Satış xiaomi fiyatları neden böyle tavan?

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
selam, şimdiden yanlışım varsa ve yanlış anlaşılırsam kusuruma bakmayın lütfen. sadece merakımdan ve bilmediğimden soruyorum. merakım şu neden xiaominin üst seviye telefonları banggood ve honorbuy da 300-350 tl düşük fiyata satılırken bu forumda bu kadar pahalı. ben mi5s 128 lik modelini honorbuy da 1440-1470 liraya gelirken burda 1650-1700 civarında. banggood da ise 64 lügü 1087 lira burda 1500-1550 civarında. ötekilerin hesabını yazmadım artık. yani türkiyeden telefon alayım diyorum ama kalbim alma diyor bu fiyatlardan ben satan biri olsam 100 lira bile karım olsun daha çok satayım düşünürüm. ama şimdiden başta yazdığım gibi lütfen kimse yanlış anlamasın bu benim şahsi fikrim dediğim gibi bilmediğim bir şey vardır yanlışım varsa düzeltin.

iyi günler hocam. daha önceki mesajlarınızı da inceledim. ve o zamanda aynı şekilde düşünüyormuşsunuz şimdi de aynı şeyi yazmışsınız.
kimsenin amacı sizi kazıklamak sizi dolandırmak değil. bu cihazlar buraya geliyor ve böyle bir maliyet ortaya çıkıyor.
siz nasıl müşteri olarak daha uyguna almayı planlıyorsanız bizde satıcı olarak daha uyguna verip daha çok satmayı planlıyoruz. ancak imkanlar bu kadarına el veriyor. daha iyi fiyatlara ben bu işi yaparım diyorsanız buyurun yapın.
yok yapamam diyorsanız yapanlara çamur atmayın çünkü gerçekten ayıp oluyor.

Önceki mesaj :
Hocam neden bu telefonu satan insanlar aşırı kar edecek şekilde satıyor? hani sizin fiyat da bana göre fazla ama bi 64 ve 32 liğini satanlar bile abartmış sanki bulunmaz hint kumaşı mübarek!
1500 e g5 garantili satlyor kardeşim

MI NOTE Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

koraygundogdu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
KORAY
Cihazım
note pro
Konular
9
iyi günler hocam. daha önceki mesajlarınızı da inceledim. ve o zamanda aynı şekilde düşünüyormuşsunuz şimdi de aynı şeyi yazmışsınız.
kimsenin amacı sizi kazıklamak sizi dolandırmak değil. bu cihazlar buraya geliyor ve böyle bir maliyet ortaya çıkıyor.
siz nasıl müşteri olarak daha uyguna almayı planlıyorsanız bizde satıcı olarak daha uyguna verip daha çok satmayı planlıyoruz. ancak imkanlar bu kadarına el veriyor. daha iyi fiyatlara ben bu işi yaparım diyorsanız buyurun yapın.
yok yapamam diyorsanız yapanlara çamur atmayın çünkü gerçekten ayıp oluyor.

Önceki mesaj :
hocam amacım burda kimseyi karalamak vb bir durum değil konuda da belirttiğim gibi yanlışım varsa düzeltin diye öyle algılattıysam kusuruma bakmayın tabi ki telefonlar size gelene kadar çok aşamadan geçiyor bunu bilmiyorum işte. bu konuyu buraya açma nedeni bu ve x adlı satıcıdan 1 yıl önce satın aldığım cihaz bile 1200 e geliyorken o zamanın kuruna göre 1250 liraya almıştım cihazı demek istediğim bu şartlar değiştiyse bir şey diyemem dediğim gibi işleyişi bilmiyorum benim gibi telefon almak isteyip de 100 lirada kalan arkadaşlar oluyor mu evet oluyor 1500 ü veren 1600 de verir 1700 de ama cidden bazen verilmiyebilyor ya da çıkışmıyor vb. büyük konuşuyordum ben de onu veren onu verir diye ama veremediğimi anlayınca verilmiyormuşu öğrendim.

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Hakli bir soru. Hemen saldiriya gecenlerin tutumlarini da anayamadim ustelik bunlar burada cihaz satan kisiler. Bu forum eski hallerini kaybediyor izlenimini aliyorum bir suredir, haberiniz olsun. Bu cihazlar onceleri bu kadar yaygin olmadigi icin bireysel getirenler tek cihaz isteyene getiriyorlardi. Simdi adamlar tenezzul etmiyor tek cihazi getirmeye. Kimse babasinin hayrina da getirmiyor evet tabiiki de.. Aldiginiz kar marjlari da pek masum degil. Yani kazancim az olsun ama herkes alabilsin diye bakan yok. Ugrasmaya degmez diye dusunur saygi duyarim. Herkes parasina ve ne kadar cok kazanirima bakiyor. Bu piyasa da canlaninca bazi kibirli ve firsatcilar turedi ne yazik ki. Kimseye zorla aldirmiyorlar tabiki. Herkes elestirebilir. Fiyatlar bu, alirsan bu yoksa keyfine.. Modunda cogu da. Kavga eder gibi Usluplari da beter.. Bir kurus indirim yapmiyorlar cogu da.

