Satış xiaomi fiyatları neden böyle tavan?

SlowyDefend

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alpay
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
19
Eleştiri almayi neden hic bir satici hazmedememis acaba? Fiyatlardan yakınmak ta mi yasak ki seviye hemen 'kolaysa sen gir bu ise' ye kadar dusuyor. Elestiri kaldiramayacaksaniz neden bu is icerisindesiniz? Birşeyi elestirmek icin onu daha iyi yapıyor olmak gerekmez. Kaldi ki bir arkadas elestiri yapma hakkiniz bulunmuyor gibi birsey yazmış. Gayet te elestiri ve olumsuz geri dönüş alabileceğiniz bir iş bu ve sizler böyle tahammülsüz olma lüksüne sahip değilsiniz.

Mi 5 Pro & Tapatalk

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Eleştiri almayi neden hic bir satici hazmedememis acaba? Fiyatlardan yakınmak ta mi yasak ki seviye hemen 'kolaysa sen gir bu ise' ye kadar dusuyor. Elestiri kaldiramayacaksaniz neden bu is icerisindesiniz? Birşeyi elestirmek icin onu daha iyi yapıyor olmak gerekmez. Kaldi ki bir arkadas elestiri yapma hakkiniz bulunmuyor gibi birsey yazmış. Gayet te elestiri ve olumsuz geri dönüş alabileceğiniz bir iş bu ve sizler böyle tahammülsüz olma lüksüne sahip değilsiniz.

Mi 5 Pro & Tapatalk
satıcılar AÇ GÖZLÜ diye bir eleştiri şekli olamaz da ondan. Böyle seviyesiz bir eleştiriden daha seviyeli satıcıların kendini savunması. RESMİ satılan cihazlardaki yüksek fiyatlarda da geçerli düşük kar marjları.
Telefon başına 30tl para kalan satış bile var.

Hayrat değil ki bu zararına mı verilsin. İşin içinde olup görmesi gerekir ki böyle seviyesiz ve haksız eleştiriden utansınlar.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Saticilar düşük fiyatlı ürün getirmiyor diye de bir eleştiri vardı. Bu doğru.

30 40 lira için riske girdiğinizde gerçekten değmiyor. 600 liralık telefondan kar etmenize imkan yok.

1800e satılan bir cihazdan kalan 100tl.

Alıcılar direk internetten Çin fiyatları üzerinden kıyaslıyor ma bunun yol masraflarını, dükkan sahibinden n11 forum unvan vs gibi masraflarını ve dahası gizli masraflarını hesaba katmiyorlar.

Himalaya

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
1
Ben telefonu aldığımda gearbest fiyatı ile arasında 350 lira fark vardı.Telefonu 950 lira dendi pazarlıkla 930 liraya aldım öğrenciyim ve çalışmıyorum pazarlık yaptığımda cingen mi oluyorum ? Sanal veya gerçek dükkan masrafı olmayan garanti vermeyen satıcılar da çok fazla kar koyuyorlar. Açıkçası forumdaki satıcıların kendi aralarında konuşup fiyatları da ayarladıklarını düşünüyorum ki bu tamamen kendi fikrim.

Himalaya

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
1
Ayrıca satıcı arkadaşlar gerçekten iyi niyetli mi ? Örneğin zaten insanlar pazarlık yapıyorlar pazarlık payı da koyalım demeden olabilecek en iyi fiyattan mı konuyor ? Satıcı arkadaşların açıkçası saygısızlık yaptıklarını düşünüyorum hepsi için söylemiyorum. Kimse bedava getirin demiyor zaten ücretini verip alıyor buradaki potansiyel müşterileri aşağılamak paran yoksa note 2 neden soruyorsun mantığı yanlış yani. Ben satıcı arkadaşlara tekelcilikten ve küstahlıktan vazgeçmelerini öğütlüyorum. Burdaki insanlar yurtdışından telefon getiremiyor gerekli bağlantıları yok diye sen benden üstün bi kişilik olmuyorsun. Pazarlık yapılmasını istemiyorsan sadece n11 den sat o zaman. Pazarlığın sünnet olduğu bir memlekette pazarlık yapan cingendir diyen insan var ya. son olarak 'Pazarlik yapmayan adam gibi adama da gönlümden geçeni kendim yapıyorum.' demiş kişi. Keşke sende en başında adam gibi adamlık yapsaydın da en oluru fiyata koysaydın demek ki sende pazarlık yapılacak diye düşünüp daha fazla söylüyorsun fiyatı ki pazarlık yapmayana gönlünden geçen indirimi lütuf ediyorsun. Müsterinizi aşağılayarak satış yapmaya çalışmayın. Pazarlık istemiyorsanız n11 den gittigidiyordan satın o zaman.

