Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
En baştan beri hep diyorum samimiyet.. O önemli birşey. onun olmadığını bu millet anlar genelde ;)

sevgiler..

sami karaca

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sami
Cihazım
Xiaomi Mi Mix 3
Konular
24
Belli bir süre içinde kayıt altına alınacaktır diyorlar bizde o belli olan süreyi yani bir hafta on günü bekleyeceğiz. Benim cihaz DELTA garantili aynı durum bende de mevcut. DELTA ile görüşmelerim devam ediyor. Bu süre içerisinde kayıt yapılmazsa muhtemelen ürünü değiştirecekler. Bu durum suç teşkil ediyor firmanın faaliyetinin sonlandırılmasına kadar gidiyor ve hapis para cezası da var.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Belli bir süre içinde kayıt altına alınacaktır diyorlar bizde o belli olan süreyi yani bir hafta on günü bekleyeceğiz. Benim cihaz DELTA garantili aynı durum bende de mevcut. DELTA ile görüşmelerim devam ediyor. Bu süre içerisinde kayıt yapılmazsa muhtemelen ürünü değiştirecekler. Bu durum suç teşkil ediyor firmanın faaliyetinin sonlandırılmasına kadar gidiyor ve hapis para cezası da var.
telefon aldığım tarihten itibaren 10 gün oldu.ne yapacağım şimdi ben :)

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sami karaca

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sami
Cihazım
Xiaomi Mi Mix 3
Konular
24
Bu haftayı da bekle eğer olmaz ise para iadesi veya cihazın değiştirilmesini iste, onu da kabul etmezler ise savcılığa suç duyurusunda toplu olarak bulunacağız. Fatura, cihaz ve e devlet imei sorgusunu da belge olarak ekleyerek, artık durum hangi suça girerse, faturasında imei li yazılı olmayan veya farklı imei numarası yazıyorsa artı bir de dolandırıcılık suçu da ortaya çıkıyor.

acharad

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Mi 5
Konular
0
sami karaca
ben satıcıya en başından gg üzerinden durumun suç intibası uyandırdığını yazdım gerekçelerini de yazarak. 5 dk sonra firma dan Önder PALATLI adlı şahıs arayıp garip bir konuşma geçirdik. Kaydı da var bende konuşmanın. Telefonda telaş içinde sürekli konuşarak suç işlemediğini belirtmesi, nereden suç intibası oluşturduğunu merak etmesi, savcı olduğumu düşünmesi vs.v.s.. Btk direk olarak ilgili yönlendirmeyi kendi içinde yapmalıydı. Sonuçta yüzlerce imei kayıtsız satılan telefon var bilgisi geçildiğinde. Fakat komik şekilde savcılığa gidin diyorlar sivil vatandaşa. Ben bekleme pozisyonundayım şu an için.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
gerçekten bu hafta son benim için.once thh basvuracam daha sonra ürünü iade edecem

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sami karaca

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sami
Cihazım
Xiaomi Mi Mix 3
Konular
24
onların ellerinde cihazın ithal edildiğine ve resmi olduğuna dair ellerinde belgeleri var ondan öyle söylüyorlar ama cihazın piyasaya sürülmesi ile ilgili de ihlal var burda

acharad

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Mi 5
Konular
0
Hala kayıt yok. Telefonları kayıt olanlar lanet olsun kurtulduk modunda gidip daha uğramıyorlar foruma sanırım.

hdturk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Arkadaşlar firma çalışanı değilim. Ben de cepport'tan aldım Mi5'i. 10 gün içinde her iki imei de kayıt edildi. Bildiğim kadarıyla BTK da bu işlemler uzun sürüyor ve bu da adamların suçu değil.
Hepsiburada.com da 1.500 TL ye satılan ürünü 1.200 TL ye aldım ve telefonda şükür hiçbir sorun yok.
Tamam insan imei kayıt olmayınca strese giriyor fakat acımasız da olmamak lazım.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Arkadaşlar biz hep cepport tarafını dinledik.Btk ya suç buldular.veritabanı dediler,işlemler ağır işliyor dediler.Bende bir tanıdık buldum btk da direk bu işle ilgilenen kişi.İsim vermem,kaynak vermem.Birinci ağızdan konuştuğum kişiyle anlattıklarını anlatabildiğim kadarıyla yazıyorum.
1-veritabanı diye bir problem yok
2-mys bilişim adıyla btk ya başvurulmamış.Farklı bir firma ismi.(firma ismini vermiyorum)
3-ilk başta oluşan sıkıntıların sebebi cihazlar kayıt ettirilmeden piyasaya sürülmesi.BTK cihazı incelemek istemiş ve ellerinde olmadığından imeiler reddedilmiş.
4-Şuanda işlem inceleme aşamasında.(yani başvurulan imeiler)
5-imeilerin incelenmesi bu haftada bitebilir 1 ay sonrada.

Şuanlık yazacaklarım bu kadar.

Üst Alt