Son düzenleme:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17

3 5 cihaz gecikti ki o kişiler de para iadesi ile cihazlarını aldılar.
1 tane cihaz aşırı gecikti ki o kişi de aldı cihazını.

keyfi iade yapıp ona rağmen olay çıkaran bir kişi vardı ki o konuda sonuna kadar ben haklıyım ve içim rahat.

"kimse 100 lira için yapmaz." önermesi de çok yanlış zira, ben biliyoum ki SEFA'nın 900tl bandında bir telefondan karı 100tl bile değil, olamaz da, keza benim de öyle. 700-900tl bandında ki sattığım cihazlarda kalan ücret 40-70tl arasında. 2000tl bandında kalan 110-130tl.

kılıf, adaptör ucu, cam koruma, yazılım desteği vs ve bunları sunmak için PC, donanım, bilgi birikimi ve altyapı yatırımını da hesaba katmıyorsunuz. EN ÖNEMLİSİ DE ZAMAN ve EMEK. 24 saat whatsapp susmuyor, sürekli aynı sorulara cevap vermesi var.

Son düzenleme:

Pheno64

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ziya
Cihazım
Mi max
Konular
11
1070 tl ye bi arkadas aldı,2 hafta sonra ben aldim 1210 liraya,2 hafta gecti şimdi 1499 lira tlf. Yani bir ayds 430 lira zam. Cok ilginc... Tlf mi max bu arada

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
1070 tl ye bi arkadas aldı,2 hafta sonra ben aldim 1210 liraya,2 hafta gecti şimdi 1499 lira tlf. Yani bir ayds 430 lira zam. Cok ilginc... Tlf mi max bu arada
aralık ayında arkadaşım mi max aldı faturalı ve ona acil almasını söyledim

1169tl gibi bir fiyata aldı.
ocak : 1289tl
şubat : 1449tl
mart : 1559tl

gibi şimdi fiyatları.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Satış konularına çok fazla dahil olmak istemiyorum ama koraygundogdu hocam honorbuy'dan 1440 liraya alabiliyorum yazınca karşılaştırma yapabilmek için merak ettim ve bir bakayım dedim... Bahsi geçen 128 GB'lık 5s siyah renk 409$. Alınırken +34$ kargo ekleniyor. Yani toplamda 443$'lık br fiyatı var. Bu da bugünkü kur ile yaklaşık 1600 lira. Kaldı ki gelmiyor :D Hepimizin bildiği üzere gümrükten geçmiyor. Hadi geçti diyelim... 1600 liraya aldınız. Pasaport bulup IMEI kayıdını eklersek zaten çok pahalı olacak o yüzden bunu hiç yazmayayım. Malum yöntemlerle IMEI yazdıracaksınız... Bildiğim kadarıyla yapan arkadaşlara 50 lira gibi bir ücret ödemeniz lazım. Bootloader açıp global rom yüklemeyi de kendiniz yapmazsanız 40-50 lira gibi bir ücret de buna verilecek. Kılıf+cam da 20-30 lira gibi ücret... Yanlış hesaplamadıysam 1700 üzerine çıkıyor. Yani 1440 lira gibi bir fiyat değil, galiba bir yerlerde hesap hatası var.

Konuya yazan satıcı Sefa hocam olduğu için onun ilanına baktım 1650 yazılmış... Sanki biraz haksızlık yapılıyormuş gibi geldi :) Her neyse Sefa hocam gibi, Koray hocam gibi satış yapan arkadaşların sistemlerine maliyetlerine tam olarak hakim değilim dolayısıyla maliyetlerini tam olarak bilemiyorum ancak kötü niyetli olmadıklarına eminim :)