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
Evet satıcı ve müşteriyi birbirine düşürmeye yarayan mükemmel bir konudayız. üstte adı geçen özellikle Himalaya hocamın bahsettiği satıcılar ben değilim. ancak konuyu artık noktalamak adına cevap verme ihtiyacı duyuyorum. yoksa bu konu uzayıp derin tartışmalara yol açacak. konu sahibi arkadaş sonradan anlayışla durumu kabul etti teşekkür ediyorum. ancak nedense bu konu hala devam ediyor. konu hakkında satıcı taraftan da alıcı taraftan da yanlış mesajlar gelmiş. satıcı olarak kendi adıma hatam olduysa özür diliyorum.

daha önce de dediğim gibi bir satıcı olarak en iyi fiyatı verip en çok satışı yapıp en memnun müşterilere sahip olmaya çalışıyoruz.
bu bana has bir durum değil. bütün satıcılar için aynı durum. eminim onlar da bunun için çabalıyordur.
bilmenizi isterimki çok kişinin aklından geçtiği gibi biz bu işten 200 - 300 tl para kazanmıyoruz. bazı arkadaşların kafasında öyle canlanıyor. benden indirim isterken de 100 tl - 200 tl indirim isteyen var . ve evet bende de indirim yoktur. çünkü bunu yapacak kadar çok kazanan biri değilim. kimse bu işi tek başına yapamaz imkansız bir şey. herkes de aynı fiyata mal edemez , oda imkansız.
ucuza cihaz almak istiyorsanız Çine gidersiniz , gitmişken de bir cihaz alır cebinize koyar getirirsiniz. en uygun yöntem. yada piyasada bazı arkadaşlar var o çine gider gitmişken de bi cihaz alır yanına. gelince burada satar . insaflıysa oda ucuz bir yöntem. ama ne olur ? cihaz gelir boot loader kilidini açtırırsınız , kayıt yaptırırsınız sonra bakarsınız kamera flu. satıcıya mesaj atarsnız ve beklenen cevap gelir . "ben satarken öyle bir şey yoktu. "
yada farklı bi açıdan bakalım. sıfır cihaz alırsınız kayıtlı mis gibi. kullanmaya başlarsınız bir hafta sonra güncelleme yaparsınız ve mi hesabı kilitlenir.
bunlar size farazi gelmesin. neredeyse iki günde bir biri beni arar. "birisinden cihaz aldım mi hesabı kilitli ne yapmalıyım ? " evet bende satıcı ile yada yazılımcı arkadaşlar ile irtibata geçmesini söylerim . ama iş işten geçmiştir. dolandırılmanın verdiği huzur ile soğuk suyu içmek gerekir. suçu sadece satıcıda da bulmayalım. ben fabrikadan gelen cihazın üretim hatalı olarak geldiğini de gördüm. müşterim bile 2 gün sonra fark etti. ama haklıydı hata fabrikasyondu ve ben cihazımı iade aldım. burada benim yaptığım zararı kimse bilmez. yada farklı sebeplerden ötürü yaptığım zararları kimse bilmez. bilemez. herkesin tek bir odak noktası var . Kazandığımız para...

