları olduğu aşikârdır. Burada --SEFA-- hocam (yakından tanıdığımdan ismini kullanıyorum) sattığı cihazın arkasında son noktasına kadar da duruyor. İçinden çıkamadığı durumlarda beraber çözmeye çalışıyoruz, müşterisi için, memnuniyet için uğraşıyor gecesini gündüzüne katıyor. Kısaca bir satıcının satış hayatı bunlarla geçiyor arkadaşlar.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Fiyatlar aniden düşebilir artabilir. Bu piyasa koşullarından da olabiliyor.

xiaomi redminote4x

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
xiaomi
Cihazım
yok
Konular
4
Satış yapanların da telefon alan arkadaşlarında haklı olduğu yerler var ama yorumları okudukça satıs yapan arkadaşlara önerim bu millete yaranılmaz kardeşim.Telefon almaya çalışan arkadaşlar bu işi hakkıyla yapan destek olanlardan alın.Pazarlık tabiki sünnettir.Sonuçta size alternatif yoldan telefon alabilmenizi de bu satış yapanlar sağlıyor bunlar olmasa o paralara hangi telefonları alabileceksiniz.

ultio_23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eh işte
Cihazım
note 3
Konular
2
Satış yapanların da telefon alan arkadaşlarında haklı olduğu yerler var ama yorumları okudukça satıs yapan arkadaşlara önerim bu millete yaranılmaz kardeşim.Telefon almaya çalışan arkadaşlar bu işi hakkıyla yapan destek olanlardan alın.Pazarlık tabiki sünnettir.Sonuçta size alternatif yoldan telefon alabilmenizi de bu satış yapanlar sağlıyor bunlar olmasa o paralara hangi telefonları alabileceksiniz.

bu paralara dediğin paraya belki s8 ve iphone7 alamazsın ama 50tane markadan telefon alırsın. millet xiaomiyi benimsemiş ve en az maliyete en kalitesini almaya çalışıyor. o getirmese başkası getirir kimse babasının hayrına yapmıyor bu işi.

Üst Alt