Diğer yandan resmi satışlarda da ciddi bir artış konusu. Diğer konuda daha geniş bir açıklama ileride yazacağım ancak piyasada iki tarz ithalatçı var. Birinci grup aynen bahsettiğiniz çıkarcılar. Piyasada 1100 liraya aldıklarını şu an 1800 liraya satıyorlar. Bildiğimiz karaborsacılar yani. savunulacak bir yanları yok. Mümkün olduğu kadar bunlara prim vermemek lazım. İkinci grup ise fiyatları hem markanın yaygınlaşması amacı hem de rekabet nedeni ile uygun tutanlar. Bu gruba giren ithalatçı şirketlerden 4 tanesi ile yüz yüze tanışma fırsatım oldu. Ciddi anlamda Xiaomi'nin ülkemizde gelişimine yardımcı olmak istiyorlar. (Hemen bir parantez açayım çünkü bunu cümlemi farklı yerlere çekmek isteyenler olacaktır. Elbette ki bu insanlar ticaret ile uğraşıyorlar ve marka bilinirliğinin artması bu tacirlerin daha fazla para kazanmasını sağlayacak. Markayı ve kullanıcılarını sevmeleri de tabii ki etkili ancak bu yardımcı olmanın temel nedeni ticari kar elde etmek) Bu gruptaki ithalatçı şirketlerin ise binlerce telefonu gümrükte bekliyor. Gümrükten çekenler var ve bunlar da telefonları depolarında bekletiyorlar. Sebep ise malum IMEI sorunu ve BTK'nın kayıtları geç girmesi. Bu şirketler telefonları satın aldıkları yerlere ödemelerini çoktan yaptılar. Gümrükten çekenler vergilerini çoktan ödediler. Ancak telefonlar satılamıyor, sattırılmıyor... Bu şirketler yenden stoklarını açtıklarında elbette ki son 1-1.5 ay içerisinde yaşadıkları kayıpları bir şekilde telafi edecekler. (Kayıp ne kadar... Her biri 300$'dan 10.000 telefon getiren şirket var ve bu parası 40 gündür içeride. 40 gündür para yatıyor, maliyeti siz hesaplayın...) Kaybın, gecikmelerin ve aksaklıkların asıl sorumlusu olan kurumlardan bu kayıp çıkartılamayacağına göre bir süre için 1100 - 1200 bandında örnek olarak verebileceğimiz Mi5 Prime modeli almayı unutabiliriz zannediyorum. Açıkçası bu durumda bu firmalara ajitasyon yapmak, duygusal davranmak, kullanıcıların memnun edilmesinden bahsetmek de pek işe yaramayacaktır çünkü bu firmalar binlerce kullanıcıyı memnun etmesine rağmen zor zamanlarda yanlarında hiç birimiz durmadık, duramadık... Memnun kullanıcılar -bir kaç kişiyi tenzih ederim- yahu olmaz öyle şey, bunlar dürüst satıcı. Kimseyi mağdur etmez demedi. (Hatta bu tarz cümleleri kuran bir kaç kişiden biri de rakipleri olarak değerlendirebileceğimiz @selduman ve @--SEFA-- hocam oldu, ilginç bir ironi...) Her neyse özetle önümüzdeki günlerde görebileceğimiz artışın bir ölçüde sorumlusu olarak sorumsuz davranan bizleri de değerlendirebiliriz ancak en temel sebebi değişen kanuni zorunlulukların getirdiği ekstra yük demek çok da yanlış olmaz zannediyorum. :)

koraygundogdu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
KORAY
Cihazım
note pro
Konular
9
Satış konularına çok fazla dahil olmak istemiyorum ama koraygundogdu hocam honorbuy'dan 1440 liraya alabiliyorum yazınca karşılaştırma yapabilmek için merak ettim ve bir bakayım dedim... Bahsi geçen 128 GB'lık 5s siyah renk 409$. Alınırken +34$ kargo ekleniyor. Yani toplamda 443$'lık br fiyatı var. Bu da bugünkü kur ile yaklaşık 1600 lira. Kaldı ki gelmiyor :D Hepimizin bildiği üzere gümrükten geçmiyor. Hadi geçti diyelim... 1600 liraya aldınız. Pasaport bulup IMEI kayıdını eklersek zaten çok pahalı olacak o yüzden bunu hiç yazmayayım. Malum yöntemlerle IMEI yazdıracaksınız... Bildiğim kadarıyla yapan arkadaşlara 50 lira gibi bir ücret ödemeniz lazım. Bootloader açıp global rom yüklemeyi de kendiniz yapmazsanız 40-50 lira gibi bir ücret de buna verilecek. Kılıf+cam da 20-30 lira gibi ücret... Yanlış hesaplamadıysam 1700 üzerine çıkıyor. Yani 1440 lira gibi bir fiyat değil, galiba bir yerlerde hesap hatası var.