yanlış anlaşılmasın örnek olarak diyorum. bakkaldan ekmek alırken ne kadar kazandığına , marketten makarna alırken ne kadar kazandığına ve nalburdan vida alırken ne kadar kazandığını hesaplayan biri iseniz çok zarar edersiniz ve her zaman kazıklanan taraf siz olursunuz.
forumda , diğer forumlarda yada diğer sitelerde yüzü aşkın cihaz satmışımdır. çok şükür olumsuz geri dönüşü olan hiç müşterim olmadı.
sabah 6 ta uçağı olan müşterime gece 4 de yazılım da attık, çocuğu düşürüp ekranını kırda diye tamir ile de defalarca uğraştık. şikayet etmedim , etmem . ben bu işten para kazanıyorum. benim hakkımı gözetip bana yardımcı olan herkese de yardımcı olurum. lütfen artık kazandığımız para kimseye dert olmasın.
kimse gidipte hepsiburada.com dan indirim istemiyor. kimse gidipte onlardan anlık yazılım destek istemiyor. onlar da cihaz satıyor. Biz elimizden gelenin en iyisin, yapmaya çalışıyoruz , çok şükür yapıyoruz da ama yine de (bazen) dolandırıcı muamelesi görüyoruz. kimsenin cebindeki parada gözümüz yok , artık kimsenin de bizim kazandığımızda gözünün olmamasını istiyorum. kötü niyetli değilim , değiliz. anlayışınız için teşekkürler.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Ayrıca satıcı arkadaşlar gerçekten iyi niyetli mi ? Örneğin zaten insanlar pazarlık yapıyorlar pazarlık payı da koyalım demeden olabilecek en iyi fiyattan mı konuyor ? Satıcı arkadaşların açıkçası saygısızlık yaptıklarını düşünüyorum hepsi için söylemiyorum. Kimse bedava getirin demiyor zaten ücretini verip alıyor buradaki potansiyel müşterileri aşağılamak paran yoksa note 2 neden soruyorsun mantığı yanlış yani. Ben satıcı arkadaşlara tekelcilikten ve küstahlıktan vazgeçmelerini öğütlüyorum. Burdaki insanlar yurtdışından telefon getiremiyor gerekli bağlantıları yok diye sen benden üstün bi kişilik olmuyorsun. Pazarlık yapılmasını istemiyorsan sadece n11 den sat o zaman. Pazarlığın sünnet olduğu bir memlekette pazarlık yapan cingendir diyen insan var ya. son olarak 'Pazarlik yapmayan adam gibi adama da gönlümden geçeni kendim yapıyorum.' demiş kişi. Keşke sende en başında adam gibi adamlık yapsaydın da en oluru fiyata koysaydın demek ki sende pazarlık yapılacak diye düşünüp daha fazla söylüyorsun fiyatı ki pazarlık yapmayana gönlünden geçen indirimi lütuf ediyorsun. Müsterinizi aşağılayarak satış yapmaya çalışmayın. Pazarlık istemiyorsanız n11 den gittigidiyordan satın o zaman.

mesajınız aşağılama ve zaten kendi içinde çelişkiler içeriyor.

bütün satıcılara giydirmekten başka bir yazma nedeniniz yok.

Bana giydirmişsiniz.
Pazarlık yapmayana ben kendim indirim yaparım diyen başka satıcıya giydirmişsiniz.

Fiyatlarınıza pazarlık payı ekleyip listeleyin diye bir öğüt verip ardından, pazarlık yapmayana indirim yapan satıcıya da keşke sen de en başından zaten yapabileceğin indirimi yapıp listeleseydin diye iki çelişkili öğüt var. Bu mesaj tamamen kendini imha eden bir mesaj oluyor bu durumda.

ÜSTELİK "ADAMLIK YAPIP EN BAŞINDAN DÜZGÜN FİYAT VER!" ŞEKLİNDE ÇOK YANLIŞ BİR ÜSLUP İLE.

şimdi pazarlık yapmayana ikramı kendiliğinden yaptığın beyan eden satıcı o arkadaşa cevap hakkı doğdu.

Himalaya

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
1
sefa hocam size değildi sözlerim. Kimsenin ekmeğinde gözüm yok herkes daha çok kazansın. Kızdığım mesaj pazarlık yapanı aşağılayan mesajdı. Sonra Koray hocamın mesajını gördüm
Abiler, çıkışmıyorsa para, neden mi mix mi note2 için pazarlık yapıyorlar o zaman?

"Abi öğrenciyim, mi note2 en son ne olur?"

Koray hocam bende öğrenciyim telefon almak için 1 sene para biriktiriyorum. Alacağım zamanda satıcıya soruyorum hocam 1000 lira diyorsunuz varsa oluru yapar mısınız bende öğrenciyim diye. Şimdiye kadar kıran olmadı benim için 20 lira da değerli size değerli olmayabilir. Ben bütçeme göre en iyi fiyattan en iyi satıcıdan almaya çalışıyorum. Ucuz olsun garantisi olmasın mantığında da değilim. Ha satıcı olmaz yapmam demezse de illa yap diye ısrar da etmem. Anlamadığınız nokta pazarlık yapanı küçük düşürücü ifade kullanan arkadaşa kızdım. Akıl veriyor demişssiniz orda o kişinin kullandığı cümlenin farkında değilsiniz galiba tekrar okursunuz umarım. Pazarlık yapmayan adam gibi adamlar ne demek ? Pazarlık yapanlar adi mi ? İndirim yapıyormuş pazarlık yapmayanlara ne demek bu ? Pekiştireç mi veriyor pazarlık yapmayın indirim veririm mi demeye çalışıyor ? Ben diyorum ki herkes iyi niyetli olsun ben telefonu aldıktan 1 hafta sonra fiyatı 800 liraya düşmesin mesela madem o fiyattan satılabiliyorsa . Pazarlık yapana da kardeşim yapamam dersin olur biter burdan hakaret edip aşağılama hakkı kimsenin yok. Bir iş yapılıyor ve karşılığı alınıyor müşteriye hakaret etmeyin. Herkes daha çok kazansın ayrıca kimsenin emeğinde rızkında gözüm yok.

Üst Alt