Konuya yazan satıcı Sefa hocam olduğu için onun ilanına baktım 1650 yazılmış... Sanki biraz haksızlık yapılıyormuş gibi geldi :) Her neyse Sefa hocam gibi, Koray hocam gibi satış yapan arkadaşların sistemlerine maliyetlerine tam olarak hakim değilim dolayısıyla maliyetlerini tam olarak bilemiyorum ancak kötü niyetli olmadıklarına eminim :)

Diğer yandan resmi satışlarda da ciddi bir artış konusu. Diğer konuda daha geniş bir açıklama ileride yazacağım ancak piyasada iki tarz ithalatçı var. Birinci grup aynen bahsettiğiniz çıkarcılar. Piyasada 1100 liraya aldıklarını şu an 1800 liraya satıyorlar. Bildiğimiz karaborsacılar yani. savunulacak bir yanları yok. Mümkün olduğu kadar bunlara prim vermemek lazım. İkinci grup ise fiyatları hem markanın yaygınlaşması amacı hem de rekabet nedeni ile uygun tutanlar. Bu gruba giren ithalatçı şirketlerden 4 tanesi ile yüz yüze tanışma fırsatım oldu. Ciddi anlamda Xiaomi'nin ülkemizde gelişimine yardımcı olmak istiyorlar. (Hemen bir parantez açayım çünkü bunu cümlemi farklı yerlere çekmek isteyenler olacaktır. Elbette ki bu insanlar ticaret ile uğraşıyorlar ve marka bilinirliğinin artması bu tacirlerin daha fazla para kazanmasını sağlayacak. Markayı ve kullanıcılarını sevmeleri de tabii ki etkili ancak bu yardımcı olmanın temel nedeni ticari kar elde etmek) Bu gruptaki ithalatçı şirketlerin ise binlerce telefonu gümrükte bekliyor. Gümrükten çekenler var ve bunlar da telefonları depolarında bekletiyorlar. Sebep ise malum IMEI sorunu ve BTK'nın kayıtları geç girmesi. Bu şirketler telefonları satın aldıkları yerlere ödemelerini çoktan yaptılar. Gümrükten çekenler vergilerini çoktan ödediler. Ancak telefonlar satılamıyor, sattırılmıyor... Bu şirketler yenden stoklarını açtıklarında elbette ki son 1-1.5 ay içerisinde yaşadıkları kayıpları bir şekilde telafi edecekler. (Kayıp ne kadar... Her biri 300$'dan 10.000 telefon getiren şirket var ve bu parası 40 gündür içeride. 40 gündür para yatıyor, maliyeti siz hesaplayın...) Kaybın, gecikmelerin ve aksaklıkların asıl sorumlusu olan kurumlardan bu kayıp çıkartılamayacağına göre bir süre için 1100 - 1200 bandında örnek olarak verebileceğimiz Mi5 Prime modeli almayı unutabiliriz zannediyorum. Açıkçası bu durumda bu firmalara ajitasyon yapmak, duygusal davranmak, kullanıcıların memnun edilmesinden bahsetmek de pek işe yaramayacaktır çünkü bu firmalar binlerce kullanıcıyı memnun etmesine rağmen zor zamanlarda yanlarında hiç birimiz durmadık, duramadık... Memnun kullanıcılar -bir kaç kişiyi tenzih ederim- yahu olmaz öyle şey, bunlar dürüst satıcı. Kimseyi mağdur etmez demedi. (Hatta bu tarz cümleleri kuran bir kaç kişiden biri de rakipleri olarak değerlendirebileceğimiz @selduman ve @--SEFA-- hocam oldu, ilginç bir ironi...) Her neyse özetle önümüzdeki günlerde görebileceğimiz artışın bir ölçüde sorumlusu olarak sorumsuz davranan bizleri de değerlendirebiliriz ancak en temel sebebi değişen kanuni zorunlulukların getirdiği ekstra yük demek çok da yanlış olmaz zannediyorum. :)

Hocam çok güzel ve net açıklamışsınız aldığım en iyi yanıt bu oldu diyebilirim. benim amacım burda kimseyi rencide etmek, insanları kazıklıyorsunuz demek haşa ne haddime ne de karakterime uygun. benim ki sadece bir açıklama beklemekti. art niyetli de yazmadım bu konuyu buraya açarken sadece bilgi almak için açtım. ama eğer öyle algılandıysam da kusura bakmayın.

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Xiaomi yayginlassin, millet milyarlarca paralar verip yari fiyatina daha ust ozellikte ve kalitede cihaz alsin rakipleri de bu sekilde kendine ceki duzen versin diye dusunen saticilar her zaman kazanir. Fakat sanmiyorum. Bir samsung gibi satilsa bu mi cihazlar yine fiyatlarini olabildigince yuksek satacaklar. Yani burada yine para para para var. Misal mi max 256 gb siyah cihazi kapali kutu birisi 2900 den satan da var 3500 e neredeyse satan da var. Ikinci elini 2300e satan telefoncularda var ki onlara hic girmiyorum bile. Durust ve ilkeli satis yapanlar cogaldikca dilerim bu gibi firsatcilar kaybolur. Bir de 10000 cihaz satmis memnuniyet %99 larda iken bir iki cihaz da sorun cikmasi halinde vurun abaliya mantigi da pek insafli degil diye dusunuyorum.

Üst Alt